Tuesday, March 31, 2009

He's ThE OnE..wHY?

Di tag oleh Emy Si Tunang Ayam,
maka marilah aku buat balik entry itu versi aku yg perasan nie.

Warning :sila sediakan baldi besar utk menampung muntah anda.entry ini mungkin meloyakan tekak kerana dipenuhi dgn ayat2 cinta..wuuuu.x tahan!!



keNaPa Aku PiLiH bieBO dAN bKn PauL wALkER?


Sensitif
Sbb dia bole perasan kalo mOOd aku berubah sikit pon.
Contohnya kalo aku tgh menyentap ke,meroyan ke..
Even dalam msg,dia leh detect makwe dia tgh mengong nk ajak bergadoh.
Maka beliau akan memulihkan keadaan dgn ayat2 layaknya pakar motiBASI motivasi..


“yang..benda ni kan bole bawak bincang..jgn nk merajuk teros je yer..”

Perghh..teros diam aku! :P


Tak cemburu buta..cemburu celik je.
Waaahhhh..soka!soka!
Maybe sbb dia pandai mengawal perasaan,dan aku TIDAK!
atau dia yakin makwe dia ni mmg takdak org lain berkenan.
Oh sedihhhhh.. T_T



Suke buat benda pelik2.
Like korek idong,kentut2 bersepah depan aku, <--wah amponn!!dah terbocor rahsia!!
Pastu buat muke “teklok”..annoyingggggg~!!!
Menyampah tp kenapa cam ada rasa sukeeee ek?





Share minat yg sama
Yg ni byk la..seperti suke main game,baca komik,tgk movie,
Memancing dan kete <-- aku try2 la buat cam minat.hak3.
And both of us loves kids!maka,nanti akan ada ramai keturunan kami.
*gelok2 miang sikit*



Rapat dengan Family
Ini point yg sangat penting yer..
I mean rapat gan mak pak dan adik badik dia la..
Bukan gan mak pak aku ataupon mak pak pompuan lain.. <--terajang nak?
Sbb,kalo dia pentingkan kekeluargaan,one day mungkin dia akan jaga family dia yakni anak bini dia dgn baik.hopefully la kan.

Walopon biebo ni slalu gak tak dgr ckp mak pak dia, <-- besela,remaja katakan.remajakah??
Tp dia sayangkan family dia sgt2..bagos.bagos. <--terharu x aku puji2 nih? :P



Tidak pemarah dan cool
Walopon aku suke marah2,meroyan2,majok2 cam mtk penampo,
Beliau berjaya menghandle aku..wahhh..terer betol la.tahniah!!



Bukan mat penyemart melampau.
Beliau simple dan sempoi..makanya matched la gan aku yg selebet nie.
Walopon kdg2 aku cam meroyan bile dia gi jejalan gan aku kat pyramid sambil pakai suar mancing yg masih melekat kaler tanah kat bontot,sedangkan aku tgh bajet vogue masa tu.terlebih sudahhhh sempoi dia. T_T



Pengemas.
Bagosnya..pas kawen sila kemas umah yer bo. I like!!


Suke buat benda2 yg aku susah lupe.
Seperti memberi lagu2 yg penuh inspirasi,bg msg2 yg lawak bodo,
Bercerita kejadian2 spastik masa beliau kecik terutamanya kisah disangkut ditombol pintu.ngehh~!



Aku tetiba cam malas dh nk citer..
takot ko koma tertelan muntah sendirik,
alaa..jangan kepochi,sekali sekala nk gak aku gedik2 mood jiwang.. :P

Kalaupon ramai jejaka ganteng ngorat aku termasoklah finalis2 Majalah Maskulin yg aku geli tgk muke bajet macho sorg2 ngorat aku, <--kalau yer!!sila la jangan percaya.
Tak mungkin la senang2 aku tinggalkan dia…



hurmm..Tp kalo Paul Walker masok line, mungkin aku kena pikirkan dulu.
.
PANGG!!

keLebATaN tERLamPaU

Hai korang..

Sorilah,arini extremely busy!!!
Warghh!x soooka tau.
Cam nk tercabut jari2 aku wat keje arini.

Dok tekan2 calculator la..keyboard la..
Tulis2 nombor la,cakar2 kertas sbb dh bengang account tak tally la.

Serius,arini aku tensiiiii sangat.

Maka skang aku nk bertenang di tanah blogku yg terchenta ni.heee.. :P

Eh,semalam tempat ko ujan tak?
Kalo ko nak tau..kalo tanak tau pon aku paksa gak ko tau
Aku balik smlm dalam ujan yg maha lebat lagi dahsyat.

Tak penah2 aku melalui detik2 paling mencabar camtuh.
Ceyy..citer nk kasik nampak gempak je kan.

Smlm dalam kol 7.30 aku kuar dr opis..
Nk ke parking bangunan sebelah pon dh basah kuyup aku.
Takde makna pakai payung,still kene tempias2 dia.

Menggigil2 aku cam org mintak dadah dalam kete.
Dah la terpaksa bukak ekon sbb takot cermin berwap.
Dan smlm aku mcm kagum dgn kesejokkan melampau ekon kete aku.
Pandai plak ko nk sejok kan..kalo time tgh panas,haba sesado kuar dr muncung ko tuh.

