Tuesday, June 30, 2009

maRi jaWaB taG bYk SokLaN

Hi..sblm teruskan cite pasal PD..ayuh layan tag sebentar.
Telah di tag oleh Airin.

1.Bekas kekasih saya – cam takde ex boipren jek!i tak laku ler.

2. Saya sedang mendengar – bunyi opismate bercakap2 diiringi bunyi aku tekan2 keyboard dgn pantas nie.

3. Mungkin saya patut – balik tido.bole bos?

4. Saya suka – melaksanakan hobi2 saya..

5. Sahabat-sahabat saya – yg sentiasa di sisi time susah dan senang

6. Saya tak faham – kenapa fixed assets aku tak tally2.budus.

7. Saya kehilangan – duit sbb kuat belanja di kedai.

8. Ramai yang berkata – pasal MJ..so sad kan.

9. Cinta itu adalah – i lap u,u lap me.bole jawapan camni?

10. Di suatu tempat, seseorang sedang –buat keje dgn tekun sempena closing.

11. Saya akan cuba – utk jadik lebih baik dalam kerjaya.cewah.berwawasan x?

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud –hmm..x paham soklan.

13. Telefon bimbit saya – dah bengong dan asik 'hang' di saat2 nk capture benda2 menarik yg melintas.kot tak,dah lama ko nmpk gambo antu aku tepek sini.

14. Bila saya terjaga – bingkas bgn g toilet laju2 sbb sedar diri dah terlambat nk g keje.

15. Saya paling meluat – anda pon tau apa..ngeh3

16. Pesta/parti adalah – ada byk makanan.nyum3

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – nemo dalam citer Finding Nemo

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah –masa kecik sbb main,mkn dan tido saje.takyah penin pikir pasal account dan kehidupan yg mencabar nie.

19. the best! - cite transformers.haha.ada kaitan x?

20. Hari ini – sangat bizi!

21. Malam ini saya akan – layan Ugly Betty dan Desp Housewives.yeahoo!

22. Esok pula saya akan – bgn lambat lagi skali.

23. Saya betul-betul inginkan –kehidupan yg kekal stabil dan bahagia.

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini –mata bengkak sbb bgn tido.

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan – arked permainan yg ada roller coster lipat2.i like!

26. Makanan Barat atau Jepun? – barat.jepun uwekkkk!

27. Bilik yang terang atau gelap? –tido mesti gelap.

28. Makanan segera adalah –pizza,mcdot,kepsi

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang - "kuat x acik pasang lagu ni kak?"

30. Lepas ini saya akan – buat keje sampai lebam!haihhh... :'(

Monday, June 29, 2009

TriP to PD-PaRt 2 : KonVoi KeReTapi

Sabtu

seawal jam 9pagi aku dah bangun.bukan sbb smangat nk pegi PD tp sbb dah terbiasa bangun pagi sampai nk malas2 atas tilam lama sikit pon tak jadik.tak suke ini sipat okk.oh sungguh tak sedar diri gayanya.

dah bangun tu,smangat2 plak masak bekpes utk shidah skali,see..rili not me kan.acik dah berubah..she changed for good.bakal mak mentua,plis take note..ngueh ngueh ngueh.padahal goreng fries dgn roti salut telur je..kecoh mcm masak lontong pepagi.

berjanjian dgn b ebudak berkumpul kat Qaseh pukul 11..kol 10 aku x mandi lagi sambil syok makan bekpes depan tv dgn shidah.skali biebo call cakap dia dah sampai Qaseh.keji ok.tak sound pon suruh bersiap ke apa.aku ingat dia tido lagik.



kete park kat umah shidah je,so dia anto aku ke Qaseh.sangat baik..nti aku belanja roti salut telur lagi yer.cuaca aritu panas membahang jadi terpaksa pakai mata lalat,tak pepasal aku gaya Victoria Beckam aritu.puii.contact lense i sensitive yer.




dalam 11.30 gerak ke PD secara konvoian dalam 4 bijik kete.Ayam lambat sikit so tunggu dia dkt R&R Seremban.bebudak lain dtg malam dan ada yg dtg Ahad maka tak la panjang mana konvoi kali ni.Jalan ok2 la..tak jammed tp byk kenderaan.


