Thursday, February 26, 2009

diA taK keSaH..naPE peRLu ko KesaH??

last week ketika menumpang kete Fie menuju ke Alam Sentral,
sampai di trafic lite kt jalantaktaudimana,
kitorg menyaksikan sesuatu yg menarik.
nk kata kelako..ada la berguling2 gak gelok.
nk kata kesian..cam tak bermotip plak rasanya.

apa yg menarik perhatian aku,
kdg2 ada certain org tak kesah pon camne keadaan kete dia.
cukup la kalo dh bole bergerak ke sana sini.
pastu bole berteduh kalo ujan lebat mencurah,
pastu bole cover sinar UV yg menukarkan ko cam warganegara africa.

maybe owner kete tu tak kesah,
cuma org keliling beliau yg kesah..
atau mungkin org keliling dia tak kesah,
cuma aku sorg je yg kesah?

shut up acik!
bape byk kesah ko nk kesahkan kt sini??


baiklah.toksah la kita nk kesah.biarkan la dia nk letak font A tu kecik skit dr hurup yg lain.maybe dia rasa unik dan sempoi..dan mungkin jadik bahan ikutan satu ari nanti.who knows.
.
.
kpd owner kete tersebut, U rawk!! (^_^) v

biLa TidO tEraNg, AntU maLu nk TunJuk Muka.

aku ni spesis manusia terlalu menghargai nikmat tido.
sbb aku ni kan manusia ber ISOMNIA.
maka,setiap lelapan dan dengkuran tu amat saya hargai.
ibarat nk tido sambil tersenyum bahagia.

perumpamaan tak dikenalpasti kerelevanannya.

dalam teknik peniduran *diingatkan,bkn MENIDURI ye*
aku mementingkan dua aspek.. <-- ayat cam Majalah 3 la plak.
aspek pertama : tido dalam gelap gelita tanpa sbrg cahaya.
aspek kedua : tido dalam keadaan kedap bunyik. <-- betol2 sunyi sampai ko dgr lipas berjalan carik makan.fuhh...

kalo aku tak dpt kedua2 ni,
kompem mata aku akan mencelik sampai ke sudah.
dan bila aku tak cukup tido,
aku akan menjadik manusia blur + ilang pedoman.
mula la keje aku nk tumbuk perot org..
*takot tak?ni saje je kasik cite jadik sedap.*

tp lately,since aku asik la mimpi antu,
tetiba aku cam dah bertukor selera tido.
dah bole tido terang lite2..
dan dh bole tido walopon ada bunyik sikit2..
cam pelik kan??aku tak sangka ko!

sblm ni aku cam meroyan2 dgr jiran ats umah aku berjalan2.
mula la rasa nk jolok gan batang penyapu.
tp skang..aku cam dh imune..ishk kagum jap.
rili not me.. :P

tido terang plak,
pasal aku asik la mimpi antu lately.
so bile dalam gelap cam sng antu nk muncul kot.
*ni fakta karut mana aku amik ni ntah..*
maka,aku skang dh angkut lampu tido bwk masok bilik.
biar terang benderang..hope antu akan segan nk kuar.



tara!!lampu tido bermotip malap2 romantik gitu la kan.i like!memula aku cam rimas2 gak la nk tido terang2 nih..sudahnya amik bantal tutup mata,abih cite.mmg gelap tak nampak hape la.pastu bile pagi celik mata..
.
"apasal aku tak nampak pape??aku buta!!aku buta!!tidakkkkkk!!tak dpt lihat jejaka kacak lagiii!!nooooo!"
.
PANG!!
.
rupanya bantal tutup mata daaa..
ok lah.sekian terima kasih.

mEmbELi sAmbiL naK LaRi..

Dah 2-3 ari aku plan nk singgah Jusco/Tesco pas keje.
Tp cam nape tah jadik pemalas tahap takleh ubat dah.

Malas nk masok parking,
Malas nk berjalan dalam tempat luas2 camtu,
Malas nk Q time bayor..
Pendek kata sume malas la.

So semlm kekunun nk singgah Tesco kt kepong tu..
Tp bila sampai depan simpang Tesco tu,
Aku boleh disampuk JIN MALAS secara tiba2.
sudahnya aku terus jela takdak melencong2 dah.

Gile cam lalang tak tetap pendirian kan. :P

Bila masok area kejiranan aku,
Aku singgah jela pasaraya kat situ
yg dh ditukor nama jadi MAXVALU.
*Bukan samy vellu punye kedai okk.*
Ni anak syarikat Jusco.brg2 dlm ni sume dr Jusco la kekdahnya.

Dulu masa pindah sini aku sungguh tak paham..
Pasal nama pasaraya ni dulu D’HATI..

Adoii..tak mencerminkan ciri2 jual brg umah langsung.
Dah cam nama kedai brg2 baby,
Takpon cam kedai jual jamu2 tu ha..
Padahal kt dalam tu ada ikan,sayur,sotong bagai..
Plastic sampah pon ado jual..
so apa kene mengena dgn HATI???

dah.takyah la pikir..


masok2 sini teros menerjah port buah..sbb aku punye stok dah yilek.



aku dh muak duk mentekedarah epal sajork.kali ni aku nk carik buah lain plak..pear ke..dragon fruit ke.. *btol ke tak nama ni tah..* doyan ke..oh sumpah.aku kepingin nk makan doyan neh.tp mkn sorg2 cam boring.takde org nk rebut2 gan aku..huhu.anyone?jom open doyan jom.

pastu aku gi rembat Tuna Pedas plak.pasal aku nk bawak gi opis..bosan weyh ari2 dok tala karipap sardin je.muka aku ni pon dh cam tin sardin kekdahnya.sardine bran 3 ayam lagik kooo.sadis.
.
.
tgh pusing2 tanpa arah tu,
ada org panggil aku.
aku toleh2..tidakkkk!!!teros pengsan!
.
ok ko kena tipu jek.mana ada pengsan.
.
yg tegur tu adalah seorg lelaki bersama aweknya..
oh,dah ada awek rupanya..
kata nk tunggu aku sampai bila2..
wakakakaka..lelaki..ayat mmg nk gempak jek.
.
takyah cite detail la eh..
yg pasti aku cam nk campak sume brg kt tgn aku,
pastu larik laju2,x cukup laju panjat troli larik.
muhahahaha.
.
hopefully aku tak jumpe dia lagik pasni.
kekok weyhhhh...hurmm.

