Monday, November 3, 2008

Kegilaan Main Game Sims

The Sims ni best giler.
siyes aku cakap..
Game ni byk edition.
Standard Sims-mcm aku main ni la.
dok bina keluarga dan kerjaya.sampai beranak pinak.erk.
.
ada Sims Pet-bela2 menatang pastu suh kucing ko g
keje carik duit.ko dok umah.wooo..bestnya kalo btol2
camni!!
.
Sims University-psl life student kt U.ni aku x main lg.
.
Sims Cast away-dok terdampar kt pulau sambil
berkawan dgn berok.best weh.berok tu leh tolong
ko carikkan makanan.haaa..pandai la ko berok!
.
Sims Urbz-life kt bando.sosial2 sambil terkinja2
menari lagu hip hop.yg ni pon layan gak.kasik diri
ko pemes satu city tuh.aku sooka.!

and so on la...ni je aku ada..
so maybe ada lagi yg aku tertinggal.
carik sendirik!ngeh.

blek2 umah,aku teros main game ni.
very the tak sabar..
aku start main dalam kol 12.30tgh mlm..
kol bape aku abih main???
aku citer di ujung rancangan ini.
wahh..cam pengacara lak dah.i like!

dalam Sims yg biebo install ni..ada la 2-3 jenis Sims skali.but for now aku main Sims 2.sbb aku gedik2 nk berangan membina keluarga yg bahagia dan harmoni.uii..suke tau berangan2 neh.

aku telah mengcreate diri aku dan biebo.jgn kompelin kalo dalam ni watak aku sgt putih,kurus,rambut stylo,seksi,kaya..ni sume anganan belaka okk.kasik can aku feeling2 diva kejap.


bole plak cam real2 je kan.bkn fizikal aku,tp sipat kesengalan aku.miahahaha~!tgk,siap buat peace kat blkg kepala laki dia.sangat kuang ajar ini budak.hohoho~!biebo ala2 jela.siap aku kasik dia suar askar lagi sbb dia suke nau gan benda2 motip corak army neh.tp dlm ni dia cam takut bini kan.the fact,dia tak takut aku pon.eh eh,bini diakah aku??
.
kira dalam ni watak aku dh kawen gan dia la.best tau.dok design2 umah..beli perabot..buat laman cantik2..masak2..mandi2..makan2..best!cam real la ko kene arrange life ko.time management itu penting.sok2 dh kawen,bole la praktikkan!huuuuu.. ;p
ni laki bini kat dining hall..tgh mkn sama2.syok oo.kdg2 aku masak,pastu biebo masak.pastu mkn sambil borak2,romantic2..oooh menggeletis!hak3


Living Hall aku.aku deco sempoi jek.tp complete siap plasma melekat kat dinding.kaya katakan.pejam mata jek beli.hohoho.padahal aku guna Cheat Code.Sng2 dapat duit.tak payah g keje..hehe.jgn jelesi!


bedroom kami laki bini.masa ni basic je lagi aku deco.skang dh lawo.dh buh lemari baju gan sofa.pastu kan,aku leh soh mereka berom*n bg mendapatkan anak.malu tau.pejam2 mata je aku tgk. *poyo.poyo!* tp terpaksa la kan.nk anak punyer pasal.gigih!gigih!wuwuwu~!


memula bilik ni jadik bilik bacaan la.pastu skang aku dh transformed jadik bilik anak haku.hias pon ala2 ceria dan keribenaan.best wooo..sukenyerrr..!


kata byk duit kan.harus la umah ada swimming pool kat backyard. ni pon kene create sendirik.depends pada budget dan duit yg ko ada la.kalo takdak duit,tak mampu la ko nk sekaya aku ni kan.aku kaya ni pon sbb pakai cheat code.tu yg beratus ribu dalam account.keji.keji.so dalam ni aku mampu la jadik Bkn Diri Aku.best gak ek berlagak2 kaya neh! ;p


setelah berusaha gigih dapatkan anak *klasifikasi 18SX* maka aku pon pregnant.jelaslah kami berdua adalah normal.wakaka.dalam game ni la eh.dun get me wrong!bluek!nampak.dlm pada aku pregnant tu,mampu lg masak2 utk laki aku.punyerla mithali diri aku ini!main ni kene sabar la.sbb idok la ko pregnant,seminit pastu teros beranak.ko kene achieve dia punye Wants dulu.nti baru upgrade tu another level.ceyy..beriya aku explain.cam la ko tak tau kan!


akhirnya aku dh beranak!yeaaayyy!tragis okk.aku beranak dalam bilik air.tak sempat pegi spital.mukakak.aku dapat baby girl yg cumel.so aku buh nama dia Uyie.tatau nk buh nama apa yg canggih2 la hai..
.
anak aku ni senang je nk jaga masa kecik.asik tido je.cuma dia kuat kencing/berry.asik kene tuko diapers dia je.pastu kalo nanges agak pekak telinga la.huhu.tensi.tp aku kaya..so aku hired Nanny jaga anak aku.tp Nanny tu pemalas la ko.dtg umah aku bkn jaga anak aku,tp dok makan la,swimming kt pool la.pastu kulu kilir dlm umah aku pakai bikini!hangin okkk.kang tergugat iman laki aku.gagaga~!

biebo jaga anak jgk.tp pegang cam kekok2 jek.huhu.


aku tgh tukor diapers anak aku.siap berkepok bedak.huhu.eh eh.ngape aku berseluar dalam saje dlm umah.tak senonoh.tak senonoh.punyela huru hara dok jaga anak,sampai tak sempat nk melawo.pls dun try this at home yarh!ngeh3.


ni aku buat besday party anak aku yg ke setahun.aku invite la kawan2 aku.ni tgh syok blow bubbles.Nanny aku pon join ok.tah pape tah.sebok jek!


ni aku tak paham.blow bubbles ke isap ganja.siap terbang2 melayang cam stim jek.gan Nanny2 aku skalik melayang2.takleh blah.dh la pakai bikini,mengong.gelok x hengat aku.wakakaka.oh,nanny aku yg berponjot rambut kaler putih tu.nyampah doh! ;p


punyerla tekun dan gigih aku main.last2 anak aku dh besor.seee..time ni mmg dia lasak x hengat la.sbb baru pandai merangkak.abih dia tawaf satu umah.ada satu masa tu kan,aku laki bini syok tido,anak aku leh merangkak sorg2 malam bute g keluar umah.bole dia main dkt swimming pool tu.pastu gelok sorg2.hoho.scary okk.anak aku ni ada kawan gan jin kot.tetiba jek. ;p
.
tgh2 syok main tu..
aku rasa mata aku berat jek..
kepala pon cam dh lalok2 je.
oh kenapakah..??
.
lalu aku capai jam sambil mata kelip2 pedih.
oh my god!dah kol 6 pagi!!
giler.patut ar aku cam gantok.
mampos ah main game x hengat donia.
.
aku save game then teros masok tido.
bahaya.bahaya.
punyerla nk jaga life sim aku,
life aku lak huru hara..
.
tp ketagih cam isap dadah la..
ni aku x nyabo nk balik nk sambung main!
huarghhhh~!terkenang2 anak haku kt umah.