Aku smlm lalu jalan kuching teros ikot kepong.
Start dr jalan kuching,ujan dh melampau2 lebat.
Sampai aku tak nampak langsung jalan depan.
Cuma berpandukan kete2 depan je nampak lampu malap2 gitu.

Kalo dia ke longkang,marilah ke longkang juga aku ni.



Mmg dasat weyhh smlm..sampai kepong plak..lebat jugak.Line2 putih tgh jalan tu pon ko dh takleh nampak.horror!Belasah je la agak2 jalan tu katner kan.tu tak kira lopak2 air yg dalam tu.scary oh kalo ko terlanggar dia,cam terlari2 ke tepi kete ko.yerla,keta bukan jet ski yer.harap maklum.


Nampak tak betapa lebatnya tu..dahla petir sesado lalu tepi aku..huaaaaaa ketakotan weyh.ujan mmg lebat pastu menitik besor2.cam nk pecah bumbung kuda putih aku kena tembak.dan banyak kete bukak hazard light ala2 darurat kan..aku pon bukak gak.at least org belakang alert la kan.



wiper aku plak cam nk tercabut sbb aku guna kelajuan maksimum.tu pon still penglihatan terbatas..kesian.rasa nk kuar jalan kaki je. :P
.
Dalam sejam gitu baru aku sampai umah dan ujan masih melebat dengan hebatnya.nak mandi pon kene pikir patploh kali sbb kesejukkannya adalah melampaui batas.
.
Sekian berita kajicuaca ari semalam. :P


Monday, March 30, 2009

aKu nAk bABY..hOw ah??

Ahad

Citer pagi.

Supposedly pagi ahad tu aku kena ikot biebo mancing kt sukida.
Takdela KENA IKOT..tp aku kan gedik.
Nk berkepit je doplohpatjam dgn dia..jangan dengki yer.
Ianya LEBIH BAIK drp aku berkepit gan pakwe atau suami ko ye tak.

Jadi sebarang kemeluatan anda,saya tak peduli.
Wahh..ayat nk perli abis baik punyer je ek! :P

Aku dh pesan gan biebo,nk gi mancing tu kejut aku.
Sebabnya dia tak kompem lagi gan Nazri nk gerak kol bape.
Tp pagi2 katanya..yolah tu.

Pastu pagi tu aku terjaga around 9am..pelik gak dia x mesej2.
So aku amik kesempatan lelap sejam lagik..heeeeee.sempat :P
Celik2 kol 10.30 pon dia x mesej lagik.apakah??

Aku call dia byk kali tak angkat2..ni pekehel ni.
Tah2 si Nazri call pon dia x angkat.
gigih la aku dail dalam mamai2 tu.

Dah lama pastu baru la dapat cakap gan dia.
Tu pon sbb anak sedara dia si kontel tu terangkat fon dia.
Boleh dia kata tak jadik mancing aritu!

Marah I tau!!dah la kita ni tahan2 mengantuk mata.
Tido pon tak lena takut terlajak..sudahnya x jadik.

Pastu aku sambung blek tido dengan lena..hahaha!
ilang marah dapat qadar tido.


***************************************************

Citer belah2 petang sikit

pastu tetiba terbuat last minute plan gan shidah.
nak follow dia pegi ospital klang tgk kawan dia bersalin.
sbb aku pon takde plan dgn biebo,
ayuh la kita ke spital jenguk dokter kacak..oh i like!

PANG satu kali!ok.meh la gi tgk baby... :P



meloncat naik kete shidah je.sbb jalan ke Klang adalah serupa asparagus <--ayat maki yg telah diubahsuai menjadi perkataan sopan. si As pon join bersama2.pic dia takdak dalam nie.



pastu bole plak ada eksiden yg agak ngeri kelihatan.nampak tak motor terperosok bawah bumper belakang kete tu?yg magiknya,penunggang motor tu rilek jer berdiri tepi tgk motor dia.camne beliau terselamat tanpa sebarang kecederaan??mungkin berkat tgk Sivaji The Boss patblas kali kot.dapat gak dia belajar skill terbang2 ala matrix tu kan.


dah redah2 jem,akhirnya sampai jugak la..panas terik oh.hangus saya yg dh sedia rentung nie.
.
dah la parking jauh,pastu angkut beg2 lagi.
boleh plak time aku tarik trolley bag tu,si shidah nyanyi.
.
"percaya pada diri..dgn harapan dan keyakinannnnn~!"
.
lagu AF okk..gilo btol.hehe.tp cam lawak2 la plak.


pastu kitorg naik la tingkat satu.shidah kata kat sini si kawan dia tu.carik2 nama kat board takde la plak.



belah sini pon takdak.sini wad kanak2..aku tak nampak baby pon.rupanya salah wad daaa..dia kat tingkat 2.cheh.tak pepasal usung bag AF lagi skalik.ada sape2 nk nanges utk aku x?dh AFUNDI Keluar nih. :P



akhirnya ketemu.wahh.ramai btol org kat sini melawat baby2 baru lahir.sume muke ceria2 jek.tp kitorg tak dapat la tgk baby si kawan shidah ni sbb dia lahir tak cukup bulan.kene duk dalam incubator tu. <--sumpah malas nk check ejaan betol camne.
.
tp cam banyak la bleh belajar sepanjang aku lepak sini.esp cara2 nk perah susu kasik keluar.auww.ini bukan lucah ye.ini pembelajaran fentingggg..sok2 senang nk praktik! :P
.
tp bersalin kat gomen spital ni cam tak selesa la kan.katil bersepah2 pastu bising sana sini.insya allah la kalo aku sok,nk bersalin kat spital swasta.tu pon kalo ada rezeki lebih la.tp aku dh sound biebo awal2 suh kumpul duit dr skang.bole gitu?muhahaha.


