Wednesday, December 31, 2008

tRip tO CheRatiNg - Part 3> Mkn Hanginnn!!!

ari kedua di cherating byk diabiskan dgn mandi laut.
pastu jejalan mkn kopok lekor gan satar.
asik la keje mencekik je gayanya.

tp satu ari tak mkn nasik.
*pura2 lupe pagi tu dh mkn nasik kt tepi laut.*
kitorg plan nk tontong makan ikan bakar mlm tu.
jenuh gak la pusing cari kedai..
sepanjang2 jalan tu,kedainya penuh.
kedai lengang plak takdak ikan bakar.

last2 jumpe la satu kedai bernama Yang Seafood.
kedai yg membuatkan jiwa ko hangin satu badan,
why?why?why?
sila tunggu di ujung rancangan.


muke kelaparan.kak fida,sila perati muke encik sopi.anda teringatkan sesuatukah??hahaha.pecah perot hakuu..tp kesian beliau kan kak.tp still nk gelok cam syaiton nih!!




pasangan merpati sejoli.KRZ time ni pon dh berhangin kus-kus dah dgn minah amik order tu.sbb???ok.kalo ko jadik customer,ko hangin tak kalo org meniaga tu amik order muke cam taik??hanginnn okkk.pastu cam membentak2 nk marah.eee..rasa nk kasik penyekeh je.org nk kasik income,ko layan baik2 bole??plis pegang kaki aku weh..rasa nk melayang je penyepak padu nih. *ok.drama mmg best kalo melebih gaya gini*


ayam dan emy pon join the club.berdesup diorg ni dtg cherating.yerla,kete ko laju katakan.side skirt ada dua2 belah..huahua.



oh bieboku..kenapa buat gaya ginik?ni dh lapo tahap mereng gamaknya.sabo yer.sabo.



adik dok melayan cik patin yg hyperactive.eh,still nampak muke Mr.Sopi kt sebelah tu.terkenang lagi skalik!!muhahahaha~!



again..apiki mengukur meja makan.kali ni dgn skill lelapan peringkat 15.



makanan pon sampai..ada ikan bakar,sotong goreng tepong,tomyam campo,sayur kangkung dan kerang rebus.order utk 15 org.dah la lembab nk mampos servis dia.berjam nunggu baru dpt mkn.giler kedai cam sipot!
.
.
ok.meh ngumpat skit.
nk tau kenapa kitorg tak puas ati dgn kedai ni??
sbb..mahal nk mampos okkk!
aku rasa dh standard mkn kt restoran mahal2 dah.
.
ko bayangkan..ikan bakar 4 ekor dkt RM200.
dah la ikan tu kecik2..pejadah mahal benor??
pastu segala benda nk charged.ko mtk air suam pon dia kira.
mampoi la oi kedekot!!
.
ok.lantak ko kalo ko markup lelebih.
mungkin ko nampak kitorg ni org luar..
so ko ketok kaw2..padahal ko bengong.
bile dh mahal,sok2 org nk dtg lagi ker??
tak hinginnnnn laaa!!
.
ok part tu still mcm pi mampos ko la kan nk cekik darah.
yg paling sakit ati..minah sekor tu la.
dah la masa dia amik order,aku dh sipi2 nk maki.
dgn muke ketat dan tak cantik tu..so annoyingg weh!
lantak la kalo ko tak lawa..tp manis2 la muke senyum kt customer.
ni buat muke kerek mcm mtk aku sesah kt batu jalan je.
.
masa nk bayo kt kaunter,
aku gan kak fida dok tanya2 dia pasal bill tu.
so dia nampak cam bengang psl kitorg x puas ati.
last2 bila dh bayor bill dkt 400hengget tu,
dia bole amik duit siap jeling2 sambil campak duit tu dalam laci.
lebih btol siallll~!!sakit plak ati aku yg tak penyabo ni.
.
so aku kasik la sound sedas kat dia.
mampui ko la pompuan.nk meniaga takde adab.
mmg aku tak jejak la kaki aku kt kedai ko dah.
so guys,jgn la menyinggah Restoran Yang tu..
kedai dia btol2 tepi jalan.nanti ko riki blog kak fida.
kak fida ada gambo kedai dia tu.
jgn pegi situ okk..mari kita boikot sambil membawa sepanduk!!
ok over.
.
.

