Wednesday, November 26, 2008

Aku MC



aku adalah demam terok dan doktor bg MC 2 ari.
maka mood utk mengapdet sgt slow kerana kebekuan otak.
huhu.

Monday, November 24, 2008

Trip to KK-Part 9>The end

akhir sekali..kitorg pulang ke semenanjung..takkan nk bermastautin tetap kat sana plak.huhu.overall,kami sgt soka ati di sini..nk datang lagik bah!
.
ok.citer sabah dh tamat..aku sgt malas nk ngapdet secara detail.maafkan saya penghuni gua!miahahaha~!

Trip to KK-Part 8 > Sunset!!

Masih Lagi Ari Ahad

lepas kenduri umah fizi,
kitorg balik otel dan tido.hahaha.
giler keji dok sempat kaber tido blek.

dah bangun,terus bersiap2 kuar.
nak pegi soping sakan kat pasar filipina.
katanya situ paling pemes dgn pearl & souvenir.
ok la kan..mak aku dh pesan soh beli pearl.
haiyak..kalo anakmu ada duit byk ye mak..

dah soping berjam2..
kitorg pegi makan dkt waterfront plak.
time tu baru kol 4.30..
kira tercapai la hasrat kitorg nk tgk sunset japgi..
sini kan malamnya sgt cepat..


muka2 yg kesabaran menunggu matahari terbenam.serius port kat sini sangat cantik nk mati yer.tenang dan lomantik gitu..rasa bahagia we all tau.hohoho.gedik.gedik.



layan jerla yer..muka2 ni jgk yg ku tepek..


dalam kol 5.30 dah nampak dah pemandangan yg sgt2 cantik..nak tgk??aku maleh nk taip byk2..enjoy de pitchas yer.tu yg amik gambor tu adalah aku,ayam dan biebo.memasing nk tunjuk skill..hehe~!








so so so beautiful isnt it?aku suke sgt2..tenang giler..
.
.
ok tu jer citer.sangat poyo skang kan.cam maleh nk taip jer.yerla,pale aku tgh weng2 sebab demam ni..nanti la aku update dgn penuh fokus yer.kalo leh aku nk abihkan citer sabahh ni ASAP.dh sminggu x abih2 lagi cito eh..
.
cam nak muntah! ;p

Friday, November 21, 2008

Trip to KK-Part 7> Fizi's Wed Reception

Ari Ahad


Pukul 7 fizi dah kejot2 suruh bangun.
dia dh siap2 tunggu kat dewan dah.
bapak la smangat nk kawen.huhuhu.

maka kitorg pon meloncat la pegi mandi bersiap bagai.

di pendekkan citer..
setelah bersesatan carik dewan,
akhirnya sampai jua..
jam time tu dalam kol 10.30.
ayark!makan kenduri pepagi buta???
sangat la tak biasa weh..





banner kata2 aluan.pon di design oleh isteri si fizi.jmat kos kan.aku sok nk design sendirik la.tp buh kartun banyak2.muhahaha.ala2 kelab disney lak pernikahan aku.or else,perkahwinan kanak2 spastik!gagaga~!


yes.muka terpaksa makan kenduri.kol 10 lebih makan nasik minyak,adoyai sungguh ku telan dalam keterpaksaan.menu dia sama je macam kenduri kat semenanjung.ada kurma,acar,ikan goreng berempah.it was ok2 la..aku mkn skit je sebab perot aku terkejut dgn menu2 tu.huhu



the pelamin anganku musnah.oh..tiada apa2 makna tersirat dalam statement ini ok.



sini takdak kompang2 bagai.cuma ada org main benda2 alah ni.aku pon tatau penamo eh.gamelan ke apa tah.huhu.



pengantin di iringi penari masok ke dewan.yes.u do recognize the pinky gay guy..biebo saya la tu,jadik pengapit si fizi.pengapit pompuan tu udah kawen yer..so kureng la tahap kejelesan ku itu.yerla kurangggggggg...muhahaha.





sambil sanding,sambil tgk penari2 menari.aku tatau nama tarian dia.tp ala2 tarian sabah la kan.ko pepaham sudah.aku x sempat nk buat kajian.wah...cam zaman kesultanan melayu melaka la plak kan.



penari lelaki plak tunjuk skill ala2 bersilat bagai tu.bole la..tp aku buhsan.miahahaha~!shuffle la skit kan..baru terbeliak mata aku! ;p



potong dan makan kek.



gambar selekeh aku harus la ada kan.giler panas time ni.dan spt biasa aku dh rasa rimas2 nk mandi.tertekan sbb badan dah melekit2.
.
dah abih bergambo2 bagai..kitorg teros la balik.pasal byk ektibiti nk buat.nk soping sakan dkt pasar filipina.
.
dah tu jer.nanti aku update lagi.ni aku update tgh2 demam.so ayat adalah macam sampah..huhu~!salahkan demam kononnya..


