Thursday, November 20, 2008

Trip to KK-Part 6 > Pegi Pulau!

Hari Sabtu

Fizi dah pesan..
suruh bangun pagi2 pegi pulau.
sebab dia nk escort family dia ke jeti,
maka kitorg leh la follow skali.
takkan dia nak ulang alik 2-3 kali.

tp fizi tak join..mak dia tak kasik.
sbb malam tu dia nak nikah.
kira darah manis la kan..jaws suke!muhahaha~!

berjanjian dgn fizi pukul 8pg kat dpn apartment diorg sewa.
tetiba fizi kata soh pegi sarapan dulu..
kitorg pon pusing la carik mamak.
agak kepupusan kaum india di sini yer..
takdak mamak bersepah cam kt KL ni haa.
last2 jumpe la satu kedai mamak..
tp deco cam ala2 kedai melayu jugak..



memasing cam terencat akal sbb tak puas tido.pagi2 dh nak bangun.tp smangat nak snorkeling punye pasal,gagah gak la bangun.tak sabarnya weyh!ikan dh melambai2 kat aku.

ayam dan emy pon turut bersemangat lg teruja.bagos.aku soka!
.
makan kat sini bapak mahal ko.megi goreng 4 hengget,nescafe ais 2 hengget.ayoyoyo.ni dh kira standard genting neh!huhu.tp belasah jerla..no choice..sila bayo dgn muke ketat.
.
dah berkumpul kat aprtment fizi,teros la konvoi ke jeti.taklah jauh mana,dekat jer area2 situ.

sampai2 sana rasa nk meloncat cam monyet.teruja okk!cantik nk mampos tempat dia!berperasaan cam kat sydney plak!eh-eh.




org ramai kat sini pasal sini ada pusat futsal.so ramai la awek2 gan jejaka kacak di sini.bertambah indah suasana oh.. *kelip2 mata menggedik*



kitorg teros masok dalam bangunan tempat kaunter2 sewa bot.nak tgk la servis apa yg ada.time ko masok ni,ko akan rasa pemes.sbb sume penjaga kaunter akan panggil2 ko pomot servis diorg.
.
yg kelako,kitorg lepak je duduk kat kerusi sbb tunggu fizi,diorg bleh dr kaunter jauh2 tu,lambai2 kat ko..tiap kali ko terpandang diorg,diorg melambai2 dgn muke simpati..
.
"meh la naik bot saya..plis..plis"
*mata ada kuyu2 skit.simpati doh!*
.
dr riak muka diorg,tu la dialog yg aku leh simpulkan.ahaks.
kitorg yg konpius.mana satu nak naik ni??
.
last2 kitorg g la kat kaunter tu.dh pot pet2 sambil adjust2 harga..akhirnya berjaya!kitorg sewa private boat okk!khas utk kitorg berempat saje.family fizi tak join kitorg skali,diorg bot lain.mengapakah??sbb ada la kes 'ati berdarah' berlaku sblm itu.shh..aku tanak citer! ;p
total semua RM290.
dapat private boat + driver. (soka!rasa cam org kaya!)
dapat life jacket (skill berenang aku adalah amatur)
dapat snorkeling set skalik. (ada google gan kaki itik)
paling penting..bole pegi 3 pulau!!!yippie!!

bot2 yg melambak..which one is ours?ceyy..eksen.


cam kat overseas kan!


bergambo sakan sambil membayangkan diri berada di overseas adalah perlu.eh,sabah overseas what!kan?kan? kalo tak tau sila bukak peta!



kota Kinabalu welcomes us!tq.tq.


ayam dok amik2 gambo di khalayak ramai dgn SLR dia tu membuatkan kitorg feeling artis sekejap!org pandang2 okk.gagaga~!


family fizi.diorg amik 1 pulau je.sorg dalam RM33 tp tak termasok snorkeling set.hmm..rugi.rugi.opp..me said nothing!


pastu kitorg pegi stor dkt blkang bangunan untuk ambik alat2 snorkeling.kaki itik ni kena la ukur ikot saiz kaki sendiri.takleh longgar sangat..kang terlucut lak tgh laut.itik apakah berkaki satu??
oh,kali ni ayam dah bertukor jadik itik.muhahaha~!durhaka kau pada keturunan ayam kan!
.


then melepak la tunggu boat.nanti kena bayor RM6 kat pintu jeti.satu kepala RM6 tau.pastu kat pulau RM3/person.tp tu bayor skali jerla.the next pulau takyah bayo dah.
.