tRip tO CheRatiNg - Part 2> Mkn & BoliNg

dalam pukul 7 lebih kitorg dh masok kuantan.
still very2 early wei..
so Nik bawak kitorg bekpes.

walopon aku org kuantan,
usah la ko bertanya aku mana port2 mkn best..
or jalan2 mana nk ikot..
sbb aku mmg jahil..

zaman aku merayap sakan,
aku bkn di kuantan..tp kt JB.
so tanya la aku jalan2 di JB.huhu.
ni kira murtad negeri ker???


we had bekpes kat semambu.berhampiran kawasan2 perindustrian.tempat ni cam aku penah dtg tp dh lupe bile.


sume dh kepenatan tp smangat mkn nasik kerabu gan nasik dagang.aku tak berahi mkn nasik pagi2..so aku dan biebo mkn roti canai stgh keping sajork.knp stgh??ada jual stgh ker?no.no.pasal tak abih daaa..huhu.


then gerak ke cherating.dr kuantan aku rasa ada la dalam 45 menet kot.ondeway ke sini sgt indah sbb lalu kawasan kampung tepi laut.cantik dan nyaman.ada kambing,lembu,ayam kt tepi2 jalan tu.lama wei tak tgk menatang ni.winduuuuu..miahahaha~!



dah sampai..time ni pukul 9 pagi.gile awal.ada lagi 3 jam nk tunggu.


chalet ni dekat gile gan pantai.so kalo nk berlari bogel masok laut pon takdak hal la.ko nk try??


kitorg pakat park kete kat tepi pantai.sbb nk masok chalet pon takleh lagi.so sekor2 dh cam nk terloncat2 nampak ombak laut tinggi2.maklumla,sume tak mandi pagi lagi.tu ghairah smcm tu.


motip gambo : aku tetap chantek walopon tak mandi!
lariksssss~!



sume dh feeling2 kat hawaii.takpon sume bukak mata luas2 nk spot minah2 pakai bikini.ko try bo!! *sambil kepal2 penumbuk.*



kush gilo.aku amik gambo dia,dia amik gambo aku.


berlari di pasiran pantai..
kita memadu asmara...
*lagu latar anita sarawak..ya kah??*



muke2 gumbira dan busuk tak mandi pagi.miahaha~!
.
sempat la kitorg tido sejam lebih lam kete.
dah la ujan lebat tetiba..oh noOo.camne nk mandi laut??
.
pukul 12 sume berdesup check in.
dah tak larat.sakit2 badan aku tido lam kete.
ni chalet aku dan ina.kitorg duk berdua je sbb pompuan single hanya kami je.budak laki kesian,1 chalet sampai 4 org.nasib ko la kan.cehh..td kesian,ni tetiba kondem plak!kui3.cantik ke chalet ni?lets cekidot what we got inside!


ada 2 Queen bed yg tak bape cantik mana pon.tak kesah la,janji ada ekon.tp what the hell..takdak blanket!gilakah??tak penah2 aku gi tido kt chalet takdak blanket.dh la tepi laut.ko ingat kitorg ni kulit tenggiling ker hape?tak pepasal kitorg kene beli blanket tau..kejis.

ada tv kecik dan meja kecik.ok la..berbaloi la gan price dia kot.
.
ada cite lawok pasal tv tu.aku on la tv kan,pastu gambo tak bape clear sgt.so smangat la aku adjust arial dia ke kiri kanan.mmg smangat abis la sampai tertonggeng2 aku.pastu aku cam pelik seketika.dah la arial tu tercabut dr tapak dia..rupanya wayar pon takdak.kira mmg tak sambung gan tv la.kira cam buat syarat jela dok kt atas tv tu.hanjeng btol.smangat aku duk pulas2 td.rupanya ko tak berfungsi.hampehhh.