sbb dr pagi tak makan,aku gan As pecut gi Kafeteria.
huk aloh..cafe dia cam terok giler la..kecundang harapan aku nk makan byk2.bukan sbb apa,sbb cam tak bersih.pelik aku.patutnya kat spital,kena la extra bersih ye tak.ni meja tak berlap,lantai kotor,atas meja bersepah2 sisa makanan.siap ada tulang2 lagik..euwwww. :(
.
padahal bukan ramai pon org makan..dah la teh o ais dia tawar pastu cair cam air masak lak tuh.ok.cam dh melebih2 lak kompelin aku.tp aku citer benda btol la kan..mana tau diorg akan improve sikit kalo baca kompelinan saya ini..wahh.verangan top.


muke2 yg makan cam eklas tak eklas jek.oh,aku lom wat rambut yer..tu rambut setting sendirik.ada nampak cam rambut Tyra Banks tak??ngeee~!tak agak2 nk compare tu.



nasik half+ikan apa ntah cemetot nau + sayur sikit + teh o ais cair = RM4.70.

.
dah makan naik atas lepak2 sambil tgk baby org.
sumpah cam rasa nk beranak la...geram giler tgk baby.
merah2 dan suci bersih gitu...sape nk kasik aku??
.
pas balik dr spital,aku lepak kat Ali Corner gan biebo dan Shidah.
pastu lepak D'Carbo plak..
pastu lepak kat Qaseh sbb abg rozi dah roger2.
tp malangnya sana dh full house.

sudahnya lepak kat kedai Zul Yahya pekena nasik lemak sedap nk pitam tuh.gambo seterusnya takde dalam henpon aku sbb aku tak snap pon.hiahiahiahia.giler pemalas!
.
tahukah anda malam tu aku tersasul sebut kuaci menjadik kuacang?
kombinasi kuaci dan kacang..bencik kena gelok beramai2 oleh mereka. T_T
.
mereka keji.takmo kawan.huhu!!

mOviE,DaTiNG,LePAK - iTU ekTibiTI oRG mUDa CaM SaYa

Haiyak.kebizian terlampau arini.
Sbb tu aku cam nyampah bos aku MC last week.
Pasal minggu ni kompem dia menggelabah cam hape tah.
Hangin jer aku.bole tak nk lempang bos??haa??bole x??

takpela.arini iman kuat sikit.uhuks.
So marilah melayan citer bosan aku ini.

Sabtu

Sbb ketiadaan KRZ utk ektibiti memancing, <--phewww~!
Maka minggu ni adalah ektibiti bebas gitu..
Aku gan biebo cam biasa la kan,
Pening2 duk pikir nk buat apa.

Sudahnya gi Jusco Bukit Raja nonton wayang.
Sbb aku cam teringin nk tgk John Cena beraksi penuh macho.
jadi,serbulah wayang tgk 12 Rounds.

Kalo ko nk tau,aku gan biebo slalu bertekak pasal wayang.
Bukan bertekak gadoh ke hape,tp sbb duk kutuk2 sesama sendiri.
Katakan minggu ni aku pilih movie apa nk tgk,
Dan katakan juga citer tu hampeh tak sedap tahap busuk dan bacin,
Maka beliau akan membahan aku selama 3 keturunan.

“ee..sapelah pilih citer tak best nie..kalo bo pilih mesti best”

Sangat sarcastic okk..i hate u!!!haha.emo kekunun.
Tp bkn lah gadoh bebetol pon..gadoh manja2 gitu.bluekk!

Masa tunggu time nk masok hall,berdrama spektra la kami kejap.

Him : best ke citer ni?x penah tgk pon preview dia.
Aku : Mesti la best..lagipon director dia yg wat citer Speed gan Die Hard tu.
Him : hmm..cam x ramai org je..yg ada pon makcik2 je.ni citer utk nenek2 je kot.hehe
Aku : adakah ko cuba nyatakan aku ni cam nenek2??eeeee..

Aku kalo bercakap,tangan mesti naik nk cubit skali punye.
Pakej beb.pakej.haha.


gambo curik2 dalam hall.terer tak aku.ni leh rakam wat cetak rompak nih.
.
.
Pastu beliau berterusan menyakat aku sampai la ke dalam hall.
Masa tgk ramai2 org masok tu,beliau still ulang ayat yg sama.

Him : Btol yang..nampak tu.sume makcik2 gan nenek je.

Hampeh kan??perlukah saya menghumban beliau keluar hall? :P

.
.
diam.citer sedang berlangsung.
.
.
.
.
.
dush-dush.hiarkhh..prakk.prang!! <--aksi ganas berlawan.
.
.
tetiba ada suara misteri berbisik pada aku..

