Wednesday, July 30, 2008

CHELSEA VS MALAYSIA - 2-0

ari smlm spt yg digempak2kan..ada match antara Chelsea gan Malaysia.aku mana la pegi kan..sebab tiket mahal nk mampos plus takdak sape nk bg tiket free aku.huhu.asik FREE jerla yer yg kucari.

walopon aku x dapat pegi..si shidah ada la pi sana gan dot3 dia.sbb dapat tiket free menang contest Maxis tu.gud2..tp dia kata dia g tgk sampai half game jer.ruginyerr..sebab takot time kuor reramai tu stuck sampai pagi.lak tu sok keje kan.apa ko pikir bos ko bg cuti ker kalo kata ko g tgk bola?tidak yer..huhuhu

ni pitcha shidah kasik aku..so share2 la yer..walopon kualiti gambo agak kureng,tp rereti la bersyukur.at least ado daripada takde lgsg kan!jgn byk bunyik okeyy... ;p










overall chelsea menang 2-0..ishk.cam pelik lak aku.leh tahan gak la malaysia ek..masa chelsea lawan china aitu,7-0 dia tibai..so kira malaysia ok la kan?kan?
erghhh~!aku x tau apa aku bebel..lately pale aku blank ar..sbb ingus bnyak sangat kuor...shretttt!!

Tuesday, July 29, 2008

Sunday - Makan Free

huarghhh~!aku malas gilosss nk ngapdet!!siyes.idea pon tarak neh!sbb lama sgt aku coti kot..dh lama x jumpe keyboard aku neh.so mood nk menaip gan perah otak cam siksa bangat rasanya..dah la arini aku ngulor sepanjang ari..dh mmg takdak keje laaa..huh.bohsan!tau gini baik aku sambong coti and tido spanjang ari! ;p

so..aku nk ngapdet kisah aku ari ahad aitu..cam yg dh dijanjikan,aku gan shidah gan anik kene g umah ayie sbb nk tgk baby baru dia..dh dkt dobulan dah baby dia tp aku gan shidah x tgk2 lagik.so gan smangat berkobar2,aku bgn pagi la ahad tu sbb nk pickup shidah.kalo x mmg hareemm nk jumpe pagi ahad okeh!ahaks.







teknik mengkaber mata selebet peringkat ke-8..muhahaha





janji kol 10 nk gerak g umah ayie..last2 kol 10 aku baru nk bersiap2...besela..janji melayu.dah katanya aku ni org melayu pure kan..hiks.alasan.amik shidah pehtu g carwash dolu mandikan kuda putih aku..mmg dah berkarah giler dah.kaler putih cam dh jadik kelabu comot2 gitu.malu giler nk bawak ko jejalan yer..rendah diri gitu.haihhh..dasar pemalas!hahaha



sbb banyak sgt kete Q nk coci,aku gan shidah g bekpes kt DE dolu.kodai mamak jerk.aku order oti kosong gan teh o suam..shidah lak minom milo ais sajork.minggu nie aku mmg bermati2an reject sebarang ice lam tekak aku..sore dah ilang plus aku batok terok.huhu.baru la rasa nk bertobat.kalo dlu mak bebel2 aku minom ice,aku leh wat muke toyer..skang cam dh insap la wei..insap kojap jer la..pas baik nie kompem aku bedal sepuas ati!huahuahua






shidah cam bese la..borak2 gan update kesah cinta dia..aku pon gitu gaks..weeee~!





time nie aku soh shidah amik gambo macha lakang tu..leh lak dia amik gambo aku!chaist!
*ceyyy.alasan!padahal maksa shidah amik muke aku!muakakakak*


aku rasa ada la lam 45menet lepak minom..pehtu konpiden jer g carwash tu blek.bajet2 dh setel la dia sental kuda putih aku..skalik.....

lerrr....still main buih ker??lahabau tol la..giler lama!huh!lembabsss!



dah setel basuh kete yg costed me 10bucks tu..aku pon gerak la..tp mmg x pueh ati giler gan teknik basuhan diorg neh!hampeh.x bersih langsung!aku basuh lagi bersih okeyy..not recommended la tempat tuh!so jgn g coci kete korg kat sec 9 itu yer!kalo tau aku g coci kt SPS tu..baru 8 hengget,pastu bersih berkilat siap sembur air freshner lagik!ko ado??chit!pangkah tempat neh!bluekk!


pastu singgah tesco sebab nk beli buah tangan utk makan2 kt umah ayie.dah katanya ayie sponsor semua lunch tu..rereti la ko hulur2 gak eh.agak2 ar nk usung perot kosong ko jer!keji la kan.huhu.



motip gambo??tah..saje gedik2..muhehehe~!