ni lah barang2 yg aku beli..aku rembat buah pear yg nampak cam sedap.yup dh mkn dh malam td.mmg sedap pong!slurppp~!
.
pastu teros balik umah buang masa sementara tunggu time nk tido..tetiba aku takdak idea nk taip sini.sblm kuar benda2 mengarut,baik aku mengundur diri dan jari.satgi aku ngapdet cite lain plak ek..caucincau!!!

tAkYaH bACa-Entry MeLepAS BatOk di TaNGGa

Haih…cam dh malap2 je blog haku ni.
Nk ngapdet pon cam kemalasan gitu.
Bukan apa, aku takdak cite syok nk ajak ko ngumpat.

Life aku ni bukan menarik sgt pon.
Kang dok asik jaja cite opis,cite keje,cite kutuk2 org,
Cam nk termuntah lak ko baca..

Nampak tak kebosanan idop aku tu?
Nampak kan…haaa.so jgn salahkan aku kalo aku pemalas.
Miahahaha~!

Ok.adala jgk cite nk ngapdet neh.
Tp takdela menarik pon..
Kira ASAL BOLEH je la eh..
Berani la ko kompelin,aku PANG sorg2 kang.

Ok-ok.ko tak bersalah..PANG je jiran ko.
Haha.tetiba :P

Smlm pas balik keje,
Aku call biebo sambil2 berjalan ke Parking
Kita mulakan dgn Drama Samarinda bertajok : Bibik Ku Tua

Entah apa kitorg borak2 smlm..tetiba kuar la isu surirumah bagai.
Si biebo kata kalo dh kawen gan aku,aku takyah keje..
Apakah???

Aku : takde.takde.kalo tak keje,kasik yang 3ribu sbulan bole?
Him : huh, kena kalo gaji bo seribu jek..mampos.
Aku : Nasib la,sape soh tak bg keje..haha
Him : Kalo nk keje, amik la org gaji..

Aku : ha ah..amik bibik tua..
Him : aloh amik la yg muda2..

Gedik okkk laki aku nie.
Since dulu asik la nk bakar line aku camtu.
kalo cite pasal org gaji,mmg perang ah.cam gilo kan.
Sbb dia tau aku ni penjeles yg kronik.
Huahuahua~!

Aku : takde makna…amik yg muka pecah2.
Him : *aku dh tak ingat dialog beliau seterusnya..hahaha..ni bkn alasan malas taip ok*

Tp cam lawak2 la smlm..
Sakit2 perot aku dok gelok cam syaiton.
Perhatian yer..kalo aku amik maid pon,
Aku takkan amik yg muda bergetah tu ha..

Aku amik yg umor separa,kang amik tua sgt x larat pegang penyapu.
pastu gemok,pastu idong kembang2,jerawat penuh muka..
pastu suke korek idong bersepah2.. *ishk..ni aku pon ngeri nih!*

Haaa..ko selera tak bo???
Mukakakakak..

Oklah..aku tau tak bermotip entry ni.
Dah la takde gambo.
Satgi ada cite aku nk tepek gambo..
Tunggu ek…citer sensasi beb..

Smlm aku terserempak someone kt MAXVALU!
Huarghhh!!kekejian!mengapa ko tersesat ke situ???
Tak sooookaaaaaaa!!!!

Wednesday, February 25, 2009

mAt mOtOR pOn nK guNa JaLaN gaK..

Haih..tak sempat aku nk ngulor td.
Arini busy cam hape tah…
Cam pelik kot..huhuhu.

Pagi td ujan lebat kan?
Sian aku..dah la takde payung..
Harapkan payung yg aku dpt free masa beli kete 2 tahun lepas.

Besi dh bengkok,kaler silver dh cam kelabu,
Kalo nk tgk dia kembang mmg payah ah..
Kemek sana sini,siap terkeluar besi2 dia.

Tah la ek..aku bukan spesis suke beli2 payung ni.
Bile ujan baru terpikir… “alaa..pesal la tak beli payung.”
Bile tak ujan, “beli payung?eee..baik beli Kepsi!”
Gitu la contoh manusia lupa diri.

Tak sediakan payung sebelom ujan.insap. T_T

nampak..lebat tak lebat la kan..sejok sampai parkinson tangan aku pegang stereng.musti ramai org tak mandi pagi arini kan...dah katanya sejok tahap beku..tp i mandi yer.jgn nk tuduh2 plak..huhu




syoknya kalo time2 ni aku memanjakan diri di bawah gebar..


masa ondeway tu..ada sebijik kete bodo depan kete aku.nampak?kete iswara putih tu la.bole plak dia soka2 ati blocked jalan motor.kan selalunya motor lalu celah2 kete tu kan..ehh..dia nk jugak pretend cam dia tu bawak moto.bodoh ke hape?