Berehat di R&R Seremban menunggu Ayam sampai sambil sejuk2kan enjin kete biebo yg kuat minom itu.



Tuan JDU 66 bersama abg Lan mengumpat2 sesama sendiri.




Ayam join konvoi then terus gerak ke PD dgn teruja sbb memasing dah terbayang2 lauttttt lauutttt..ke aku je terbayang sorg2?




dah sampai..welcome to PD...yeahOOO!
.
ok sambung next entry.hiahiahiahia



TRiP ke P.D Part 1 : LoMpatAn KiJanG

hi all...sori tiada pengapdetan berlaku arini.
sbb aku kepenatan yg melampau even tido mcm melebih sudah sampai kepala jadik pening.plus aku halfday keje td sbb pegi setelkan insurans kete bagai.

dah x kaya. sape mau belanja Transformers?

oh, kejadian di PD nanti aku ngapdet dgn rajinnya.
kene seru mood dgn pulut kuning dulu.
anyway sedikit sedutan gambar bg ko teruja lebih *padahal diri sendiri yg suke teruja tak tentu pasal*

kalo rajin satgi aku ngapdet laju2 yer..since petang td balik keje aku asik melepek atas sofa layan senggugut.adoi..doi..



asal gi trip memana,wajib amik gambo secara melompat bg membuktikan kami tidak berbadan berat spt disangka.ewahh.gambo kecik ayuh zoom!



Abg Rozi & Kak wida : Teknik Lompatan Tak Terangkat


Aku : Teknik Lompatan Yeahoo Aku Dipinang.



Kak Pida : Teknik Lompatan Ujung Kaki
Emy : Teknik Lompatan Berkepak Ayam.Haha



Fiza : Teknik Apungan Gaya Matrix.Sumpah kagum.




Abg Lan,Kucai & Biebo : Teknik Lompatan Lihat Perutku Buncit Kannn.
.
.
even takde ektibiti tetap selain makan,makan,makan pastu sakit ati sbb harga mahal,kami terasa gembira di hujungnya.next time kena buat proper plan kan..AJK sila amik perhatian.wahhh.gitu ayat aku bg.ok update later sbb aku nk mandi kerana sedar badan dah bau 'kambin'..



Friday, June 26, 2009

hAiWan TeRnaKaN saYa kuAt meLonCaT?

Kalau Dulu :

Pagi
Aku : Bo, Nina buat apa?
Him : Nina tgh main2..bla bla bla..comel...bla.bla..bla.. <--cite dan elaboration mmg panjang tak ingat berserta report yg lengkap.

Tengahari
Aku : Bo, Nina buat apa?
Him : Nina tgh main2..makan bla bla bla..pandai sangat dia..bo panggil terus datang sondol2 manja.

Petang
Aku : Bo, Nina buat apa?
Him : Nina tgh tido..td kan dia main..bla bla bla bla.. <--cite dgn teruja sekali

Malam
Aku : Bo, Nina buat apa?
Him : Nina tgh main2..bla bla bla.. <-- masih cite dgn penuh kesungguhan


tp sekarang :
Pagi ke..petang ke..malam ke..jawapan standard camni

Aku : Bo, Nina buat apa?
Him : Tgh loncat2. <--bengang sbb Nina dah tanak berkepit dgn dia sgt la tu.haha

mcm kelakar,tiap kali tanya,Nina tgh loncat2..
tak penat ke kucing aku tu dr pagi sampai malam meloncat2?
aku bela kucing ke kanggaroo??kompius hamba.
.
.

ciTeR KoMPiLasi Sbb PemALaS

huarghh..hepi friday everibodi.

sangat seronok dapat break 2 jam..kononnya smangat2 la nk ngapdet tp tak kesampaian sbb diri terlalu leka dgn game2 online kat internet.

jangan salahkan aku.salahkan internet.


salahkan ia sbb kasik main secara free takyah donlod2 bagai.abis sume game budak2 ni aku main.dr makeover sampai la cooking game.yerla,bakat memasak takde elok la praktis di sini secara perlahan-lahan.at least tau la cara2 potong bawang yg betol.



citer secara mengundur bole?pagi td aku kelambatan sbb layan mimpi burukku pasal biebo yg dah cureng dgn aku.benci.asik mimpi tak guna camtu je.apa kata skali skala kasik aku mimpi aku kawen gan Matt Ugly betty tu ke..ada gak pekdah.