beli mangga gan cincau..dah katanya aku batok2 tahap kronik kan.mana mungkin leh beli tembikai!so beli mangga jer la..i like!i like!suke2 jer ikot tekak haku..huhu



amik gambo shidah yg bz body snap gambo satu kete waja tu..motip??sbb nombor plat tu dkt2 sama lak gan no plat kete kekasih gelapnya..gagagaga~!tettttttt!



kt highway tu..leh lak ternampak pakcik ni gan anaknya.hik3.kelako helmet dia.comel jerk tp terjamin ke keselamatan ko pakai gitu ek??


sampai2 flat si ayie tgh panas terik lak tuh..aiyaaa.x tahan tol la...pening aku..

ceyy..dr tingkat 4 aku snap lak gambo mamat2 ensem main futsal kat bawah..diorg ada tournament ke hape tah..i noty2 dr jauh jer okeyy.. ;p


aku gan shidah pecut laju2 g umah ayie..sebab dah terbau gulai labu dia..huhu.lapo.lapo.harus jalan secepat kilat yerk!



assalamualaikum...kami dtg nk makan weii..yer2 aku kecoh2 depan pintu.bajet2 si ayie gan anik kt depan.rupenya si somi ayie gan tunang anik kt hall..yg pompuan kt dapo!eee..malu aku!dang!



cepat2 aku serbu dapo lak..katanya dapo dkt gan pintu umah kan...
*teknik kaber malu sebenarnya.ahaks*
sume nyorok2 nampak aku pegang henpon!
"tanak..tanak...nanti ko tepek kt blog ko!!"
aku kan kijam!harus la aku tepek!muahahahahahahaha~!


ayie nk nyorok dh cam nk masok lam periuk gulai labu dh..so sbb ngeri membayangkan akibatnya,aku x jadik la snap gambo dia..rugi tol ko ni..kalo x leh aku pomot ko sbg CHEF TERBAIK masak gulai labu okeyyy...hiks.



anik dok praktis cara2 dok kt dapo yg betol..yerla..3 bln ni ko dh kuor dr group BACHELORETTE yer..huhuhu

so gotong royong la kt dapo tolong apa yg patut.apa ko pikir ko anak raja nk mengangkang kt depan tv sajo?haha.ayat keji sungguh!so aku dapat task palinggg susah kt dapo tu aitu.takpe2..aku kan pro.. *berlagak hamat nie*
taraaa!nie la task aku.potong mangga!muhaha.susah giler wei..kene tekun dan penuh sabar gitu.kulit kene potong nipis2 and bersih2.pastu potong isi dia dadu2.susah.susah! ;p


zoom skit..huhu.menangis bakal mak mentua aku tgk skill aku neh!btol...
*budus + sengal = gilo!*



shidah lak nk tunjuk skill..ni teknik menggoreng ikan masin jurus ke-18.
sangat mencabar sebab minyak panas dok letup2 jerk..kan?


lupe lak nk tunjuk gambo baby baru ayie..Baby Anis..comel bangat.
ni aku amik gambo celah2 anik gan tunang dia..wahhh.dah dok berangan la tu ek!sabo yer.sabo.dah x lama dh..pasni produce anak reramai..aku sokong!wah.tetiba!


anik amik berkat.aminn



sambil tu dok belek2 album tunang anik.


ceyy...aku pon ala2 praktis jadik ibu mithali la kan!ahaks!ada gaya ker?
buatnya aku over feeling jadik ibu mithali pastu tetiba selak baju nyusukan baby anis tu..camne la gayanya ek!muhahaha.giler kretip otak ko pikir dow!


baby anis..so comel..bersih tanpa dosa gitu..x macam aku...cewahhh~!sedar diri lak ko yer!



dah abih bersilat,bergado kt dapo bagai..siap la hidangan ari itu.simple tp amat2 menyelerakan.terutama tang mangga tu!wahh.nk gak puji diri tuh!puii.
ada gulai lemak labu,udang masak sambal,sambal belacan & ikan masin.sedapnyerrr.sumpah x tipu!rasa nk tapau jer! over! ;p



abg amir aka hubby ayie dok layan anak sulung dia si aleya.


anik and tunang tersayang..ikmal si abg polis!haha.takoooot~!


then sambut besday anik in advance!
So anik, EPI BESDAY to U!!moga panjang umo murah rezki okeyy!i lap u owez.
muaaaaxx!

fuhhh.fuhh..tersembur2 tiup lilin.si aleya join skaki ala2 besday dia.hehe.lawak tol.



oh...kitorg dapat cekelat..gift from cikgu Semah aka EB yg baru blek langkawi.dia bg kt anik utk pass kt kitorg.maceh daun keladi yer!nape x bg ferrero ek??? dush!
dah beh makan..lepak2 jap pastu kitorg gerak lek shah alam.aku ada janji gan biebo + as +fi nk g makan kt johnny's..aku update later la ek.
muaxxxx

