Friday, August 29, 2008

Mari Bersoping online

ok..Kak N skang pon dh de blog yer..
beliau ni mmg kaki bisnes..so kalo bisnes aku slalu la join gan dia.jadik partner gitu.mana leh kaya sorg2 okk.hahaha~!

so kalo minat leh klik BLOG KAK N kat sini.or kt seblah side bar aku tuh.macam2 ado yer.tgk2 la..kalo tanak beli udah..tp lagi bagos kalo beli..
baru la i lap u!mukekekek. ayat nk pancing!

k la..view la kalo rajin eks!

Saya Sedang BengOng

ishk3..mengapakah..rasa x besh jer...

rasa cam nak menjerit sekuat ati!WARGHHH!!!
rasa cam nak lari laju2 sampai penat pastu pengsankan diri!
rasa cam nak menung 15 jam!
rasa cam nak g jauh2 kt overseas!
rasa cam nak pukul2 org! *sape nk jd volunteer??*

dunno why..i just damn depressed...

Mari Makan2 di Rumah Kak Fida

huargh3..akhirnya aku berjaya gak upload gambo dgn btol.
jenuh aku kelebek2..rupanya aku terchange setting masa nk upload gambo.
ngeh3..sesia aku emo!chit.

ok..leh la nk stori kan psl besday party tu..party tu Kak Fida gan KRZ wat utk puteri beliau si cik patin.so sbb aku pon share ari yg sama,kak fida ajak la join!elelele..aku cam memalu gitu.ahaks!


blek keje aku singgah Famous Amos kt KL sentral..need to grab sumting for cik patin cinta atiku itu.x tau nk beli apa..aku amik jerla mana yg berkenan di mata..kak fida kata pas isyak start majlis.cuak gak la takot x sempat..xkan dtg2 nk makan je kan!
perlu la aku tolong2 apa yg patut..aku kan rajinnnnn!bluekk! ;p

ni la aku beli utk cik patin..kiut kan.ada bear,stick candy,toblerone gan cekelat apa tah lam kotak.aku sampai umah dah kol 8 masa tu.gan ujan lebat lagik.cepat2 mandi then siap2.umah kak fida dkt je gan umah aku..so sempat la nk pecut pegi.



sampai2 umah kak fida..uiii,dah ramai tetamu.i malu!i malu!
yerla..mana la aku kenal mereka2 itu.tu sume cikgu2 kt skola kak fida gan KRZ.
cam tersegan2 la kan..dh katanya aku ni pemalu!lalala~! ;p


sume dok tgk tv dlu..sbb tgu si biebo gan fizi yg still otw.
makanan sume dh redi..so aku dtg teros lepak jela.x sempat nk tjuk skill rajin tuh! ;p



pas biebo gan fizi sampai,KRZ siap2 kuorkan kek.
soh aku gan patin tiup..auwww.perlu ke aku tiup skalik??



haaa..nampak!yummy gile okk.kek secret recipes yg menggoda!
maceh to kak fida gan KRZ sbb susah2 buh nama aku skalik.i terharu..sobs! ;p


sesi tiup gan potong kek..dua org besday girl yg comey!
*puiiiii...!*


bole plak time ni cik patin malu2 nk tiup..so terpaksa aku tiup sorg2.
haha.nampak nau aku yg beriya.ahaks.


yah!yah!mari menikam kek ini patin!

then sesi makan2..giler besh2 makanan dia..ada spageti power KRZ,curry ayam berantu Kak fida,koktail,jajan dan memacam la.mmg mkn x toleh keliling dh..cam kt umah tu hanya ada aku dan makanan2 sajork!muhehehe.


biebo my busok!