Trip to KK-Part 6> Fizi's Big Day

Masih Lagi Ari Sabtu

Lepas balik dr pulau,
Aku berendam lama2 dalam bath up.
Bersih2kan badan yg dh melekit dek air laut.
Mana la tau ada nemo sekor dua nyelit celah baju dalam.
Opp!hehe.

Aku tak sempat tido pon..
Dh siap mandi terus bersiap2.
Dah la muka dh berkerak itam..haiyak!
tak vogue la g kenduri..
oh voguekah engko..

Ekceli Fizi nikah pukol 8mlm.
tp kena berkumpul kat apartment dia pukul 7.
Sbb dia nk suruh si ayam amik gambo2 hantaran dia.

Sesampainya di sana,
Diorg tgh kepochi bersiap2.
Makcik2 dia tgh sibuk susun2 dulang hantaran.


Ayah fizi dan adik2nya tgh bersiap.ko tak pnh citer pon ko ada adik lagi ensem ye fizi..huahua.pangg!adiah dr biebo.maceh bo. ;p
.
Fizi cuba mengkaber kegelabahannya.lawo baju dia..putih pastu ada sulam2 pink.mat jambu yer..

The barang hantarans..simple2 jer..ok la tu kan.aku rasa diorg prepare kat sini.maybe dr KL bwk brg je.hias2 kat sini kot.kalo hias dr KL,tah ape jadi bile dh bwk masok cargo.


Sblm bertolak dr apartment,ada sesi baca doa selamat.supaya apa yg dirancang berjalan dgn lancar.fizi gedik ok.sblm doa tu dia suruh kitorg sume silet fon.ok silent la kan.pastu dia soh biebo pegang fon dia..tgh2 sunyi baca doa tu,bole fon dia memekak bunyi kartun.chaihh.cakap cam keling!huhu.bunyik byk kali lak tuh.


Cincin pernikahan..cantik kan.tp aku prefer white gold kalo aku kawen nanti..berangan.berangan.
.
Aku dan emy tak duk lama kat umah tu.
Kitorg terus turun tunggu diorg kt bawah.
Hangat dan beremosi tau kes kitorg.
Tak perlu citer..secreto de amor.hehe.
.
Kitorg berempat naik kete best kitorg.
Yg lain naik bas yg dh disewa khas..
Siap ada bas ok.dasat.dasat.
.
Byk btol duit nk kena spare utk kawen kan.
Accommodation la..transport la.
Tu kalo ko kawen gan org jauh2 camni la.
Kalo kawen gan jiran seblah umah..save skit la..
Hurm..jiran seblah umah aku bujang ke tak.. *pikir..pikir.*
.
Dipendekkan citer..kami pon sampai.
Banner yg dibuat sendiri oleh pengantin pompuan.nice kan.simple jek.kalo aku,aku nk tepek muka aku skali.aku kan suke over2 ni.ada rasa meluat x? alaa..muka wakil rakyat masa nk ngundi dulu,bkn ensem pon.slambe jer tepek merata2..siap kat pokok la,tiang letrik la...ini kan plak aku yg ada iras2 maya Karin nih!miahahaha~!ini sudah terlebih over.sepak aku bg sedar diri skit!


Kompang2 takde yer..sini bkn cam semenanjung.lg pon ni upacara nikah jer.kenduri besarnya adalah esok.



Fizi berdebor2 menanti detik dinikahkan..kak fida,camni baru logik nk berdebor yer..akak tiap masa berdebor.kepelikkan!haha.sempat.


Upacara melafazkan akad nikah..oh aku skali berdebor2.jgn ko terpelecok sebut yer fizi.kot kang ko tersebut nama aku lak pengantin pompuan.ayark!tikam diri sendirik!


Dgn skali lafaz..maka BB dgn rasminya menjadik isteri si fizi.fizi pon dh tak bujang lagi..so jgn la over2 gedik cam org bujang yer..aku bujang.so takpe nk gedik.miahahaha~!


Ciuman pertama sbg suami isteri.ciuman yg betol2 pertama..errr.errr..better takyah pikir… ;p


Selamat Pengantin Baru kepada Fizi dan BB..smoga kekal ke akhir hayat..dan jgn nk pasang 2-3 spare plak yer.haihh..tgk org kawen cam smangat plak aku nk kawen..ada sape2 nk minang aku tak?dibuka lagik ni kekosongan..muhahaha.ok biebo.saya tau gurauan ini tersangat melebih.pasrah je kalo kene sekeh bertubi2.
.

