Friday, January 30, 2009

LunCH DaTE...err..datEkaH???

date pejadahnya...kuar gan pompuan.
dah lama takde org ajak aku lunch date..
ni ayat tempah sepakan maut neh..huhuhu.

td tengahari,dgn sgt kuang ajar,
kitorg cabut dr opis kol 11.45..
maklumlah bos takdak..
slalunya camtu la,bos takdak sume tumbuh tanduk.
menyetan sana sini.

ok.aku je camtu kot.

jalan bole tahan clear la..
parking pon senang gak dapat..
sbb org lom kuar lunch lg kan..
sbb pekerja lain sume berbudiperkerti mulia..
unlike me..wohooo! :P

sampai2 carik Johnny's dulu..
aku slalu je makan kt situ..
tp tu sbb tersesat ke depan kedai dia.
aku tak hafal selok belok nk ke Johnny's ni.

jadi kesesatan seketika td..
ko cam tak tau besor mana OU nie..
memana celah je kitorg masok..
last2 tanya org baru jumpe.
sbb tu org ckp,malu bertanya x dpt pakwe.

yerla,slalu org nk ngorat kan buat2 tanya jalan..
pastu ajak borak..pastu mtk nombor fon.puii!
taktik beb..taktik..haha.



arini lunch ditaja sepenuhnya oleh Kak Menie.sbb apa??sbb aitu kan kitorg gi melawat dia sakit.so dia cam terharu la gitu kan..ingat tak??ko ni pelupa..mana nk ingat. Baca Sini 14 kali kalo ko lupe.hafalkan setiap ayat aku..masok exam final sem ko neh.





muka kelihatan sangat teruja nk makan free..lihatlah pancaran keimanan di dahiku itu.suspek sikit okk..haha.lately dh kenapa dahi aku asik berkilat je.mentang2 la dh nk dkt thaipussam..haih..sape tanya aku pegi ke tak thaipussam nanti,mmg aku terajang je eh.awas ko.



kak ina pon ada join sekali.baru la meriah...lihatlah kak menie yg dh sehat tu..gumbira betol dpt banje aku.bagos.utk gembirakan akak slalu,slalu2 la belanja acik yer.


aku tetiba berjaya mengambil gambo dgn kelihatan kurus.auwww..ke mmg dh kurus nie??plis.plis.kurus la dgn sendirinya wahai perot.



suasana sekitar tak ramai sgt pon.Johnny's kat sini x cantik sgt kan.dah la pekerja dia takde yg ensem. <-- kalo sume dh pekerja Nepal,celah mana ko nk ensem..bengong jek.



port kitorg dkt gan dapo.sbb kak Menie kata senang nk dpt makanan.yerla tu.logik btol andaian akak tuh.



rebus..kukus..rendam..didih..pastu ngap la sepuas ati.syorgaaaaa.



ni saat2 akhir baru makan udang.awal2 tu ternak dulu..dh ujung2 baru mkn.cam tah apa2 kan.tp mmg camtu pon aku tgk org lain makan.apa ko pikir udang tu dessert??huhuhu



ni baru dessert sebenar.Water Chestnut idamanku selalu.stone gile makan nie.sampai meleh airmata kesyahduan dan kenyamanan. T_T
.
.
dah abih makan teros meronda kulu kilir dalam OU
tanpa memikirkan jalan nk balik opis.
giler la keji perangai pekerja ni kan..
aku la tu.huhuhu.
.
ok lah..opis aku ni sejok cam nk membunuh.
naik kejung tgn aku atas keyboard nih.
dia ingat kita ni kt padang pasir ke hape nk pasang ekon kuat2.. <-- time takdak ekon kemain ko memekak sana sini kan...
.
marilah beryukur.... *tetiba*

Ari Ini Ari JumaaT

seronoknyaaaaaaaaaa....
sambil mengalir airmata keharuan..
poyo giler berlakon.