suasana sekitar.
.
dah landing sejam dua..diorg roger2 ajak kuar carik makan.makan lagi..takpe2..i like!

kitorg gi gerai tepi jalan je.sini ada jual kopok lekor gan satar fresh gile.dia proses kat kedai ni jgk..dr menguli sampai la bungkus.pastu teros bakor.perghhh..lazat yg hamat beb!kena plak tgh2 ujan makan tu..mmg kanan pegang kopok lekor,kiri pegang satar.nampak tak sipat tamak tuh?
.

satar yg menjadik pojaan ati.biebo pon soka mkn nie.dia lebih kurang cam otak2 la..cuma lebih sedap sbb isi ikan dia lebih terasa.pastu ada cili gan sayur skit2.lazat ohh..


apiki cam bese dgn hobinya mengukur meja kedai.
.
.
dah beratus2 batang kopok lekor menginap lam perot,kitorg dok pikir2 ektibiti apa nk buat.nak mandi laut kompem2 la ujan.last2 decided nk gi megamall kuantan main boling.sangat kesian kan.cam kat KL takdak port main boling.tp ok gak la..mana tau lane kat sini menyebelahi aku.aku dpt strike sume ke..muhehehe.berangan la ko.

selamat dtg..spanjang dok kuantan,aku tak penah pon main boling kt sini.sbb ramai sgt org kot.


kan aku dh cakap..ramai gilo org.dkt 2 jam kitorg tunggu turn.smangat btol org kuantan main boling ek.bwk2 la main permainan lain..contohnya main guli ke,batu semban ke,dam ular ke.
.

kitorg ni dh la tak cukup tido.pastu tamak plak nk main 2 game.14 org plak tu main.ko bayangkan bape lama nk abihkan.awal2 sume cam sakai dok menjerit2 kesukaan..masok game kedua semua dh lemau cam nk pengsan.baling pon byk bermotipkan membersih longkang.
.
mmg btol2 penat ari pertama tu.pas kuar dr megamall,kitorg carik port makan pastu teros blek chalet tido tak sador diri..
.
.
ok.abih stakat ni.aku cam kepenatan menaip ni.
sambong seterusnya sebentar lagi.
.
.

tRip tO CheRatiNg - Part 1 > Convoi

malam tu spt dijanjikan.
kitorg berkumpul kat upin.
janjian pukol 11 malam..
tp aku dan biebo sampai dkt kol 12.

sbb adik sgt gedik.
lembab nk mampuih.huh.
tp sbb bakal adik ipar kan..
takdela aku sampai ati nk terajang beliau.
ceyyyy..kekunun ganas sgt.puii~!


bile ektibiti berkonvoi ni,ko pepaham jela eh.mmg akan menjadik lembab.nk tunggu org tu la..nk tunggu org ni la.cuit sana sikit..cuit sini skit..jgn la expect ianya akan berjalan ikot apa yg dirancang.aku dh paham bebenor.


dalam kol 12.30 kitorg pon gerak la.tak banyak sgt kete kali ni.aku rasa ada la 10 bijik kot.sbb ramai yg carpool je.lebih jimat dan senang nk jaga.ada 2-3 org pegang walkie talkie.senang nk roger2 di samping dpt berkutuk2 sesama sendiri utk ilangkan gantok.

ondeway ke gombak,ada plak lori bape tan ntah (aku tak sempat nk timbang ia) tersadai tgh2 jalan atas jambatan.ni dkt2 tol sg buloh tu ha.ko buat kelako ke kat atas ni wahai encik?agak jem la seketika.kot ko nk buat autoshow lori,sini bkn tempatnya ye.
.
.
oh,sblm kuar ke tol gombak,kitorg benti kat petronas seketika.sbb aku nk terkucil sambil gedik2 nk beli air dan jajan bagai.ni kes cam berfeeling nk berpiknik dalam kete sambil beromantik gan pakwe.bluek!padahal biebo haremm tak layan aku.sebok sok-sek-sok-sek gan walkie talkie dia.kang aku tido kang.haaa..

