Monday, September 29, 2008

Bercoti Sakan

yeahhh!
Malam ni aku akan berkonvoi pulang ke kuantan!

seronoknyaaaaaaaaa...
malam ni leh bukak lagu raya kuat2..
pastu menari2 cam gilo lam kete..

anik gan shidah car pool gan aku..
so bertambah extra seronok la...
doa2 sumenya slamat..

so,hope korg jgk ada cuti yg seronok..
makan sepuas ati sampai buncit okk.
xde la aku segan buncit sesorg!

jaga keselamatan!itu paling penting.
love u all..
jmpe lagi senin depan ek..
kompem ada byk benda aku nk updates!

sayang-sayang,
muaccccksss~!

Friday, September 26, 2008

Selamat hari Raya

aku gigih mengedit header aku.
siap boh lagu favvy aku yg leh bwk nanges tuh.
konon2 nak tunjuk semangat kerayaan la kan.
skalik..giler buruk x berseni!aiyakkk!

xpela ek..kira ok lah tu..
aku edit sambil pejam2 mata..
tu sbb burok.
kalo wat betol2 mmg kompem super cun!
*katanya..ayat nk deny diri sendirik mmg buta seni!*

di kesempatan ini...

aku nak mintak maaf dr ujung rambut
sampai ujung kuku kaki aku yg tak bercagu nih
mana la tau ada salah silap..
terkutuk dgn sengaja..
tersound dgn niat..
termakan dgn curik2 blkg ko..
terembat reta ko dgn hasrat..

mana lah tau.

tak berkesempatan di lain waktu.

kepada kawan2 rapat aku,
aku mintak maaf..
kalo kekadang gurauan luar biasa kuang ajo..
terlupe bayo utang..
*takdak kan?kalo ada kira halal kan?kan?*


kepada budak2 opis aku,
mintak maaf kalo terkasar bahasa yek
terpekik ke..terbolayan ke..terjual mahal ke..
ampun yer..ampun..saya sgt berdosa..


kepada kak fida dan sekeluarga,
mintak maaf kalo ada termakan2 lebih ye..
terkutok tu mmg takde la..
sbb me luv all of u..sobs..
*tetiba rasa sedih.lap airmata jap*


kepada biebo,
i'm so sorry for the wrong dat i've done..

*kalo ada la..sbb yang rasa yang baik..*
sorry if me noty2 behind u eh..
*a'ah.kompem dpt lempang raya nih*
sorry for the bad words dat i've said..
sorry for the 'sepaking' and 'swingpang'..
halalkan sume2 yer..we 0-0.



kepada insan2 yg kusayang..
i always love you..and you all la..


oh,kepada seluruh rakyat malaysia,
*macam la diorg ramai2 baca blog aku*
aku ucapkan selamat ari raya...
berhati2 di jalan raya..please ek.
sbb atiku gundah gulana tgk2 eksiden di ari raya nih,,
drive safe..ingatlah scandal org tersayang..

moga2 aku leh jumpe korang utk mtk ampun lagik tahun depan..
so pas raya ni aku leh la menyetan smula kan?kan?



selamat hari raya!!!
nanti blek raya update aku bape berat korang ehhhhhh



Thursday, September 25, 2008

Dapat Kad Raya

aku dapat kad raya!
yeayy!yeayy!

rasanya tahun makin tahun,
makin kurang kad raya aku..pesal ek?
yerla..org dok pakat anto e-card jerk.
kata zaman IT kan..

klik je teros kuor kad siap lagu2 gan animated bagai.
ermm..aku sgt2 pemalas nganto kad raya kat org.
kdg2 smangat beli kad byk2..
tp setem takdak!aiyokk..
pastu dah siap2 tulih,tepek setem..
alamat plak ilang!melecehhh!

so aku amik keputusan..x payah anto teros!

dlu asal balik kuantan je,
mak aku kasik kad raya byk2 yg member aku pos.
sgt baik ati diorg kan..ingat kat aku.
aku je x ingat kt diorg..durhaka punye membe.lempang aku!

tp kan..sbb aku x penah balas,
udahnya teros takdak org kasik aku dah.
nampak sgt aku ni jenis lupe member ek!
*kalo iyer,sila lempang jiran ko.
aku tatapp tanak dipersalahkan! ;p*


aku bkn lupe member la...
slalu je aku ingat even member zaman tadika.
cuma tula..byk benda lam otak aku nih..
tp takpe..aku syg je korang..
even korang x sayang aku..haihhh..


apa aku membebel kat atas tuh?cam mengong jek.meh nak eksen kad aku dapat..taraaaaa!simple jek.tp ok lah dari nan ado..oh sukerrrr..tahun ni aku dapat kad raya.ni nak kene wat kenduri doa selamat ke nih??