mmg mat2 motor bengang je gan dia nih.sume dok pakat pandang daring jek..tp dia ni buat dekkkk sajork.
.
mmg tak pepasal dia gi block tgh2 camtu.dia tak sedar ke dia tak ingat yg dia tgh bawak kete instead of moto.aduiii..buduh.ni la spesis manusia tak pikir org lain..dan aku pelik,apa motip dia bawak camtu?ko gile ke weyh??bodo bodo bodo.
.
.
ceyy..beria plak aku nk marah kan..
cam aku ni Ahli Perwakilan Pemotor dh kekdahnya.
bukan apa,dulu pon aku slalu je naik moto.
*masa zaman aku dgn ex aku dulu la..zaman lom senang.huhu*
.
pastu ex aku slalu je remind aku..
.
"awk sok kalo beli kete,jgn bwk camni.."
.
"driver ni bodoh..awak sok2 jgn buat camni.sesaje kena maki gan budak moto.nanti diorg pecahkan cermin kete,sepak side mirror bla..bla..bla.."
.
camtu la dia bebel2 kat aku.
aku ni kan jenis Reti Bahasa punye org..
so aku take note la.. <-- bermaksud aku semat dlm palotak aku,bukan aku kuarkan buku nota dan pen lalu mencatat apa yg dia ckp tuh.ko pikir aku reporterkah nk wt camtu?
.
sbb tu skang kalo bawak kete,
aku bykpikir pasal org lain..
jgn buat camni,nti susah org moto..
jgn bwk camtu,nti susahkan kete belakang..
.
walopon kdg2 org lain tak penah pikir pon psl aku..
cuma aku tanak la sebab silap aku,
ada org lain terkorban..gitu.
cam baik benar gayanya saya ini kan?
wakakakaka.

diakhiri dgn muka aku.tataplah muka pengguna jalan raya berhati mulia ini.bluek!

Tuesday, February 24, 2009

maRi mEmbERsiH LongKang

company aku wat game boling jumaat ni.
memula aku cam jual mahal la tanak masok kan.
sbb cam malas nk redah jammed gi Midvalley.

tp baru ni sat td si Hadi call aku..
pancing2 aku suh join team dia..

ko giler ke hape hadi??
kompem geng ko kalah kalo ko amik aku!
muhahahaha.

aku mmg tak la terer sgt main boling..
stakat baling hempas straight ke longkang,
itu aku terer. no doubt.

hadi kata team dia baru ada dia gan mazwan.
dia suh aku carik sorg lagi pompuan.
aku pon menggunakan teknik pujukan maut aku pd kak ziza.

tahniah.sukses skalik.dia nk join.

hadi cakap gan aku,
nk letak nama team Longkang Hunter.
Aku rasa sangat sesuai la...
dan aku tak la segan sgt nk baling ke longkang.
kata nk kena gan konsep nama kan..huahuahua.

maka,jumaat ini saya akan membuat keje amal di sana.
doakan aku sukses~!
:B

*konpiden je register nama..padahal aku x tanya biebo lagik..bo x kisah kan?kan?cayang kamu!dan-dan la cyg bagai..muhahahaha~!*

hATE u POCONG!!!

Arini aku cam tak best..
Sbb aku teringat2 mimpi mengarut aku mlm td.
Aku mimpi antu…shit!shit!

Dah la aku duk umah sesorg..
Kompem aku terbayang2 punye…
Malam td pon tido aku terganggu.
Aku terjaga tgh malam,pastu susah nk lelap balik.

Dok teringat aku mimpi antu tu…
Uwarghh!!!bencikkkkkk.

Aku tak ingat sangat mimpi tu camne..
Yg pasti aku,biebo,emy dan ayam naik komuter.
Pejadah naik komuter??
mna coure ko ayam?mana turbo ko bo?

Masa dalam tren tu,ada org bergadoh..
Last2 org tu mati kena bunuh..scaryy oh.
Pastu kitorg sebok2 la nk tgk mayat..*dlm mimpi pon jakun tatapp tak ilang*
Tetiba polis dtg nak amik mayat tu..

*Aku tak paham mana polis tu parking tgh2 landasan tu.
Tak logik langsung.*

Pastu Ayam kata polis dh bungkus mayat..
Aku cam excited la kan.siap amik henpon nk amik gambo.
Dalam mimpi pon berangan gak nk ngapdet cite hot neh.
Ayam plak amik SLR dia,sebok gak nk amik gambo.

Kitorg gi la dekat van polis tu nk snap2…
Kan slalu org kena bunuh,dia bungkus dlm plastic itam kan,
Kali ni pejadah dia balut cam pocong????

Teros aku terlompat sbb terkejut.
Jam jam tu jugak aku terjaga dr tido.
Bodo bodo bodo!!

Aku tak suke kalo terjaga tgh2 malam..
Pastu susah nk tido sbb otak aku ni kretip.
Mula la aku terbayang pocong tu terjongok kt kepala aku.
Takpon terpacak kt tepi lemari aku..
Bawah katil aku ke…cam bongok punye pikiran.

Pastu satu2 cite pocong yg aku dengar,kuar lam kepala.
Adoiiii…aku tak soka la!!!!
Tp masa mamai2 terjaga dr tido tu..
Aku dgr cam ada suara lelaki berbisik “Shuu..Shuu…”
Cam dekat sgt gan telinga aku.sumpah aku tak tipu.

Tak tau la,maybe jiran aku ker halau2 burung kt tingkap ke apa.
Aku ni taklah penakut sgt dan tak la berani sgt.
Cuma kdg2 ada perasaan semacam tu yg tak tahan tu.

Td biebo call,aku cite la kt dia…

Him : haaa..malam kang dia nk dtg la tu..
Aku : oih..melebih plak..
Him : yer..mlm kang dia dtg,tetiba je ada kt sebelah awak.pastu awak peluk dia,dia peluk awak..awk pejam je mata tp dia tgk je awak..hahaha

Tak kelaka okk.