KRZ amik gambo..sok2 ada la kak fida upload kt blog dia.gambo2 buruk + huduh i jgn lupe tepek ye kak!kuang3.


scandal terlampau..sherry + biebo


aku dan kakak tercayang + terchenta!lap u kak!
maceh yer utk malam tu..muaxx!
oh yes,rambut aku kembang cam cik ponti sbb baru pas coci.x dan kering aku dh lari2 kt ujan.so dia cam terburuk la plak! *ayat deny rambut smulajadi burok!wkakaka*


oh..i lap diz budak too!
lam kol 11.15 camtu teros aku blek.tu pon harus la tolong2 kak fida kemas2 dlu.dah la dtg x wtpe,takkan nk blah bodo je kan.giler x beradab!ceyyy..konon2 la aku ni beradab sgt kan.ihiks.
tu jela citer..sbb dh lama pending cam x smgt aku nk merepek pasal ni.kui3.
till then..ciaos babeh!

Sengal-Sengalan!

weyh..

aku dh leh upload gambo besday tuh..BUT
sume gambo dh lariks gi right alignment!semua okkk!
pergh..tensii gilo babik la!

mmg la aku leh jer publish..BUT lagi
cam buruk plus hudoh la kan!pastu aku nyer caption
sume larik tepi,atas bawah smua..
uwaaaa..x soka!x soka!
*lempang pc laju2*

i hv no idea mengapa ia mendajalkan aku begitu..wuwu
nk upload dr opis,sume gambo lam lappy aku..
takpe2..sila nunggu dgn sabar ye kawan2.
*ceyy..cam la org nk tgk sgt!mukekek*

Thursday, August 28, 2008

Saya Weng3..

banyak benda aku nk stori mori pasal besday celeb kt umah kak fida terchenta mlm td..tp dunno ngape blogspot cam kebangangan xleh upload gambo.tertekan!huhu.

xpela..lek ni kang aku try la wat lagi..gigih berusaha!yeahh!

urmm..arini pale aku ting tong la..pening giler.
maybe sebab smlm kene ujan kot.padahal blek2 teros mandi.
tu la..degil.smlm beriya2 org advice aku soh telan panadol cpt2..
tp aku purak2 tatau!wakakaka.rasakan ko!! :'(

so skang aku penin..penin...
tekak pon dah sakit neh..ngapela antibodi gue lemah skang..
simptom2 penuaan kah??wuwuwuwu...

k la..update later!aku nk sambong keje...ciaos!

Tuesday, August 26, 2008

PENGUMUMAN PENTING


yeahh!dengan x malunya aku mengumumkan bahawa ari ini bersamaan 27 August..adalah BIRTHDAY AKU!!!yeay..tepok untuk diri sendirik!mukekekeke~!aku bagi coti umum ari ni..tp kene buang keje,tanggung sendirik.ahaks!


jangan ditanya besday ke bape yer..sape yg tau tu diam2 sudeh.ahaks.aku nk ucap mekasih bebanyak pada mereka2 yg sudi wish besday aku.ni antara manusia2 terawal yg wish kt aku:

  1. Kak Fida Tercayang - kol 4.23 ptg 26hb kak fida dah call.dia kata nk jadik org pertama wish besday aku.u got it kak!thanks alot.oh.epi besday to anak kak fida cik Patin yg share same birthdate gan aku.tahun je kompem lain!kui3.


  2. Chenie - member Jb aku.kol 6.15 dah wish..maceh2!adiah takdak?? ;p


  3. Biebo - Kekasih atiku ni terlambat la..dia wish aku kol 10.45mlm.katanya nk jadik org pertama..tp dh terlambat la cyg..huhu.but i do appreciate it babeh. *Ciom*


  4. Adik Aku - Adik call dr ostel tepat jam 12.oo.smangat dia nk jadik org pertama.pastu aku kata dia nombor 4 teros takleh trima kenyataan!sampai nk gado2 gan aku.hak3.dia kata slps kol 12,dia org pertama.yerla dik..amik la.hehehe.lap u!muaxx

  5. Shidah - shidah mesej kol 12.02..thanks dear!lap u babeh!

  6. Athol - Athol dr semban mesej aku kol 12.03..thanks athol.so surprise dia ingat besday aku!ngeh3.terharu!

  7. Okeyu - Sms aku kol 12.10..hehe.maceh!
  8. Nasz - SMs aku kol 12.12
  9. Liza gan deep - call kol 12.16 sambil gelok cam syaiton kata aku dh tua.x sador diri tol korg neh!!muhahaha
  10. Ida brok brek-anto MMS besday kol 12.20..maceh lalink...cute ok!muaxx

oh.aku listkan TOP 10 sajork yer..x larat aku nk taip lagik..jam dh dkt kol 12.30 neh.besday girl kene la tido awal.neway..thanks to all.aku appreciate sesangat!!

