Wednesday, September 3, 2008

Bazar Ramadhan

smlm aku kuor dr opis tepat kol 4.30. aku pakat gan akak2 opis amik cab sbb nk tunggu bas,kol 5 baru ada.konon2 nk cepat la kan..tanak berebot2 naik tren.

kira ok la..kol 5 camtu aku dh naik tren.vangga!vangga!dalam pale dah macam2 aku plan.nak jejalan pepuas kt bazar ramadhan.. *time ni dh mcm2 idea tamak kuor lam pale..hiks*

kol 5.20 gitu aku sampai la kat komuter stesen yg aku park kete tu.
skali tgk jalan..ya allah,jem giler2!siyes!mmg jem x hengat la..aduudu..
dah la ari nk ujan.camne aku nk singgah bazar?keciwa!

so dekat sejam stgh aku stuck lam jem..pastu gan ujan lebat siap banjir2 lagik!
slalu aku amik masa 10-15 menet sampai umah aku..ni dkt 2 jam!
sadis..

sib baik sampai area umah aku,ujan dh benti.so aku rushing g bazar.
grab jela apa yg sempat..tawaf satu round then teros beli.
dlm ati dh tekad takmo boros2 + tamak cam slalu.. ;p


ni kira first day aku g bazar la..so bajet2 ok!aku beli :

  1. Nasik Kukus - RM5.00 (1st time aku try.tp besh giler!!)
  2. Roti John - RM3.00 (Ni wat sahur yer..bkn tamak!haha)
  3. Soya - RM1.00 (syorgaaaa dapat ais.pastu batok cam nk matik!)
  4. Kuih Cara - RM1.00 (Kuih Favvy aku..yummy!)

haaa..tu jerk aku beli.Total 10 hengget.hahaha.berjimat la sgt tu!

no picture sbb aku still frust aku nyer memory card takleh guna!

sila la guna imaginasi ko utk membayangkan keadaan2 tersebut!thi.hi.hi