Citer Makan-Part 3

Kisah Ari Rabu

Meh aku sambong citer makan free lagik.
gigih ok aku ngapdet lagik.tepuk tangan utk aku!!

kali ni aku ada majlis buke poser dgn department aku.
buat dekat Bangsar Seafood Garden Restaurant.
Tau x celah mana??
dkt2 gan Bangsar Village..dekat Brabus tu ha.
x tau jugak???lantak ko la!

so dalam kol 4.30 sharp,teros cabot.
giler smangat makan free kan!
ekceli nak gi amik anak Kak Asiah kat Puchong.
sbb leh bawak family kan..harus la mak bwk anak2.


ni dah ondeway nak gi Bangsar dr Puchong.Matik jem okk.time ni Amy yg drive sbb tumpang kete dia.dah la jem,panas meletop lak tuh.sabo jerla..tgk muke aku yg terbias dek sinaran matahari tu.mengapakah kelihatan begitu anggun??sbb aku berkebaya okk.ikot konsep ada paham?

finally sampai gak..ni kira 3rd time aku makan sini.betol.betol.atas dasar DIBELANJA.biasala,cam ko x kenal aku!keji..keji.


entrance.akak2 opis aku baru sampai gak.masa ni lam kol 6.30.lom ramai yg sampai.yg sampai awal cuma manusia2 kaki makan free cam aku ni haaa.

tangga menuju ke tingkat atas.port makan tu kt 1st floor.

eh eh..harus la ku tepek muke excited aku nk makan kan.haa.ada gaya datin x?siap pakai kebaya bagai.satgi dh kenyang,terserlah kebuncitan itewww...erkh!


meh jenguk 1st floor plak.sila duk dalam barisan yer anak2..pegang bahu kawan masing2..kang ilang kang. *ala2 gi lawatan skolah rendah*


ok..ni la suasana tempat makan dia.yg nak privacy leh la tempah dok dalam bilik.tp sbb kitorg ramai,dok jerla kt ruang tgh ni ha.senang anak2 ko nak berlari ke,bersilat pulut ke..


ni geng yg dok semeja gan aku.sbb kitorang peserta terawal,kumpul2 la setempat dulu kan.aku nak carik geng yg x kuat makan sebenarnya.sbb leh aku tamak sesorg!wahahaha.keji.keji.sangat keji.


Kak Asiah dan anak2 nya.yg berdiri tu secretary bos aku..Cat namanya.Meow2.ko jangan memain,dia ni Cat yg garang ok.skalik dia cakar ko dgn kata2nya yg pedas,mmg terjun bangunan la ko!tp dia ngam jek gan aku.aku kan bermulot manis.. *sila muntah bertalu2*


bunga matahari dicelup air..errr.ni leh makan ker?cam sedap jerk!


ada kolam2 cantik.kira dok situ damai jek..dengar bunyi air terjun tuh.wah.bertambah lapa la plak!mana makanan?mana??


kanak2 suke la kan..dok tgk2 ikan berenang lam tuh.nanti umah aku nak wat camni la.ada sape2 nak sponsor x?please..plisss..


gambo tanpa motip.


gambo bermotipkan org lapo.muke aku semangat giler.Amy jerk muke layu2.penat kot harung jem tadi.sabo yer amy.pasni kita refill energy!yeahhh! *aku yg x drive pon ngade nk terlibat sama.gilo*


org dh ramai sampai.kitorg booked 6 meja.satu meja ada 10 org.eh eh.mat salleh gan cina pon ado.korang poser ke?sebok jek. *penoh hasad dengki.*


meh ku tunjuk makanan2 plak..ni ada butter prawn.my feveret forever and ever!ohh..aku langgar pantang lagik!xpela kan..bkn slalu.udang dia bapak besor dan lazat weh.yg kuning2 cam bulu2 tu pon sedap.tp aku tatau pebenda tuh.belasah sajorkk.
ni appetizer.ada bebola ayam,sayur udang,kerabu mangga,gan bebola apa tah bersalut2.tp mmg sedappppp.