Him : ishk,best la citer ni yang..
Aku : Ko jangan nk perli2 aku eh..
Him : Loh,sumpah bo suke citer camni.

Wakakaka..siap sumpah tu tak tahan tu.
Maka aku dgn penuh eksen lagi berlagak dan kembang2 idong berkata :

Aku : haa..tgk la sape yg pilih citer..


Ceyy..berlagak mengalahkan Tuan Director kekdahnya.
Eh,ko meluat ke baca citer aku gan pakwe aku ni?
Kalo meluat LANTAK KO!aku pedulik apa kan.
Yerla,lately cam byk plak lalat2 terbang sana sini nk mengutuk.
Spray ridsect kang baru tau.

Weh..sila la tgk 12 Rounds itu.giler best citer dia.
Penjahat dia sangat bijak.aku nk kagum sejenak..huhu



Pas tgk wayang..jejalan la kejap tgk itu ini.tp sbb tak berniat nk soping,makanya kejap jela merayap.


Pastu teros menuju ke port lepak biasa..Qaseh.



Takde sesape lagi di sini nk join kitorg.maka berdating la kami sambil main game menarik kat henpon biebo.kitorg siap lawan2 score lagik.tp mestilah dia menang,ari2 dia dok training main.cheh. <-- takleh terima kekalahan. Kasik aku pinjam fon tu 2 ari,mmg kompem aku leh beat score dia.aku yakin sepenuh ati!!!wah..perlu ke cakap camtu??




Dah malam sikit,barulah kak pida datang secara solo tp ada anak2 la kepit skali.KRZ masih di hutan sambil makan atas2 dedaunan kot.kot ajer yer..jangan sepak saya!



Malam tu apiki demam rindu kat ayoh dia..melepek je kat biebo sambil disuap makan nasik impit.wahh..biebo dh ada tokoh jadik bapak budak kan? *walopon muke mmg dah lama dh gaya bapak org..muhahaha.ampunnnn encik biebo yg kacak!dan-dan kaberline.*
.
suke je tgk dia manjakan anak org..sok2 anak sendiri kompem terlebih dimanjakan.dan plis note yer bo,mak anak ko nk manja lebihhh lagik!haha.gedik oii.sepak je aku laju2.


get well soon apiki ku cayang..kish sikit.."POP"! :p
.
Takde benda yg menarik sangat pon kat situ.makan-makan pastu layan ahli seperlepakkan yg “come-and-go”.itu sajork.
.
Lepas tu,abis la citer ari sabtu.amacam?ada tokoh Blogger pemalas 2009 tak?hihihi.
Sila la paham yer..banyak benda aku nk ngapdet ni ha..sobs.

Friday, March 27, 2009

ALaNgkaH iNdaHnyA jIka Jem iTU seMaNis StObeRi

holla!aku bersiaran langsung di Qaseh.
bole la plak connect wifi lappy aku ni.
banyak songeh btol..kalo aku dh PANG kang saje je.

ceyy..tak bleh.tak bleh.
kang dia majok lagi terok kang.

td cam semangat je aku gerak dr opis kol 6.
memula cam malas la nk gerak awal sbb aku tau kompem jem.
tp kak ziza dok ajak gak aku kuar awal,so fine la kan.
kalo jem pon leh la tahan kot..cam x biasa,
ujarku dgn penuh berlagak skalik siap angkat2 kening sikit.

dr opis...ok jalan clear.
nk susur masok tol Pantai,dh cam ada tanda2 nk jem.
skalik bila aku naik je jalan tu..
HAMBIKKKKKK KOOOOOOOO!!

mampui la banyak kete!plak tu x gerak langsung!!
mongok... T_T <-- dah start nk maki dh nie.
sabo..sabo..




rupanya jem sebab ada kete eksiden langgar bontot kete depan.chait.lenkali ko langgar takleh?kenapa time2 ni??



dahla sesak kan..lori bangang bodo piang ni selamba je cilok depan aku.*&*&*&*(* <--ayat maki dh kuar.x dapat diselamatkan dah etika baik aku.aku hon dia panjanggggggggg sangat.mampuh mu.nk terberak ke hape x sesempat nk Q.bodo.bodo.
.
aku rasa kalo aku seorg lelaki yg gagah dan tak gay,kompem aku dh kuar kete lalu menghadiahi drebar lori ni dengan penyepak paling padu kat tengkuk dia.eee..nk mencarut lagi la plak rasanya.so syukurlah saya adalah seorg pompuan anggun.haha.tetiba anggun.
.
drebar lori,anda patut bersyukur di situ.


dan ada lagiiiii yg nk cilok aku.sori la eh.sbb kete ko tak sebesar lori,adakah ko berani menggesel kete aku?try if u dare!wahh..berlagak.berlagak.dan dia x dapat la nk cilok depan aku kan,belakang aku dapat ler..aku ketawa puas cam syaitonn..hiahiahihia.


mari kita saksikan,sebelom aku masok tol adalah pukul ini.dan nanti kita tgk bape dekad baru aku sampai shah alam kan.marilah berjogging kerana itu lebih laju.. T_T


kuar2 tol masih jem..tidakkkkk!!katakan tidakkkk!!!selalunya takde la plak secongested ini.apakah????plis..plis...ya allah sabokan aku bebanyak. <--doaku dgn penuh kusyuk dan tawaduk skalik.