masa ondeway kan..ada eksiden tp sekadar dapat snap jejaka kacak yg terlibat gan eksiden tu walopon tangan dah tala henpon kat kete.pelik.pelik.alert benar dgn jejaka kacak.PANG!




dan malam td,aku menikmati megi goreng mamak yg sedap satu masa dulu tp skang nape macam dah tak sedap sejak tukar pemasak nie?aku mkn sesudu je pastu buang.why??
.
.
masa nk beli megi goreng nie,ada kes sikit la..
aku g la kat macha yg tgh goreng megi ni(sbb dia goreng depan kedai bukan aku gi terjah dapo dia sambil tolong kupas bawang putih ok)
.
pastu masa aku cakap "ane,meggi goreng bungkus satu" sambil aku pandang muke dia yg berkopiah tu,aku ternmapk ada tahi idong kaler kelabu di pinggir cuping idong dia.
.
sumpah tak tipu. T_T
.
sape yg kenal aku mungkin tau aku terlalu troma gan taik idong.*aku cuma citer kat certain people saje sbb takot korg akan lebih giat korek idong smata2 nk kasik bijih tu kat aku.*
.
aku sampai penah nk terjatoh moto gara2 ex aku nk calit taik idong dia kat aku.menggelupor sampai nk terbalik moto tgh jalan.keji.keji.
.
biebo pon dah masak dgn ke-troma-an aku ni dan slalu berlakon korek2 idong pastu calit kat gear keta aku.pastu bila aku pegang gear dia cakap "bo buh taik idong kat situ..x nampak?" lalu menggelupor plak aku dalam kete.keji jugak.kalo mati eksiden sempat ngucap?
.
jgn tanya camne aku bersihkan lombong aku.
rahsia peribadi.harap maklum.
oh,jauh menyimpang citer padahal td kata malas nk ngapdet.
.
pastu aku cakap dalam ati "kalo aku amik megi tu,taik idong tu dah takde kat lobang dia,mmg aku x makan megi tu!"
.
masa amik megi..dup-dap-dup-dap..
sambil scan lobang idong dia...DAH ILANG OKKK!!
.
mula la kepala pikir.mana tercampak?dalam kuali megi aku ke?bangang okk.tak suke dapat pemikiran camni.cuba positip dgn bayangkan ianya sedap dan sumber vitamin asli.bluekk!
.
sudahnya takleh mkn sbb jiwa celaru dan tekak kembang.



nasib baik ada backup plan aku beli chicken wing 2 ketol.haihh..diet la sangat.



tgk america next top model sampai terpengaruh nk posing cam model walopon hasilnya lebih geli drp biasa.jadi terpaksa aku kaburkan utk menjaga tekak2 anda supaya tidak kembang.
.
.
ok.dah kol 2pm.nk sambung main game lg stgh jam!

Thursday, June 25, 2009

GamBo SeLinGan : BudAk SenGaL Byk

asik tepek gambo cun cam model je kan,skali skala sila buh gambo ala2 cacat camnie.motip buat kaki belit2 camtu?

CeRekaRamA : MuMmY RiLi huRTs wiThoUt yoU T_T

.
.
Akuu merinduinya.sumpah rindu!!!! T_T sobs.

Dah dua minggu tak jumpe ok..asik dgr cite pasal dia dr org je.
SKRETTTTTT!! <--bunyi emergency brake kete kak pida.suke2 kaitkan org.

Ko pikir aku rindu sape?skandal ker??betol la tu…
SKRETTT!! <--Bunyi kepala sendiri kena seret kat divider oleh biebo. Kejam.tak suke kau. T_T

Ekceli aku merindui anak2 ku si Nina gan Yuyu.
sumpah rindu T_T sobs lagik.
Ok cam byk plak icon nanges2 kelihatan di sini.
so boleh bayangkan kesedihan aku x?

Ari2 asik dengar biebo citer je..
jeles tak terkata sbb rasa tak aci dia pelok2 ciom Nina sedangkan aku pelok POOH busuk je.
.
pastu asik citer bagaimana gembiranya Nina tiap kali dia balik umah sampaikan bukak je pintu,Nina gan Yuyu lari2 kejar kat kaki.sedangkan aku?balik umah lipas je kejar kaki pastu maut dek libasan selipar jepon aku.tak agak2 ko nk bermanja encik lipas, u know I hate u so back off!




