Friday, May 29, 2009

PenYoNDoLaN pUnGGunG??

pagi tadi masih terpaksa memotivasikan diri..
susah giler nk bangun weh..senggugut...
eh..senggugut tu sakit kat mata kan??
wawawa..alasan terbaikk.

tp gigih gak la bangun dan heret kaki gi mandi..
ati kena hepi sbb arini ari jumaat..
sok ko dah takyah tunjuk muke kat opis kan..
celik pon selepas kol 12 tghari..baru la ada life.hahaha



nak tunjuk muke hepi friday..mcm poyo lak amik gambo ala2 mespes gini..tp dulu gambo2 camni la rajin aku tepek sana..meriah ok mamat ensem nk kenalan.puii~!! *ni omong kosong oleh budak perasan semata2*
.
.
oh,pagi ni tiada citer best...
apa citer sensasi yg aku nk citer tu berlaku semalam.
ptg semalam di saat aku nk balik keje.
.
ko rasa apa kejadian tu? <--mmg suke suruh org teka2.pastu jwb sendiri.gilo
.
adakah saya ternampak lambaian jejaka kacak? -NO!
adakah mak aku cakap ada org nk masok minang? - NO!
adakah aku lapor? -NO! <--ni sensasi pejadahhh!
.
ok.ok.cukop membuat giler dgn bertanya begini.
ekceli aku nampak eksidennnnn....depan mataaaa!!
*pengsan jap kerana terlalu trauma*
.
adakah ternampak mayat bergelimpangan??
adakah ada kepala yg putus??
cukup acik.cukup..! <--sambil lempang diri sendiri.
.
bebenornya takde la ngeri dan tragik eksidennya..
stakat langgar bontot je,tp trauma gak la aku.
sbb mmg x penah2 aku tgk depan mata kan.
.
lepas kuar tol kat Philleo Damanasara tu,
kan ada jambatan dua lane tu kan..aku naik la.
aku duk lane belah kanan..kete aku kan laju!cey3.
dah jammed nk laju pejadahnya..
.
tetiba aku nampak ada wira dari lane kiri,
terus 'pancung' dpn kete aku dgn melulu dan laju.
dan dia terus himpit Harrier depan dia dgn rapat.
.
suddenly harrier depan tu brake..dannnn..
SKRETCHHH!!CEPRANGGG!! <-x reti eja bunyi kaca pecah.ni kira bole la kan.
.
hambikkkk koooo!!
nasib baik aku x panik dan aku sempat brake..pheww.



pantas aku keluarkan henpon nk snap2..ni masa kejadian baru 5 saat berlaku.see..dia masih tekan brake lagi kan.terer tak aku?pantas cam cahaya ek..huhu


pakcik bawak wira ni adalah melayu dan langgar harrier yg drivernya melayu gak.so lucky u la kan.kena kalo cina ke india ke..berjawab la ko dgn bahasa dia..pakcik tu dah pucat2 cuak dah.
.
sbb tu org kata AWASI JARAK ANDA yer pakcik..kan dah nyusahkan org dan pengguna jalanraya lain.nasib baik saya x bawak sepanduk buat protes tgh jalan tu..



pakcik tu siap explain *dr mimik muke,gerak mulut,tgn dan kaki beliau* yg dia x sempat brake sbb dh dekat sgt..ishk3.sbb tu org kata soh amik JARAK SELAMAT..
.
yerla, kalo benda dah nk jadik mmg la xleh kata apa.
tp selalu adegan sondol menyondol nie berlaku,
sbb diorg cucuk2 belakang camni la..mmg kena la kan.
.
dah satu keje lak aku berusaha gigih nk cilok masok kanan.
buat muke cumel sikit..kelip2 mata mtk simpati,terus dpt jln
sambil buat lambaian miss world tanda terima kasih.
.
mamat yg naik Harrier tu, siap check2 dpn kete aku.
takot aku tersondol pakcik tu plak..
nasib baik aku sempat brake dan jauh skit dr dia.
.
maka dgn itu kawan2...sila awasi jarak anda.
biebo, ko jgn buat2 x baca plak ayat nie...
.
sekian laporan dr lokasi kejadian. *ayat ni patut sebut smlm*

Thursday, May 28, 2009

CaLOn SuaMi MitHaLi diCaRi Di SiNi

oh biebo..tajuk nie tertaip sendiri oleh jari..
jd jgn lempang saya..huhu~!

ini kejadian yg berlaku beberapa ari lepas.
saje je aku citer lambat2..nk uji daya ingatan aku.
puii~!padahal pemalas nk ngapdet..heh heh heh.

aritu masa aku nk gi keje,tgh panas2 enjin kuda putihku,
aku ternampak sepasang suami isteri ni..
si suami dukung baby dan si isteri dalam kete.

kira si suami ni tgh nk anta bini dia gi keje la..
bukan.maksudnya anta sampai kete jela..
aku yakin la si suami tu x gi keje lagi sbb dia berkain pelikat.

tp x tau la kot2 dia keje menebar roti canai di kedai mamak Anwar kegemaran kak pida itu.mungkin la pakai kain pelikat ye x?