muke pompuan yg cuba mengimankan diri bebanyak.GAGAL!





yer terima kasih.sampai ke malam jalan masih sesak.stgh jam ada la gerak dalam 200 meter gitu.weyy..budak skolah rendah pon lari 100 meter tak sampai seminit okk.sedih aku.sedihhhhh~!



minyak dah la tinggal 2 calit.dua calit ni since semalam okkk!matik la hamba kalo x kecukupan minyak di tgh2 highway yg sesak tu.takkan nk ketuk kete sebelah lalu berdialog dgn muke kesian..
.
"bang,mintak minyak sikit bang.."
.
horror!!makanya tidak la aku menekan suis ekon kepada ON.kang sesia lagi parah minyak aku kan.udah la ujan renyai,berwap aku nyer cermin sampai x nampak apa.bila dh x nampak apa,aku bukak la kejap kan kasik wap2 tu ilang..sedih btol la.
.
makanya..jam 8malam aku selamat sampai di Qaseh.
cam gampa*g jem ari ni..rasa nk beli kete bole terbang teros.
.
ok lah.aku nk makan.lapo nie sbb byk sgt membebel dalam kete td.
caucincau!

eNtrY miNtaK cLasH??

haih..aku still takde idea nk menaip apa.
aku dr td duk layan tenet sana sini.
haha.kekejian makan gaji buta kan.

takpela.bkn selalu. <--penipooooo~!!

Nota utk anik : <--sape bkn anik,sila pejam mata utk perenggan ni.

Anik,td kekasih aku *ayat takleh blah* dh gi kedai aksesori.
dia tanyakan bulu2 yg ko nk buh kt dashboard cam aku tu,
aku suh dia tanya harga utk ukuran kete atoz ko.
pastu dia cakap kat aku 100 lebih.

biasala lelaki ni bkn rajin tanya detail2.
100 lebih..lebih tu bape hinggit bo oii??
makanya x kompem la price dia..
yg pasti 100++..tp ko leh survey kedai lain la.

kalo nk murah,guna bulu idong aku nak??
limited ni weh.tp gan kekawan aku kasik murah la.
kalo nk,sms aku dgn kadar segera.thank u.

ok,cukup setakat tu note utk anik.

hurm,malam ni aku cabutbalik umah As.
so melepak2 la dulu di Qaseh dgn kekasih ati aku.
again kekasih ati??ok stop.stop.mcm geli ayat tu..
maka lepak la aku dgn si biebo dan rakan2.

kak pida join ka??
join la..mengubat atimu yg duka lara tu..ngehhh.

dan..sape2 nk mintak sain otograf gan aku,
boleh la ke sana yer..bawak kamera skalik.
aku akan sudi melayan sambil mengenakan caj kadar rata.
jangan lepaskan peluanggggg~!! *bluekkkkkkk!!*

baiklah.dah cam harem aku merapu kan.
nk sangat menaip,tp idea cam sampah.
bila tak update kang,jari2 ni terkuit2 merangkak ke keyboard.



diakhiri dgn muka ex-pakwe aku yg pertama bersama kekasih atinya yg baru.wakakaka


matik la tepek gambo ex balak kat sini.
takpe..sbb kitorg mmg still kawan baik.
gan awek dia pon aku ok dan biebo x jeles pong..
sbb dia kata dia lagi ensem dr mamat nie.

yerla tu... T_T

ni BkN nGapDEt NamaNyA.GiLE peMaLas

Pemakan Gaji Buta

huh,giler bosan wei...
bile takde keje cam terpening2 la plak nk beraksi rajin.

ada la 2- 3 keping keje datang.
keping ke?

ni cam tgh buhsan weii..nk merepek kang xdak bahan.
bermakna ke ngapdet tanpa gambo?
korang bkn rajin pon nk baca panjang2.

keje ko belek2 gambo je kan..
haha.matik la suka suki mempitnah org.

ni yg aku nk korek2 pc aku carik gambo ni.
pastu kompem kuar citer kegagalan cinta bagai.
sudahnya biebo menyirap gan aku sbb duk ungkit2.haha.

oklah.nk carik ilham kat muka abang2 ensem kejap.

perlukah aku melarikan diri di saat biebo sudah mengepos penampor jepun beliau?


aRi jUmaAt iNi peNuH bErMakNa.

arini bos aku mc!yippie!!
*sambil sandar kat kosi dan menyilang tangan belakang kepala,muka ada sengih2 gedik*

since ptg smlm aku nampak dia bising2 sakit perot.
eleh.pandai ko berlakon kan,
siap buat muke berkerut2 cam sakit nau kekdahnya.

aku bukan la anti dia..
aku nyampah jer..hahahaha!!!
boleh gitu??

oklah..arini keje aku pon x banyak.
so i am freeeeeee willyyyyyyy~!!

makanya aku akan cuba mempublish byk2 entry.
dh tentu2 weekend kang aku sunyi sepi kan.
mau meroyan ko tak baca citer terbaru aku.
*oh tuhan..pompuan ni sangat perasan..tolong lah!! T_T*

nti aku carik bahan eh.
kalo aku amik gambo kaki aku dan tepek sini lalu membuat tajuk "kakiku tiada cagu spt kaki kamu", adakah ianya enak dibaca??

ok.sila simpan penampo ko.