arini ari jumaat ek..
sok sabtu pastu ahad pastu isnin.
yabedabeduu..tiada Monday Blues next week.
pasal apa???

pasal Isnin tu aku cuti!!

ni lah bertuahnya keje kt Wilayah..
for those yg x keje KL,
masih blom terlambat nk paksa bos ko pindah opis.
supaya ko juga dapat menikmati cuti spt aku.
tak jeles ka???

takde motip entry ni sbnrnya..
aku tgh buhsan..

japgi lunch aku nk pi OU..
ada org nk banje aku mkn stimbot kt Johnny's.
harusla aku meloncat gumbira.
asik dok terperok kt opis ni,pakwe ensem pon x nampak.
eh-eh melalut.
kaber.kaber.

ok la..nti aku ngapdet lg..
kasik air liur ko merembes tgk stimbot aku kang.
wawawawa~!kalo ko tgh pose lagi best!
.
.

Thursday, January 29, 2009

Kami PemANciNg TegAR-Part 3

ok lagi cite mancing.
ko ada rasa nk muntah x?
yerla..asik la kisah mancing.
ko soka ke tak soka ke...
ada aku kesah???

ni blog haku okk...
sukatik aku ar nk cite pape pon!
ceyy..kekunun marah yer..
kekunun jek..kalo ko sentap,
gi la dok atas atap mesjid.
tetiba..hekhekhek

ni kisah mancing ari rabu..
yes rakyat jelata,saya sambung coti lagi.
sbb aku perasan aku ni sambut raya jgk.
tu yg over cuti tuh..mengada2 kan.

kali ni gi mancing dekat je.
dkt sec 25 shah alam..
memula cam jadik x jadik nk mancing,
pasal dah ptg sangat..

tp bile dengar kak pida dh masak sedap2..
teros roh pemancing tegar merasok badan.
mmg berdesup la kitorg ke destinasi.


muke pemancing yg baru dapat surat chenta dr JPJ..adik 120.nama baru beliau tu.kalo ko nk tgk dia mereng tiba2..cuba ko sebut 120 dpn muka dia.kompem dia hadiahkan ko penyepak manja kat perut.huahuahuahua.aku tak bertanggungjawab.
.
kitorg dh siap mkn beround2,tp ikan sekor pon x sangkut lagi.peciter ni..dah la bayo mahal nk mampos.x dapat ikan bertan2 mmg tak berbaloi la kan.ke korang salah bancuh dedak ni?entah2 ikan sini x makan dedak..makan karipap ke...kan dh rugi masa. ;p
.
pastu siap ujan lebat lagi..sian para nelayan..hampa jugak tak dpt ikan.


tak lama pastu baru la muka jadik ceria sikit.KRZ dapat sekor rohu sedang2...kira ok la kan.takdela ko rasa nk rodok perot owner kolam ni kalo ko balik dgn tangan kosong.sekor pon sekor la....huhu


muke keciwa x dapat ikan..cuma aku je ceria..sbb aku bukanlah pemancing..tp kalo pancing lain aku soka..wahahahaha~!PANG drp biebo sedas.


biebo mula beraksi sengal.takpe,at least dah mesra camera.kalo dlu mmg idok la yer.dan tgk pula KRZ dgn dua 'peace' pelik tu ha.lawok giler peace spesis kepit jari gitu.ishk3.adik plak wat muka mintak pelempang.meh aku bg meh..aku kasik ko 120 kali pelempang..miahahahahaha~!
.
.
walopon hampa smlm,tp takpela kan..rezeki tu setakat tu saje..so apalagi, moh la kita repeat!!!!aku tak puas ati kalo korg tak dpt bunuh ikan byk2...