biebo adalah ngades.kat sini pon gedik2 nk lap kete dia.yerla,aku ni kan bini nombor dua.haa.cuba la ko sebot statement tu depan aku,mmg aku sekeh sedas dua kang.aku tatapppp nk jadik nombor 1.ada paham bo? *biebo x baca blog aku,so sukatik je aku kutuk beliau*
.
selepas itu perjalanan diteroskan dgn lancar.
malam tu cuaca best jek..tak ujan pon.
aku tak kose nak tido la kan..
sian laki aku drive sorg2..so borak2 pasal masa depan je.
nak anak bape org..
nak duduk mana pas kawen..
nama anak apa...
nak anak laki ke pompuan..
.
ok.ok.itu sgt tipu.
.
takde makna nk bincang benda2 camtu time tu.
biebo sgt risau kondisi kete dia time naik bukit.
kan highway karak tu byk bukit tinggi.
dia takot kete dia tak dpt lajak naik bukit tu.
asik2 tanya aku..
"yang,ni bukit paling tinggi ke?"
"dah habis ke jalan2 bukit ni?"
"lepas bukit ni,ada bukit lagi tak?"
.
helooOOOO..apa soklan nie wahai lakiku?
apa ko pikir aku hapal setiap bukit ker?
mmg la aku ulang alik balik kuantan lalu sini.
tp tu 3-4 bulan skali.bkn hari2..
mana la aku ingat sgt.dahla malam2 buta.
tp cam lawok pon ada.hahaha. *gelok2 berbaur kutukan*
.
.
pastu benti rehat kat temerloh.time ni masing2 still berenergy.
kental sungguh korang kan.takpe.takpe.semangat kene lebey.
cik patin dh slamat tersidai di bahu KRZ.KRZ dok minom kopi o pagi tu.sbb nk kasik matanya kembali terang benderang umpama spotlight baru tuko mentol.


kak pida still maintain.ke dh tido lam kete kak?


oh..kitorg tataap maintain lagik.aku dh bese jadi burung antu ni.so takdak hal.ujarku dgn penoh berlagak skali.sila menyampah.


lepak2 minom dan kumpol semangat blek.kitorg saje je berlengah2 sbb awal2 pon bukan leh check in chalet teros.still kene tunggu kol 12 tgari.
.
.
sambung perjalanan lagi
.
.
last perhentian adalah hentian gambang.yeke?ke hentian kuantan?aku tak ingat dah.kat sini kitorg pakat tido sampai subuh.aku tido lam surau pompuan.bukan lama pon,dalam 45 menet je.pastu cam susah dh nk lelap sbb segan org semayang kuar masok.takkan aku nk enak2 je terbungkang kat tepi tu.kang diorg pakat2 dok bersila tepi aku bacakan yassin.eeeee..
.
.
dalam kol 6.30 kitorg gerak masok kuantan.
itu next story aku citer.banyak ni weh.
aku utang seketika.tp aku leh ngapdet laju2 ni.
sbb bos aku cuti,maka aku takdak keje.
miahahahaha~!
.
to be continued.

i aM bAck!

wahh..berhabuk blog aku!!
sori la peeps..aku bizi bizon coti.
kan aku ada trip pi cherating..
pastu smlm dgn kejinya aku tambah coti.
aku amik MC sbb kepenatan..

penat memancing kt semenyih sampai ke malam.
pastu dapat hasil tangkapan sebesor lori.
mau tak penat!

ok itu tipu.
aku dpt ikan paling cinonet..cheh!

pas blek mancing tu..
sdg2 elok sampai umah..
aku telah terbocor...

pastu aku x dapat tido sampai ke pagi.
senggugut terok..siap guling2 cam tenggiling.
mana larat nk pi keje..kaki kejang sume.
so cuti la aku dgn gumbira tido sampai tgari.

thanks to emy sbb jadik auntie aku..
pastu dia call bos aku citer aku sakit.
pandai kamu berlakon..pi masok teater pi! ;p


ok la..ni aku brief je.
aku tgh gigih nk ngapdet laju2..
keep refreshing babeh!

ciom-ciom!muacks!