Thursday, March 26, 2009

aKu Nk buAt BaNciaN tAhUnan.Sila bg KerJaSama!

Ini adalah Sticky Post.Entry terbaru adalah di bawah entry ini.


Reader ku yg disayangi..
Ceyy..ayat bodek tuh.

Sila la ko menjalani survey yg aku buat dgn susah payah.
Sila jawab soklan2 senang nk mampos kt sebelah kanan ni.
Aku ada buat soklan cepuemas kt poll tu.

Silent reader jugak digalakkan menjawab soklan tu.
Jgn ketakutan,aku takkan leh detect ko sape or ktne.
So jgn risau,jawapan jujur ko takkan menaikkan darah aku.
Paling koman aku geget monitor ni je sampai kopak.

Akhir kata,selamat menjawab tanpa meniru.
Soklan kacang pis je ni..soklan skolah tadika lagi susah.

Opss!
Tiada adiah disediakan utk pemenang.
Aku lempang sape2 mintak tiket pelancongan ke eropah kang.

tEkaK aNda,BuKaN teKak SaYa

Huarghh…arini aku x busy langsung tau..
Giler lenguh kaki sebab dok bergoyang je..
Dah la sejok melampau sini..ujan lebat lak tuh..
Saje je goda2 mata aku suh lelap kan.

Patutnya aku x busy ni,leh la marathon ngapdet.
Tp no idea la..bahan pon takdak..
Nk menaip pon cam penuh peyiksaan..sedih.sedih.

Tp ada la benda aku nk citer ni..
Ni pon citer dgn penuh ala2 jer..
So kalo ayat cam sampah,ko buat dek jela eh..
Byk bunyik,ko PANG je diri sendirik patblas kali.haha.

Smlm aku kuar dr opis dalam kol 7 malam gitu.
Pastu kena la menapak ke building sebelah tempat aku park kete tu.
Masa tgh jalan kaki kat sidewalk tu sambil bergayut gan biebo,
Aku terpandang sesuatu kt tepi jalan tu.

Aku : oh bo,I found sumting!! <--ceyy..padahal aku cakap melayu ye.saje je kasik ayat omputih sini.baru la gaya Azizah Mahzan kan.haha.tetiba.
Him : Apa??
Aku : bla.bla.bla.dan bla. <--kasik suspen kt ko skit.
Him : Dah tu awak amik ke?
Aku : Amik la..leh jadik bahan kt blog ni.
Him : Eeee..pengutip!
Aku : Haha.pedulik.

So kekawan,apa yg aku jumpe??
Wang 100 dolar USD?no tepon abang ensem?
Tiket tgk F1?anak kucing comel mtk simpati??

Salah.salah.salah.

aku jumpe ini.


kotak rokok Dunhill yg dh kosong.

tah pape kan..nampak kotak rokok pon kutip.
ni kalo timbang x sampai 10gram.
bkn leh jual pon.

mmg la..tp apa yg aku tertarik,
kekretipan tuan punye rokok ni dulu.
nk tau kenapa?ceyy..byk lak soklan aku nie ek.
nk citer,citer jela.kepochi lebih.


Ko pasan tak yg kotak rokok Dunhill skang
ada letak gambo2 kanser tu?
kira nk takutkan perokok la kan..kasik insap sikit.
so gambo2 tu mmg quite ngeri la.





yg lawaknya,tuan dia ni dulu siap conteng2 gambo tu guna marker.wahh..tau plak ko ketakutan kan.mmg gambo depan belakang dia conteng.giler mengelabah dan menggigil gamaknya.tp still gak gigih ko sedut asap tu kan.




yg tak tahan tu..siap tulisan Rokok Menyebabkn Kanser Leher pon abih dia conteng.pergh..merbahaya btol trauma ko ni ek.
.
.
so motip entry aku ni,
sila la berhenti merokok.
.
kalo ko nk asap sangat,
tonggeng je belakang kete ko.
isap la asap ekzos yg lebih menebal tu.
.
.
Amacam bo? :P

peMbUNuHan BeRamai2 oLeH LoBstER GerGasI (18SG)

Malam tadi berdebar2 jantung aku tido.
Bukan sbb aku nampak antu,
Tp aku mimpi ngeri.!!!

Sbb takde benda nk ngapdet,
Sila baca citer dongeng aku ni dgn penuh kusyuk dan tawaduk.

Pelakon2 Utama : Kak Pida,Biebo,Kushairi,Aku dan Pian (tiada dalam gambo.low profile)












aku pelakon tempelan saje.bkn heroin.








.
.

.
Aku tak ingat camne mimpi ni bermula..
Yg aku ingat,bebudak Keicar Team buat piknik2 kt tepi laut.
Tetiba ada resaksa yg ganas dtg serang pantai..
*ok.ni cam ada pengaruh2 citer otromen skit*

Tp dgn rilek dan penuh eksen kitorg Berjaya membunuh resaksa tu.
Ko rasa2 bunuh pakai apa?meriam??bom atom??pistol?lastik?
No.No.kitorg melempang je resaksa tu..
Aku siap nampak jelas Kushairi pukul2 kepala resaksa tu.
Giler bodo tak logik kan..