LOVE UUUUUU!!!





Makan Kat Rasa Mas lagik

Quick Update

hari ni aku singgah dinner kt Rasa Mas lagi.idok le sebab dia extra sedap-ok2 jerk.
tp sebab dah lapa pastu tak byk choice..belasah je la.kot nk mkn kepsi gan mekdi,aku dh muak!

kali ni aku menawaf kl sentral gan kak aida.saje tgk2 brg..aim dlu, nanti dah gaji rembat!hak3
begitu..



sblm makan amik gambo pemakan dolu..kak aida da kawen yer..anak dia dh besor2.tu la untungnya kawen muda..bergetah lagik!ngeh3



aku still sama cam menu smlm.hehehe.gile kuat makan.1/4 ayam licin okkk!
huhu.gemok laaaa! *jogging stempat!fuh!fuh!fuh!*

oh..sok malam kak fida tercayang jemput makan spageti kat umah dia.
sbb besday cik patin.epi beday to u patin..and oso epi beday to me!!!kui3.
gile pendek entry..aku malasssss~! ;p

Monday, August 25, 2008

Bertenet Sesoka Ati

huhu.bestnya aku ngapdet kt umah gan lappy baru.eksen nih!kah3.aku x masok streamyx pon.mmg plan nk masokkan tp kat umah aku ada wifi free.ekekeek.aku sesaje try skalik mmg ado.lucky me.rezeki aku tuh! ;p

aku pon tatau sape punya.jejiran aku la kot.takpela.sok2 dia dapat pahala.hehe


lappy ku yg berkilat..baru2 cam sayang la.lama2 aku x eran la kt ko kot!gagagaga~!



aku nyer wallpaper..kiut x??smangat ok aku carik kt tenet gambo tercomel Goku tersayang tuh.biebo sila la jeles yer!
so pasni aku akan update gan rajin la kot..ada KOT ok!hahaha.kdg2 mood malas aku dtg x jadik gak!kan?kan?

Dinner at Rasa Mas..nyam3

yer.yer.entry pasal makan lagik.tu kan hobi aku.sukatik okk!kui3

ari senin,balik2 keje aku gan amy dh kelaparan tahap cipan.sebab lunch kitorg skip.cuma amik choc blended je pasal sebok g bank la apa la..cam la banyak benor duit aku tuh.muhahaha

dh lama teringin nk try kt Rasamas kt kl sentral tu.baru ni ada masa nk nyinggah.


tunggu makanan sampai sambil gedik2 amik gambo.ngape aku sorg je gedik!ceyhh..amy sebok bersms gan cik abang anas dia.patut la...




amy nyer part..golden chic+coleslaw+garlic bread+fries.leh tahan la.cuma fries dia masin gilo.biebo suke la kot!


mushroom soup yg kompem2 dibancuh guna campbells.huhu.sebab sbijik je rasanya.ok la wat cecah2 gan garlic bread yg sedap tuh.nyammmy.



aku nyer..nasik gan black pepper chic.sedap gak.aku makan sampai licin.huhu.sedap ke or aku yg extra lapo??
sekian je kisah makan2 ni.sila la telan air liur.gagagaga~!
aku malas taip pepanjang.kang korg boring baca! ;p

I got new Lappy!!yeay!!

dah lama mengidam..finally aku ada bajet nk beli laptop!yeayyy!dah survey2 kt pyramid tp mahal gak la kalo nk compare gan kt low yat.

