Wednesday, October 29, 2008

Keicar Team Hari Raya Open House 2008

wah..tajuk entry dah mcm tajuk dlm majalah.
skali skala kan..kalo tak asik la tajuk merapu..
dah tu tajuk langsung lari dr topik/isi cerita..
dish3 dahi sendirik.


ok.sempena coti dipavali tu..
Keicar Team buat Open House..
tp cuma utk ahli2 la..tak invite org luar pon..
sbb kedekut buat simple2 jek.

last year kitorg buat dkt umah Uncle..
ada BBQ bagai..ramai dan meriah..
sbb time tu ahli2 lama ada skalik..bwk anak pinak.
skang dh takde..sebab..err..takyah cite ah kot.huuuuu.

so ari isnin tu biebo amik aku kol 12..
kene gi awal sbb biebo ni AJK Bertindak..
*Bertindak apa..aku pon tak paham motipnya.*
nk kene gi amik lauk2 kat caterer.
dan teros gi umah Abg Jai yg jd lokasi rasmi tahun ini.


aku yg berbaju kurung.konon2 nak kena dgn konsep raya la kan.ni aku lam kete biebo.tunggu dia berdiskusi dan angkat2 lauk dr caterer.budak2 lain pon ada tolong.so takyah la aku nk gedik2 sebok kat situ.

ni namanya manusia buhsan tahap gaban.eee..dah berkarat cermin biebo neh.nampak muke aku skalik berkarat kan!.abaikan..


ni kete caterer yg di apit kete budak2 ni..gigih dok angkut periok belanga bagai.nampak cam tak panas cuaca kan..padahal..berbahang weh.aku dh berpeluh tiak dh.nasib baik pakai deodorant.miahahahaha~!

dah amik lauk2..teros gerak g umah abg Jai dekat kg.Melayu Subang.aku tak penah lg jejak kawasan ni.ni kira first time la..

dh sampai,si Fizi bole bantai makan kuih raya teros sambil syok layan drama2 tamil kat TV.ko pikir ni raya dipavali ke haa?tak reti2 tolong buat keje kat luar?ceyy..padahal mmg takde keje sgt pon.pastu kitorg dok excited2 tunggu citer Sivaji the Bos malam kang.wahh..tak sabo nk gelok guling2.wakakaka.

tetiba dapat call..suh kitorg patah balik shah alam escort bebudak datang sini.sbb diorg tak tau jalan.Abg Rozi yg spatutnya jd Pengescort tak dpt dtg.anaknya sakit plak..aduuuu.patah balik!

otw patahj balik shah alam,sempat la aku amik gambo kwsn sekitar.suasana yg chantekk di sini..rasa cam kat kampung jek.soka!soka!tp panas dan panas.tak tahan aku.angin yg tiup2 pon berbahang jek rasanya.or aku yg byk dosa nie???!


ada jambatan bertiang biru..kalo malam2 lalu sini musti scary ek.kompem la tempat2 camni ada 'waris' bertengek..hoho.pengaruh tv aku neh!


biebo saya yg smangat2 bersamping bagai nk menikah.pastu berpanas la plak kita kan bo..ilang ensem gan cantik kalo ketiak melekit!aisey..spoil.spoil.


jumpe budak2 sesat jalan ni dkt restoran Sri TTDI yg berlokasi sebelah Upin sajork.sume dh siap2 mengkacakkan diri dgn baju raya.smangat raya btol la..padahal raya dipavali ari nie!tak malu ke?

dah cukup korum,sume gerak..dan ari smakin panas dan diri ini adalah sangat rimas!rasa nk carik sungai je nk berendam.berendam dalam kolah pon ok la..janji nyaman.
ketibaan manusia2 kuat makan.kali ni ramai yg tak dapat join.memasing ada hal..aku rasa adalah dalam 10 bijik kete je kot..ker lebih??tah.aku tak kuasa nk kira tgh2 panas camni.kang aku meroyan sawan tetiba,abih aku calarkan kete korang. *tetiba jek.aku dh rasa topik ni dh terlari2 sikit*


masok..masok kalo tak malu.memasing dah lap2 peloh.tinggal peluh kat ketiak je tak sampai ati nk lap.kang ada lak memercik masok dalam kuah kacang kang..eeeee.


tak tunggu lama..sume pakat buat serbuan beramai2 ke meja makan..aku maintain jek sejokkan badan tepi kipas.bile dh panas rimas camni..mula la ilang selera nk makan.tp kang kalo tunjuk muke rimas kang,kecik lak ati tuan umah.so senyum2 kambing jela..*senyum kambing bermakna org yg dh busuk cam kambing tersenyum2.paham??*


antara makanan yg ado..nasi tomato,satay,nasik impit kuah kacang,mihun goreng,karipap,puding dan kuih raya.byk giler makanan..tp org tak ramai sgt pon.leh la kita pelahap sesoka ati tanpa perlu memikrkan perot org lain.