*Tak paham aku cara setan mengarah mimpi.
Tak kretip langsung.*


Dah mati resaksa tu,kitorg pon mandi2 la kat laut..
Tgh syok2 mandi,si Kushairi menjerit2 sambil tunjuk tangan dia.
OMG!!2 jari dia dh putus!!siap memancut2 darah.
Kitorg pon panic la..ada jaws ke dalam laut nie??
Sume dh lari naik ke darat.

Tu la ko Kush..sape soh ko lempang resaksa td sampai mati.
Ntah2 ni sedara mara dia nk balas dendam..

Tgh2 panik tu,tetiba terkeluar Lobster gergasi dr tgh laut.
Bapak la besar dan menakutkan..bertempiaran la kami lari.



Ni saja aku tepek muke lobster tak ganas.takut ada lak yg mengigau memalam kang kan.


Lobster kan ada byk2 tangan, <--tangan ke??
One of it,mcm bulat kat ujung dia.
so dia sedut sorg2 guna tgn tu.Ni tangan spesis vaccum la ni.

Sume org dh mati kena sedut.Tinggal aku,biebo,kak pida dan Pian.

*kak pida jangan bimbang,suami dan anak2mu tak terlibat dalam mimpi ni.makanya,mereka selamat*


Kitorg dh jerit2 panik tak tau nk lari mana.
Pastu tetiba dapat idea bernas..
Apa kata kita nyorok dalam penyepit dia??

Bernas palotak ko!

Tp benar…itulah yg kami buat..giler bodo citer ni. T_T

Masa lobster jahat tu tgh abiskan sedut org,
Kitorg cepat2 menyusup dalam penyepit dia.
Leh imagine tak penyepit mana??


Haa..penyepit ni.tp sbb dia lobster gergasi,muatlah kami berempat nk masok.


Yg peliknya,masa nk masok tu,penyepit tu siap mcm ada pintu.
Bukak pastu katup balik rapat2 jgn bg dia perasan.
Kah kah kah.bagi aku gelok guling2 jap.

Lama gak la kitorg melepak di situ.
Last2 dapat tau lobster tu dah mati.
Huh???camne leh mati plak ni??

Rupanya sbb kitorg duk dalam penyepit dia sampai 4 org,
Penyepit dia mcm berat la kan..
Jadi dia kalo nk gerak,terpaksa kuar dr cengkerang dia.
Pastu masa dia kuar jenjalan takde cengkerang tu,
Ada org jumpe pastu bunuh dia buat makanan.

Yerla,bila takde cengkerang,mana ada protection kan.
kira org lepuk sikit je dh boleh mati.

Yg lagi tragisnya,yg makan lobster tu Kak N,akak opis aku!
Siap dia cakap..

“sedap cik..akak makan lobster tu pastu makan satay hamster…”

Erkkkkk????!!!

Perlu ke makan menatang yg perkataan belakang dia sama “ter” tu.

Pastu terus aku bukak mata bangkit gi keje.
Tak pepasal sbb berperang gan lobster,
pagi ni aku lambat lagi.

Kalo aku citer kt bos aku pasal mimpi ni,
Agak2 ko dia terima ke alasan aku dtg lambat?

Wednesday, March 25, 2009

iKoT aku Ke,iKOt kO?!

Kalo idop berpartner ni..mcm2 kerenah la ko kena layan.
Masa memula bercinta..cam sonok2 je sume kan.
Indah je di pandangan mata..

Ko diam nampak kiut sgt..
Ko senyum,aku nampak bintang2 bercahaya..
Ko ketawa,aku rasa mcm ko lah paling cantik dan lawo.
kompem kalah maya Karin.

Itu normal la kan..lelama,bercakar jela kejenya. :P
Cakap sikit nk melenting..itu aku la..huahuahua.

So masa aku dapat email kartun ni,aku cam gelok2 jek.
Sbb aku dan biebo pon penah lalui saat camtu.
Bile tatau nk gi mana,mula la kuar ayat pasrah seperti :

“ikot yang la…”

Aku plak… “ikot bo la..”

Tp ending kartun ni sama skali la tak cam aku nyer.
Boleh biebo nk tinggal aku camtu je??
Mmg aku bom section 7.muhahaha.

Ok lah..enjoy~!!


taK kEnAL maKa TaK CheNta.meH kitA berChenta

10 Random Things about me

1) Bawak kete pakai slipar jepun
Aku ni spesis manusia yg bawak kete,takleh pakai kasut.
Berkaki ayam pon takleh..lebih afdhal pakai slipar jepun
Kalo pakai kasut esp high heel,aku rasa cam tertekan lebih.
Sesado dh laju kete aku meluncur..bahaya.bahaya.cannot be.
Kalo berkaki ayam plak..cam geli2 tapak kaki aku kena pedal. :P