Wednesday, December 24, 2008

Berita PaNas

aduii..aku cam sakit perot gelok.
gile sengal aku nie..Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com

aku baru pas call biebo sat td..
setelah borak2 gedik seketika..

him : yang jadi ke tgk wayang malam ni?
aku : jd jek.dh booked pon.kol 7 kang.
him : dah tu kol bape dtg sini?
aku : dtg mana??
him : upin la..
aku : watpe dtg upin plak??
him : laa..kan malam ni nak pegi cherating

aku -----> Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com

oh apakah???
bukan malam sok ker??
then aku call kak fida nk kompem
pasal biebo pon sama blur cam aku jgk.
tp kak fida x angkat.tido ka kak??huhu

pastu aku call kak wida..
kompem malam ni katanya..
kol 12.00 sume berkumpol kt upin.
maknanya lama la kita di cherating..
sampai ari sabtu..woowwww!!

aku dh la satu benda tak kemas lagi.
terpaksa la kensel tgk wayang gan kak aida mlm ni.
hancuss impianku..

aku call biebo..nk gtau kompem mlm ni gerak.

aku : ok bo.kompem malam ni gerak.
him : haa..kan dah kata td..bo kene serbis kete japgi
aku : hmm..tak dpt la yang tgk wayang.
him : takyah gi.ko tu nk menggatal je gi sana kan.

aku gelok2 je cam syaiton..Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com
penjelesi rupenya laki aku ni.
kalo aku ni cun cam aishwarya rai,patot la ko nk riso.
ni muke cam mintak penampo..sape nk pandang!
aku ngorat2 pon,org muntah hijo jam2 tu jgk.
muhahaha.

so malam ni aku gi cherating..
sungguh tak sabar nk pulangggggg~!

apA peRasaaN ko Bila..

1- dapat duit berjuta2?
perghh.. Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com sujud syukur aku!
time tu aku nk beli rumah utk aku,utk mak abah aku..
pastu invest sana sini kasik duit bertambah2 lagi..
anta mak abah aku gi mekah..anta adik aku blaja tinggi2.
soping..soping..dan soping! muhahaha~!


2-BoiPreN ko termentioned ttg ex-gf dia?
ok.ni recently berlaku kat aku.sentap okkk.
tp aku berlagak maintain.padahal..
Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com x soka!! x soka!

time ni lepak gan bebudak kt mamak.
cite pasal makanan pedas2.
tetiba si biebo bukak citer.
tp biebo ni pandai la susun ayat..
tak kasik cubitan dan tamparan tanpa bayang aku hinggap kt dia.

him : bo citer je ni..jgn terasa plak..
aku : ok. (dalam hati = Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com )
him : ex bo dulu masak pedas nk mampos.cam berkilo2 letak cili.sume benda pedas.nasi goreng pedas..sambal pedas.makan sampai peluh2.tp sedap dia masak.

sambil di iyakan oleh kawan2 beliau
yg penah makan ex-gf dia masak dulu.

oh ok.tak kesah tp ayat last tu paling takleh blah.
sentap aku.takleh terima kenyataan.
dan-dan time tu aku rasa nk pegang senduk teros.
nak training masak.baru ko tau aku terer.


3-get crush dgn opismate?
erkk.perasaan cam gile tak best!muhaha
tak soka aku nk jawab soklan ni.


4-ternampak rompakan dpn Mata?
kalo aku dok jauh dr lokasi,aku tgk jela.
tp kalo dekat,siap ada tembak2 bagai..
kompem aku Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com penjenayah tu.
ok bohong.aku penakut sebenarnya.
agaknya aku lari pecut laju2.gile ko.
kalo kene peluru sesat camno??


5-nampak hantu?
Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com pura2 jadik antu jugak.
gileeerrr!!ini paling aku tanak pikir.
rasanya aku akan pura2 pengsan..
or aku tetiba sedar yg aku berbakat lari pecut
dgn kelajuan 100 kali kuasa kuda.


ok aku sambung later in Part 2.
ni aku tgh soka tgk emoticon cute2 aku buh sini.
dah lama dow tak guna emoticon.
i like!! Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com

Tuesday, December 23, 2008

mAri BeRamaL JaRiaH

aku dapat email dr Yayasan Scomi.
bese la..aku kan rajin join depa wt charity.
sbb sedor diri ini tak sebaik mana.. T_T
so wat la amal jariah bebanyak yer..

ok.here the details.

