Monday, June 30, 2008

Ari Membasahkan Ketiak!

atas dasar pemalas dan mood yg still cam bladi-heyl,aku ngapdet gak la..tah pehal aku jadik gini.adakah tanda nk monopos??muhahahaha.gilo.gilo.okeh..meh aku citer skit pasal ari sukan yg mana telah mendera kesihatan kulit aku!chissttt!

Lam kol 7.58 pagi,aku gerak la dari umah aku..nk p amik anik kt wangsa maju dolu then baru gerak ke kolej multimedia tuh.sebab musabab,aku mmg x tau langsung jalan pi sana..anik jer tau selok belok korner selekoh jalan tersebut..so better bawak org yg lebey mengetahui..harapkan aku pi sendirik,hareemmmm yer.mau diorg dh bagi2 adiah,aku baru sampai..hohoho.




yer..aksi org nak p bersukan..harus yer pakai spec tu..supaya leh kaber mata aku yg bengkak x hengat..mana logik ari sabtu bangun pagi2 okeh!sangat x logik!!wuwuwu /no


ni aku tgh tunggu cik anik turun..ni blok dia..jemput la ke rumah dia raya nanti!ceyy tetiba!



boring2 tu,aku snap la gambo...huduh gilo muke bangun tido.hope biebo trima aku seadanya..mana tau dah kawen,bangun2 tido dia terloncat nengok rupe aku..




cik anik yg merangkap pemandu pelancong a.k.a photographer of the day..hihi
dia single tp x available yer tuan2 smua..



Perjalanan nak pi sana adalah lam 30 menet..giler ar belit2 jalan dia..mmg kompem la aku x sampai2 kalo pi sesorg.. sib baik anik terer...berjaya sampai jua dgn jayanya..sila tepuk tangan utk anik...




Yeay!!dah sampai!!


aksi aku yg excited nk bersukan..konon2 lah kan!huhuhu
o yeah..abaikan kegemokan aku itew..itu sekadar kesan drp baju dolapis aku pakai yerk!!



anik tersengih anggun..




sampai2..pi carik makan dolu yer..aku giler la lapo..dah slalu bekpes,mau gigil2 kalo x dapat makan kan!hihihi.so pi la ke cafe nie..cafe ke dewan makan tah..wa tatau!



whoaa..ada nasik lomak,mihun,mi goreng and sandwich..giler berat2 ,makanan dia.kalo perot dh berat,larat ke ko nk bersukan??



aku punyer...nasik lomak skit gan mi goreng...leh tahan la kan..sib baik x sedap sangat,kalo x mau banyak aku mencekik yer!!




then dh kumpul2 ahli..sila la rereti pi padang..dh lamo aku x main netball...training apa pon takdak..warming up pon x buat..so jgn salahkan kaki kalo kaki majok cramed bagai!oh,gambo ni muke aku excited ek borak gan minah ni...sbb dia dak baru dept aku.aku x penah nampak pon!or aku mmg x amik tau keadaan sekitar aku!hak3.kera sumbang!



sesi2 ikat rambot..ceyyy..cam la terer benor gayanya!



nampak x aku???huhuhuhu



Pritttttt!!!!!sila la kejor bola..tangkap gan tangan yer..bkn kaki,aku dh konpious gan futsal dah.ahaks.

1st round,position biasa aku la..GD..Good Defender!hahahaha..pasan!