Ok la.nanti aku citer pasal resepsi kawen diorg plak.
Later lagik!
.
bkn aku malas..
cuma smlm aku tak dapat ngapdet kt umah..
takde free network!!
bengang!kedekot punyer manusia!
oh lupe daratan lak aku..!

Thursday, November 20, 2008

Trip to KK-Part 6 > Pegi Pulau!

Hari Sabtu

Fizi dah pesan..
suruh bangun pagi2 pegi pulau.
sebab dia nk escort family dia ke jeti,
maka kitorg leh la follow skali.
takkan dia nak ulang alik 2-3 kali.

tp fizi tak join..mak dia tak kasik.
sbb malam tu dia nak nikah.
kira darah manis la kan..jaws suke!muhahaha~!

berjanjian dgn fizi pukul 8pg kat dpn apartment diorg sewa.
tetiba fizi kata soh pegi sarapan dulu..
kitorg pon pusing la carik mamak.
agak kepupusan kaum india di sini yer..
takdak mamak bersepah cam kt KL ni haa.
last2 jumpe la satu kedai mamak..
tp deco cam ala2 kedai melayu jugak..



memasing cam terencat akal sbb tak puas tido.pagi2 dh nak bangun.tp smangat nak snorkeling punye pasal,gagah gak la bangun.tak sabarnya weyh!ikan dh melambai2 kat aku.

ayam dan emy pon turut bersemangat lg teruja.bagos.aku soka!
.
makan kat sini bapak mahal ko.megi goreng 4 hengget,nescafe ais 2 hengget.ayoyoyo.ni dh kira standard genting neh!huhu.tp belasah jerla..no choice..sila bayo dgn muke ketat.
.
dah berkumpul kat aprtment fizi,teros la konvoi ke jeti.taklah jauh mana,dekat jer area2 situ.

sampai2 sana rasa nk meloncat cam monyet.teruja okk!cantik nk mampos tempat dia!berperasaan cam kat sydney plak!eh-eh.




org ramai kat sini pasal sini ada pusat futsal.so ramai la awek2 gan jejaka kacak di sini.bertambah indah suasana oh.. *kelip2 mata menggedik*



kitorg teros masok dalam bangunan tempat kaunter2 sewa bot.nak tgk la servis apa yg ada.time ko masok ni,ko akan rasa pemes.sbb sume penjaga kaunter akan panggil2 ko pomot servis diorg.
.
yg kelako,kitorg lepak je duduk kat kerusi sbb tunggu fizi,diorg bleh dr kaunter jauh2 tu,lambai2 kat ko..tiap kali ko terpandang diorg,diorg melambai2 dgn muke simpati..
.
"meh la naik bot saya..plis..plis"
*mata ada kuyu2 skit.simpati doh!*
.
dr riak muka diorg,tu la dialog yg aku leh simpulkan.ahaks.
kitorg yg konpius.mana satu nak naik ni??
.
last2 kitorg g la kat kaunter tu.dh pot pet2 sambil adjust2 harga..akhirnya berjaya!kitorg sewa private boat okk!khas utk kitorg berempat saje.family fizi tak join kitorg skali,diorg bot lain.mengapakah??sbb ada la kes 'ati berdarah' berlaku sblm itu.shh..aku tanak citer! ;p
total semua RM290.
dapat private boat + driver. (soka!rasa cam org kaya!)
dapat life jacket (skill berenang aku adalah amatur)
dapat snorkeling set skalik. (ada google gan kaki itik)
paling penting..bole pegi 3 pulau!!!yippie!!

bot2 yg melambak..which one is ours?ceyy..eksen.


cam kat overseas kan!


bergambo sakan sambil membayangkan diri berada di overseas adalah perlu.eh,sabah overseas what!kan?kan? kalo tak tau sila bukak peta!



kota Kinabalu welcomes us!tq.tq.


ayam dok amik2 gambo di khalayak ramai dgn SLR dia tu membuatkan kitorg feeling artis sekejap!org pandang2 okk.gagaga~!


family fizi.diorg amik 1 pulau je.sorg dalam RM33 tp tak termasok snorkeling set.hmm..rugi.rugi.opp..me said nothing!


pastu kitorg pegi stor dkt blkang bangunan untuk ambik alat2 snorkeling.kaki itik ni kena la ukur ikot saiz kaki sendiri.takleh longgar sangat..kang terlucut lak tgh laut.itik apakah berkaki satu??
oh,kali ni ayam dah bertukor jadik itik.muhahaha~!durhaka kau pada keturunan ayam kan!
.


then melepak la tunggu boat.nanti kena bayor RM6 kat pintu jeti.satu kepala RM6 tau.pastu kat pulau RM3/person.tp tu bayor skali jerla.the next pulau takyah bayo dah.
.