Aduuu…takpela..
Aku akan menonton Ugly betty malam ni.Hopefully aku akan gelok tak hengat sampai terlupa cite seram ini semua..

sCaNdALouS???No.NooOOOO!

hahaha..tajok cam mongok.

ekceli apa aku nk cite ni adalah kisah benar.
yg berlaku pada aku lately..
ni kira pengakuan berani matik nih.

biebo,saya minta awak bertenang sblm awak menghadiahi saya dgn seketol penumbuk padu di muka. <--drama kene lebey okk.hahaha

ok gini kisahnya...
sblm aku pindah dept ni,
kan aku duk kt dept sebelah sana
yg mana terlalu ramai lelaki dan engineer kacak.

malangnya,org yg saya ni citer ni bkn la engineer kacak.
dia up lagik dr engineer..hambikkk ko.
bukan calang2 okeh.Manager yer..Manager.
kat mata kuor $$$$$$$$

tp aku tak bangga pon sbb beliau dh berumor.
dan spt mana org tau,taste saya bkn lelaki berusia.
sorry to say la kan..bkn nk ckp besar ke hape.
seboleh2 aku avoid dr rapat dgn lelaki2 berumo.
specially somi org ke..tunang org ke..

plus aku ni bukan peramah tamah sgt nk lyn org.
ceyyy..dan dan nk kaber line.ahaks.

ok.back to story...
nama lelaki ni Pak H pasal dia ni dr endon.
oh nooo...mat endon digosipkan gan aku rupanya.
kira dia Manager Indon,cuma based kt sini..
beliau sgt baik dgn sume org..

masa aku duk belah sana dulu,
slalu la borak2 gan dia..gurau2 la apa sume.
dia baik..kalo cakap gan dia,cam ko ckp gan bapak ko.
mesra sentiasa...pastu dia ni kelako..
mmg asik gelok jela dibuatnya.

yg takleh blah tu,akak2 opis aku ni la..
Slalu jual nama aku.tidakkkkkk!!
contoh penjualan nama mahal aku :

"pak H..acik kata belanja la lunch..."

hamikkk ko..teros dia spedo kitorg sume lunch.
aku lak terkulat2 cam serba salah.
why nama aku?why??whyyyyy??? T_T

pastu kalo pak H nampak aku tapau kuih time ptg,
teros dia bayarkan skalik..
aku lak dh mati2 tolak..gile ko termakan budi..
mungkin niat dia ikhlas..but we never know ye tak??

masa aku jual kuih time raya dulu,
dia siap beli byk2..pastu suruh keep the change.
adoiii..ok.maybe dia kesian tgk aku..
sbb ada rupa cam org susah kot...huhuhu.

baru2 ni ada kejadian..
aku nk belanja bebudak finance kuih..
sbb diorg baik ati setelkan claim aku cepat2..
pastu teringat lak Pak H slalu belanja aku,
aku tak penah lak kasik dia apa2..

sumpah.niat nk belanja ni aku ikhlas.
bole plak ptg tu nk turun kantin,
kedai kuih tak bukak..ayark!!!
dah la aku dh kasik hint kt Pak H nk belanja dia.

petang arinya aku bertembung gan dia..

him : td acik cakap apa??
*pasal aku bg hint dgn body signal jek.angkat2 tgn cam tunjuk mkn kuih..pastu buat bulat2 cam kuih donut.hahaha.burok gayanya.see.dia tak paham pon*

aku : oh,saya nk belanja Pak H kuih..
him : Loh apa bikin susah2..tak perlu la..
aku : takpe..Pak H dh slalu blanje kitorg.tp sorila,kedai kuih tutup plak.
him : tak mengapa..tak perlu susah2..acik suke cokelat??
aku : haaa???
him : cokelat..saya mau kasik acik cokelat.

i was like ---> GULP!!

think positive..org nk berbuat baik tu.

aku : pompuan mestilah suke Pak..tp takyah susah2 ya..Pak H dh byk belanja acik.
him : alah..takde hal itu.nanti saya kasik yer...
aku : *senyum2 serba salah pastu terus blah..*

sumpah aku cam segan.
aku tau la niat dia ikhlas..
tp cam tak selesa dow!

smlm, aku beli la kuih2 utk bebudak tu.
pastu aku belikan Pak H jugak.
ko pikir aku nk gi anta kat meja dia??
nehi mungkin hey..mampos kena gosip.

sudahnya aku suruh Amy anto kt dia.
pasal dia dok satu tempat gan Pak H.

ptg smlm,aku gi belah sana nk jmpe Manager aku,
Pak H senyum2 sambil bg signal THANK U.
ooo..pandai gak dia kaberline takot kena gosip.
muhahahaha.

tetiba Amy panggil aku sambil menyusupkan sesuatu.
dh cam org nk serah dadah plak,
menyusup cam sorok2 gitu.

aku pandang2..ada plastik..
bukak dalam ada cokelat..

"pak H bagi..."

aku seperti....adoiiiii!!!apakah???
bukan apa,cam tak besttt!!
Amy dh macam jadik org tgh.

ko perasan tak,kalo kes2 scandal,mesti ada org tgh.
pastu nk pas-pas barang cam kaberline gile babik.
padahal kitorg bukan skandal pon..
maybe sama2 tanak kena gosip kot.

yerla,kalo org tau mesti cam kecoh kooo.
uwaaaaaaa~!merembes airmataku.
aku tak rela okkkkkk!!

kenyataannya,aku tau Pak H pon tak kose nk skandal2.
cuma aku rasa tak best langsung camni.
pasni,aku tanak dibelanja dan membelanja beliau.
sebelum aku digosipkan bebukan ye tak?

kdg2 manusia ni cam pelik..
buat baik pon org mengata,
buat jahat apatah lagik..
lu pikirla sendiri!!ceyy..emo.emo.


cokelat yg aku terima dr manusia BUKAN SKANDAL AKU sama sekali!


kalo yg digosipkan itu muda,kacak,
mungkin aku pertimbangkan..

PANGGG!!!!

Ke ThE CuRvE kiTa bErsANtai

Aduii..pagi ni cam kebizian..
Udah la aku berkobar nk ngapdet neh.
Bukan la ada cite best pon..
Tp sehari tak ngapdet,rasa cam sumting wrong.
*ceyy..kekunun pretend blogger tegar la tu.padahal takdak idea pon!!plisssss!*

Oh,semalam aku melepak gan Emy kt The Curve.
Saje je nk ilangkan boring.
Aku balik umah awal2 pon bkn ada laki nk layan.
Bukan ada anak nk aku kasik makan..
Kucing pon takdak.

Harapkan balik ketuk2 lipas sampai mampos jek.
Boring ah.


So dalam kol 6 smlm aku gerak dari opis.Emy dh siap2 tunggu aku kat sana..Bukan saya lembab yer..salahkan jalanraya.Sape suruh ia jammed btol tak?