terpaksa amik gambo curik2 camni..kang kalo jelas sgt kang,kemungkinan aku tergelek di bawah tayar kete bini dia sgt pasti.
.
.
aku perati jela diorg.. <--nmpk sgt ke aku ni nyibuk hal umah tangga org??
.
aku tgk laki dia masokkan baby tu kat baby seat..
tutupkan pintu..pastu isteri dia bersalam dgn dia..
dan dia cium dahi isterinya...
.
pastu dia lambai2 baby dr luar..
isteri plak tolong lambai2kan baby tu kt ayahnya.
then si suami agah2 plak baby tu dr luar..pastu gelak2.
.
best part, suami dia tu tunggu sampai isteri dia gerak..
sebelum gerak tu tah berapa ratus kali lambai tah..
touching sekejap..nampak cam bahagia sgt diorg... :)
.
mcm rasa..baiknya husband dia..
sanggup turun temankan isteri dia..
pdhal time2 tu sambung tido lagi indah kan?
.
tetiba aku terpikir..
adakah satu ari nanti aku dan suami aku camtu?
kalo berjodoh gan biebo..seprihatin tu ke dia pd aku dan anak2?
.
bole ke dia jd suami yg baik?
bole ke aku jadi isteri dan ibu yg baik?
wahh..jauh btol pikir kan..tetiba pelik cite pasal nie.
.
papepon jodoh dah ditentukan kan...
makanya...bersedialah dgn ilmu di dapur..
muhaha.tetiba mereng!
.
*saya malu nk menaip entry ini dgn lebih panjang..*

mOoD LoVE sKeJap.JGn MuNTaH

malam smlm biebo suh aku check email.
dia send something kat aku..
aku bukak2..tgk ada lagu...wah..suker!
.
sbb kitorg kan mmg spesis suke tukor2 lagu..
lirik lagu kompem ada kene mengena..baru feeellll~! :P
.
aku pon pasang la 16 kali sambil buat video klip sendiri.haha
ekceli smlm aku cam meroyan2 mtk sepak sikit.
kata bulan mengambang kan..moody oh.
rasa nk marah sesador..x baik kan aku.
.
so enjoy...aku tepek lirik je la eh..
x kuasa lak nk upload lagu tu di sini..dasar pemalas jelas kelihatan.
.
Di antara Kita - Eisya/Wahid
Di antara kita Tersimpan satu Rasa cinta oh...
Andai kita disatukan Maka terjalin sebuah ikatan
.
Di antara kita Memang punya Cita rasa yang sama
Kita pastikan bersama Walaupun masa belum menentukan
.
Engkau dan jua aku Jangan dipisahkan
Tiada yang rela
Pertahankan jua Perhubungan kita
Selagi terdaya
.
Berdoalah kita Agar tali kasih Ini direstui oh...
Jujur dan saling percaya Haruslah ada dalam bercinta
Akan aku berjanji Takkan kumungkiri
Itulah yang pasti
.
Engkau takkan kuduakan
Kerna di antara kita Punya cinta yang sama
Kau dan aku akan bersama
Tiada yang dapat memisahkan kita

.

muche glasias me amor..u know i lap u.

oh..korg termuntah ker??sowie..haha!!


aLangKaH BaikNya KaLO aRiNi CuTi UmUm

pagi tadi nk bangun sgt la seksa..
alarm bunyik aku bantai snooze 6 kali.
aku senggugut oh..x larat nk bangun.. T_T

siap kena bg ayat motivasi kat diri sendiri..
"keje acik..keje..closing x siap lagi.."
"tp x larat..i love my pillow...tsk"
"takpe.pillow buruk ko ni leh jmpe lagi malam kang.."
"ok.ok..bangun la nie..."

gitu la keadaannya kalo tidak bersuami.
eh-eh,apa kene mengena tah.. :P


menuju ke kerja dgn jayanya...nampak nau aku lambat,matahari dh terpancar dgn teriknya.zaman bln mengambang ni,aku asik pakai baju kurung je.x kuasa nk seksi2..wahh..seksi ke ko??puii.
.
spek biebo tertinggal lam kete aku,so aku rembat.saje nk pakai sbb jeles tgk patin gan apiki bergaya sakan gan spek memasing. * x paham,gan budak kocik pon nk dengki.*

.
sampai opis, tgk ada breakfast party.
budak dept sebelah buat makan2 sbb x dpt bonus.
oh apakah??
.
diorg ajak2 aku mkn walopon aku tolak2 manja.
*tolak2 manja bermaksud,mau tp pura2 maluuu..bluekk!*
so aku join la..kang x meriah lak aku takde.
.
aku amik roti jala,sandwich skeping gan kek batik.
mmg sedapppppp sbb freee.. :P


dan aku minom ice lemon tea yg dh berkurun kat meja aku.gi amik air batu kat pantry,pastu sedia utk menikmati secawan ice lemon tea yg menyegarkan..tau camne cara nk jadikan ia lebih nikmat??


camni caranya...sila tuang camni ye adik2.motip ko nk main2 camni acik??sbb aku nk buat persamaan kimia daa..dah lupe pembelajaran kimia tingkatan 5 aku.huhu.
.
.
ok..update later yer.hamba agak bz arini.ni pon aku update time lunch tau..bersungguh btol.tanak belanja ker??ok abaikan.

Wednesday, May 27, 2009

maLam SeLaSa iNdaH dgN menOnToN viDeO TamiL

Tak berkesempatan aku nk ngapdet dgn jitu.
Sbb busy melampau la plak..pastu not in the mood.
Aku benci org tua puaka tu *sambil kepal2 penumbuk*

X payah la citer..buat pnt je aku menaip pasal dia.
Menambah dosa plak kang kalo maki2 yer tak..
Auww..anak sape la baik sgt nie.meh jd menantu makcik meh.huhu.