Buffday Siti-Rudin

ari sabtu aku x dak ektibiti besh pon..sepanjang ari aku dok umah jer..makan pon idok.dok umah kemas umah & tgk tv sesoka ati..lam kol 6.45 baru aku gerak g shah alam..plan nk basuh kuda putih aku yg dh comot giler tu, skalik ujan plak so kensel la..lenkali jerla ko mandi ek!

pikup As then terus gerak lepak Ali 7.roger biebo..tp cam bese la.. "jap eh" dia tu mmg sekejap la sangattt... ;p


aku lepak berdua gan as jer...sbb lapo,so order makan dolu.aku cam bese la..ari sabtu kalo kuar lambat mmg cam poser la..kol 7 baru dapat makan..huhu




bila biebo sampai...lepak jap lam sejam lebih then terus gerak g dataran jumpe dak keicar Team.sbb malam tu ada buffday party utk si siti-awek ijan.dah kumpul2 smua.gerak la g cafe kat sec 13.sbb ijan dah reserved makan2 kat sanun.



tunggu cukup korum dulu..aku time nie x excited sgt nk makan sebab baru pas sogok perot aku gan sepinggan nasik kt ali td..so dia dediam jerk.gud.haha

aku snap part nie jer..sbb aku still mood demam so cam sgt malassss nk amik gambo.x salah aku nama cafe nie "Geng Corner" ke hape tah.sumting like that la..environment leh tahan la..



mamat nie tgh arrange2 makanan..aku terdgr ckp2 org yg ijan spent 300bucks utk makanan tu..worth it ker?ok la kot..gan upah org masak lagi..gan location skali..kan.alaa..kalo dh sayang,apa pon sanggup ye dok?stakat 300 tu celah gigi jer rasanya..huhu



ijan + siti = soooo cwit kapel!diorg dh nk tunang dah bulan nie.yeay!



sblm majlis makan2..sila la tadah tlinga dengar syarahan mr.presiden neh.mcm2 citer la kuor.pasal boling la..futsal la..baju la..anniversary club la..aku tumpang dengor sambil gelokkan org yg tersasul cakap.paling banyak terpelecok lidah mesti ar mr.presiden sendirik!hak3.best!


then acara tiup lilin + potong kek. cantik kek dia..kaler pink!tp kek spesis nie aku kureng sket.sbb aku x tahan muak gan krim dia tuh!erkk.



"dua insan sdg berchentaaaa..."




abg rozi nyer buffday pon ditompangkan skali..dia pon terok gak kene serang gan telor + tepong.aku bebetol takdak mood nak amik gambo masa tu sbb aku tgh batok2 demam!x larat okeyyy... ;p



the makanans..nyum!nyum!

nie aku nyer bahagian..skit jer ek!ni pon cam nk matik aku nk perabihkan..katanya aku tgh sakit kan?kan?mana selera!huhuhu
aku bebenornya maleh giler nk update!so abaikan ayat2 bodo dan malas aku itew..hahaha*


Friday, July 25, 2008

Dinner - Nandos yg free!!!

time aku ngapdet nie jam dah kol 8.30mlm..wahhhh..giler komited aku gan amy menjalankan amanah yg ditanggungjawab dek bos..yerla tuuuuuuuuuu..chittt!
aku sebok skit menyetelkan keje2 aku pasainya next week sytem baru dh nk di implement..hoho.so scary!susah gilos..so sbb maleh datang keje ari sabtu,sume cam giler la stayback..adeshh..

dah stayback,kompem la leh dapat makan free..hik3.besh2.order jerla nk order pe..smlm makan McD..arini fahmi kata nk order Nandos..aku gan amy on sajork..dah katanya mamat tu nk bayor kan..sok2 dia claim la balik gan bos..

tukang order musti la amy gan aku..dok belek2 menu bagai.. order la ikot napsu setan ko!wahahaha~!i like much2...


ting tong..mamat ensem datang anto..wahhh..very gud service la..sedap dan anto yg ensem!opssssss!hahahaha.gatal ya rabbiiiiiiii~!


amy gi check2 makanan yg diorder...


fahmi yg bermurah ati advancekan duit dia..100 lebey utk 5 org mkn okeyyyy..huhu!giler tamak!nampak x sipat ketamakan itu??



my portion...1/4 peri chic + old style potato chips+peri corn
yummmy!!


peri corn..whoaaa...cam jagong bakar kt pasar malam jerk!hiks


box yg chantekkk..



peri chic..kocik laaaa...tau td mtk half!muhahahaha~!keji nyer perot!



aku dan amy yg EXTRA KOMITED nk melahap yer..wat keje cepat penat tp bab makan..mmg x reti penat la weiiii..hahaha
update later!aku nk makan then nk pulangggg!!!muaxxx!
xoxo