ikan masak apa tah..ada rasa sour2 gitu.eh,ni ikan pe haa?aku belasah jek makan.bukan piranha kan?kan?

shark fin...dulu aku makan sedap..tp kali ni cam kureng la..nape ek?dah tuko resepi ker?dulu aku x reti makan ni.sbb cam geli jek makan sirip ikan yu.eeee..tp skali try..oh syooorgaaaa!aku bayangkan aku makan mushroom soup jerk!makan jgn pandang la isi2 dia tu kan..kang x lalu plak.so aku mkn sambil mata meliar2 tgk org.hahaha.mengongs.


dah kenyang dan bergelok sakan..baru la dessert datang.dia kasik Laici Kang yg x sedap.tawar la.kedekot gule ke hape?

ada gak kuih2..pon kureng jugak.aku x minat sgt benda2 manis nih.cheh.td kompelin Laicikang x manis..ni dapat yg manis pon kompelin gak.Encik Manager,sila sepak saya laju2!


agak lama la lepak2 sembang sambil makan sampai buncit.pastu bos gi bayor..costed almost 6K okk.tempat ni mmg mahal.tp makanan ala2 jerk.ayuthia gak superb!so Kak N,next year kalo bos murah ati lagik,kita g Ayuthia ok.suggestion ni!oh..dapat voucher ni jgk.dh kata ko spent riban2 kan.


dapat voucher RM50 off bile ko makan lebih 100 hengget.tah bile la aku nak mai lagik.makanan pon cam kureng jek.sape2 yg nak belanja aku kat sini,aku terpaksa bantah cadangan yer.kita makan kat tempat lain sajork..jangan risau,aku pilih port mahal camni jugakkk..
aku balik tumpang Kak N and family sampai Kepong Sentral.senang.x payah aku nak naik tren gan perot2 berat tuh.
ermm..so far ari kamis ada makan free lagik kat umah anak yatim kat Greenwood.tp aku x join la kot.pasal aku banyak keje.xkan nak mencekik je kejenya kan!ada gak bos aku bentikan aku,pastu terpaksa la aku keje kat restoran!ari2 dapat ngadap makanan!gagagaga~!

eh ok.citer abis!

Wednesday, September 24, 2008

Citer Makan-Part 2

Kisah Ari Selasa

gigih lagik aku sambong citer..
adoooyaiii...lenguh jari2 cantek i yer.

ok citer pasal makan lagik.
lately alhamdulillah murah rezeki aku yer.
asik la ada upacara makan2 free..i like!

memula plan gan kak aida nk buke kt kl sentral jek.
tetiba dah ptg dia call aku,
cakap adik angkat dia nak banje kitorg kt Victoria Station
aku cam segan la kan..mana aku kenal keturunan angkat dia.
yg kandung pon aku x kenal..uishkk.

even aku ni buruk pangai,
sipat segan silu tu still ado yer..
penuh ciri2 wanita timur aku ni..
bertuah la sape dapat..opp.opp.terpesong!
balik ke pangkal jalan please!

dah dipujuk2 dek kak aida *pujuk katanya T_T *
aku pon ok jerla..x baik tolak rezeki!
dia soh aku reserve table.so smangat2 la aku call.
reserve under nama aku,tp bayo sama skali tidak yer!

ni baru sampai..pegi yg dekat area opis aku tu jerk.dekat2 Sri Ayuthia pojaan atiku itu.makan kat Ayuthia pon layan hape.tp org dh nak banje sini..layankan sajork.janji FREE *sambil sengih lebar cam kerang busok*


sampai2 teros la order.kak aida yg rambang mata x tau nk pow mamat tu apa.kita makan yg paling mahal kak.ketok jgn x ketok.oh kejinya sipat ini manusia!


the menu..dr kulitnya..


dalamnya ada ini..aik???aku berkali2 tgk blek cover dia kan.mana tau kot2 kat depan tulih BIOLOGI.sbb ada gambo part2 body lembu.mula la aku nk refresh blek sgala ilmu biologi ni ha.tp bagosla dia lukih gitu.sng ko nak order part mana feveret ko.nak kaki lembu ke,tumit ke,ekor ke and so on la.