Smlm aku balik awal..kol 5.30 tepat dah meloncat keluar.
Lari2 pegi amik kete kt building sebelah.
Yerla, kalo lambat sikit je,kompem jammed.

Kol 6.15 gitu aku dan sampai umah..dah siap tapau sume.
Mandi pas tu terus bertapa atas sofa layan Matahari..
Not bad citer nie walopon kdg2 cam merepek je aku tgk.

Oh..aku beli buah yg sgt spt aku..
Buah apakah itu??teka.teka..
X leh teka?? iQ rendah btol la ko nie.skolah abis x?haha



Aku beli manggis!!cam aku la tu kan…itam2 si tampuk manggis..nampak je itam tp manis.ewahhh.. * sambil berzapin stgh jam* aku beli kat area umah aku..RM4 sekilo.sedap oh.manisss sekali.nyam nyam.




Pastu sementara tunggu Ugly betty start, aku layan youtube tgk video2 kelako.paling aku suke,tgk video tamil yg dh dialih liriknya jd ayat melayu.mampui gelok sampai pengsan.slamat aku x joget2 libas kain sekali kan.

Diakhiri dgn muke aku yg spastic dek kerenjatan otak menengok video tamil.Pastu takde apa menarik sbb aku syok tgk Ugly Betty & Desperate Housewives.
.
.
ok sekian.hik3 pemalas.



Tuesday, May 26, 2009

ReSuME sAyA.SiLA taBiK 13 kaLi

Peringatan :Entry ni panjang cam cerpen.sila baca sampai lebam.

Hari ini bizi cam tiada ari esok nk buat keje.
Nk buat camne..dah musim closing kan..
Tp dah namanya makan gaji, mmg patut la wat keje kan.
Takkan nak main game plak..

Tp tula..sometimes camne gigih pon ko wat keje,
Org tak nampak..org kata ko goyang kaki korek idong.

Adakah kita perlu menjerit sekuat ati ketika menaip dikomputer spt:
“oh..aku sdg membuat kira2..aku sedang membuat bank recon!!aku tidak bermain game!!”

Mungkin perlu la kot.then baru org noticed ko sgt busy dan x mengulor seumor idop.
Takpela..mulut manusia sememangnya x mampu ko tutup.
Bkn mulut adik aku bole dilempang2 ye x..hehe.
*adik-adikku sekalian.sila bertempiaran lari!*

Berbalik kepada topic kerjaya ni,aku teringat nk cite pglaman aku.
Pengalaman pasal rentetan idop aku sblm bergelar artis..
SKRETTTTTT!!! <-- bunyi brek emergency.

Bukan.bukan.bukan artis..huhu.perasan nk mampos.
Rentetan idop aku sblm bergelar anak seni. SKRETTT!!
Salah lagi.haha.cukup memain acik.
rentetan sblm bergelar si tukang kira2 di opis ni.

Ayuh mulakan.sila baca dgn tekun sbb pengalaman ni mgkin menyedihkan.Harap sediakan tisu dan pampers.
eh eh pampers?apa kena mengena tah


Kerjaya 1 : Selepas SPM (4-6 months)
Lepas SPM, sume bebudak baru nk up,dok sebok cari keje..
Yerla,cam excited nk pegang duit sendiri kan…aku x terkecuali.
Tp kebetulan arwah abg ngah aku keje A&W kat Pasaraya Ocean Kuantan,
Aku gedik2 la nk keje sekali.so keje la kami dgn gumbira di situ.

Memula cam kayu gak la nk servis org..cam malu2 kan.
Kena lak kalo encik ensem, terus pengsan bwh kaunter.haha!
best la keje sini even gaji ciput..x salah aku $1.70 sejam kot.

Tp time tu dah rasa masyuk yg hamat la..
cam bole beli kete dgn duit tu.Padahalllllll…..

aku penah jadik mascot ROOT BEAR masa bday party.
Hebat kan saya encik beruang?

Tak sah la kalo x tepek gambo kan..tp jgn hysteria tgk muke aku.
Mmg itam berkilat dan sgt tak anggun mcm skang! Puii~!!



Ok.ketawa la guling2..saya tau saya sgt itam berkilat cam viva emy T_T
L to R : Shidan,Kak Noni, Budak Itam dan Lie. <-- Sume dah lost contact dan pasti mereka sgt rugi tak mengenali NEW ACIK yg sgt cantik ini.
.
.
Kerjaya 2 : Part timer ketika study (3 years)
Masa belajar kat JB, jiwa sgt muda mudi.
Jd nk soping ke..jejalan ke..sume guna duit ye x?
Takkan nk sebat duit mak bapak je..
duit kerajaan bg pinjam,beli buku.
Cey3..kekunun beli buku ek. :P

Aku, Achu dan sekor lagi kawan musuh,wat partime.
Kat mana???cuba ko teka..ok x perlu.lembab sgt kasik jawapan.
Aku keje di parappapapappaaa..i’m lovin it!
3 tahun aku keje kat MCD Plaza Angsana..hebat kan.

keje dr kol 6 sampai 10mlm.
Weekend keje 8jam la..penat nk mampos
Gan customer byk cekadak la..gan berdirinya lagi..
Tp sesungguhnya terlalu indah disini.

Sbb MCD rajin buat party..outing bagai…oh bestnya!
Bole liar2 mata sekejap.hahaha.
Tp dulu la..skang x tau la ada ke x sume tu…
kang aku citer nie, ada plak budak2 mCD beduk aku sbb jeles kan.