Luckily parking senang dpt,terus aku berdesup masok ke dalam carik emy.


Emy melepak di sofa,dan aku join sekaki.


Saya yg berlagak cam mem besar.
.
.
Gile cam keji okk..siap landing cam kt umah.
Cam dh nk terbungkang kt situ,siap muka layu2 mengantok.
Takdela aku rasa nk malu ke apa pasal org tak ramai.
Plus saya mmg muka tak malu.miahahaha~!
.
Dok berborak sakan dan juga mengumpat separa sakan.
Biasala..Girl’s talk kan..cam ko x paham.
Kalo tak isu keje,isu pakwe la,soping la,si anon tu la,si anon ni la,
Pasal ekonomi di perak la,Gaza la,pasaran saham tempatan la..
Turun naik harga beras la….
Ok.ok.itu cam dh nampak sangat mengarutnya! :P

Dah kering tekak,kitorg baru teringat nk gerak.
Kalo tak,mmg terlena2 la atas sofa tuh..empuk oh.i like!

Last2 decided gi minom kt A&W Ikano..
Bleh gak pekena float yg marbeles sambil menambah lemak tepu dalam badan.
.
gambo gegar2 sebab saya sedang melintas jalan dgn kadar berlari2 anak.semasa melintas perlu diingatkan supaya anda tidak terkedek2 gedik sambil membuat catwalk.aku nyampah gile org spesis camni.byk kali dh aku kena,rasa nk langgar gan lori jek.huh.annoyyingggg~!


birthday girl yg gumbira.oh gumbirakah??


gambo pandangan sisi harus ada ye adik2.baru la nampak betapa kurusnya diri ini.sila gunakan tips ini kalo rasa badan ko sama saiz gan anak gajah cam aku nih. T_T


we had waffle eskrem.yes.bertepuk la kamu dgn riang sbb aku dh melanggar menu diet haku..ala skali skala kan.bukan berlemak sangat pon <-- ayat sedapkan hati. ko jgn kompelin.
.
.
dah makan2 dan lepak jap..
kitorg terus la gerak balik.
aku bukan bole kuar lama2 sgt pon.
nanti ada org perli2 aku cam aku takdak umah.
huahuahua~!

papepon...aku suke jalan parking kt sini.cantikkkkkkkk.
.
.
semakin lama,gaya penaipanku semakin cam sampah.
haihhh.....




Monday, February 23, 2009

DediKasi 2 - hEpi BuffdaY!!!

aku dgn menjerit sekuat ati nk wish...
Hepii Buffday Emyyy!!!
yeayyy..!! <-- sambil baling2 telor.kepingin nk buat betol2 neh.plis.plis serah diri..hahaha




Selamat menyambut ari ketuaan emy..
Tua tak tua la kan,yg fenting lg tua drp aku!
Muhahahaha..keji.nk up je kejenya.

Umo beliau takyah la aku mentioned sini.
Biarlah rahsia..gitu… :P


Aku doakan kesejahteraan idopmu.
Semoga panjang umo dan dpt terus bersyukur di ari jadi akan dtg,
Semoga dilimpahi rezeki mencurah2..
Semoga disayangi dan dikasihi oleh kekasihmu selamanya..
*nk nk kena gitau nama ke?gitau la ek..si Juan aka Ayam*

Semoga dicepatkan jodoh..jgn tunang lelama.. <-- ni kes dengki,nk soh sume org kawen cepat.biar aku bujang sesorg supaya senang kena ngorat.miahahaha.sila lempang saya!

Semoga segala2 yg baik,akan dtg padamu..
Semoga sihat sentiasa dan bole melepak sampai ke tua.


Walopon kita tak kenal dr tadika..
Tp ada talian di hati yg merapatkan kita..
Kita berkongsi rasa,sedih,gumbira dan membenci org yg sama.
Oh apakah maksud itu??

Kira kalo ngumpat org,mmg ngam la..
Gitu la kot maksudnya…hahaha.

Happy Buffday Emy!!!
May god bless u always..
Muacksss!!!

DediKasi 1 - Momma To Be

Aku nk ucapkan berkalung2 tahniah..
Kepada sahabatku since Tadika…
ANIK!!

Congrats sbb dh disahkan pregnant anak pertama.
Gumbiraaaaa!gumbiraaaaa~!
Aku sgt soka dpt anak sedara lagik.

Anik,jgn lupe pesan aku..
Pastikan anak ko comeyyy..
Itu saje syarat yg boleh buat aku sayang anak ko.
Wakakakaka.

Baiklah..ayat itu keji.aku tahu.

Aku mendoakan kesejahteraan ko spnjang proses gandong ni.
Kalo kepingin nk mkn pape,
Roger la aku…aku nk join mkn skalik.
Hahahaha.sebok jek.

Pastu..bersabo la menghadapi morning sickness.
Kalo ko kena la kan.kalo tak kena..good for u.
Jgn menyampah2 kt laki sendirik..cian laki ko.
*sbb org kata kalo pregnant,cam moody gan somi sendiri.hope ko x begitu..hiks*

Tak saba tunggu ko bersalin nih..
Balik keje ni aku nk gi beli adiah anak ko la…
Ok itu tipu la kan.. ;p

Dan juge,pastikan ko bersanding sok,
Tak nampak perot ko memboyot,
Kalo tidak,kompem diriku selaku pengapit lebih menyerlah.
Pasti ko tanak itu berlaku kan…haha

*FYI, Anik dh nikah last year…bulan 3 ni baru nk bersanding.so jgn terpikir bukan2 dlm kepala okeh.*

Sesungguhnya, I’m Happy for you..
Bila mau buat Baby Shower??

sAya NgaPdEt Oii!!

eLooo..

aku nk ngapdet laju2 arini..
tp tetiba cam buzy..
dah katanya ari senin kan..
sume duk menggelupor siapkan keje.
Plus skang dh masok ujung bulan.