amik order.staff dia pon foreigner gaks.pesal ek.pelik.pelik.tp yg ni muke ada iras2 shah rukh khan siot.tu pon kalo ko pandang dia slps ko terkena silau2 matahari terik la.kalo tgk gan kadar penglihatan normal,adala rupe bangla keje pam tuh ha.erkk!dosa!


ni la adik angkat kak aida.engineer scomi gak.umor baru 28 tp keje bapak la gempak weh.dia ni dh pusing satu donia.sampai negara kecik2 yg kita x penah tau ujud lam peta.contohnya negara CHAD.penah dgr?penah?yg aku kenal,chad lam citer kekasihku seru tu jerk..dia suke travel.yerla,keje gan company minyak mmg merata la ko berjalan.syok!tp kan,yg kejinya aku x tau nama mamat ni hape.main borak sajork.x kenang budi kan!lariksss!


aku yg berpura2 muke sabor nak tunggu waktu berbuka.padahal..nampak kasut pon cam selera je nak ngap.gilo.itu penipuan tegar tuh.


meh tgk skit keadaan Victoria Station neh..lawo kan.besor giler tempat dia.ciri2 kampong ke hape ek.tp jual sume western.mix la kot.pape la haihh...


bosan lagik.so amik gambo ala2 gadis kalender yg ala2 tepek kat kedai runcit tu.siap celah bunga bagai.konon2 berseni kecantikan asli la kan..puiiii~!


gambo takdak motip.saje je aku snap.buhsan..sbb takleh masokkan apa2 lam mulot aku.


sesi berkenalan dgn makanan..i love diz part!yeahh!
ni koleksi air dia kasik ko.giler byk okk.padahal aku order watermelon jerk.dia siap kasik warm water gan air sirap.nampak sgt ke muke aku ni ketandusan mineral lam badan ek?


oyster masak pe tah..order half dozen.sumpah aku x penah makan ni.so diorg paksa aku soh try.aku try la..amik satu share gan kak aida.mula2 aku makan sedap sbb atas dia tu cam Lasagna nyer topping.skali tercucuk dalam2..nampak kuor2 lendir putih!!ayarkkk!teros aku kasik kak aida.diorg bantai gelok kat aku.hampeh.sungguh Fear Factor okk.benda ni mengingatkan aku citer mr.bean yg dia mkn berlendir2 tu.tp tu yg mentah.x kesah la,aku gelikkk!tekak aku x reti masok benda2 eksotik nih!


salad dan roti butter yg super sedapp!buh thousand island melimpah2.


aku nyer portion.aku amik Battered Prawn with Chicken Fillet.nama dia panjang lagik.tp aku dh lupe.sedap yg hamattt...aku makan tanpa meninggalkan jejak2 ok.


kak aida makan Lamb apa tah nama dia.kambing??aku x reti jugak makan kambing.mengade2 ek tekak aku.musti encik kambing kecik ati..sori eh.aku x niat nak hina kau. *tetiba jadik gilo berborak gan kambing*


ni mamat tu nyer makanan..apa pon aku tak tau dia makan apa.maleh aku nak tanya.masa aku snap2 gambo makanan kan,leh lak dia tanya aku ni keje gan Chef Wan ke?asik amik gambo makanan jek.aku bengang teros amik pisau steak dan cocok mata dia! *drama kena lebih yer kawan2!*

dah makan2 sume..dia anto kitorg ke KL Sentral..alhamdulillah.kenyang perot,mata lalok la.tp kisah makan free tak verhenti di sini saje..ada lagiiiiiii...suke!suke!
nanti aku citer ek..sila bersabo.jari aku sakit!!

Sketsa Hari Raya

Kisah Ari Isnin Plak

hamik ko!
padan muke aku kan..
nak kene update bebanyak..rasakan kau!!!
*syaiton dah gelok2 sekuat ati kutuk aku.siap BOOOO lagik!eh,bulan pose mana ada syaiton!kita umpamakan saje semot yg kutuk aku*

ok.sambong citer.

every year,company aku wat deco raya contest.
so setiap dept kene la deco dept diorg lawo2.
nanti CEO gan puan sri-puan sri dtg jadik judges.
nanti time jamuan raya,dapat adiah..best wooo!

jadik tahun ni smangat2 la budak2 aku g deco..
bawak kain batik pelikat,pendek kata segala benda berunsur ari raya abih diangkut ke opis.smangat gilo kan..smangat ke gilo??erkk..

aku haram x join diorg deco..sbb aku BZ!
*bukan anti sosial ker???*

aku tolong2 tgk jerk..sambil dah plan nak jadik penonton sajo.
last year aku participate la gak..
tolong angkut2 meja,hias2 skit walopon x berseni.

setelah beberapa ari mengulor menghias,
ari isnin la hari perhitungan.
setiap dept wat gempak2..ada lakonan bagai la.

dept aku wat lakonan..ke sketsa??pape la labu.
aku kasik la ko paham dgn merajinkan diri aku taip sinopsis.