Yayasan Scomi is organizing a charity program at the Hospital Kuala Lumpur coming January. We are looking at cheering and celebrating the New Year with patients in wards K8 and K9. We will be working closely with the Medical staff of Hospital KL and Perwira K9 members.

As such, we are hoping that YOU can be part of US as volunteers. All you have to do is come and enjoy the time with the patients with fun, games and entertainment. We need you to add some cheer into their lives as well. Imagine…all these in only half a day.

Details of the program are as follow:

Event : Sports and Indoor Games for the Ward K8 & K9 Patients
Date : 03 January 2009, Saturday
Venue : Wards K8 & K9, Hospital KL (Spinal Injury ward)



aku akan menjoinkan diri..
sbb spanjang diorg buat kat ward sebelom ni,
aku x follow..cam ketakutan dan fobia.
nampak doctor gan nurse je berlari lintang pukang.
ok tipu.

aku tak suke sangat gi spital..
sbb spital tu cam tempat yg suram gile.
cam port2 tempat manusia bersedih.
yerla,spital kan tempat org sakit,meninggal..
kinda fobia oh...

lagipon dulu masa aku banyak kat spital..
jaga arwah abg aku..dan tgk dia meninggal..
sume tu cam refresh balik setiap kali pegi spital.
tak sooookaaaaaa~!me kesedihan!

tp skang cam kene terima la kan..
ni la masanya nk share kesedihan tu dgn diorg plak.
ko hepi2 makan sedap2 kat luar.
bole berlari..meloncat..bersukan..
tapi mereka??so sila insap yer.
ujarku kepada diriku sendiri jua.

dah.dah.tetiba aku jadik spoke person yayasan plak.
ni bole jemput aku masok Wanita Hari Ini ni.
.
just takde mende nk ngapdet.
ni kira bole la kan..huahuahua
.

OpiS iNi Aku yg PuNyaKaH??

opocot mak kau!
pagi ni meloncat aku bangkit katil.
OMG!!dah pukol 7.30!!
ayark!lambat lg la aku arini.

tetiba tersengih.
alaaaa.mcm tak biasa lambat.
pastu bersiap dgn kadar slow motion.
pergh..tak sedar diri sungguh ini pompuan.
sila la bg ceramah motivasi sikit.

malam td aku tido awal gak la.
around 1 am dah terlelap.
alarm bunyik aku sedar..
tp aku keep 'snooze' dia.
dr 5 menet..ke 5 menet seterusnya.
last2..padan muke aku.

takpe la..dh nk cuti panjang.
takkan bos marah kot.
bos marah ke bos??
saya fedulik apa..wawawa~!

lihatlah..matahari dh memancar terik.maknanya dah hampir tengahari ke?ishk.gile kelambatan aku ni.tp takpe..maintain cam muke tak bersalah.sbb yg salah dalam hal ni adalah mata aku.



lambat camne pon..perot harus di jaga.sempat je aku grabbed bekpes.ekceli ari2 aku lalu kat sini..so terpaksa la beli yer.cuba lenkali ko bukak branch dkt ulu bendul sana ha.takde la aku menyinggah.btol tak?mana nk anta surat cadangan ni eh.?
.
.
ok la..arini aku cam kebizian skit la.
pasal dah nk cuti kan.mana bole pending keje.
oh,lusa kitorg akan berkonvoi ke cherating.
coti2 malaysia di sana dgn budak2 Keicar Team.
.
ko kemana plak krismas ni?
yerla..pd yg kaya2..bole la celeb kt london ke.paris ke..
cam aku ni pejadah plak nk ke sana kan.
mau bergolok gadai aku balik sini..mkn roti lorr.
.
ok la.update later.
bye peeps!!