2nd round aku tuko GK..aku sangat semput yer nk main kt tengah..dh kata lama x main kan..pancit!x warmup lak tuh.giler,cam nk terlopong lobang idong aku carik oksigen!hmppfff!!







kaki aku sepak bola ker?????

team aku..kitorg kalah 1 mata jer..leh la..diorg import player.mana aci!kitorg maintain jer..lak tu ramai sgt yg injured geng aku ni..baru pas bersalin la..apa la..so kalah pon takpo la kan..kalah dgn bergaya gituuuu..huhu.
/nobigdeal

Pastu budak2 laki panggil kitorg main volleyball plak..aiyo.x sempat rehat terus pi court volleyball..penat gilo.tp takpe..kejayaan harus bermula dgn usaha gigih..alooo..tetiba!

oh..kasut boot aku..sesuaikah di court ini??belasah sajorkkk..



masa ni matahari dh mencanak atas pale..panas yg hamat!tu baru panas dunia yer..wawawa.matik la ayat penuh makna!




wah3..ni pehal??aksi beronggeng ker!muhahahaha

hepp!!aku tampo bola..berdesup peginya.!cewah3..




oh tidak!!summersault berpusing!!






anik..motip????batu2 kehidupan ke apo?


yeahhh!!tamparan wanita!sila jgn carik pasal kalo tanak tamparan sekejam itu hinggap di pipimu!ekekeke.


sparuh dr team aku..yg lain tah mana ilang tah..


ni gambo favvy anik..hehehe..skill giler abang neh!


amik feel sebelom menampo bola.


awek2 kesepian..anik and linda..hehehe.sepi ker??



sesi brain storming..camne nk kalahkan pihak lawan..kekonon la..padahal diorg tgh sesi ngumpat neh!wahahahaha

tu jerla..gambo banyak giler tp aku x kose nk upload yer..nanti free2 aku buh lagik!mmg fun giler aritu cuma aku x tahan sebab kulit aku burned gilo..dah la itam..harus la legam terus! /omg dah pakai sun blocked pon x jalan yer..sakit ati!ni tgh gelupas2 la neh..eeee.jijik je org tgk ek!huhuhu
Plus kaki aku asik la cramed..padan muke..sape soh ko x rereti warm up!!!!

Takdak Mood nak ngapdet!!!

Ari ni aku update lambat skit ek..banyak kisah and gambo spanjang tournament tuh aku nk tepek,tp aku kehilangan mood nak ngapdet!later yerk!tunggu aku seru mood dolu..huhu



Friday, June 27, 2008

Tournament-Esok!!!

Update.

tadi dah kumpul2 dah team aku..hehe.kelako.pompuan bape kerat jer..lain dak laki department aku neh.so dah wat pakatan sok pakai baju merah.hoho.i like.semangat manchester tuh!tp aku mana ado baju merah..harus la pi beli satgi ni.t-shirt bodo2 sudehh...dah kata nk berlengas tiak beraksi kt padang kan..huhu

kasut sukan aku dah bagi adik aku lak dah..yg ada kt aku skang kasut boot sajor..main netball atas padang ok ar..kalo main volley ball atas simen tuh?!alaaa.redah saje la.aku x kose nk beli kasut baru..pakainya jarang2 yg hamat.pemalas bersenam katakan!hik3

will blog out about the kekecohan di padang nanti later yah!itu gunanya hangkut cik anik ke sana.leh jadik photographer aku.kan nik kan?kan?


*xoxo*

Jawapanmu.

terleka bila berbicara denganmu
pastiku terbang tinggi ke awan biru
bermain dengan kata-kata
dari bibirmu itulah mimpiku


selalukerap kali kau muncul di ruang minda
denganku kini kian sempurna
bilaku terjaga kau di depan mata
katakan saja apa yang di rasa


kamu selalu buatku tersenyum sendiri
ku tahu apa sebalik senyuman
itulah yang ku mahu
jawapan dari kamu


aku selalu terkenangkan kamu
bila kamu jauh dari diriku
kamu selalu yang ku rindu
jawapan rinduku kamu


nyata berbeza cara kau berbicara
ku terasa diriku istimewa
mahuku bertanya tapi ku tak berdaya
dah ku dekat denganmu
kelu lidah membisu


masih lagi ku tercari-cari
dari mimpi ke mimpi hari ke hari
nyata mulanya dari kamu
katakan saja apa yang di rasa


kamu selalu buatku tersenyum sendiri
ku tahu apa sebalik senyuman
itulah yang ku mahu
jawapan dari kamu


aku selalu terkenangkan kamu
bila kamu jauh dari diriku
kamu selalu yang ku rindu
jawapan rinduku kamu


selalu aku mendoakan
agar kita disatukan
dan kita akan ke akhirnya

ektibiti berpekdah di malam ari..