Org lain senyum2 je bile ujung bulan.
Pasal sakan dok kira gaji..
Sedangkan aku,asal ujung bulan,rambut gugur.
Sakan dok berguling dgn closing,report bagai.
Huarghh!!rasa nk benti keje!

Ok tak kelaka.

Kalo benti keje sape nk sara aku??
Sugar daddy kah??
sugar daddy pon x pandang aku ni ha…
Nguah nguah nguah.

Ekceli weekend ni byk gak ektibiti aku.
Tp percayakah anda,saya lgsg x ngambik gambo.
Pemalasssss!entah kenapa.

So aku kasik summary tanpa gambo la yer.

Sabtu,
Gi jenjalan Pyramid gan biebo gan fi dan as.
Memula plan nk jmpe Ayam gan Emy kt sana.
Plan nk tgk Punisher.
Tp sbb sume lembab2 cam tak bermud sgt,
Sampai Pyramid dh kol 5ptg..
Nan ado la tiket. Kol 7 baru ado.

Dh bosan pepusing Pyramid,
Tak sampai 2 jam,kitorg gerak lak gi Alam Sentral.
Biebo nk anto computer dia repair.
Pastu lepak Qaseh sampai lebam.
Keicar ada miting malam tu.

Ishk..mmg gile summary aku kasik kan.
Cam senang lenang lak cite takde gambo nih.
Sukeeeerrrr~! Huahuahua.

Oklah..japgi aku nk wat entry special..
Dedikasi utk org2 yg aku sayang..
Cewahhh..poyo di situ.

Sila berdebor pikir adakah ko org yg ku syg??

Friday, February 20, 2009

MaKAN tAK piKiR naSEb PeROt

org kata..tak baik tolak rezeki.
terpaksa la aku join diorg mkn2 td.
TERPAKSA yer..patut ke explain lagik?
huahuahua~!


masa aku kuar tu,dh ramai dh ngadap makanan.amboi.very the laju korg ni kan.cuba kalo soh pegi mesjid ke,ceramah agama ker..ada ke laju camni??pertanyaan ni lebih kepada diri sendirik sebenarnya.. T_T



beratur dgn saba amik makanan.takdela ramai sangat pon join.campo2 auditor, ada la dalam 80 org.tak ramai kebenda ye tak.


makanan adalah nasik beriani gam gajah dan nasik dagang.pastu ada la buah2,roti la apa la.aku terpaksa tepuk2 perot bg ingatan skit.kang terlupa lak yg aku ni memiliki perot umpama ibu mengandong 2 bulan.eh,ke cam 4 bulan??erkkk!



hamikkk ko.ni mmg menopup lemak2 berlebihan nie.sorry la ek.tetiba cam terlupa lak aku tgh diet.plis bo,jgn salahkan saya.salahkan abg tu..sape soh dia masak nampak cam sedap!
.
.
tgh2 makan tu ada drama antara aku gan akak opis aku.
her : acik pebende tuh??? *sambil tjuk sumting kt nasik aku*
aku : mana kak??mana? <--sumpah cemas.bab2 makanan aku adalah super sensitif.
her : ni..ni.. *sambil kuarkan sumting dr celah2 nasik aku*
.
benda tu kaler itam..
pastu cam ada berbulu2 camtu.
aku dh suspen cam nk matik.
sbb cam gaya lipas..
.
aku : apa tu kakkkk???? <--sambil wt muke jijik.
her : oh..bunga lawang rupanya..
aku : *phewww*
.
daku adalah phobia.
sbb dlu aku penah termakan lipas.
ada aku publish citer tu dlu..
tp maleh lak aku nk link kan kt sini.
kalo btol la lipas dalam nasik aku td...
mmg aku bertukor jadik hijo lalu memusnahkan pusat catering tersebut.
.

ni lah bunga lawang yg mengejotkan tekak aku seketika.cam lipas ek. dalam byk2 pinggan,pehal pinggan aku lak ko nk landing?? *ceyy..padahal sendirik yg kaut penuh tamak dalam tray td*


dh makan,lepak2 kt coffee lounge layan astro sambil bergosip2an.hahaha.teros terlupe arini ari jumaat,rasa cam ari senin jek.. ;p



skang tabiat mengambil gambo di cermin...mcm la kretip sgt gayanya.pui.


aku adalah kembali gemok sebab berjaya ngabihkan sepinggan nasik beriyani.camno nk jmpe biebo ni..baru smlm aku eksen2 cakap aku dh kurus..bo,kita jmpe bulan depan je ah..huuuu~!


kak N dgn aksi mengumpat tak toleh kiri kanan..kuang3.xdela ngumpat pon.cuma citer2 pasal masakan la,pasal jejiran la,pasal drama la.. *ayat ini adalah tipu*
.
ok lah,dh malas nk taip lagik.
ketemu di lain rancangan ya..daaaa!

TWeeT.tWeeT

arini cam berkobar2 nk ngapdet.
malangnya takdak cite nk citer..
sbb life saya sangat busannnnnnn!!
oh betapa tak bersyukur budak ni.
sila la ko pijak laju2.

betol hape..idop saya sgt boring kekadang.
balik umah,tgk tv,layan tenet, tido.
lagipon dh skip satu ektibiti rutin iaitu dinner!

huh,kalo x,ada gak modal kan..
dok cite pasal aku mkn apa..beli kt mana.
namun itu smua tinggal kenangan..
oh tidakkkkkk!!!

mengada2 nk berdrama plak.

tp takpe..sbb skang saya dh kurus!
yippppa!gumbira oiii.
*bkn ada org kata aku kurus pon,aku perasan sendirik*

arini ari jumaat kan?
balik keje ni aku teros lepak shah alam sampai ahad.
saje jek.dah kata dok umah sendiri bosan kan.
elok la kita membosankan umah org lain plak.
keji.

oh yes, tengahari ni ada lunch besar kt sini.
bebudak belah sana wat makan2 skit..
skit tak skit la, ada catering bagai..
mkn beriani!whoaaaaaa!soooka la...
tengahari ni pejam mata je telan nasik.
sok2 kita jogging la bakar lemak tu blek.

ok la.cam bosan lak bebel2 takdak gambo.
nanti pas mkn besar tu aku ngapdet ek.
org kata ada gak la gambo2 nk jadik bahan kutukan.
eh-eh..takleh kutuk.arini ari jumaat..

cau cin cau~!