Gaji sini $2.70/jam starting..lama2 tu dia naik la..
Aku rasa last gaji aku $3.20 kot..yeke Achu?aku lupo dah.
Tp weekend dia byr lebih sbb busy melampau kan.

Aku dalam pakaian MCD dulu kala.sorila..pic proper sikit takde sbb aku dah ilangkan 1 beg berisi gambo2 di JB dalam cubaan sorok dr mak aku.yg ni ado pon sbb aku selit dalam album.uhuk. *achu,mtk jasa baik ko bg aku negetip gambo2 tu terutamanya gambo party di Hyatt Regency itu..hehe*
.
.
dan kalo ko tgk aku byk kompelin or bising2 kat kedai makan yg servis cam harem, ini lah sbbnya.sbb aku dah dilatih menjaga kepentingan pelanggan. * x tahan baca ayt poyo nie T_T *.ada paham??so aku meroyan kena pada tempatnya.ngeh3.
.
Eh..giler panjang plak rasanya tp mood sedih x muncul2 gak ek.adalah baik aku sambung lenkali di Part 2 plak.kang berpinar plak bijik mata ko.hehe. *alasan malas nk sambung taip lagi*

Monday, May 25, 2009

BergUmBiRA Di PyRaMid hInGGa PeNGsaN

pagi ni mendung kan..tp x bererti ujan.
sbb jatuh setitis dua je kecik2.
alhamdullillah..takde la panas melampau ye tak.

kalo gi keje tgh2 panas,cam panas ati jgk la ek.
dgn jammed la..dgn sakit ati tgk gerai2 jual nasik lemak la.
motip sakit ati dgn gerai nasik lemak??
sbb aku xleh mkn laaaa..berlemak!berlemak!

tengahari bantai nasik,malam nasik..
pagi pon nk nasik ka??over btol mentekedarah.

smlm ingatkan nk smbg ngapdet kt umah..
dh siap upload gambo bagai..sudahnya mls nk menaip.
try jugak taip guna kaki..tp GAGAL.
so takyah la ngapdet..layan prison break lg nyaman.

oh..merepek terlebih sudahh..
padahal nk ngapdet citer ari ahad..huhu.
so sila ke landasan yg betol acik.

Ahad
kerana keterujaan nk tgk Nite at Museum 2,
ahad tu kitorg redah gak la pyramid.
nk booking,sume dah fully booked.dasat x dasat la.

nasib baik diorg gerak awal,sempat la Q tiket.
sampai sana dalam kol 4 gitu..wayang kol 6.15.
maka ada banyak masa utk berpoya2..


gi soru kat A&W sbb aku damnly kepingin nk minom root beer float.siap lalu tepi A&W sampai meleleh2 air liur..terjelir2 lidah.giler horror.eh chop,pehal muke ayam sgt menyampah?rasa nk tapak je gan kaki..hahaha!


ok.muke biebo jgk mtk tapak.pehal korg nie???tak fotogenik langsung!



x pasti ni makan ke buat sepah..apa nk jadi la korg nie.. *sambil lari pindah meja sebelah dgn harapan org takkan tuduh aku kenal mereka.* - pdhal itu tray aku dan biebo.



pastu teman biebo buat survey utk assignment dia.survey pasal farmasi.so jenuh la masok kuar watson dan guardian.
.
.
giler jahat perangai budak sorg nie.
dia soh aku snap gambo2 produk dgn pekerja situ.
aku kan dh biasa amik gambo undercover
*dgn tujuan nk jd bahan mengutuk di blog suci ni*
.
pastu biebo berkata.. *eh eh.cam ayat karangan*
"cover2 la skit..kang kena sound kang..."
.
so fine.sbb mmg aku pengkaber terbaik.
tp yg takleh tahan tu,time aku snap sana sini.
seboleh2 dia dok jauh gan aku..
jap2 aku nk gelok.har har har.
.
aku rasa lawak sbb mamat ni sgt licik.
mungkin dia pikir,bila dia dok jauh2 dr aku,
kalo aku kena sound,dia buat2 x kenal aku kot!
muhahahaha~!kejis.
.
tp kena sound ke kalo kita bergambor situ??
aku pon x pasti..tp misi tercapai la walopon rasa nk hempuk org je.
.
oh..citer nite at museum tu adalah best.
kami bergelok ketawa sampai terlompat2 dan berguling2 kat tangga.



SaYA ataU diA aTau BudaK tu yG PaLiNG PanDai?

aku kan tido umah shidah bila weekend.
walopon jiwa x la teruja nk tido situ,
atas sbb2 aku dan shidah saje yg tau..
tp terpaksa la kan..nk ulang alik damansara sini,
menangisssssss..!

dan sila tanya knape asik aku je turun shah alam..
kenapa biebo x turun damansara??

kerana..geng2 sume berkumpul sini..
even aku,kak pida dan ayam dok satu tempat,
cuma lain2 nama apartment walopon kalo jerit pekik pelawa makan nasik pon dgr tp nan adooo nk lepak sini..balik2 shah alam..

dulu aku cukup benci shah alam..
roundabout bersepah..kejap2 nk kena pusing.
kejap2 nk kena pusing..gilo ke apo..tak best lgsg.
tp skang dh leh terima la...siap korner lipat lagik.
*apa ko pikir kalo ko takleh terima,dia nk tukor jln tu bg lurus??*

ok mcm dh tersilap topik..
ni mcm tajuk KENALI SHAH ALAM ANDA..
mari balik ke pangkal jalan...