Malam tadi sebelom sampai umah,aku pi menapau dolu..malas aku nk kontrol2 makan la..sukatik la nk ternak lemak banyak mana pon.wa pasrah sajo..hik3.agak2 gemok,rereti la pi bersenam kan.ni pemalas yg hazab!!kepochi jer..

aku lapa nasik..sebab siang tu aku x makan nasik pon.makan chicken chop sedap tu jerk.so aku pi la gerai pakcik nie..jarang2 aku beli makanan kat dia..slalu aku beli kat gerai akak depan pakcik ni.tp sbb aitu aku beli akak tu kira mahal,so cam kocik ati la kan.aku berpaling tadah kt pakcik ni.wakakakaka.padan muke..jahat.jahat



kedai pakcik yg lauknya sodap dan murah...



dah tapau nasik,singgah beli teh o ais kt gerai sebelah plak..skali ada sorg abang tu leh cakap aku berdiri cam model..dengan background lampu kt lakang tu kelip2 katanya.ishk.giler selekeh camni dia kata cam model??budus giler ayat nk ajak borak.aku sengih x eklas jer la kan.takdak mood yer nk borak2 time gini!bluekk!then terus cabut lek umah...


mandi manda..then mencekik la!


i had this..nasi setengah (betol..stengah nie!) + sayur taugeh + rendang tok
sedap rendang dia..dunno nape namanya rendang tok.agaknya resepi tok dia kot.huhuhu
tp rasa dia sama cam masak opor..masakan diraja kt pekan pahang tuh.besh giler!


teh o ais bunjut..huhu.x besh sebab air batu skit sgat!wek.wek

makan sambil nengok tb..indah giler dunia!tapi malam ni mood aku cam bladi-heyl.siyes takdak mood.ada benda lam pale aku yg wat aku x suke..sungguh emosi.nak period kot.huhu.
tgh syok layan berita..ada la plak brita pasai ni...

kompeni aku masok tb lagik.hak3.byk spekulasi negatif pasal kompeni aku ni.
but i jz dun care about politic2 bagai ni..yg penting aku wat keje aku,and ujung bulan dapat gaji!



oh..CEO kami yg baik ati..lalalala~!



tgh syok2 depan tb,si liza mesej aku cakap nk pinjam cd game The Sim-Cast away aku.aku maleh nk kuo..tp sebab mood tgh weng3,patut gak ar kuor cari ketenangan.ewah.hehe.aku pon ok sajo la..kuor jerla selebet2 gan t-shirt tido + suor pendek. cam nyonya juai sayor dh gayanya.
sampai2 tok yem ada si liza dan bf dia si deed sajo..bg cd and borak2 dua tiga baris skrip,tiba2 si liza cakap:
liza : eh,japgi aku nk gi lepak uptown damansara..jop la
Aku : pukol bape?
liza : ni la,tunggu kawan deed amik.dah on the way td..
Aku : giler!td tanak cakap ko nk pi mayap!kalo tau aku x kose datang sini yer..lepak jap je.wat penat aku! *sambil wat muke bengang.kan aku takdak mood..huhu*
liza : laaa..aku ingat ko on jer pi lepak sana..takyah bawak kete ko.naik skalik jer
Aku : maleh ar..aku nak balik..sok keje la. *still bengang.hehe*
liza : sori eh cik.. *sambil wat muke 5 sen*
aku pon x kose la nak marah2 member kan.jap jer aku nyer bengang tu.tak lama pastu kawan dia sampai..naik kelisa silver and kenari merah.aku x pollow pon.teros balik umah.dah la pakai selekeh giler..ada ke hati ko nak mayap sampai sana??hehehe.x kuasa yer.penampilan harus di jaga.. *ayat poyoooOoooOOOooo *
balik layan so you think u can dance & america's next top model. kol 12.30 aku sudah tido...kroih3..