SINOPSIS
kisah sepasang somi isteri tua kat ganu.
dok terkenang anak dia sehari sblm raya.
nanti ada la anak pompuan blek dr oberseas.
siap bawak laki mat salleh *selera tinggi siot!*
pastu anak engineer blek dr rig..tau rig??
rig tu pelantar tgh laut tu haa..

tu je sinopsis.giler pemalas aku kan!


nilah hasil kreativiti budak dept aku..lawo ker??kira buleh la..sbb wat rushing2 jer kan.dah katanya memasing purak2 bz kan.nampak x..ramai watak makcik2..auwww..nasib baik i tak terlibat uuuu..


ni kira anak pakcik gan makcik ni kat dapo..tgh sebok2 potong bawang bagai la.sambil borak2 bahasa ganu..tp lawok akak sorg tu..siap muke giler2 tekun potong bawang.terbawak2 watak sebenar kat dapo la tuh..

haaa..yg tepi skalik belah kiri tu Pak Aji.sebelah dia watak adik dia .yg mat salleh tu jadik menantu dia..yg rambut ala2 Tina Turner tuh lak anak dia dok oberseas tu la kiranya.giler lawak diorg nyer dialog2 sume.cakap omputeh dalam slang ganu.mmg kelako.kalah senario okkk!oh,minah yg bersepah2 duk bawah tu sekadar watak tempelan konon2 anak dara Pak Aji yg jadik idaman jejaka kampong..eeeeee. tak kuasa!


ni tgh smangat berlakon..tabik toing3 kat Asbjorn si mat salleh tu.giler babik sporting ok.


haaa..ni konon2 anak engineernya udah pulang.


pastu kasik ayat penutup drama dgn ucapan Selamat Ari Raya.
mmg best la..department lain buat tak best!
oh selamba aku downkan org lain.. ;p

keadaan pintu masok yg sesak..ramai peminat okk.


siap ada patong ayam2 gan sangkar lagik.terasa btol cam kat kampong.
pesal x bawak lembu gan kambing skalik ek??ek??

tgk la..next year aku nak join kot..
aku nak jadik watak utama..wahhh..giler glamer noks!!
mana la tau pasni ada org jadikkan aku pelakon lak..gantikan michelle yeoh.
eh eh tetiba..meh lempang aku bg sedor diri skit meh!!


Tensi!Tensi!

aku Tensi!Tensi!Tensi!

tahun ni supplier kuih raya aku sgt x efficient!!
arghhhh!!

janji paling lewat isnin,
ni dah ari rabu!pejadah kuih x dapat lagik!!

customer dah memekakkkk mtk kuih!
huhh!jatoh reputasi aku sbg bisneswoman disegani!

ni lah org melayu..janji punya la baikkkkk..
aku dh bayor deposit sume,teros ko buat2 lembab yerk!
kalo kilang ko xleh produce dgn jayanya,
it's none of my business!!
ko kena puaskan ati aku walo camne pon!
sbb aku customer ko yg setia!!huhhhh!

aku kasik ko market baikk,
tolong la kasik aku baikk jugakk.

ni ko kasik taikkkkkkkkk!!!
why?why?why?
tahun lepas ok jerk servis ko!

nak bisnes buat la cara nak bisnes..
ni aku tepon ko x angkat..ko off fon..
msg tak reply..apa motip ko sengal??

at least ko angkat la explain kat aku..
nak dtg petang ke..kuih x cukup lagi ke..
bkn aku x leh kompromi!budus!

ni kalo ko senyap jerk,apa aku nk cakap gan customer aku.
kang aku bg alasan lori kuih terbalik kat highway kang macam la diorg nak percaya!

sengal!sengal!mengong!

ok..aku dah puas maki.
sakit ati okkkk!

babik ah!