malam sabtu tu..tak pepasal aku kena buat assignment.
bkn aku sambung belajar..saya dh cukup pandai..puii~!
tah pakwe sape la tu dok paksa2 aku buat assignment dia..

mamat tu nama biebo ke hape tah..
eh-eh..cam nama pakwe aku! haha!!
tp kalo jejaka nama Kris Allen suruh,
mmg tak tido pon takpe,menggelupor aku siapkan..

ok.nampak cam pompuan gedik yg murah.



tp tipuuuuu..sbb aku paksa2 shidah soh buat.kata dia teacher BI kan,elok la kita memanipulasi beliau sbg balasan dia dh sakitkan badan aku angkut2 brg umah dia.berkira okeyyy.. :P




aku duk tepi sambil makan eskrem paddle pop..bkn apa,nk kasik kepala otak fresh kan.then baru la idea keluar mencurah2 mcm pelajar cemerlang yg cantik..mencurah la sgttt..takde makna.



ditemani juga si Labi yg memberikan pancaran mata Cyclops dgn penuh bengis.lariii!lari selamatkan diriiii!! <-- sambil lintang pukang menyorok bawah tikar getah.drama.drama.
.
.
dah pecah2 kepala pikir ayat terbaik utk essei dia,
esoknya bole dia cakap dia salah tajuk bg kitorg!!
.
hmm..ni nk kena bg lempang ke bg tapak kaki??!
.



PrOJeK meNGkeHeLkan LuTut

Sabtu-Edisi ptg2 skit.

sbb x jadik tgk wayang, terpaksa la aku buat ektibiti lain.
nk melepak kang - takleh.takleh.gejala sosial.puii~!
nk balik tido kang - mata dh cukup bengkak.
nk berjogging tgh panas - giler tak logik.

makanya aku tolong la shidah angkut barang.
dia nk pindah umah baru kt sec 24.
so angkut sikit2 la..lgpun dia x byk perabut besar2.

kot dia suruh aku angkut peti sejok mmg melampau la kan.
penderaan rakan namanya.huhu.


kotak2 penuh kete. nampak je kecik kotak tu.tp berat yg hamat.ada buku la,cd la. tu x masok kotak yg ada brg dapor..siap botol kicap sos bagai.naik muscle lengan aku.pastu jejaka konpius tgk aku..
.
"awek ke bapok nih??"
.
damn u jejaka!haha.



udah ler cuaca sgt panas, ekon tiada dalam perkhidmatan plak.panas stok duk dalam oven kekdahnya.maka bukak tingkap sebesar2 alam..jd jgn tanya kenapa aku nampak serabai tp seksi dalam gambo nie.



brg2 yg dh diangkut dgn susah payah.tingkat 5 okkk.lift takdak so ko pikir camne keadaan kudrat aku?flat oh..flat! T_T
.
kelako je masa angkat2 barang tu..
1st trip naik, siap melepak rehat dkt stgh jam.
minom la..golek2 bwh kipas la..over btol.
.
2nd trip naik..rehat pendek skit.20 menet gitu.
ko bayangkan turun naik 4 kali yer.
kurus aku!!kurus kaki aku!!huhu.


tinggi kan..giler kesian kaki cumel aku. T_T



muke cumel pon dah jadik buruk sbb kepenatan maha hebat. puii~!cumel la sgttttt..



tgn ku yg mulus dan suci, melecet2 kemerahan..padahal takde terok sgt pon.ayat mtk simpati je nk kena lebih..ke ayat mtk lempang nie??
.
so shidah akan pindah sepenuhnya next week.aku pon ada sewa bilik kecik kat umah dia.sng weekend aku balik sini jer la...nti dia buat house warming,aku jemput eh..


pastu dah balik dr punggah2 tu,terus ketemu biebo nk mengadu nasib.tp tak dilayan sbb dia tgh layan sengal2 badan sbb pegi gym.
.
tu la...gedikkkk nk pegi gym kunun.dah terkurang kasih sayang kat aku.sobs. T_T
.
kang ngadu kt org lain kang haa......PANG!!

daRi dUta TerUNggUL ke BuRUH KasAR

Sabtu

Aku kan duta Mr.Kaya Kopitiam (Lantik sendiri).
So harus la promote kaw2 kan..
Dgn harapan one day bos dia terbaca blog aku.
Untung2 dapat sponsor mee curry seumor idop..gitu..

Sape nak mee curry free, sila buat baik gan aku.
Untung2 aku leh share reward tu kan.
Ah yer.berangan mmg sedap.

Tengahari tu,aku gan shidah gi lunch kat sana.
Skang kan cuaca panas melampau..
Sini ada ekon, makanya sgt selesa nk menambah lemak.

Kalo mkn tgh panas kang,elok ko topup lemak,
Dah berpeluh2 plak..terbazir gitu je lemak kene bakar kan.
Eh chop!Motip nk ternak lemak??? Gilo apo ah.



Ini cik Shidah. Cik yer…diulangi.. CIK!! <-- ayat penuh makna.ada sapa mau?haha.



Dan kami dua2 order mee curry…wallah!!berasap meletup2 ko..ok meletup tu tipu la kan.