Jalan-Jalan Buang Duit

kan semalam aku yer2 cakap nk p soping baju kenduri kt kl sentral kan..ha,ni nak story neh.oh,mesti korang ngutuk lam ati,nak p kenduri pon nak beli baju baru.memang la yer!sebab aku tak banyak baju sesuai p majlis camnih.balik2 baju tu jugekk.pasal aku x suke soping baju keje or baju2 pesen yg leh bawak pi kenduri neh.tp aku giler soping baju g jalan2!hahaha.

so g keje selekeh + selebet pon takpe..bukan ada laki ko kat opis tu kan.kang kalo melawo ober2 kang,ada lak mak aku dapat menantu Dato' yer..wakakaka.pasan nk mampos!tp even aku beli baju jalan pon,mmg still selekeh selebet jugak...hehe.true yer statetement nie!its rili me!
saya memang budak selekeh!




ni lah butik aku pi smlm..dekat deret2 ATM Machine tu..belah belakang KL sentral




cam lawo kan baju putih tu..tp bile patung pakai memang la mengancam..kalo aku pakai,terus mengancam nyawa semua organisma di muka bumi ini..hehehe. *statement merendah diri neh!*


oh,bukan aku dtg sini carik baju kenduri ker?lalalalala~!
*dah lari motip*


wah3..cam model lak dah..cantik.cantik.patut beli ker? harus ke?
jiwa aku mula diracuni setan2 yg menghasut aku kuorkan duwet!chaisstt!



kak raisah yg turut serta lam agenda membuang duit dgn sukatik.



tgk sajo la gambo2 aku amik ni eh..baik punye aku pomot!











rantai panjang2 ni 5 hengget sajo.aku x beli.x minat yer..huhu



ni pon 5 hengget..very the minah bunga.eeeeee..








ni shawl kot.aku x pasti sebab dia lipat bulat2 camtuh..sejadah pon ada gaya gak.hehe
dah letey menerai and kuor masok fitting sume...akhirnya aku grab la sumting.tp pastinya bukan baju kenduri yer.gowd!btol2 dah larik dari motip sebenar. *salahkan setan!*
cuma kak raisah beli sepasang baju ala2 sahara tu..cost her rm120 jugak la.huhu.so,aku x tau la nk pakai baju pe ahad nanti.nanti aku try la riki2 kt lain plak.kalo sempat ptg kang aku singgah jusco/carefour sat.
kedai ni ok,cuma baju dia byk sgt yg sama..so kalo ko terpakai sama gan org lain,mmg obvious sgt yer..malu!hahaha.
cam kes aku kt JB dulu,p bazar ramadhan,pakai t-shirt yg ada tulih BUM besor2 kt depan.skalik leh bertembung gan sorg minah tu,pakai baju sama gan aku!sbijik2 la sama,gan kaler sume..spontan yer,kitorg dua menjerit pastu nyorok2 blakang org..motip??x tau la..mmg rasa malu kot kalo terpakai baju sama.tp kira ok lg la jmpe 'partner' camtu.
cam ex-hosmate aku si deqna lagi kelako.terjumpa 'partner' pakai baju sama gan dia kt pasar malam.masa tu aku ada skali la..yg x tahan tu,partner dia tu mat indon!! (kt gombak mmg banyak hindon yer!)pastu dedua tergamam tgk baju sama..aku cam nk guling2 gelok kutuk dia.mat indon tu lak dah senyum2 + kontrol ensem tgk kitorg gelok2 x hengat donia tuh!tulaa..sape soh ko beli baju kt giant!kuang3...
*x tau la kalo korang bangga jadik boria kan!hak3..*