*aku dah bengang tahap hentak2 meja ni.
so kpd customer aku,sila jgn memekak tepi telinga aku.
kang aku lempang laju2 kang..sila bersabor! ;p*

Virus M - Attacked!!

erghhhh...

aku kene Virus M lagik la..
giler babik banyak citer pending..

aku kekurangan air dalam badan sbb pose..
jadi aku x berupaya nak ngapdet..

biarlah..

blog aku bersawang berlipas..
aku akan cuba gigih ngapdet malam ni..

*teros tertido sambil taip entry ini.nampak sgt pemalas!*

Saturday, September 20, 2008

Epi Soping with orphans @ JJ wangsa maju

pagi td..lam kol 10 aku gan kak aida dah sampai JJ.
tu pon pas berputar alam sesat kat wangsa maju.
calling sana sini tanya org.

mengong.

yela.aku dah lupe jalan g sana.
aku ingat jalan g carefour jek.
katanya slalu berpoya kat NZ dulu kan.
*berpoya katanya... T_T *


turun2 escalator dah nampak striking2 hijo menyilaukan mata kat bawah tu.kan baju yayasan tu gile hijo striking cam baju org pakai wat turap jalan tuh.harus la pasni reramai g turap tar plak kan.tu yg kaler2 hijo kat bawah tu sume la volunteer scomi yg datang bapak awal.semangat.semangat.byk pahala mereka.bagos.


diorg melayan first batch anak yatim dr Gombak.sbb x ramai sangat.so diorg bawak budak2 ni soping dlu.beli baju kasut bagai..

aku gan kak aida dok merayap sakan kat dalam JJ smentara tgu anak2 yatim dr Kuala Lipis sampai.giler babik la sale kaw2 weh.padini,Vincci,Nose sume salee!!matik la lom gaji.kalo dh gaji kompem2 skang aku tgh ternganga ngenangkan nasib diri yg dh jatoh meskin!


dalam kol 11.30 baru la budak2 ni sampai.ni group anak2 yatim lelaki.kecik2 ada.besor2 pon ada.kira campo2 la yg skolah rendah gan menengah.diorg cam memalu je masa mula sampai ni.besela..x kenal.pastu ternampak lak akak cun ni!eh eh lariksss!


pastu budak pompuan nyusul tiba.pon samo memalu sogan bagai.takpe2.pasni kasik tackle ilang la sogan tu kan.meh aku kasik ayat power! *poyo?yer.yer.korg berhak melempang aku laju2.*


then ada briefing skit2.volunteer kena carik partner.maknanya 2 org volunteer kene jaga 5 org anak.so aku geng gan kak aida loh.sorg anak bajet lam 200-250.banyak ke sikit?kira ok la kan.baju budak2 x mahal sangat kot.plak tu skang ada sale kan.kalo carik baju aku kompem la x cukup.gagagaga~!


okeh.ni anak2 geng aku.lets soping babeh!yeahaa.


pastu berpecah belah sbb kat atas tu giler babik ramai org weh..sesak gilo.jangan la abihkan kain baju tu sume yer.sian anak i x dapat baju kang.op.ni la anak aku.dah besor kan.darjah dua ni.fakhrul namanya.pendiam giler.
masa pilih baju beriya2 aku tackle dia soh dia borak gan aku.
aku : fakhrul..nak baju apa?melayu ke kemeja? *dgn muke mesra giler.siap kelip2 mata*
him : ......................... (diam)
pastu.
aku : fakhrul nak baju melayu ada kolar ke,leher bulat ni? *senyum2 mesra*
him : ....................... (diam lg tp sambil belek2 baju.ahaa.ada kemajuan)
pastu lagi.
aku : fakhrul poser x arini?
him : poser.. (hohoho..dah kuar dh sore dia!)
kira kesimpulannya ayat menekel aku sgt praktikal kan!
then aku ada amik kan dia selai suor jeans gan kemeja.so bawak dia g fitting try baju.ada la cam gaya seorg mak yg penyayang.so kepada sesape yg rasa aku ni sesuai dibuat calon mama kepada anak mereka,sila hubungi aku..eh.tetiba rasa nk larikssss!
aku tunggu kat luar jela.takkan nk masok kat dalam kot.kang ada lak dah besor sok dia carik aku semata2 nk sekeh pale aku.kira revenge di atas masa lampau la.kena lak time tu aku dah tua la plak kan.mau tercabut uban aku sume kene sekeh.
aku : fakhrul,nanti dh try bukak eh.akak nak tgk.
him : ........ (diam je kat dalam fitting room)
lama gak la aku terpacak.last2 aku tolak pintu,
nampak dia duduk je kat lantai.
aku : dah try??
him : (angguk2..sambil bangun bwk kuor suor jeans)
aku x tau la dia try ke tak.tp dia kata suor tu ok.
so aku assumed ok la tuh.campak lam bakul.