BiLa ChEf Acik TunJuk SkiLL

Hari Kelmarin,
tah roh chef mana masok lam badan aku.
aku tetiba rajin nk masak.
oh nooOOo...cam nk nanges terharu mak aku baca ni.

memula malam tu masa lepak,
aku borak2 la gan biebo..cam biasa,aku taip sini.
baru la feel drama samarinda ye x?

aku : bo,nk mkn spaghetti x?
him : awk nk masak ke? <<- muka cam x yakin.keji!
aku : mcm la..x kompem lagi.
him : bole jek..buat sedap2 cam mama.
aku : ye ar,org ikot resepi mama la..ingat2 lupe tapinya.
him : buat byk2..nanti anto kt umah kasik mama rasa.
aku : <<-- terlopong. :()

aku : takyah la... <-- ayat takot direject mak mentua
him : takde..takde..anto jugak..

ko mmg keji!!!

mau tak mau, terpaksa la aku amik risiko.
first time nk masak kasik mak mentua makan.
mau bergegar dapor umah shidah nanti..huhu.

maka esoknya,aku gan shidah gigih gi giant,
nk beli bahan nk masak spagheti. <<--btol ke eja nih?
aku plak cam ingat2 lupe resepi mama dia.
belasah la hai...
buat dgn penuh kasih syg,kompem sedap!! <-- mana ko dpt fakta mengarut ni



muka aku sangat yakin cam aku ni pandai nk masak..padahal..dalam otak bersimpul2 resepi.takpe,muke mmg kena berlagak yakin..kena pandai kaberline..adoi.



ini bahan wajib..guna ni kira dapat la menyelamatkan keadaan..tp takpe,mama biebo pon mmg guna ni.so kira x lari konsep la kan..bagos aku ni.mendengar kata.dan-dan la nk puji diri lagi tu.
.
aku x amik byk gambo..kemalasan ke lupe tah.maklumlah,jiwa tgh gabra.aku beli daging burger sbb nk pakai daging cincang tak reti lagi.takot hanyir plak.pastu beli la 2-3 barang lagi.takyah explain,kang bocor lak resepi rahsia aku.wawawa~!berlagak la ko!puii.



balik giant,singgah umah biebo mintak tupperware.sbb umah shidah takdak tupperware besor.time ni dah kol 1 lebih kot.cantik je laki aku sound...
.
"bo bangun2 tido,tgk spaghetti x sampai2 lagi..lambatnya.."
.
wahh..sesedap rasa ko cakap begitu yer.main order sajork.aku ni cam nk putus nyawa nk memasak japgi.kalo ko je nk makan takpe,ni mak mentua gan pak mentua skali nk makan.mau pengsan 14 kali kt dapo ni kang.
.
.

sampai umah shidah,berdesup aku ke dapo.
aku cakap gan shidah,dapo jadik kawasan larangan.
jangan jengah,jangan skodeng apa aku buat..
sbb aku ni spesis takleh org terer masak dok dkt2 aku.
nanti aku cam tekanan..
.
so let me be alone here.. T_T
bersilat gan periuk kuali semua..huhu.
.
gambo masak2 dan hasil masakan nan ado.
aku pon bingai tak ingat nk amik gambo.
melampau aku punye panic tu kan.
tu belom mak mentua mtk masak nasik beriani lagi.
mau 2 malam aku tido kt dapo.
.
dh siap masak,
aku tapau pastu teros g anto kt umah biebo.
dekat je gan umah shidah nie.
.
aku anto masa tu mama dia x balik lg dr semban.
so aku kasik ibu jerla.. <-- makcik beliau duk situ jgk.
sambil beria aku explain..
.
aku : ibu,tatau la rasa dia camne.1st time try ni.
ibu : xpe..nampak sedap je nie..
aku <-- kembang2 idong.
.
pastu teros berdesup balik umah shidah.
x sanggup lelama situ..
sbb aku tau,biebo kalo kt umah dia,
mmg dia eksyen.asik la buli aku.keji.
yerla,kawasan ko kan..
ko kuar pagar je,siap la ko..
ceyyyyyy..begitu melayan boipren ye.
.
ptg tu masa aku jumpe biebo,
utk pertama kalinya beliau memuji masakan aku.
kalo tak memanjang nk kondem..nyampah.
dia kata sedap..so aku adalah gumbira.
.
malam tu jumpe ibu pon,dia cakap sedap.
kira ok la kan...cubaan pertama.hehe
.
so,ada sesape nk tempah gan aku?????
tanyaku dgn penuh eksen skalik.
.