so sabtu tu paksa biebo gan adik bawak aku g low yat.aku nk laptop jugak!!hahaha.so dah bersesat2 tu sampai gak la lam kol 9.hampeh!kedai dh banyak nk tutup.pekebenda la..

so cepat2 la pusing mana2 kedai yg bukak lagi tu.tgk2 laptop yg aku nk tu x best la plak.so biebo rekemen compaq..kene lak gan bajet aku.lawo lak tuh..rembat la pelagi!hik3.


ni dia pas install sume2 la..aku grab compaq presario CQ40..harga RM2200..ok la.still lam range bajet aku



aku tanak yg keyboard itam sebenarnya..x fancy!huhu,byk cekadak.tp sbb tgk luar dia cun..pastu dia nyer function sgt memuaskan atiku la..i like!i like!love u mr.lappy!



gift yg dia bg skalik..ada headset,lock,mouse,cooling fan gan USB Hub..oh senangnya dalam ati.lalala.pasni aku leh bertenet kt umah.yeszaaaa!

Free Lunch at Sri Ayuthia

yep.still citer pasal ari jumaat yg panjang tuh.huhu.ni la pekdahnya kalo asik pending nk ngapdet.padan muka aku taip pepanjang!huhh!

ok.pas setel hal kat bank,aku gan amy gerak g sri ayuthia.sebab dh janji gan ex bos aku-mr.kit nk p lunch gan dia.Kak N gan kak raisah pon ada skalik.diorg dh siap2 tunggu kt sana.

even aku coti,tp sbb dh lama plan lunch ni,terpaksa la aku g gak.ceyy.konon2 terpaksa la!hak3.padahal beriya!

aku gan amy cam dh MENTAL dah sebab asik la salah jalan.drebar gan co-pilot dua2 dah sengal.hahaha.dah la jem.kalo salah jalan mmg hazab la ko nk patah balik!kak raisah gan Kak N dah roger2 jer soh cepat.

takpe2..semangat makan free punye pasal,sanggup kuredah semua! ;p



muke sengal dh tahap cipan.pura2 sawan utk mengkaber hangin lam badan sbb stuck lam jem.diorg dh start makan okk!jgn abihkan!!uwaaa~!


amy pon dh berjangkit sawan..ekekekeke~!


dgn eksiden bagai la..ishk3.camne la myvi ni wat aksi akrobatik melompat ke longkang tu yer.huhu.kretip gak laaaa.. ;p


finally sampai gak.ni la sri ayuthia.restoran thai.dkt2 area opis aku gak.deret2 victoria station.sini tempat mmg kelas ye ko.kalo sendiri bayo,aku x koser kemari!miahahaha

ceyyy..mamat tu dh tunggu nk bersawadikap gan ko.tp dia bkn org thai pon.cam mat bangla jerk!hehehe.aku dh slalu gak mkn sini..tu pon dgn motip DIBELANJA yer.. ;p


sila la naik tingkat atas.mr.kit dan akak2 sudah tunggu.dh start mkn pon diorg.


see..aku sampai2 diorg dh makan.x ramai pon mr.kit ajak.kitorg berlima jerk.i like!leh mkn banyak2.huhu


kitorg pon makan la gan rakus.lapo yer harung jem!


lauk pauk.ada ikan masak 3 rasa,kerabu mangga,sotong masak merah,ketam tepong,butter prawn gan tomyam.pergh..sini makanan mmg super duper sedap!udang gan ketam dia paling besh!sumpah x tipu.huhu.pastu diiringi music tradisional thai.layannnn..cam kt phuket u!haks


ni la mr.kit.ex bos aku masa aku mula2 keje kat scomi.sgt baik dia ni gan aku.dulu2 org asik kata aku ni anak emas dia la.hahaha.sebab pepagi aku kene bancuh nescafe dia.yg tea lady buat,dia tanak minom.ngade eh ko!thi.hi.hi.tp aku dapat upah..angpau raya dia kasik aku paling banyak.muhahaha.x sesia aku bancuh air u bos!
skang dia dh x based kt tempat aku.dia kene transfer turkmenistan.dah dkt 2 tahun kot.so kalo dia balik sini,aku pling benci soklan dia..
"acik,bila mau kawen??"
huhh!!!apa leh buat..dia tau kisah cinta aku dedolu.wakakakak!