Nina masa kecik dan masih belom kenal sape bapaknya..but how come skang ko sayang bapak ko lebih?tak aci..dunia mmg tidak adil.






yuyu masa kecik.kata biebo,Yuyu skang dah nakal dan lasak tak behave cam dulu2.bila org gosok suruh manja2,dia pegi gigit plak tangan penggosok sambil tunjal2 dgn kaki.iri hati di situ,takde sape nk tunjal2 dgn kaki dia pada aku.ah ye,aku sepak sape berniat nk kakikan aku.
.
.
Semalam sangat kelakar biebo citer sampai rasa nk lempang dia.
*eh,kelakar pon sampai nk memudaratkan org?gilo apo ko ni.*
.
Him : ayah kata bole je nk bela diorg tu.. <--sbb awal2 parents dia cam tanak terima cucu dia ni sbb takot sepah2 umah.kecik ati menantu ok. T_T
Aku : Oh yeke..bagos.bagos.
Him : Tp ayah kata nanti kena POTONG P****T dia dulu..jgn kasik beranak.
Aku : Apa???POTONG P****T???wahahahahaha.<--gelok cam giler.hell punny ok.
.
Konpius sbb tak penah dengat perkataan POTONG Pwhatever tu dalam kehidupan aku.mmg lawak giler ok.kalo bole guling kat lantai Qaseh tu,dah lama aku guling2 sampai sawan situ.
.
Tp mcm kesian kalo mereka dipotong TEEEEET tersebut..Sedangkan manusia ada ‘keinginan’, inikan pula kucing ye tuan2..
Baiklah..bab2 ni cannot elaborate more, sila tanya Doktor Thamby apa tah namanya tu utk keterangan lanjut.
.
Motip entry tak dikenalpasti sbb yg aku pasti aku sgt2 mish my babies…huwaaaaaaaa~!!!
.
*tp biebo kata kalo takde sape jaga diorg kat umah,kitorg akan bawak g PD!yeahOO!awas emy..mungkin katil kita akan dipenuhi dgn bulu kucing :P *

ciTeR BOLiNG yG MaLaS nK CiteR :)

Macam bengang tak,ke macam bangang kalo ko dah upload gambo banyak2 pastu tetiba ko terpandang mcm “besar la plak gambo ni.aku upload Large ke tadi?” pastu ada habit pemalas nk check,terus ko delete sume gambo dgn harapan nk upload semula dalam Medium size.

Tetiba bila ko nk upload baru,ko tgk mmg dah setting Medium size.so pejadah ko delete tadi??bengang tak?bengang tak?BANGANG okk!haha.aku adalah mereng sbb sakit ati tgk si tua tu duk marah2 staf baru kat sini.

Tu lagi sorg bengong.Org baru mmg la tak tau so byk tanya.tu pon nak marah.sepak tulang belakang ko kang,terus kojol.huh.
Ok takyah la emo melebih,bkn berdaya pon nk sepak kan.

Ni cite pasal boling yg dah pending dkt seminggu.i busy yer skang.
Skang kan musim closing,so byk benda aku nk tutup2..

Mari mulakan citer yg memualkan dgn ayat2 yg nk tak nak je ditaipkan.

Majlis main boling aritu diadakan di Alam Sentral ari Ahad.
Yg join Cuma kak pida with family dan Abg rozi with family jgk.
Acik with future-hubby-to-be.wah verangan verangan.



Cuaca cam biasa panas melampau.jgn silap pandangan ye,aku bukan la putih gebu mcm dlm gambo ni.ni teknik pencahayaan over benderang yg menampakkan cam putih2 gitu,the fact kulit cam BEYONCE je..puii~!



Dalam lift menuju ke boling.snap2 gambo muke teruja nk membaling..this is Biebo the good-father-to-be. good father ye,bkn GODFATHER.


KRZ si pembaling bola putar yg bergerak senget tp boleh strike jugak.tp bila aku baling senget masok longkang.gile tak puas ati!cheh.