fizi ala2 model catwalk atas runwaymemperagakan sepender.hehe.
fizi pesan kol 3 dah kena balik darat.sbb kompem kitorg nk mandi2,rehat2 kt otel before g wedding dia kol 8 tu.haiyak.tak puas la bersnorkeling bagai.chit!


bot sudah sampai..ayuh kita ke pulau!hati bunga2 oh..


naik bot yg sangat laju.soka!soka!perjalanan g pulau pertama ada la dalam 15 menet kalo dia speed laju2.best jer..sejuk2 angin laut.fuhh..peace!


ni per motip tunjuk dahi licin ni?ni kekretipan si ayam la ni.sib baik sume berdahi licin.ngeh3.



pemandangan di tebing.tu yg kaler oren tu la aprtment fizi gan family dia sewa.otel kitorg belakang tu jer..



yeahooO!dah sampai pulau pertama yg bernama Pulau Sapi.Cantiknyaaaaa~!ternganga aku.






dah letak beg,terus sarung uniform.smangat gilo.ni first time kitorg nk try snorkeling.tp sbb aku ni bkn la penakut air,maka aku rasa takde masalah la kot.huhu


pelakon2 baru Baywatch latest season! ;p


since dh ada kaki itik..ini dilupakan!
.
kitorg bersnorkeling dgn sungguh2.sume snorkeling sendiri2..i mean takde la g dalam group pegang2 tangan ke hape.sbb rasa selamat jer.diorg dh siap2 buat tanda sampai mana je ko boleh snorkeling.belah2 jauh dr tebing tu dh kira kawasan org scuba plak.
.
tp sumpah cantik kt dalam tu!batu karang warna warni..pastu ikan main2 jer kt tgn ko.banyak okk!dan byk kali aku jumpe group Nemo..cumel.tp tak dapat pegang.diorg lari2 jer.sempat la aku feeling ala2 litte mermaid jap!hiks.

muke tak puas ati lagi.tp panas la..terbakar aku yg dh sedia hangus ni.


ok.ni tah model porno mana lak tersesat!wakakaka~!



then continue ke pulau seterusnya.call je abg driver bot tu,dgn pantas beliau tiba.kata kitorg bos kan.mana bole derhaka! ;p


2nd pulau-Pulau Manukan!




hi..i am ninja turtle!ko tatau ada kisah di sebalik gambo ini.takpela,aku malas nk citer.yg pasti mereka2 sangat keji mengelokkan aku sampai guling2.dan ianya semakin tersebar meluas di kalangan kawan2.sungguh asbestos kamu wahai ayam dan biebo!huh!!


peminat cilik turut excited bergambo dgn ninja turtle ini.hehe.cilik la sangat!cheh!


snorkeling kat sini ada lah sangat hampa.laut tempat snorkeling tu kotor giler.siap ada terjumpe plastik maggi okk!oh ikan pandai masak maggi ka?ikan dgn batu karang pon takdak.chist.tp sian family fizi,diorg g pulau ni je sbb diorg amik pakej 1 pulau.rugi jek.
.
sbb tak best,kitorg lpk2 dalam sejam,terus cabut ke pulau ke 3.
Pulau ke 3-Pulau Mamutik.


kenapa muke kami sgt teruja???nampak minah salleh berbogelkah??

no.no.kami baik2 yer.ni teruja sbb kasik ikan makan roti.giler banyak ikan!plus pulau sini palingggg cantik!tak rugi spend masa paling lama kat sini.
.
pulau ni tak ramai sangat org..pastu pantai dia cantik giler.kitorg snorkeling puas2.pastu lapor teros g warung tapau nasik goreng.alangkah indahnya makan nasik goreng di tepi pantai..
*masokkan lagu XPDC di sini..di tepi pantai yg indah~!*
.
pas makan hajat ati nk mandi lagi,skali tgk jam,aiyark!dkt kol 3.so lupekan.call abg driver ajak balik.huhu
kami sudah capek dan rentung.

udah mau sampai..giler skill abg ni parking bot.cam parking kete..siap gostan2 amik side..huhu.


amik gambo sama abg bot satu kali.sape mau dia punyer number,kasi tau aku.ada lg dalam fon aku ni.muhahaha~!

sblm balik..posing sakan dulu.hehe.i like!

keterangan gambar :x dpt diterangkan!

keterangan gambar :ayam tersepit di celah reban.


keterangan gambar : awek kesepian.pls call.
panggg!!
.
.
ok la..tu je aku sempat upload.penat la weyh.
taip panjang2 cam nk bengkok jari aku.
nanti aku update lagi.byk lg citer neh.huhu.
tunggu lagik!

nota Bibir :
Sila kempunan nk tgk aku berbikini!wawa~!