then dessert time!part paling aku sooka.baru la complete.cewahhh!dia bawak tray penuh mangkuk2 yg tayang isi2 desert tuh.ko pilih la mana ko nak.cara ek??



tepi port kitorg ada kolam ikan gan waterfall..oh cantiknya.amik gambo!amik gambo!


dessert favvy aku..water chestnut!sedap giler weh..ada nangka slice2 gitu.tgh2 taip ni pon cam merembes air liur aku.wuwuwu.sedap!


muke2 kepuasan.thank u so much bos..now u may go back to turkmenistan.syohh!syohh!
muhahahaha.keji giler ayat!muke aku teros kembang pas makan kan.why?why?
overdose??

Kejadian Aku Dimaki Teksi Puaka!

hoho.aku tau aku dah lama x ngapdet.bkn dh pencen merapu yer..cuma sbb aku coti la ari jumaat tu.pastu senin sangat bz kt opis.x baik ngulor kata bos aku.muhahaha.jadik baik lak aku.

tp sbb mood dapat LAPTOP BARU kan..harus la aku ngapdet!teng!teng!eksen nih.tp syok giler bertenet sambil sandar2 malas atas sofa..fuhhh..layannnssss! hik3

ok..meh aku citer kesah sensasi aku ari jumaat tu.camni,jumaat aku amik leave sebab nk setel hal kt bank.pastu aku pikap amy lam kol 11 kt opis.motipnya sbb aku x tau jalan nk ke bank tu.kui3.kene la hire co-pilot okk.

ondeway nk g bandar utama tu,ada la sbijik teksi bodo tiba2 nk masok lane aku.tiba2 ok.pastu sib baik amy alert..mmg skit lg nk gesel kuda putihku.amy jerit ar

"ACIK!!!"

aku yg dgr cemas2 gitu,terus keluorkan tindakan refleks aku.aku balas kanan ckit.sib baik x lebih,kalo x kete belah kanan sondol la.oh tidakkkk..wuwuwu.saya sangat fobia!

cilaka punya teksi!dah la x bg signal!cinabeng!wak lu ah!

pastu teksi ni tetiba potong sambil himpit then teros block kete aku.
oh WTF! aku dah agak dah..ni mesti nk maki ala2 salah aku kan..cibaian!



aku gan amy sempat snap gambo teksi dia yg block kete aku tuh.gile babi ok.abih jem kt blakang.dh katanya tgh2 jalan kan!pastu kuor la keling tua ni..


keling : eh,apasal u tak kasik saya jalan?dah nampak saya nak masok td!

huihh..melengking sore dia tengking aku.aku dh siap2 bukak tingkap masa ni.bau molot dh la cam jamban!nk maki org plak!!puiii!

aku : apahal plak.ni lane i.u dah la x bg signal!!

keling : pot-pet-pot-pet *nak gak salahkan aku tu.babi ah!*

aku tgk2 jam dh dekat kol 12.mmg kalo aku layan gado molot jamban ni kompem la melarat kan.aku lak appointment kt bank before 12.30.time ni jgn cakap la..gigil2 aku sbb nk marah x lepas.bukan salah aku la bodo!!

aku : eh,listen eh..i'm sorry.i nk cepat.takdak masa nk gado!
keling : u dua aa..mmg kurang ajar!

aik tetiba!aku dh say sorry even terang2 bkn salah aku.key-markkk punye barua!
abih org tgk2 dia maki aku.kompem org pikir salah aku.yerla,lady driver.even salah jantan pon,org assume salah pompuan.chist!

pastu keling tu blah gan muke x puas ati lagik.ko pehal??bodo!
aku x tau la nape nasib kete aku mmg agak suwey gan teksi.keling lak tuh!puii skali lagi.



ha.ni la teksi gampang tuh.tgkk btol2 nombor plat dia.kalo jumpe,korg jauh2 skit.bkn sbb dia garang or sbb dia bwk kete cam cibaian,tp sbb molot bau jamban!muntah berdarah okk!mukekek.
yg pasti aku dh amik no aduan LPKP blkg teksi dia tu..mmg tunggu jerla nasib ko barua oi!!
i seee u in court!!wahhh tetiba!gagagagaga~!

