Wednesday, August 5, 2009

JiKa MesIn PoN, MasIH bOLe MaKaN CekeLat Apa

haiii… <-- ayat pembukaan simple tanda tuan punye blog kekeringan idea nak menyapa orang.kalo sapa dgn tempeleng korang suke tak?saje tanya pendapat.

penah tak korang rasa ketika sedang layan citer TERBAIK kat tv contohnya Ugly Betty dan time part2 cemas like Matt nak kiss dia *oh cemas ke nie?lempang maut satu kali* tetiba datang eklan??

hangin tak?hangin tak??
putting beliung okkk!

mcm anti klimaks kan..ok again sebut klimaks.
mmg mcm gatal sekarang.ishk3

tapi baru2 ni ada eklan yg buat aku tak jadik nak marah.mungkin sebab cite aku tgk tu tak best atau mmg eklan tu kelako cam rasa nak sepak2 je TV.eh selalu over lakonan aku kan.dah sedar.

eklan apakah??KOPI KAPAL API?? – Tettt! NO!
eklan pasal beli barangan buatan Malaysia?? - Tett NO!
eklan COCO PIE HOHOHO yg asik ulang dabel setiap kali?annoying giler -Tettt NO!!

jawapannya adalah eklan KIT KAT!!haha.lawak.lawak.
aku tak perasan ko tgk ke tak eklan ni,tp bg manusia tidak berASTRO cam aku, ofkos la ari2 layan eklan ni sbb dia kuar kat TV3.

EKLAN 1
pasal lelaki keje kat pasaraya bahagian kaunter di mana dia scan barcode menggunakan gigi.cam kambing je muka dia masa scan2 tu.lawak ok.memula aku ingat eklan ubat gigi ke hape.




tp bermotip la sebab dia tanya “WORKING LIKE A MACHINE?”. now I geddit nape dia buat laki tu scan2 pakai gigi,kira konon dia tu keje cam mesin pengSCAN la.kretip kan?kelako sumore.


EKLAN 2
pasal pompuan ni keje kat pusat karoke pastu dia menyamar jadi tv sambil tukar2 lirik lagu kat bawah tu.pon kelako part dia kuarkan satu kad tulis “Yeah!” dgn penuh semangat nyanyi2 skali.hehe


dan di akhir eklan sume makan KIT KAT sebab kena berehat sebentar gitu…Beria plak aku citer mcm la korang tak tgk ye tak.
.
.
eklan camni la aku suke sbb kelako dan muke pelakon mmg selamba sampai rasa nak tibai pakai hanger.haha.motip nak pukul2 org plak?
.
eh,perasan tak skang dah kuar eklan ramadhan jual kurma bagai diiringi bunyi2 muzik cam time nak buka puasa tu??bergelora jiwa akuuuuuuuuuuuu~!!
.
yusofff taiyooobbbb..~!!!