kitorg makan kat hall nombor bape tah..umah abg ni besau..byk hall tau..sini pon panas..wuwuwu.sedih je aku.berebot2 kipas dgn budak2 neh.asal sape2 block kipas dr aku..mmg aku pekik2 la soh ketepi.muhahaha.kalo org tak tau,mesti cakap,
"giler gedik minah ni..takleh berpanas2.campak dalam kawah kang baru tau.."

tp pd sape2 yg dh masak perangai aku..tau la yg aku ni kalo dah panas rimas mula la meroyan2.kan bo kan?sampai dulu biebo tanak bawak aku gi autoshow yg kene berpanas.sbb katanya nanti aku meroyan gan hangin2 kat dia..ohh..teroknya aku!!so sila belikan saya ekon mudah alih yer bo..eh,ada ker??


muke maintain makan walopon keadaan sekitar dh meruap2 panas. keadaan di dalam baju adalah lebih2 meruap.

yeayy!dapat gak aku mkn nasi impit kuah kacang..aku amik 4 potong jek.tu pon tak abis..pastu mkn satay 2 cocok,nasi tomato stgh pinggan.*perlu ke mentioned stgh pinggan tu??perlu yer..nk tunjuk btapa aku tak kuat makan..*kan aku dh cakap,mood nk makan aku dh ilang sbb aku tak berkeadaan selesa.berpeloh2.potong btol la..


pastu kak fida pon sampai..teros makan dgn penuh cekal walopon si rafiki dok nanges2 nak kat umminya.but ummi still maintain makan penuh feel!miahahaha


mereka lepak di luar..luar dan dalam samo sajork..panas.aku rasa sbb lately mmg dah tak ujan..tu panas tu.ni angin bayu meniup sepoi2 bahasa pon takdak!adoyaii..


eh eh..sape yg tambah makanan berkali2 tuh????

cik patin baru bangun tido..mamai2 tak cukup tido dan kerimasan sebab berpeloh2..cian ko patin.acik pon panas tau..tp tak nanges pon!ke kena nanges ni??ok.pas nanges aku dapat pelempang.dah tau dahhhh...huh!

sempattttt menidorkan diri tu.aksi si biebo dan Fizi membungkang cam ular sawa.aku g kejot biebo cakap ada sesi bergambo..aku berdiri la tepi dia kan,skali bole si fizi ni kasik bom kat aku.dia kentut sambil tido okkk!kuat lak tuh.keji!keji!sepak bontot ko kang baru tau.sungguh tak supan itu bontot! tp pas kentutkan aku,dia leh bantai2 gelok.chit podah!ko gan bontot ko sama jek..x supan!


ayam dok setting2 camera sambil disibuk2 dek bebudak lain..


kak fida dgn pose 'side angle' nya.hanya aku tahu mengapa..huhu.but it works kak!syabas inspekter shahab!syabas.


rafiki naik katak besau.ada ke katak besor camni weh??kalo ada,jgn tunjuk kat aku sbb nanti ko akan nampak muke huduh aku bile terkejot dan berlari ketakutan tanpa jejak ke tanah.. *sila imagine*


posto..posto..abg posmen pon ada singgah skalik.eh eh bukan!ini biebo..ku sangkakan abg posmen td..miahaha.larikssss!


dh namanya kg.melayu subang..dkt la gan airport kot.ye ke??rendah je tau kotobang dia.byk lak tu lalu lalang..kalo lastik ni kompem kena ni..


tak abih2 la setting camera nya..aku dh byk amik gambo nie..ni bujang lapok..baju sama kaler.


tgh standby2 sambil pikir nk posing gaya apa dan cuba mempraktiskan muke kaber macho.tak tahan.tak tahan.
gambar jejaka2 Keicar Team..ada macho ka?atau macha?mukekeke.ni diorg sume dok jeling camera ayam..so takde yg dok pandang camera aku neh.hampeh.


family potrait..cantik gambo ni kan..yerla.guna camera ayam..bkn camera henpon aku.harapkan camera henpon aku mmg kelabu asap la jawabnya kan..dan mmg tak muat nk sumbat sume makhluk ni lam skrin henpon aku.
dah abih sesi2 gambor2..kitorg konvoi ke klang plak.budak kelab STN buat open house.giler sampai sesat2..
overall,aritu seronok jek..cuma sangat rimas la.hope pasni kita wat open house kat london plak.leh ada salji..baru la tak rimas2 panas..
apa kata anda Mr.Presiden???
ok.tak jadik.sebab dia kata nk lempang aku.