Mak,SaYa MasOk MaJaLaH!!

yes rakyat jelata,
wajah saya terpampang di majalah..
kira muka aku ni ada ciri2 model la kan.

tapi..
majalah apakah??
Vogue kah??
Cleo kah??
Remaja kah??
Buku Resepi Masakan India kah??
No.No.No.

tp majalah ini....

K-Kompak!majalah kegilaan bebudak kete...ye ke??aku rasa la kot.




bukanlah front page yer...aku tak cukup vogue nk dok muka depan.dok muka belakang ok.huhu.ni kt kolum candid tu je..gambo masa kitorg gi cherating.si ayam la anto kt abg berahim kot soh publish.x kesah la cinonet pon,janji ado.ko ado??ado??


muka aku gan biebo baru pas mandi laut.tak soka sbb aku nampak gemok lam pic ni..sebelah2 tu ada pic emy dgn ayam..wahh..gambo maintain gitu.tertekan aku bila compare gan muka aku.huhu



dan pic aku bersama patin.sib baik x kantoi perot boroi..hihihi.berjaya gak skill tahan napas aku tuh.anda juga sila cuba praktikkan.eh,sori ar gambo blur.ni aku tangkap guna henpon.pepaham sudeh.kalo nk tgk jelas,dptkan di pasaran okk.
.
pastu gunting dan frame kan gambo aku.letak kt hall umah ko.kompem ia amat berkesan utk menjadik penghalau antu..huahuahua.
.
.

Kami PemANciNg TegAR-Part 2

mari sambong part 2..
padahal aku cam nk menanges menaip neh.
gile takder idea..
lama sangat coti,otak aku dh gagal berfungsi.

pagi ahad tu...
aku celik2 dh panas terik.
dalam kol 9 kot.berbahang khemah cam sauna.
pastu aku kuar,tgk2 pemancing tegar telah tertewas.
terbungkang tido bersepah..hohoho.
kesian sungguh.

pastu dh tengahari sikit,sume mamai2 sambung mancing.
mana bole berlengah,rugi la kan.
pastu diorg gi mancing kat pulau pandan jauh ke tengah,
gunung daik bercabang tiga..ewahhh tetiba pantun bagai.
nampak sangat aku dh mereng neh.

masa diorg gi mancing tu,
kitorg yg pompuan ni stay je kt khemah.
jaga harta karun berharga semua..

pastu adalah 1 group lelaki ni mancing sblh port kitorg.
skali bole kecoh2 sebab joran dia dh melayang tgh tasik.
kena sebat gan ikan besor koooo!!
aku gan kak pida apalagi..dok bizi body la tgk.

skali dia tarik naik,hambikkkkk ko!
mmg ikan rare okkkk!
terbeliak2 mata org setempat.


ni lah mamat duk sebelah tu..tp member dia yg pancing ikan ni.saje je gedik2 soh dia posing gan ikan tu.nk harapkan aku pegang camtuh,mau pengsan patblas kali dulu.
.
diorg dok kepochi amik2 gambo ikan..aku gan kak pida telan air liur je.maklumlah,laki kami tak dpt ikan besor lagi.manjang naik talapia sebesar tapak kaki cik patin.so cam down skit la kan.huhuhu.
.
kak pida lak sound aku.
"acik,nanti ko tanya abg tu dia nk ke tak ikan tu.kalo dia tanak,kita beli!"
.
wahh..mengapa aku yg kena tanya????aku kan pemalu dan gadis pingitan.ah ye ko.sila muntah.
.
last2 abg2 tu dtg kt tempat kitorg,teros offer ikan tu.diorg tanak.giler ko aku nk tolak kan.ikan luarbiasa tu..kaler gold!mau la menggelitis aku nak.teros setuju sambil tersenyum2 bangga.
.
ni lah untungnya kalo ada gadis cun cam aku duk kt kolam mancing.selamba je org offer ikan besor gedabak camnih. <<--aku rasa aku nk kena lempang diri sendiri.suke benor puji diri sendirik.hiahiahia.
.
.