Dan wajah duta yg terpaksa di sipi-sipikan. Ni namanya duta tak rasmi..so posing ala kadar jela ek. Kalo aku dh dilantik dgn rasmi, aku siap posing lompat2 depan kedai dia.sabo yer, x lama lagi la kot..haha!! berangan lagi skali.
.
.
Oh,ekceli sabtu tu plan nk tgk Night At Museum 2.
Tp si ayam tu gi pasang alarm kat kete emy plak.
Makanya x jadik la..penat je aku bersiap vogue tau.
*vogue di sini bermaksud memakai t-shirt,jeans lusuh dan selipar jepun. T_T *
.
Sbb x jadik tgk wayang, aku terus menerima offer pekerjaan baru.
Aku jadik buruh kasar..sadis citernya..
Jap lagi aku citer yer…skang aku nk makan karipap sardine jap.
.
Busy weh…nk makan pon x sempat. NGAP!
*sambil menelan seketul karipap sekaligus.bukti kelaparan.sila bersedih bersama2*
.
.

Friday, May 22, 2009

eKLaN x kEna baYaR : Mee CuRRy

Sejak dua menjak ni,
Aku dan Mr Kaya Kopitiam bagai takleh dipisahkan.
Bagai isi dan kuku..Bagai aur dan tebing..
Bagai anjing dan bayang2…eh eh terlari peribahasa.

aku suke lepak sini sbb makanan dia sedap melampau.
Pendek kata sume sedap la..
Panjang plak kata sume mahal..huahuahua.

Mahal x mahal sgt la..affordable walopon tgh2 bulan.

Apa yg indah adalah…Mi kari dan chickpen porridge dia.
Marbeles weh..merembes airmata kalo ko makan.
maka,sediakan tisu dan bahu pakwe utk disandar sambil lap ingus.crettt!

Kali ni aku nk promote mi kari dia..
Walopon eklan ini tanpa bayaran,tp takpe…
Adik beradik mana bole berkira kan?
*adik beradik merujuk kpd pekerja India/Nepal/bangla di situ..tidakkkk!!*


Mi Kari sedap..
.
.
Spesifikasi <--hambikk ko.spesifikasi siapp!
- kuah yg pekat
- mi yg direbus terlebih dahulu(buang minyak)
- ayam segar.seketol teros.x main ar potong kecik2
- tauhu sedap.
- mi banyak (penting utk org yg tamak cam aku)
- rasanya sedap.lemak masin cukup.
- dihidang panas umpama baru dicedok dr periok menggelegak.
.
Haaaa..anda terliur??dapatkan di pasaran.



Bukti peha ayam di dalam sini.
Noted : paha ayam yg berkokok, bkn AYAM TUNANG EMY.harap maklum.
.
.

aNda AkaN jUmpE kaTaK coMeL di SiNi!

aku sgt pandai berlakon menjadik katak.
Shin Chan pon takleh celen aku..
apatah lagik Jackie Chan.

v
v
v
v
v
v
v
v



katak yg cumel..hahaha.dan dan nk bubuh perkataan cumel.
.
ok sekian.ini entry sekadar melepas kahak di tangga.

CiteR tiPu : SaYa Tak BiaSa MasOk keJe LaMbaT

pagi tadi aku dtg opis dgn ujian yg hebat.
terpaksa menghadap jammed yg sgt paranormal.
oh ayat cam pasukan seekers.tak suke.

masa sampai kat flyover jalan kuching,
aku terkejut lalu pengsan.ok ni tipu.
terkejut sbb x penah2 jammed kat situ.

slalu jalan ni la paling nyaman..
ko naik flyover ni dgn lancar ibarat naik roller coaster.
tp pagi tadi.....


jammed yg tiada tolok bandingannya.tak bergerak langsung okeyyy..sedih aku. T_T rasa nk kuar kete dan melepak di tembok tepi nie sambil membaca surah2 penenang ati.



mmg tak bergerak langsung sampai aku sempat posing2 penuh artistik.
.
nk kata eksiden,takde plak aku jumpe.
kete rosak ada la kat tepi tu.
mungkinkah kerana itu??
.
sudahnya sampai opis jam 9.15am.
masa dalam lift,ramai la org kepochi2 psl jammed.
ada yg stuck dr kol 7.30am...perghh!
tabik spring gan akak tu,tebal btol kesabaran ko.
.
kalo aku,kompem aku amik jentolak sodok sume jlnraya.
ok motip aku slalu nk kejam dan merepek.abaikan.

Thursday, May 21, 2009

dAh teRkanToi PulaK

beria aku warning shidah jgn bgtau sape menang American Idol.

bukak2 metro online tadi..
DANG!!! besar2 dah kuar result dia.
aku dah terpandang yer..huahuahua.

nak tau sape menang???!

v
v
v
v
v
v
v
v
v

KRIS ALLEN!!!


wah gumbiraaaaaaaa!!!!
*sambil melompat2 dan menyuruk bawah meja dek keterujaan terlampau.*

TaG : MeNgUmPaT BOipReN seNDiRi

disaat ketandusan modal nk ngapdet,
emy menghadiahkan Tag.yeahoOOo!
tag nyer pon bole tahan menarik..
lets cekidot dot dot.