Thursday, August 21, 2008

KTM = Komuter Teramat Mengong

hahaha.agak keji la tajok entry kan.ah,dulik apa haku.aku tensi gile babi gan KTM mengong neh.menyirap..bluekk!

smlm aku turun2 platform,announcement cakap tren lagi 40 menet sampai.
oh budus!!dekat sejam okk.org pon dh ramai masa tu.aku x koser nk lepak situ bersesak2.
so aku naik balik,g lepak makan kt mcD.ada gak pekdahnya drp melayan maki lam hati tol x? ;p



mcD pon ponuh..ni sume mangsa2 KTM la neh.hahaha~!
suke2 ati assumed camtuh.

aku pon men'Q' kan diriku dengan saba.
takpe..bkn nk rushing pon.ada sejam tuu..*pujok ati*


i had 1 regular set of filet.
makan sesorg x bape nk layan sgt la kan

giler huduh muke aku.haha.lonjong smcm!
yerla..aku amik gan keber2 yer.
aku kalo kt public,mmg malu gile la nk amik gambo.
terserlah ciri2 pemalu aku tu kan!ahaks

port aku menarik okk.btol2 bwh kipas..
syokk jerk..sampai nk terlelap lak!hihihi
aku x la lepak lama..sbb ramai org nk dok kan.
aku bkn keji sgt nk melangut lelama sampai org tpaksa
berdiri je pegang tray tunggu ko bgn kan.aku baik ati yer...
sila.sila.sila duduk ;p

pastu aku merayap2 buang masa lam kl sentral tu.tgk2 cekelat..
pastu g toilet.mmg giler slow la aku jalan.kalah kura2.mmg btol nk buang masa tuh!
terkedek2!
pastu aku turun platform..skali, ya rabbiii...
penuh gile org.maknanya tren x sampai2 lagi.bodo ah!
aku lepak kt tangga..nk g sana kompem xde tempat duduk.


tgk..sampai kt area tangga pon dah ramai org.
sume dok bersila atas lantai.
aku takleh la kan..sbb kmeja aku x labuh.
kang dok bersila kang,free2 org skodeng tongkeng aku!
mukekeke

ni muke2 org yg tunggu tren ke-2.
time ni aku dah lepak kat bangku.tp mmg x bernapsu nk merebot tren ni.
relaku tunggu tren ke 18 skalipun..sbb aku nampak sume org cam dh berpeloh2.
imagine la aromanya itew..wakakak
uncle dok seblah aku ni pot pet2 kompelin pasal KTM.
dia borak gan akak depan aku.idok ler aku join skaki
dia mengutuk even aku berkobar2 nak tokok tambah.hahaha
sbb aku lebih syok layan lagu kuat2 kt lobang tlinga aku.
skill utk prevent stress tuh!ahaks
aku x naik tren ke-2..tren ke-3 pon aku x koser.sbb org still ramai lagi.then tren ke-4 baru aku naik..
kosong yer..aku siap leh duduk gan aman damai.fuh..lega.tp ekon dia lak cam nk membunuh!sejok giler..gigil2 aku.pastu leh la tren ni stuck stgh jam sbb nk tunggu signal pelepasan ke hape tah.pekejadah!tp takpe.sabo.sabo.lagipon aku dpt duduk kan.
and smlm aku sampai umah kol 10 malam..gile ah lama!
aku malas nk bg ayat maki lagi..sbb kang bertambah dosa aku.
*mood insap*