ikan yg dh jadik hak mutlak aku.gile seronok..dah terbayang masak 3 rasa neh..habih la ko ikan.say your last word now...kuang3


dah petang2 skit.sume cam dh tak sesabo nk balik.sbb dh dpt ikan super besor..pastu KRZ gan biebo lak bawak naik patin jek.mmg tetiba lapo la kan.aku skang dh reti mkn ikan2 ni weh..vangga mak!


di akhiri dgn muke patin yg tekun menurun perangai ayoh dia..kaki pancing!
.
.
.
ok citer abis.mmg gile pemalas.kalo nk baca secara detail,gi terjah blog kak pida.aku malas nk menaip sgt..byk lagi benda aku nk citer neh..huhuhuhu.alasan.
.

Kami PemANciNg TegAR-Part 1

lamanya x ngapdettt!!
so sori.aku bz sangat la..
x jumpe umah nk ngapdet.
asik la kulu kilir berjalan.

arini baru aku start keje..
nk tau x,pagi td cam gumbira gila.
jalan x jammed langsung!!!

aku seperti...nk benti kete tepi jalan,
duduk kat divider..
tadah tangan sambil menanges kesyukuran.. T_T
terharu ohhh...
bkn slalu tak jammed...

ok.meh aku cite kisah2 yg pending.
aku agak ketiadaan idea ni.
so ko abaikan kalo ayat tak masok akal aku taip sini.


hari sabtu

spt yg dirancang dgn teliti umpama nk merompak bank,
kitorg ada ektibiti memancing!!
yeayyy!!soookaaaa!
kena plak kitorg nk camping kt sanun.
lagi la membuak2 dia punye excited.

dalam pukul...pukul bape tah.
tp belah2 petang gitu la,
kitorg dh roger2 diri memasing.
takleh lambat sgt sbb Sukida Resort tutup kol 9pm.

registration la tutup kol 9..kolam 24 jam.
kira kalo ko lambat,dia dh tutup gate tak kasik masok.
malas nk layan ko.sape suh ko lambat ye x.


aku parked kete kat umah biebo...roger MA Sopie soh fetched kitorg kt sini.biebo punye kete takde anto repair so harapan la kalo nk gi sana naik kete aku kan.sbb saya adalah kedekot dan syg kete.jln pi sana cam jln kampung org asli.meloncat2 sambil elak lubang.tidakkk!aku rela dilabel manusia kedekot.ahaks



then pegi kidnap pizi plak.dah terjah umah dia,mmg ko takleh lari la kan.manjang je kasik alasan takmo ikot.padahal port mancing tu dia yg gedik2 promote.tampo kang sesia je.ceyy..cam bagos je nk tampo2 laki org ;p
.
.
perjalanan ke sana ada la dlm 45 menet.
jauh oh..kt semenyih sana.
tp sbb tegar katanya..harus la tabah.
berlakon tabah la kan..uhuk.
.
pastu masa sesi register tu,
ada la issue skit gan minah jaga kaunter tu.
aku gan kak pida mula la pot-pet-pot pet tak puas ati.
kene gelok je gan budak2 laki ni...
biebo siap sound
"korg ni gi mana2 asik la nk bergadoh.gangster betol"
.
hiahhhh..ni bkn kes gadoh ke gangster ke hape.
kitorg ni cuma menegakkan keadilan..
ceyy.beria.padahal isu kecik jek.
minah sukida,sila print statement ini.eheks.