Kak pida mommie meletup kesayangan hamba yg membaling sambil tgn kiri straight ke kiri mcm nk menari zapin.eh-eh.mtk ampun dan selamat ari raya jugak kak.. ^_^




Cik patin kesayangan daku selamanya asik berkepit je gan aku..meh jadik anak angkat acik mau?ok silap cam tak sesuai jadik anak angkat..AKAK ANGKAT boleh?



Lane penuh plak masa tu jadi kena la lepak di Bowler Café dgn menatap wajah mamat sombong yg nk amik order cam nk mtk gadoh tu.berkilatnya dahi aku,kulit licin sangat kot.MUNTAH!!!



Time ni kak pida tgh suap KRZ nasik goreng sambal sedap,tp bila aku capture jadik camni plak.pantas sangat gerakan beliau.rosak gamba.



Gumbira gumbira dapat Lane no 26.sebelah lane ada ‘awek von hangus’.kak pida anda paham??hehe.gambo lain dah x amik sbb busy baling bola dan melayan anak2 yg sebok nk baling segala benda tu.tp sungguh hepi2 walopon aku kalah.
.
Saje je buat2 kalah kasik korg smangat nk repeat balik next time.
oh,more pitchas di blog kak pida.yay!


Edited : KaSiK aKu BanGGa Diri KeJaP-KeMBanG2 iDonG

Edited : Komen Biebo pasal citer nie.

Aku : bla..bla..bla.. <--smangat citer org puji aku.gile jakun nampak sgt tak pnh org puji selama ni ek T_T
Him : Huh?org mana bodo sangat kata awak cantik tu..hehe

Keji tak keji???keji okk.i hate uuuu!

Aku : Kuang asam budak ni..yang x cantik eh??
Him : Hehe.cantik je.tp kuruskan sikit!

sempatttt okk.chist!

***************************************
ok mari lompat citer..
padahal dah draft pasal boling kat alam sentral..
tp tak teruja nk meneruskan penaipan.

tp entry ni saya adalah teruja sbb bangga okies.
kejadian di lift pagi td masa aku baru sampai opis.
rasa terawang2 ke awan dan jatuh tersembam padan muke.

seorg pompuan cina yg keje satu tempat dgn aku sgt cantik dan tinggi masok ke dalam lift di mana aku dah ada kt dalam tu.
jarang la aku borak2 dgn dia sbb dia ni 'somebody' gak ler.segan.
sedangkan aku nobody tp ada BODY okk.ok apa merepek ni.

mari hayati drama pagi ini.

She : Monink acik..
Aku : monink.. (Wah,aku pemes ok!)
She : Acik, are u married?
Aku : Nope..still single n available.hehe. <--PANG!

She : Serius available hah?
Aku : Hehe.no la..single but taken oredi.
She : Oh..u're very pretty n tall..

Aku <-- pengsan dalam lift sbb pertama kali pompuan cantik dan tinggi dan memiliki kulit putih berganda2 dr aku,memuji aku cantik..eh bukan.SANGAT CANTIK ye.

sila tadah muntah anda dalam baldi.
.
.

Wednesday, June 24, 2009

mEEtiNg yG BanYaK mAiN dR beRBinCaNg

hoi pompuan!!!blog ni dah boleh campak kat muzium hokeyy..!!
sunyi sepi jek.!!
aku disound oleh diriku sendiri then baru tersedar..
"ohh..aku x ngapdet lagi arini la...patut mkn nasik lemak td x abis.."

cheh.

dah kenapa angin malas melanda skang nie..
nk menaip mcm penuh penyeksaan je.
siap kena paksa2 jari sendiri tekan keyboard.agak2 dia tanak tekan,aku stapler jari sbg hukuman.ceyy..melebih lagi dramanya.

mari sambung citer malam sabtu pas beli contact lense tu.
*sila tgk calendar acik..skang dah ari rabu okkk.jauh ketinggalan ari sabtu tuh.*

Kisah Meeting Keicar Team di Qaseh

malam miting tersebut,meja dah di reserved oleh Emy dan Ayam.Tahniah,korg bab2 camni mmg sgt efficient.
.
tp papan RESERVED ni jadik jakunan bebudak,ok bkn budak.tp tahap bapak budak la..sebok dok letak atas bumbung kete org.pas kete pizi,keta biebo kena..pastu pas plak ke kete seblah sambil gelok2 syaiton.tak best langsung permainan korg nie.