fizi ala2 model catwalk atas runwaymemperagakan sepender.hehe.
fizi pesan kol 3 dah kena balik darat.sbb kompem kitorg nk mandi2,rehat2 kt otel before g wedding dia kol 8 tu.haiyak.tak puas la bersnorkeling bagai.chit!


bot sudah sampai..ayuh kita ke pulau!hati bunga2 oh..


naik bot yg sangat laju.soka!soka!perjalanan g pulau pertama ada la dalam 15 menet kalo dia speed laju2.best jer..sejuk2 angin laut.fuhh..peace!


ni per motip tunjuk dahi licin ni?ni kekretipan si ayam la ni.sib baik sume berdahi licin.ngeh3.



pemandangan di tebing.tu yg kaler oren tu la aprtment fizi gan family dia sewa.otel kitorg belakang tu jer..



yeahooO!dah sampai pulau pertama yg bernama Pulau Sapi.Cantiknyaaaaa~!ternganga aku.






dah letak beg,terus sarung uniform.smangat gilo.ni first time kitorg nk try snorkeling.tp sbb aku ni bkn la penakut air,maka aku rasa takde masalah la kot.huhu


pelakon2 baru Baywatch latest season! ;p


since dh ada kaki itik..ini dilupakan!
.
kitorg bersnorkeling dgn sungguh2.sume snorkeling sendiri2..i mean takde la g dalam group pegang2 tangan ke hape.sbb rasa selamat jer.diorg dh siap2 buat tanda sampai mana je ko boleh snorkeling.belah2 jauh dr tebing tu dh kira kawasan org scuba plak.
.
tp sumpah cantik kt dalam tu!batu karang warna warni..pastu ikan main2 jer kt tgn ko.banyak okk!dan byk kali aku jumpe group Nemo..cumel.tp tak dapat pegang.diorg lari2 jer.sempat la aku feeling ala2 litte mermaid jap!hiks.

muke tak puas ati lagi.tp panas la..terbakar aku yg dh sedia hangus ni.


ok.ni tah model porno mana lak tersesat!wakakaka~!



then continue ke pulau seterusnya.call je abg driver bot tu,dgn pantas beliau tiba.kata kitorg bos kan.mana bole derhaka! ;p


2nd pulau-Pulau Manukan!




hi..i am ninja turtle!ko tatau ada kisah di sebalik gambo ini.takpela,aku malas nk citer.yg pasti mereka2 sangat keji mengelokkan aku sampai guling2.dan ianya semakin tersebar meluas di kalangan kawan2.sungguh asbestos kamu wahai ayam dan biebo!huh!!


peminat cilik turut excited bergambo dgn ninja turtle ini.hehe.cilik la sangat!cheh!


snorkeling kat sini ada lah sangat hampa.laut tempat snorkeling tu kotor giler.siap ada terjumpe plastik maggi okk!oh ikan pandai masak maggi ka?ikan dgn batu karang pon takdak.chist.tp sian family fizi,diorg g pulau ni je sbb diorg amik pakej 1 pulau.rugi jek.
.
sbb tak best,kitorg lpk2 dalam sejam,terus cabut ke pulau ke 3.
Pulau ke 3-Pulau Mamutik.


kenapa muke kami sgt teruja???nampak minah salleh berbogelkah??

no.no.kami baik2 yer.ni teruja sbb kasik ikan makan roti.giler banyak ikan!plus pulau sini palingggg cantik!tak rugi spend masa paling lama kat sini.
.
pulau ni tak ramai sangat org..pastu pantai dia cantik giler.kitorg snorkeling puas2.pastu lapor teros g warung tapau nasik goreng.alangkah indahnya makan nasik goreng di tepi pantai..
*masokkan lagu XPDC di sini..di tepi pantai yg indah~!*
.
pas makan hajat ati nk mandi lagi,skali tgk jam,aiyark!dkt kol 3.so lupekan.call abg driver ajak balik.huhu
kami sudah capek dan rentung.

udah mau sampai..giler skill abg ni parking bot.cam parking kete..siap gostan2 amik side..huhu.


amik gambo sama abg bot satu kali.sape mau dia punyer number,kasi tau aku.ada lg dalam fon aku ni.muhahaha~!

sblm balik..posing sakan dulu.hehe.i like!

keterangan gambar :x dpt diterangkan!

keterangan gambar :ayam tersepit di celah reban.


keterangan gambar : awek kesepian.pls call.
panggg!!
.
.
ok la..tu je aku sempat upload.penat la weyh.
taip panjang2 cam nk bengkok jari aku.
nanti aku update lagi.byk lg citer neh.huhu.
tunggu lagik!

nota Bibir :
Sila kempunan nk tgk aku berbikini!wawa~!