Monday, December 22, 2008

mAri MakAN frEE

tengahari td Kak N roger.
dia kata lunch takyah tapau.
pasal ada engineer nk banje makan.
whoa..lompat bintang satu kali!


pepaham jerla yer..
kalo engineer nk banje,
mmg kompem2 tempat mahal kitorg seret.
yerla kan,ko kan byk duit.
rate gi rig org bayor dalam USD..
apa la sgt stakat banje kami ni kan.
bkn besor mana pon perotnya..
tekak je besor...muhahaha.keji.keji.


aku pancing2 kak N..
ajak pi makan kat Sri Ayuthia.
Kak N takmo plak..
dia ajak si mamat engineer tu gi Jake's.


Tau tak Jake's??Jake's Charboil Steaks.
dkt belakang opis aku je..
sederet dgn Sri Ayuthia .
sebelah Victoria's Station.


Makan Steak??erghh..
i need nasik.. T_T



bergerak la kami menuju ke destinasi tepat jam 12.30 td.naik camry baru yer.aku dh feeling bos kat blakang nih.muhahaha~!siap joki kat situ bukakkan pintu i yer..bagos. *sambil kembang2 idong*


aku tak paham motip signboard tu dia tampal kat tembok tuh.gila ka?oh,maybe ada rasionalnya.pasal kedai dia paling ujung.so org tak bape nampak.kalo ada signboard tu,maybe org taula kewujudannya di situ.wutever la..maleh aku nk pikir2.tak penting ek.



welcome.welcome.

dalam dia sangat sempit tp cantik.pasal dia buat partition2 camtu kan.kira kalo ko nk mengganas makan steak,tercampak terpelanting daging pon no hal la.org sebelah2 sana tak nampak pon.rahsia ko kira selamat..ada paham?


Kak N dan mr.ahmad yg bermurah hati membelanja kami makan.sooka!


The Menu. sini makanan dia lebih kurang cam Victoria's Station jgk.byk steak2 bagai ni ha.aku kureng gemar beef steak..aku lebih soka chicken la.taklah liat sgt dagingnya.kunyah tak sampai 6 kali dh bole telan.kalo steak??ada bau skit plak tu kan..erkk.

aku order Chunky Mushroom bla..bla..bla..aku dh lupe nama dia.panjang benor namanya.pastu minom ice lemon tea.cukop la kan.tak baik tetamak sangat.


cantik ek..tenang sajork.


tepi ni ada gambo2 Pak Lah dtg makan sini.selalu jgk beliau dtg rupanya.byk gambo dia berbeza generasi dan isteri..oppps!


pelayan hambik order.ko ni org apa ek?nak kata malay,bukan langsung.indon ke hape?tak sempat plak aku nk bertukor biodata dgn dia.pejadahh!!!!


sini dia ada terangkan kat ko..part2 mana yg ko suke kat lembu.so senang la ko nk order kan.takde la ko kampung sangat dok mintak tongkeng lembu ke hape.muhahaha.lembu ada tongkeng kah???me dunno.


appetizer adalah Nachos yg super sedap.aku rasa lagi sedap drp Nachos kat Chili's tu ha.sedapnya..yg ni share2 je berempat.main course lom sampai lagik.lama gak ler nunggunya.ni ko yg order beef la ni buat lambat ni.nk tunggu empuk kemain lama.


makanan ku..perghhh.wallah!nampak sedap kan.ni harga dia RM32.90.rasa dia ok-ok la.tak la sesedap mana.aku rasa sedap lagi chicken chop kat upin tu ha.tu yg bulat2 kat tepi tu adalah grilled potatoes.yg tu mmg sedap!



makan+sembang+ngumpat


then makan ice cream choc sbg dessert.ni pon share gak.dh tak terlarat aku nk makan.
.
pas makan cepat2 la balik opis.
kang kalo lambat sgt,bos aku jadik setannnnn..
miahahaha~!
.
ok la.tu je citer.
sekian wassalamm..
.
.
*tetiba jadik baik di ujung rancangan.haihh.
eh..how come dalam entry ni takdak muke aku???*