2) Bercakap sorang2 <-- plis,aku tak gilo!
Ni mmg tabiat aku dr kecik la..
Bile org takde keliling aku, *kaberline agar aku tak disangka gila*
Mula la aku merapu sorg2..kuar dialog2 drama la..
Membebel2 kat diri sendiri la..wahh..tanak elaborate more.
Ni ibarat menayang pekung kat vontot nih..me takdak pekung eh.
Istilah.istilah.tampo ko kang kalo buat2 tak ngerti.
.
.
3) Tidak minom minuman bersusu dan panas.
Aku kalo lepak mana2 kedai makan,mmg x penah order air panas.
Teh tarik ke..nescafe tarik ke..teh panas ke..takk!takkk!uwek!
Aku cam takleh masok air panas..kecuali la kalo tgh sejok cam nk beku.
Kemungkinan aku akan order air Teh O suam..susu2 ni tak main le.
Once in a blue moon,aku order Milo ais..jarang nau le..
Selalunya.. “mamak,teh o ais wunek!"
.
.
4) Suke gigit kuku
Euwwww!disgustingkah??tp dh tabiat yer..can do nothing la.
Tp kuku tangan saje..dan tangan aku bkn tgn manusia sekeliling.
kuku kaki??meh aku sepak ko nak?huhu.
.
.
5) Bole marathon tido 15jam
Ini bakat smulajadi aku..wah bakatkah?
Aku ni kuat tido since dulukala lagi..Cuma lately limited dh.
Sbb dh biasa bangun pagi,weekend pon pagi2 dh terjaga.
Tp aku lempang2 mata aku suh pejam balik..siap kira bape jam ye.
Agak2 tak cukup lagi,aku sambung la beberapa jam lagi.
Bakal mak mentua jgn bimbang,dh kawen sok saya berubah. *ayat kaberline di situ..*
.
.
6) Cembeng Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com
Dalam diam aku ni spesis kuat nanges la.
Even suke berlagak2 cam kental dan tabah gitu.huahuahua.
Tgk drama pon leh meleleh oh,inikan rancangan bersamamu.
Bengkak2 mata haku..sobs.giler tisu ati nih.
Org kata airmata tu senjata wanita,
Tp nape aku tak penah boleh nanges depan biebo???
X kuar air mata doe!!chist!x dapat nk guna senjata aku!



7) Tak suke Chinese food
Sbb..err..sbb…tekak aku semacam kembang2.
Bau pon sgt tidak mampu ku terima..
Sila jgn belanja aku kt tempat jual makanan cina yer..


8) Tekak sensitip
Ada kene mengena dgn makanan gak ler..
Kalo gi kedai makan,aku akan pastikan kebersihan dia optimum.
Ni terkenan perangai abah aku la kot.lap sudu garpu sblm makan.
Kesat2 muncung straw sblm sedut air.

*sbb kdg2 mamak tu lap2 peluh dia,pastu selamba amik straw buh dalam gelas ko.dh tentu dia pegang tang ujung straw tu kan,nk ke ko minom air berperisa peluh tangan dia??masin oh..*

Dan takkan minum air yg tetiba semut dan ulat terbang singgah berswimming kuak lentang di situ.


9) Takot muntah.
Dah bertahun2 aku tak muntah kot..last tahun 1998.
Kerana aku sangat fobia dgn muntah..aku rela kena cirit birit!
Hahahaha.


10) Suke citer tamil. Free Smileys & Emoticons at Clip Art Of.com
Ni pon sbb gen abah aku kuat sangat.abah aku suke cite tamil yer.
Maka kalo aku balik kg,ngadap astro siaran tamil gan abah aku.
Pastu gelok guling2 tgk action diorg..poyo giler dan tak ada logika.
Angkat tangan pon kemain kuat efek dia..dasat.dasat.
Tu belom skill dia melibas org dgn kain dia tu..melambung sana sini.
Huahuahua.



Ok lah.tu je sempat aku share gan korang.
Kira skang dh makin kenal dan cinta la kat aku kan..
Gile perasan..oh.lupe nk letak point AKU KUAT PERASAN kan?

So aku nk tag Kak fida,Emy dan KRZ.
Sbb blog korg bersawang tak ngapdet – except kak pida yg aktif.
Ini paksaan..sila jangan menyorok bawah cabinet dapo.

Sekian.

hARi iNi tAK seKELaM sEmALaM > AyAT sAStERA dh KuaR nie

pagi tadi,panas melampau2.
sampai terkecik2 mata aku yg baru bukak ni.
pedih..cam rasa nk patah balik umah kasik mata tutup balik.

tp mcm sedar diri la kan..
manjang je cuti,kang bos aku kasik cuti slamanya plak.
bankrup la company aku kalo aku takde.
dan punah la jiwa jejaka2 kacak di sini..

wah..berlagak cam mtk penyepak jek.


lihatlah kepanasan yg memancar2 ni..cam terkena pancaran spek Cyclop plak dh.agaknya kalo aku amik gambo muke aku time kecik2 mata ni,kompem ada iras2 komunis kan.so better takyah amik.



tp semalam....


cuaca gelap dan sejok..langit di atas sana memendung bagaikan berada dalam kesedihan dan kepiluan.kira Awan yg terpilu la ni..apa ko merepek ni setannnn!!tp btol la..ni gambo pagi smlm..gelap kan?kan?




mmg la gelap..sbb smlm aku gerak waktu ini..


dan ari ini..waktu ini!!



jd jangan salahkan pancaran matahari yg terik.
juga jangan salahkan aku yg tak gosok baju keje dr malam.


salahkan tangan aku yg gatal2 gi offkan alarm yg menjerit patblas kali tu.lempang tangan sendiri laju2.