Nota kaki : kak pida,awat tak ngapdet nih???

Thursday, February 19, 2009

OpisKu Di ROmPaK..PoLis HeLPP!!

dua tiga arini opis aku kepochi.
pasal ada pencurik masok dgn penuh bergaya
lalu merembat laptop dan jacket mahal sorg bos tu.

pencurik ni mmg ati kering.
sbb dia curik time org ramai lam opis.
tp takde sape perasan.
gile profesional ko nih.
mtk autograf!eh-eh..over.

kejadian ni berlaku kt level sama gan dept aku.
cuma dia kat wing belah sanun.
baru jap ni td aku received email dr Admin.
meh sebok2 tgk meh.
ko kan suke tgk benda2 sensasi camnih.haha.
padahal diri sendirik sebok nk citer.

******************************
Dear All,

Please be informed that on 17 Feb 09 at about 12.00 pm, an intruder had entered into our office at Level 8.2. ( Admin & SOSMA wing) and stole one laptop computer. We are able to capture his image on CCTV and forwarded herewith are some photographs, which can be zoomed, for identification.

Please contact us should you have any information on this person. Your cooperation will be treated as confidential. Thank you.


********************************

gitu la info yg diorg kasik.
mari kita tgk gambo pencurik tu.

kalo ko jumpe kat memana,
ataupon sedara ko ke,kawan ko,diri sendiri ke,
sila kontek aku..ada ganjaran menunggu.
iaitu aku belanja white coffee kt coffee bar opis aku ni.
menarik kan?kan?



pencurik itu adalah berbaju putih di belakang tu ha.nk masok ke opis kitorg ni kena ada pas yg ko kene tag kt pintu.kalo sekadar tolak2 gitu,mmg takkan terbukak la walopon ko menggunakan kuasa kuda..ewahh.sila peratikan jam kt CCTV.



pintu sipi lagi nk tertutup..tp mungkin beliau cepat2 menghalangnya dr tertutup teros.bijak gak pencurik gemok nih.nk kasik tepukan ke lepukan?



ok.dia teros mengangkangkan glass door tuh.bila pintu tu dh dikopak luas camtu,dia cam takkan tertutup sendiri la.statik camtu je.aduu..aku explain ni ko paham ke tak tah.buat2 paham la yer.kalo x paham gak,sila kelebek pintu opis/umah ko.mana tau kot2 sama habitatnya..huhu



oh.cerdiknya ko penyamun!dia letak fire extinguisher tu kt pintu.so kalo staff lalu lalang,diorg takkan tutup la pintu sbb dlm kepala dok pikir "maybe bebudak admin letak sini kot.pintu rosak gamaknya.." psl bebaru ni pintu ni ada prob skit.
.
.
dalam masa kurang 2 minit, beliau dh keluar membawa laptop dan jacket mahal tersebut.giler pantas wehhh!tp sume cam pelik sbb pencurik ni mmg selamba mati.yerla,time tu kan ramai org tgh keje.tp takde sape perasan.
.
maklumla,opis aku ni ari2 ada staff baru masok.pastu konpius, tah2 dia ni auditor ke..pekerja maintenance ke..mmg takkan cam punyer muka dia.
.
maka kesan dari kecurian ni,sume dept berjaga2.pintu mmg takkan ternganga sesoka ati.aku pelik gak,pencuri ni cam tau2 je bilik bos tu clear..hurm..misteri ni.patut ke aku berlagak cam CSI menyiasat kes ini?huhu.
.
pesanan utk pencurik, kalo ko berani sila ambil sume PC lam opis ni.PC okk..bukan laptop.aku kompem ko akan gaya berganda2..miahahahaha~!

Wednesday, February 18, 2009

tEtiba Aku ILanG iNgaTan.Err..apa itu DiEt??

hai!
penuh smangat jitu aku ngapdet ni.
aku baru balik dgn muka kepuasan..
ke mana aku??
kelab dangdut kah???nOOOO..

ekceli ptg td sblm balik keje,
aku call kak pida..racun2 ajak lepak.
siyes,ari rabu aku palinggg bosan.
sbb citer kt tv sume cam hampeh.

pastu time ondeway balik umah jammed la plakk.
aku takut terlambat,so kensel la gan kak pida.
tp bole lak KRZ reply msg ugut2 soh aku pegi jugak.
sbb dh janji katanya..
maka,sbb takot ancaman beliau..aku pegilah,
ceyy..kekunun la kan.pdhal mmg gedik2 nk lepak.

aku balik umah mandi manda pastu teros g umah kak pida.



naik kete besor kak pida sajork.pasal bkn ramai pon kan.satu kete senang,jimat dan mudah utk org pemalas drive cam aku neh.huuuu..soka! :P




sbb kesihatan KRZ till ting tong lagik,singgah la klinik pasal nk amik MC gan ubat.bkn jauh pon..dkt depan2 ni jek.pastu berlaku satu insiden..ni nk ngumpat ni..cam pening2 kepala kalo tak luahkan cite nie.maka,sila baca dgn penuh tekun.
.
.
Tajok Sketsa : Gerak-Gerak Khas < -- baca cam nyanyi lagu tema Gerak Khas
Suasana : Aku dan Kak pida dalam kete,KRZ berdiri di tepi tingkap sebelah pemandu.
.
Tiba2 sebuah kereta polis berhenti di tepi.
Siap bukak lampu siren dia *tp x bunyik la siren.gilo ke hapo nk bunyik.apa kitorg ada rupe Geng Mamak ke??*
.
Polis : Nie kenapa parking tepi ni..
Kami : *blur.masokkan bunyik cengkerik sini.maknanya sunyi*
Polis : Park tepi lagi.Mengganggu Pengguna lain..*muka cam penjenayah.garang nk mampos*
Kami : *Masih sunyi takmo layan.Angguk2 jek.*
.
pastu dia teros blah.
helOOO encik polis,nk ketepi mana lagik.
tak nampak ke kitorg dh himpit abis tepi dh neh.
nape ko x suruh parking dlm klinik jek??
padahal bkn gnggu jln pon.jln tu luas lagik.
lori sampah pon leh selamba wt drift okk.
.
pastu sepanjang2 jalan memasing x puas ati.
kalo nampak kete parking bersepah kt tepi,
mula la kuar ayat..
"hah,park ke tepi lagi.mengganggu pengguna lain!"
huahuahua.giler nk sentap2 plak kan.
.
ok back to story.
kami yg lapa.patin pon asik mintak.. "nak nacik..nak nacik"..oh kesian.