dah amik port,teros berdesup prepare barang mancing...sila lihat muka2 kaki pancing kelihatan berseri2.lagaknya bakal membawa pulang selori ikan Rohu dan talapia.


ni bahan2 nk bancuh utk dijadikan umpan lalu membunuh nyawa2 ikan dalam kolam tersebut.gile byk bahan kan.dah mcm nk buat kuih raya dh gayanya.
.
ok.mari belajar membancuh dedak.mana la tau sok2 ko kepingin nk mancing kt longkang depan umah ko kan.ni diuli oleh biebo saya dimana resepi rahsia ini adalah kombinasi idea beliau dgn KRZ.syabas.

memula masukkan serbuk dedak yg berkaler hijo ini.masok la dalam 500 gram gitu.sebelum tu pastikan dalam bekas tu dh isi air secukupnya utk proses melarut.



pastu taburkan jagung halus..ala,jagung yg org kasik ayam makan tu.kalo takde jagung tu,ko rajin sila la parut jagung rebus <<- ni tipu.



pastu carikkan roti.nk lagi sedap sila guna roti paling mahal contohnya gardenia yg enak dimakan begitu saja.dan pastikan semasa proses mencarik, anda duduk bersila yer. seperti gambar di atas


pastu masokkan tepung gandum cap Wau.kalo agak2 takde tepung sgt,ko cilok je tepung mak ko wat cekodok tu.bukan nk pakai byk pon,sikit jerk..takkan dia marah kot.sambil masokkan bahan2 td,pastikan ko uli dgn penuh keyakinan jitu.baca2 la sikit kalo ada mentera nk panggil ikan tu.


last sekali..masokkan perisa sirap ros.kalo takde ros,pandan pon ok.ko jgn main2 gan ikan,perisa ros ni feveret depa tau.gile la taste ikan zaman skang kan.


yeayy sudah siap!nampak cam best kan..ada jagung bagai.dh cam cekodok jagung gayanya kan.tinggal campak lam kuali jek.
.
.
pastu sume manusia bertempiaran lari melihat bungkusan ini.giler ko.BOMB okkk!!wakakaka.
.
pastu sume duk sebok la pacak2 joran.aku cuma tgk2 sambil main gan patin.nk mancing kang,skill aku stakat mancing ikan bilis jek.

kak pida gan apiki dok dalam kemah...syok betol.

wajah2 gumbira pemancing.


wajah pemancing yg tak tau untung nasib.



wajah bini pemancing yg bernasib malang. T_T
*sbb boipren lebih prefer ngadap muke ikan tongsan drp aku!!huh*

.
.
.
dalam kol 2 pg gitu aku masok khemah.
kekunun nk layan mata...tp hampa..
aku tak bisa lelap dalam keadaan ribut2 bising.
.
kejap2 apiki gan patin nanges..rimas agaknya.cian.
pastu pemancing2 tegar hentak2 baldi bancuh dedak lagi..
pastu mamat2 seberang sana dok memekak2..
mmg tak dpt lelap sampai ke sudah..
.
dh nk pagi tu baru aku dapat tido2 ayam skit.
tp takdela aku meroyan ke apa x cukup tido.
aku begitu tabah dan memahami..muhehehe.
.
dah la weh..tetiba malas nk taip dh.
japgi aku sambung part 2 plak...

Friday, January 23, 2009

JenJaLan DI OU

ok.ni baru ada kesempatan nk ngapdet.
aku sangat la bz..time coti lak ke sana sini.
piknik la...mancing la..
tu later aku cite.

ni nak cite pasal ari jumaat lepas.
zaman aku sebok2 pindah randah tu.
dalam sebok2, sempat gak aku gi jejalan OU.

yerla,rehat 2 jam..
pejadah ko nk taat sangat dok kat opis ye x??
lainla ko part time keje guard plak.huuuuu


kitorg pegi naik kete kak ziza..aku maleh bawak kete aku sebab kete aku takleh naik reramai..kang bercalar balar kete lowered aku tuh.wahh..eksen la sangat.pelampang sedas baru sedor diri ni.



