Monday, August 17, 2009

CeRiTa SUka Duka Di haRI SaBTu

sabtu yg panjanggggggggg
aritu aku keluar dgn biebo dalam pukul 2 sebab nak ke bukit raja tgk Gi Joe yg dikabarkan sangat hebat penuh aksi tanpa henti.

lucky us sbb sampai sana kol 2.30 dan dapat tiket pukul 3pm.laju2 pegi jusco kat bawah beli jajan dan yogurt drink buat songlap masok cinema sbb jajan kat cinema sungguh tak logik mahalnya.
tak suke aku.

membazir tu amalan syaitonn..ingat tu.
*padahal kedekot di tgh2 bulan*

kitorg sukses menyonglap yogurt drink botol besar dgn cara menyumbat dalam beg aku tapi kalau tgk dr belakang mmg kantoi dgn penjaga tiket sebab tutup botol tersembul2 keluar dr celah beg.haha.bodo je.

overall citer GI Joe sangat sedap dan terbeliak2 mata tgk aksi walaupun kadang2 ada aksi yg nampak sangat 'kekomputerannya".

takpela..still suke dan jatoh cinta dgn hero kacak berparut tu..
seksi uuu..

bo,jangan mencuba bikin parut camtu semata2 nak nampak seksi sbb mungkin hasilnya kelihatan spt peragut.

abis wayang pukul 5.30,terus berdesup pegi Qaseh sbb Ayam akan amik kitorg kat situ untuk ke destinasi seterusnya.

kemana??
Umbai Melaka!yada!yada!

kali ni pegi berempat je.kak pida dan KRZ tidak menjoinkan diri sbb nanti mereka plan nak belanja kami makan seafood di Penang.

YeahOO..terima kasih kak pida dan KRZ!tak sabar rasanya.. :P



kali ni naik kete besar dan laju hakmilik mak si Ayam *cannot say MAK AYAM sbb ada makna yg berbeza*. gambar emy tidak kelihatan sbb beliau sdg merajok ati.haha.mati la cakap di sini hal umahtangga org.





sampai melaka dalam pukul 8 malam camtu.biebo dan aku masing2 dah lapa sbb seharian tak makan berat semata2 nak abiskan makanan kat umbai kononnya.


skali hampa sbb Ayam kata "kita round2 bandar melaka dulu then baru pegi umbai" .. sabarlah wahai perot.tsk T_T



bandar melaka yg macam pekan koboi.cantik tertarik kau mmg da bomb.



ni paling aku suke sejak zaman berzaman.rasa nak tolak pegi masok selat pastu belayar balik ke pahang dengan Jack Sparrow dan Will Turner sambil bunuh sotong2 kurita yg jahat dan busuk.




ni amik dari jauh je..Tamingsari kata emy.kat dalam tu boleh naik dan dia pusing2 tunjuk view bandar melaka.next time boleh try kot.



pastu kitorg ke Dataran Pahlawan nak jalan2 dan berlagak macam Kamilah Pelancong Dari England..padahallllll..



gambo gegar2 sbb teruja lebih sampai parkinson.oh,ada banyak pic dalam camera ayam..tu later2 la aku tepek sini sbb kena tunggu emy send kat aku dulu.


berjalan je ikot kaki tapi tak tau pon di mana lokasi kejadian.jadi sila simpan sebarang pertanyaan anda ttg lokasi ini. :P
.
dah penat jalan,terus la ke umbai sbb biebo dah tak tahan lapar sampai dah tak mampu nak berjalan.terpaksa seret dan heret ke kereta.



akhirnya!!Awas para ikan.mungkin hari ini hari terakhir anda di dunia.



kitorg masih memilih port yg sama macam dulu.sbb last time datang makan mmg sedap makanan2 dia..sampai terbayang2 dikala ketiduran.



org bole tahan ramai dan proses memasak amik masa lama melampau sampai perot dah nak meletop kelaparan.ceyh.citer nak penuh aksi je.oh,jari sape melentik2 pegang handycam itu?
.
sms jawapan ke henpon Tok Empat kampung anda.
"saya pon nak jadik jutawan jugakk.."


pemandangan dr pandangan henpon guwe.
.
.

appetizer adalah nasik lemak kecik2 dan sbb lapa rasanya makan 4 ketul pon tak kenyang kot.mmg selera hantu raya time tu.



walaupon setakat nasik dan sambal,nikmatnya tak terkata sampai tarik2 rambut org sebelah penuh histeria.


butter prawn yg sedap dan masin2 gitu.penuh kolesterol pon ye jugak. oh,sebelom makan seafood ni semua,aku dan ayam dah siap2 makan pil tahan alergic supaya boleh mencekik sesuka ati tanpa tergaru2 cam berok mat yeh sesudah itu.



ikan bakar with sambal kicap paling marbeles dan nanges setiap kali mencecah bibir dan lidah.slurpppp!!sobs sobs sobs T_T



ketam masak blackpepepper.diz time round,ketam dia tak berapa nak sedap sbb dia goreng terlalu garing sampai isi ketam tak jumpa.hampa jugak la sbb yg ni paling excited nak makan.



mangsa kerakusan manusia.



hoh..pinggan sape nie??? *tunduk2 malu..*



dah makan dan lepak macam umah sendiri, kitorg berjalan2 la di kawasan sekitar sebagai senaman bagi menghapuskan lemak2 yg berleluasa.kononnya.psiko btol.


sempatlah diorg ni soping beli frame ayat2 suci nak ditepek di umah Ayam sbb Ayam ni penakot antu.mwahahaha!
.
.
pastu gerak balik shah alam dan sampai sana pada pukul 1.30pagi.
lepas tu......abis citer!
.
*letih aku taip panjang2..dan dah kehabisan bahan nak ngapdet.fadannnn muke hakuuuu~!*