Monday, September 14, 2009

tOmYam SeDaP sAmPaI RaSa NaK BuNUh NyaMok!!

*tajok takde kene mengena.harap maklum tukang taip sengal banyak arini*

oh apakah busy monday??kadar ngapdet adalah se-slow sipot bab* di atas kuali.haha.masih nk ungkit pasal sipot tak berdosa tu.yuckie!

sempena bulan puasa,ektibiti byk di abiskan dgn agenda makan2.almaklumla,kata makan 1 kali sehari kan,mmg sgt bermakna la detik tu.kata org tak berpuasa ini.

dimulakan dgn ari sabtu yg pecah-mental di mana aku duk lepak umah shidah santak ke petang,kol 5 lebih baru hegeh2 keluar carik tempat buka.

dalam kepala dh plan nak makan kat Eiman's Tomyam kat TTDI shah alam tu.dengar kata hebat meletup tomyam dia.


sebelom tu singgah tesco extra beli bahan utk Chef Acik masak sempena majlis berbuka puasa kat umah ayie esoknya.apa menu aku masak??SAMBAL TEMPE STONE!haha.mandai2 tambah stone kt belakang.
.
kata tuduh diri sendiri Penagih Tempe,harus la masak tempe sebagai menu kebanggaan. *kembang2 idong sikit*



pastu terus menuju ke destinasi hey yey yey..puncak cita tertinggi hey yey.ok stop.memula survey gak la port sekitar.Ani Sup Utara-Fully Reserved.Nasik Lemak Antarabangsa-Tak minat!BigFood-Geli takot ada hidangan kaki BigFooT!





sudahnya ke sini jua kita melepak sambil tunggu kedatangan Tan Sri Biebo Haji Wahi.


bakal Puan Sri yg berseri2?OK.sangat tak logik statement itu.boleh berhenti berangan sekarang.


kedai ini sangat cozy dan i like much2 u.kat dalam tu ada pondok2 kayu tp tak cukup rajin nk masuk dalam sambil cakap dgn org bermuka lapar yg tgh duduk di situ "bang,boleh bangun kejap tak?saya ni jakun lalu nk amik gambar".
.
kebarangkalian bersidai di pinggir longkang sgt tinggi.org lapar ni kuat dia lain mcm kan.




cantik kan??cuci mata pon indah je rasa sampai sempat la tgk drama pakwe makwe bergadoh sampai cucuk ikan dgn cara menikam bertubi2!lepas geram kauuu.hushk.busy body sungguh cik shidah kita nie.haha.tetiba ko kena!




menu not bad..ada yg mahal melampau,dan ada yg tetiba cakap dgn kuat dan berlagak "murah seyhhhh~!!!" padahal jari kat menu tunjuk perkataan sirap bandung.patut la murah.



penuh giler masyarakatmalasmasak di sini.



aku order set B utk 2 org makan.ada tomyamudang+2 jus buah+2 nasik putih+kailan masak oyster+ayam blackpepper.dan cik shidah makan Nasi Goreng USA.
.
sedap giler okeyyyy tomyam dia!slurppp!!
.
.
total semua RM31 lebih pastu dapat diskaun 10% lagi.mmg berbaloi2 la.sape rasa nk belanja aku,kita ke sini yer!!!
.
ok citer tamat.byk lagi aku nk apdet nie..
.
.