mari.mari.awek kejam nk kasik jawapan.
.
.
Siapa nama pasangan anda?
Mohd Hudaifi bin Mohd Wahi
*makanya wanita semalaya,jauhi pemilik nama ini.kalo dia ngaku dia single mingle,kasik tau aku okey..haha.gelok sambil asah parang*
.
Nickname ?
-Bie/Bo
-hudai/dai/kodai
-ude/kodot (family dia je sebut ni.cute kan?haha.muntah ko)
.
Berapa umur pasangan anda?
tanak bgtau bole??tp dia muda pada aku.lalalala~!
i lap anak ikan.PANG!!
*motip?nk kaber umo sendirik.larikkkkkk!*
.
Apa yang paling diminati oleh pasangan anda?
-kereta. (aku caya dia syg kete lebih dr aku.sobs. T_T)
-mancing ikan..bkn awek yer.mtk mati ke apa?haha.
-video games
-gadget2
-computer dan teknologi.ceywahh.
-dan byk lagik.perlu ke citer semua??nk share pakwe ke apa ni?? ;p
.
Apakah karektor pasangan anda?
-penyabar dan tenang.
-kdgkala bersikap acuh x acuh pd certain benda
-pembuli dan penyakat
-perajin memujok.. <--apa bahasa aku guna ni?
-tak kedekot harta
-penyayang binatang
-kelakor dan sumtimes spastic <--kita mmg sepadan!
-dan pemulot takde insurans.nguah nguah nguah!
.
Makanan kegemaran pasangan anda?
-western food
-sipot sedut <-- i dun eat diz.camne nk masak nti?? T_T
-maggi 2 bijik telor yg dimasak sendiri.
-sambal tempoyak.
-chispter <--haha.siap jajan aku kasik tau.
.
Apakah perkataan pertama yang dilafazkan ketika pertama kali berjumpa dengan anda?
sbb bercinta dlm tenet,1st time jmpe adalah teruja.
maka dh terlupa perkataan apa disebut.
mungkinkah...
"acik..anda kelihatan cantik menawan skali.."
.
Apakah yang membuatkan anda suka dengan pasangan anda?
-all about him. <--mengada x jawapan aku?haha
.
Apakah impian anda dengan pasangan anda?
-nak bertunang,berkawen dan beranak pinak
-dan musti la nk happy forever n ever.
.
sape aku nk tag??
sape2 jela yg terasa nk buat.tiada paksaan dalam islam.
oh tertukar watak ustazah plak dah.hehehe.
.
.
i'm in love with you....muaxx!

sAtU LaGi TaNdA peNuaaN saYa

nk merepek apa yer arini..
rasanya x menipu korg lagi arini kan??
haha.matik la ayat mtk penampo.

oh..ada satu citer tak tipu..

aku ni kan asik la jadik bahan ketawa org.
sbb aku ada sipat bercerita dgn penuh penghayatan.
maka mereka selalu kutuk2 aku.. <-- kutuk kan kak pida?jgn nk nyorok yer.. :P

cakap aku beria2 kalo bercerita..
siap tgn kaki sume sama naik buat aksi.
tu x masok sound efek pelik2 yg keluar dr mulut aku.

oh how ah..apa aku ni Mr Bean??asik kene gelak jek.
sentap sentap.

ok tak sentap pon sebenarnya.
sbb aku turut sama gelakkan diri sendiri.gilo.

skang ni ada satu point lagi diorg suke sakat aku.
iaitu melatah..uwaaaaaaaaa~!!
serius rasa cam org tua la plakk.

ni faktor keturunan ni.sbb mak aku pelatah yg kronik.


mak saya pelatah dan menurunkan bakat beliau kpd saya.tak mahuuuu!! *sambil golek2 badan kat lantai*
.
ekceli lately makin kronik aku melatah.
sblm ni just tercarut BAB 1 je..
skang ni mcm2 bunyik plak kuar.
.
dan kejinya..biebo la punca semua ni.
i hate u! oh sebenarnya syg je kamu.
.
tp dia jahat oh..selalu sakat2 aku kasik melatah.
cucuk pinggang la..apa la..
pastu berbuih mulut aku melatah bunyik pelik2.
.
ada bunyik cam ikan lemas la.. - blup!blup!
ada bunyik cam carutan lite2 la - ***** &*^^($
ada bunyik percakapan alien la - boutmarangkerapusekeper
.
dan sume perkataan keluar tu dilengkapi pakej mimik muke skali.saya sgt malu T_T
.
pastu dia kepochi kat kaki2 buli..
mmg makin terok la aku kena sakat..
terutamanya laki ko emy!alangkan kucing dia suke terkejutkan,ni kan pulak aku.aku lempang dia bole?haha.
.
org kata,jgn sakat selalu..lama2 jadik kronik.
tp ko pikir pembuli2 tu paham kalo aku bgtau??
x paham okkk...keji.
.
takpela..sok2 aku dah melatah tahap melompat2..
mmg aku amik pisau lalu menikam perot sorg2..
pastu selamba cakap..
.
"oppss...sori tak sengaja.aku melatah la wei.."
.
.

paGi yG saNGaT bUkaN aKu

Pagi ni satu kepelikkan buat aku..
Dah la susah bangun…pukul 7 baru aku bangkit.
Kan aku dah cakap,kejap je rajin aku tu…haha.
.
Pastu bersiap lembab2…
Sekali terpandang rambut2 aku yg gugur kat lantai.
Amik penyapu,terus sapu satu umah…
*pastu pengsan sendiri sbb x percaya diri sendiri rajin yg hamat*
.
Siap tepuk2 sofa bagai..oh god.rili not me.
Rasanya x penah aku rajin pepagi gini.ari keje lak tu.
Selalunya menggelupor bersiap..
.
Adakah ini tanda2 aku semakin matang??
Atau tanda2 aku dah boleh mendirikan rumahtangga.
PANG!! Pikir bebukan lagi.
.
Ok.citer kecik,tp aku mmg suke besar2 kan..jgn dengki.