MA Sopi yg mesra camera tp muke mcm ayu spt gadis kampung dok bersimpuh time org nk masok minang..di sebelahnya adalah Nazrul yg tinggi sama dgn ketinggian tiang telepon. <-- cite asal ditokok tambah.


Abg Jai sekeluarga..diorg ni jarang2 lepak gan kitorg sbb selalunya time miting je diorg dtg.bagos la..lepak ari2 kang cam bosan lak menatap wajah Ayam tu.wahhh..tetiba Ayam kena.


apakah istimewanya tiang jalan di tepi Qaseh nie?sila uji daya penglihatan dan ketajaman mata anda.nampak?nampak??apa?tak nampak??Kasim Tak Bape Selamat ke hape ko nih?



sila tgk yer..slipar aku dan slipar biebo di gantung di tiang tersebut dan Pizi selaku photographer gedik2 pegi snap.ni apa jadah aku jemur selipar mlm2 ni??bkn jemur yer..ni keje si Ayam.
.
dia ni pantang tgk org bukak selipar bawah meja,slow2 dia amik pastu gantung suke ati kat mana2 dia suke.kat cuping telinga ko tanak plak ko gantung ek!
.
takpe..pembalasan pasti akan tiba.dah lama aku tak gantung selipar ko kan..pasni aku nk parking selipar ko betol2 atas dapo tempat org grill ikan bakar tu.siap ko!

Tuesday, June 23, 2009

PanDanGan x JeLas,CamNe Nak PuJi aKu CanTek?

Malam lepas makan burger sedap melampau,
kitorg gerak ke Qaseh sbb ada meeting dgn Keicar Team.
Janji pukul 9.30pm..tp kol 9.15 kitorg kat Tesco lagi.

alaa..bukan jauh pon.Qaseh blkg Tesco jek.
agak2 dah terlambat,loncat je pagar belakang dah sampai Qaseh.Penipuan.


ke kedai Optik ke Optikal ntah, nk carik contact lense si biebo.dia ni melampau pemakaian contact lense sampai melebihi had masa plus tak bukak time tido.bg pelempang maut kang baru tau.degil.




saje nk tayang muke dan rambut panjang mengurai cam cik ponti.nampak je panjang dan menawan padahal ujung dah bercabang cam pencakar rumput. T_T tsk



check mata kot2 power increase bersama si akak promoter yg friendly.siap aku ngadu2 gan akak nie.aku kan si pengadu terbaikkk.
.
.
A.P : dik,kamu beli yg ni..tahan lama dan kualiti baik.
Him : Ooo..yeke.bape harga?
A.P : RM <--dah lupe.tp mahal skit dr Acuvue
.
Aku : tp mahal camne pon, nk tido kena bukak kan kak? *perli terbaikk*
A.P : Hish!mesti kena bukak sbb mata kena rest dan perlu oksigen.paling lama leh pakai 8 jam.
Aku: Haa..dia ni degil kak.mana ada dia nk bukak time tido.
.
Him : <--terkulat2 sengih
A.P : Eee..kena bukak tau.nanti dapat penyakit bla.bla.bla
Him : Saya tak rajin la kak..hehe
A.P : eh,mana bole camtu.. <--bebel.bebel.dan bebel
.
Aku : Marah dia kak..marah.degil budak nie.
*giler berjaya menjadik batu api kelas A aku nie.*


test power kat dalam bilik golap plak.



dah beli terus pakai hokeyy.yerla,aritu mata dia sampai takleh bukak sbb pedih2 cam berpasir gitu.tu lah kesannya ye kawan2 kalo contact lense cuba dilakonkan menjadik mata original.apa aku merepek ni setan.




beli semuaaaaa ni dan 3 pairs contact lense,total semua RM165.dah penat membatu api,aku menjadik suam2 kuku dgn mengepow beliau satu botol besar solution itu.yerla,ko nk byk2 pon buat apa.bukan rajin cuci pon,bukak pon tidak.




bayar dgn gigil di lutut.haha.
.
eh,aku penah tunjuk kan gambo dia pakai spek dan kelihatan spt budak skema tingkatan 5 tu?takpe,dalam entry lama2 ada kot..korek kalo rajin.tp takyah susah2 la..aku tepek satu sini dgn murah hati.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
sape budak skema ini?sms jawapan anda ke no tepon sendiri.
okie dokie..tata.