pastu bawak dia carik kasut plak.aku soh dia pilih je mana dia nak.then aku carikkan saiz sesuai je.kalo ikot taste aku,mmg nak je aku belikan dia kasut pattern timberland tu tp dia enggak mau.ok.ok.takpe.nanti2 aku belikan utk anak aku jerk.


then beli songkok.aku lak sibok2 kaco dia.amik gambo bagai la.dah la dia malu2 gitu kan.terkebil2 time aku paksa dia posing.lantak la.dgr cakap aku bole?ko kan anak aku!
"akak gilo." katanya lam ati.wakakakak


test baju melayu plak.jenuh aku carik baju dia sbb saiz dia dah x banyak choice.ni aku soh dia try baju kat sini jugak.maleh nk g beratur kat fitting room.


lihatlah muke x eklas dia posing depan aku.giler keji aku.aku paksa gak.mana tau dah besor ko leh jadik model terkenal.sila jangan lupe akak yer.lantik akak jadik manager ko!
aku : fakhrul,pandang sini.akak nk amik gambo
him : .......... (akak ni mengong!!!)

dah abih soping sume barang.giler lama la aku musing carik barang dia.tp aku sonok jek.kira2 training la ni kan.sok2 dah beranak pinak senang.aku sambar sambil pejam mata jer.wuwuwu
oh.ni fakhrul gan anuar - anak rozie


hamik kau!penoh sebakul aku borong.ni campo gan baju anak si rozie.kira share satu bakul senang citer.takde kuasa aku nak ngendeng bakul kulu kilir.aku kan pemalas!haruskah kuterang lebih lanjut?


budak kecik dua org ni x pedulik gan baju raya sume.yang penting..
dapat kete kontrol!adoi laaa....

pastu time bayor.....kaunter ni mmg bukak utk Yayasan Scomi jek.scan2 sume harga nanti final terus swipe jek card credit.kalo la leh nyelit barang2 aku..uuuuuuuuu~!
*sila berangan!*
dah abih bayor sume.teros g lepak kat luar entrance.tunggu budak2 lain setel soping
fakhrul gan anuar.masa ni aku cabar fakhrul yg baru2 reti borak gan aku tu.
aku : fakhrul ni tanak senyum pon akak amik gambo..tgk anuar.senyum jerk.comel tau.
him : (teros sengih2 lebar bile aku tala henpon kat dia.)
waaah..tgk ayat aku.ada rasa power di situ tak??
bergambaran gan bebudak termasok staff2 Jusco yg tolong2 skalik.thank u.thank u.


meh amik gambo gan akak cun meh.ada gaya tokoh mak org x??
takdeeeeee ponnnnn.aku kan muda!huh!

anak2 angkat group aku.tp yg perempuan tu aku x kenal sangat la.sbb time soping2 tu kak aida yg entertain diorg.yg laki jek aku entertain.oh sesuatukah?terserlahkah kegatalan itu?


then sesi bg2 gift dr Jusco gan personal duit raya dr staff scomi.aku x kasik la kan.sbb gaji lom masok.so pulus nan ado..sori yerk budak2 sekelian.ada rezeki sila dtg umah akak kat damansara tu.sbb akak raya balik kampung!
*ayat nk larikk lagik*

sesi bg duit raya lagi.kayo.kayo korang kan.pekata bg sekeping angpau tu kat akak gan seikhlas ati.bole?bole?bole laaa..


pastu saksikan muke kepenatan kami.eh eh.tetiba rasa posing cam gadis litar.ada gaya x?Gadis Litar Pintas!sbb otak dah mereng!
kesimpulannya..ari ni sangat penat tp sonok je.cuma yg x best, aku stuck dalam jem dr wangsa maju sampai batu caves time nk balik tuh.matik la woiii..dkt dua jam okkkk.org dahla poser!!
tekanan sampai aku nampak kete wira pon ada gaya Mc Chicken.haaa..apahal???