sampai2 teros menerjah port makan kat Arena.dah kelaparan..maklumlah arini cam buruh kasar kejenya.dok angkat itu ini...byk membakor tenaga tu..harus di topup.



takde mende yg menarik nk makan.makan nasik2 ni cam dah biasa kan..so kitorg carik la benda2 rare sikit.kekunun rare la padahal sama jerk selalu mencekik.bluek!ni jual yong tau fu plus mi kari..pejadah tu?try je la kan..



oh tomeinya..tp aku cam konpius..ni muke bear ke babik??sbb dalam jiwa ada was2,maka takyah la aku gedik2 nk ngambik kan.tp sini sume halal food.so tak mungkin la babik kan.



taraaa!mi kari campor yong tau fu.ko pilih je 4 ketul bahan yong tau fu macam tauhu ke,bebola ketam ke, pastu pilih mi dgn kuah kari.siap.harga dia dah campor tax adalah RM6.20.big portion..nak pitam aku ngabihkan.rasa dia ok-ok sajork.


sesi makan dgn bersupan bg mengkaber sipat batak dalam diri.



Kak Raisah dan Kak Ruzy pon makan yg sama.plis,jgn jadikan i idola!wawawa~!
.
.
pastu ada la sorg pompuan dtg meja ke meja.
dia dok jual buku kanak2..mcm2 cite ada.
kisah nabi la..kisah dongeng la..
.
memula tu cam tanak layan kan...
tetiba kak ziza rajin lak belek2..
sbb dia tgh carik hadiah utk anak sedara dia,
dia rembat la sebijik.
harga dia 10 hengget siap dapat 1 cd lagu kanak2..


.
pastu cam sengal..dia bukak buku tu,pastu nyanyi sume lagu dalam tu.yg kitorg lak bole bantai join sekaki..
.
"london bridge is falling down..falling down..falling downnnnnn"
.
"oh mcdonald have a farm e-a-e-a-ooooooo"
.
damn!sangat buruk kelakuan org2 tua ni.
sila kecualikan diri saya dalam kelompok ini.ahaks.


dah makan2..sesi berjalan carik adiah anak sedara kak ziza.baby lagi anak sedara dia tu...baru masok setahun..adiah baju jerla paling relevan rasanya.
oh sebelum tu,tgk2 deco raya cina.kalo ko tgk secara live,ko akan pengsan.sangat mengkagumkan sebab lawo nk mampos.cam ala2 zaman purba dan zaman bruce lee belajor kungfu.mmg cantik tertarik.



sesi terjah butik baby.sume nk masok tp yg menarik cuma ada beberapa sajork.antaranya di sini la..



aku terpandang baju ni..dan terbayang kalo apiki pakai..perghh..kacak dan bergaya.tp harga dia??bole tahan bergaya la ummi dia kuor duit kalo nk bayor tu...huhuhu



last2 masok sini...sini macam byk sikit choice dan cantik2..harga dia ko jgn pelik la kan.dah namanya Guess..takyah guess2 la bape.kompem ratus2 ado..



kak ziza amik baju ni...sesuai la kan.sebab anak sedara dia tu duk australia.kekunun cam sejuk2 sikit la..yeke??rasanya sama je cam malaysia tak?ok maybe sejuk sikit la..nanti la aku gi sana amik suhu sebenar.



bestnya jadik anak sedara kak ziza.akak ada feel nk amik anak sedara angkat tak?saya sudi jadik volunteer..nguah nguah nguah. *ni gelok berlakon jadik baby nih.dgn harapannnn...*
.
baju tu costed her RM 150.takdak discount pon.
.
dah abih2 jejalan,baru sedor diri jam dah kol 2.45!!pejadah 2.45 kat mall lagik.pastu huru hara balik opis..sudahnya sampai opis kol 3.15pm..
.
tahniah..appraisal ni sok,sila ko menangis reramai!
.
.