Monday, June 22, 2009

FeeLinG CheF TeRkeNaL skaLi SKaLa

Ari sabtu
Bakal mak mentua mmg patut baca entry ini sbg bukti saya adalah calon anak antu menantu yg rajin dan pandai masak.

Disebabkan kebosanan takde ektibiti,ayuh kita belajar memasak.
Gitu ayat memotivasikan diri utk menambah ilmu pemasakan.

Since duk umah Shidah nie,giler la mood masak berkobar2.
Adakah kerana umah beliau ada set periuk yg lengkap dan baru dibeli? Tu tak termasok rak pinggan baru,bekas gula garam baru,pinggan2 baru.. So mood rajin tu sungguh lain mcm.pengsan sendiri sbb x percaya.

Ni menu makan tengahari di ari sabtu.


Telur dadar hasil masakan aku.anda mau resepi telur dadar ini??layari www.masaktelordadarpontakretike.com



Sup sayur masakan Shidah yg ditambah resepi rahsia iaitu ketulan2 lada itam yg ditumbuk menggunakan ujung pisau sbb anak lesung takde.


Dan juga…ayam masak merah ke masak sambal ntah - hasil masakan aku.sungguh sedappppp. <-- masak sambal ni pon dkt sejam okk.sungguh konpius nk kasik rasanya sekata,senada dan seiring sejalan.
.
/
Pas makan perot kenyang,suke hati dan mata pon layu2 mtk ditiduri.pedulik apa panas membahang pon.siyes panas2 rimas time nie.2 kipas pon tak memberi erti T_T
.
.
Dah celik mata..pikir nk makan apa plak utk minom petang.giler buruk lantakkk!
Sambil golek2 depan tv dan suasana masih membahang,mood nk berborak pon muncul walopon kepala blur2 sbb tido petang.
Aku : Nyah,mkn cekodok pisang yg gerai dpn tu syok ni.sedap aku beli aritu.
Her : Ha ah kan..tp malas nak turun la..
Aku : tu la pasal.bestnya kalo makcik tu buat delivery servis kan.
Her : Ko ingat dia nk anto sampai tingkat 5 nie?huhu
.
Giler semangat nk tambah lemak.
Aku : Jom kuar gi beli fries..aku tanak makan nasik mlm ni..
Tetiba memasing semangat plak nk kuar..td kemain koma gayanya melepek atas tilam.


Ke Mydin kami mencarik Fries.drp nk beli fries,terus plak muncul idea tamak nk masak2 western malam ni.pompuan kan,suke melebih2 time soping. T_T



Malam ni nk masak burger sedap bersama fries dan baked bean.antara bahan2 yg bakal dikorbankan spt di atas..oh,blackpepper sauce lupe plak nk snap.malam nie aku akan meng-hell kitchenkan dapo Shidah.



Shidah selaku pembantu chef yg rajin menyenap gambo sana sini.bagos.tahun depan naikkan pangkat jadik chef..full time masakkan utk aku ok.tahniah cik shidah.clap-clap-clap




Menggoreng kentang secara deep fried..ni keje Shidah.sbb keje2 expert dan advance,chef acik kena buat sendirik.matik la kata masak burger sudah advance.pelangkung dahi sendiri dgn senduk.




Menggoreng daging burger dgn butter..tahukah anda lepas abis stadi di JB, aku penah keje kat kipmart tampoi menjual burger.maka berguna la pengalaman itu dalam penghasilan burger sedap yg hamat ini.cewah.



Chef boroi.itu biasa la kan..kata tukang masak.




Taraaa!!burger sudah siap di masak berserta baked bean.3 bijik burger berlainan rasa disediakan pada malam itu mengikut selera pengorder yg demand mcm2..chef rasa nk bg pelempang je kat sorang2.. :P
.
Shidah –bersos thousand island + tomato sauce + blackpepper sauce
Biebo – bersos thousand island + blackpepper sauce. Cili sauce reject!
Aku – Burger bersos thousand island + blackpepper sauce + cili sauce.


Budak makan burger sedap tp sengaja menjatuhkan kredibiliti chef dgn mengatakan ianya x sedap.hampeh kan.udah ku masak dgn penuh kasih sayang,ko bole kata tak sedap!sepak mau??