dah sampai.ko penah makan sini tak??aku x penah lagik tp menurut kata kak pida dan KRZ,makanan dia sangat sedap.sblm ni ada la kitorg pegi,dia tutup plak.so kali ni bernasib baik.yeahoo.oh ye,kedai ni kat Sri Damansara,sila terjah.



amboi..siap berhutan2 gitu..cantekk oh.




tingkat bawah skalik ni sempoi jek.kalo tgk cam ala2 kedai makan cina tu ha.kalo aku tatau tempat ni best,kompem aku x masok sbb ingat kedai cina..tekak aku ni kan cam bersupan gitu.mana dia nk masok makanan cina2 ni.was2 ko..takot ternampak Menu Special : Pork Fried Rice.hoho.uwek



kitorg naik tingkat atas...



ada akuarium besor nk mampos.pastu ada ikan yg besor nk mampos jugak.kalo biebo nampak nie,kompem beliau dh siap2 amik joran dalam kete.pastu selamba bancuh dedak depan ni.huahuahua.*citer ini sekadar imaginasi okeh.nk percaya pon boleee.*




kat atas ni sangat luas dan selesa.ada open air jugak kat luar tu.not rili open air la pasal berbumbung,maksud aku ada tempat smoking area gitu.kat dalam ni takleh isap rokok.harap maklum.



aku dh cengkung kan???cam berjaya je menguruskan badan.hahaha.ke sbb aku pakai baju biebo yg besor tu maka aku nampak kecik??yerla,nk bawak biebo takleh kan,wakilkan baju dia jela.rasa cam dia ada di sisi gitu..bluek!.dan2 nk menjiwang.



menu dia simple sajork.tp staff2 kat sini sangat la mesra alam..i like.bagus,kalo tanak cite buruk kua blog,sila la servis kami cam anak raja.muhahaha.cam bagos jek.


tgk la keadaan skitar sini.maleh aku nk taip bebanyak.







saje aku kasik besor gambo ni.sbb muke kak pida begitu serius sampai ternganga membaca menu umpama semua senarai makanan tu dh tertera SOLD OUT.muhahaha.ampun.ampun.



apiki cam biasa,dodo atas meja.



Duta Teh Masjid cuba menyembunyikan identiti sebenar beliau.alaaa..cam ko tatau sape kan.perlu ke aku cakap kat sini?haa?haa?takyah la kot..beliau prefer low profile walopon testimoni jelas menunjukkan beliau berjaya menurunkan perut berat badan.Tahniah!!


sblm sempat makan,ayam pon sampai.Sengal.dan2 laki kamu ni wat muke wahai emy.Oh,alangkah indahnya kalo Emy dan Biebo ada sama..sobs.cam incomplete oh. T_T apatah lagi memikirkan takde org join menggemok reramai.takotnya gemok sesorg..
.
ok tuko statement.
takotnya gemok berdua gan kak pida jek..
muhahahaha.

lauk2 yg tak hengat dunia.takpe2.bukan slalu kan. *ayat nk sedapkan ati* kitorg order tomyam,sotong crispy,daging blackpepper *favvy biebo nih..teringat oh* pastu Lady's Finger.ko tau tak menatang apa tu??aku tak tau okkkk.
.
kena gelok kaw2 gan kak pida dan KRZ.memula depa order tu,aku cam selenga2 la tak tau pebende.bila aku tanya,KRZ kelepet2 aku.dia kata sayur dr cameron la,hape la...tak baik tipu,mereka kan cikgu.kena la bgtau benda yg betol.muhahaha.
skalik bila sampai..ko tau apa benda Lady's Finger tu???
.
BENDI okkkk!!!!
hampeh..perlu ke letak nama canggih camtu??
nama canggih or aku yg kampung sangat??
ok.aku je tak tau kot.sila gelokkan aku.huhu.


sotong crispy super duper sedap.



ayam order ikan bawal masak apa tah.sbb beliau tak makan daging.rugi btol.
.
makanlah kitorg sambil bergelok2 cam syaiton.almaklumlahkan,tgh mengumpat mmg la menyetan.perlu ke aku bgtau?wawawawa.
.
dalam kol 10 gitu,kedai ni dh siap2 nk kemas.apa la awal benor tutupnya.maka kitorg pon mkn la laju2..lauk daging tu ada lebih byk,so kak pida tapau bawak balik.rugi la kan kalo nk biar camtu jek.dah la sedap sampai menjilat siku.
.

pastu bayor.total RM77.70..ayam belanja.cam serba salah lak kitorg sbb dia ni asik belanja je.bila kitorg nk kasik duit,dia tanak.adoii..segan oh.dahla makan banyak td.tp takpela ayam,kitorg doakan ko murah rezeki.sok ko kawen kitorg bg hadiah best2 kat ko.contohnya lampu meja.
.
pastu gerak la pulang...
opss..dah kol 12 malam la..
aku nk siap2 tido.so stop sini la ek.
.
oh tahukah anda,
arini ilang diet aku!!!!!
baru turun 100 gram, dah tambah sekilo!!!
camno nih...tak tido la gayanya.kena wat sit up sampai pagi.hiahhhh!!