Masih Gambo Hiasan : Gambar ni dah disimpan di Muzium Negara.Cool kan?
.
.
Masa sampai opis tadi,Shidah sms aku..
Soh aku teka dia tgh buat apa…
mcm la aku ada mata ajaib leh skodeng dia kat shah alam sana kan.
.
Kang aku teka..
- tgh berak??
- tgh korek idong dan tampal di dinding??
- tgh bersenam dgn abg kacak depan umah??
- tgh mkn nasik lemak??

Kompem ko meroyan plak kalo aku teka tu kan.
Pepagi ni kasik soklan kuiz,sgt la tak sesuai.
Sbb aku kalo lom bekpes,mmg cam bengong skit.
*haha.baik punye alasan*
.
Rupanya Shidah tgh layan result American Idol daaa..
Yerla..org ada saluran Macam2 Ada..
Sedangkan aku,malam ni baru nk tgk konsert dia kat 8TV.
Giler ketinggalan zaman… T_T
.
Tp aku dah warning makcik tu,jgn bgtau aku sape menang.
Tak suspender la kan..huhu.
.
Ok lah..update lain. <-- malas buat ayat penutup.ko tutup la sendiri.pepandai la k bawak diri

Wednesday, May 20, 2009

sOkLaN maUt uTk PeSaKit ChicKeNpoX

Gambar tiada kaitan.tp bubuh jgk dgn harapan ceria la mata ko menatap wajahku.Pui~!!

arini cam giler payah nk bangkit tido.
sbb dah biasa tido lambat spanjang 'dikuarantin',
sudahnya kol 2pagi mata aku takmo pejam2 lagi.

damn u mata!!

tp aku x sedar bila aku terlelap..
sador2 bunyik alarm yg selalu mengaco idop aku.
tak sukerrrr..!!

tp bangkit gak la dgn smangat waja ala2 pkerja cemerlang.
pukul 6.40 aku dh gerak dari umah okeyyyy..
sila kagum sbb aku sendiri cam nk wt kenduri kesyukuran tgk perubahan tak kekal lama ini.

sampai kat opis, cam biasa la kan..
kata org pemes *sape caya dia mereng*
mmg aku dikerumuni la sekejap..
masing2 nk kira parut aku..huhu.tp nan ado.

i berpantang 44 ari yer...mana lekat parut!

tp bila jumpa kak N..moral aku terus down.
terus rasa nk kena chickenpox balik...

why?why?why??
sbb soklan pertama dia nampak aku setelah sekian lama..

"oi..pesal ko gemok cik???"


T_T

esok aku MC sbb nk gi jogging..

sEkItaR MaJLis CuKUr JamBuL JuaN

ok pejadah cukur jambut org tua kan..
ekceli majlis epi besday to u...

berlangsung di Qaseh pada ari selasa yg lepas...
takde la ramai sgt join..emy ajak close frens sajork.

memula tu nk buat Party Terkejut Beruk..
tp atas sbb2 dan kesilapan teknikal...
x berapa beruk sangat la jadiknya..haha
*ok.kepala cam biol bila masok keje pertama kalinya..*

dalam pukul 8.30 gitu,besday pakcik dh sampai.
sedangkan si tukang jerit "SURPRISE!!" sorg pon takde lagi.
makanya..takde la surprise..besday pakcik yg sambut kitorg.


Budak Sakit Tak Sedar Diri dan si Tunang Besday Pakcik.pucat je muka aku kan..kata sakit..uhuk3. <--mtk simpati nie.




Besday Pakcik..suke btol la dia buat muke spastic camnie.rasa nk bg lempang gan tendangan kawan kejam jek.Huh!


Menu adalah Mihun Goreng + sandwich sedap + kuih lapis + air sirap ala2 kenduri kawen.sumenya sedappppp la jgk.kata org sakit kan,mana lalu makan sgt.puiii!~ *padahal siap repeat mkn mihun..shhh*



ahli jemaah yg melibatkan diri menghabiskan makanan..



kak pida dan bkn suami beliau yg sebenar.



Budak Sakit bermuka monyok dalam menghidupkan watak Aku Manusia Berchickenpox.



Biebo berwatakkan Aku Budak Spastic.ya ampunnnn syg!haha




Emy selaku Dinding Penghadang Angin.mau tempah?sila hubungi beliau.amat sesuai menggunakan servis beliau ketika menghidupkan api camping atau BBQ.


muke melampau teruja menatap kek yg dibelikan oleh aku (guna duit emy).lagaknya cam tak penah makan kek mahal..jakun siot.haha.eh ampun tuanku.

FUHH..hembusan angin lintang peringkat katak kembung.




budak sakit sdg makan.kelihatan sgt tidak teruja menjamah makanan..yerla.ORG SAKIT ye tak.



ok yg ni over.mungkin dah makan ubat kot.huhuhuhu!



wuwu..dapat adiah hebat!iaitu handle basikal alaf baru.tahniah!!



budak ni anak sape??hehehe.


budak ini plak anak sape??sila teka dan claim hadiah drp Kak Pida.sekian.
.
ok tu je nk citer...
bapak pemalas nk menaip kan.
tp jgn byk bunyik...gigih aku ngapdet nie.
.
sanggup tak kuar lunch okeyyyy.
.
citer lanjut,terjah blog jiran2 yg berkenaan.
*ayat nk ngelat cam kak pida...hahaha!*