Thursday, October 23, 2008

Nak Naik Komuter?Sila Berbaris!kui3

sape2 yg naik tren kt kl sentral..
mungkin perasan la kot keupgradean platform situ.

yela..mula2 buh bangku besi2 tu kan..
pastu skang dh ada 'sistem nk naik tren'.
hehehe..kasik aku gelok2 dlu.
aku rasa kelako la wei..

tp ada la kebaikannya jugak kot..
*tetiba berpaling tadah nk puji2 plak.*

meh aku citer..


cam besela..aku pegi dan blek keje mostly bersama2 kak aida.ok.gamba ini nampak beliau berperangai pelik.maybe sbb dh terlepas time dia makan obat.tu angin2 meroyan dtg tu.tp bkn akak mmg slalu pelik camni ker?lariksssss!



haaa..ni lah benda baru tu.ni dipanggil Sistem Perbarisan..nampak arrow tu..tu tempat org nk kuar dr tren.korg cuma perlu berbaris ikot line2 kaler tu.ada hijau,merah dan biru.nanti diorg announce la..


"tren ke rawang akan tiba di platform 4.sila beratur di garisan hijau.."

lebih kurang gitu la..konon2 nanti pintu tu btol2 terbukak dekat line ko beratur tu.katanya la kan.padahal slalu jek tersasar.suruh beratur kat garisan hijau,dia g benti kat garisan merah.sama gak kekdahnya sume pakat gi serbu pintu.


aku gan kak aida duk gelok2 je tgk diorg beratur.muke sorg2 teros serius cam budak skolah beratur time perhimpunan.pastu beratur lurus2 lak tuh.hik3.lawok.lawok.


ni lak perbarisan Rumah Merah..hahaha.tu keadaan platform tren pelabuhan klang.sangat berdisiplin diorg ni kan..patuh beratur tu.maybe bg ko tak lawak mana la kan.tp bg aku yg slama ni menghadap diorg berebut,tolak2,maki2 nk naik tren,cam geli tekak la tgk sorg2 jadik baik gini.muka skema je ko.. ;p


dan kitorg,beratur tetap beratur..tp taklah penuh tekun tertib lurus cam guna pembaris tu.papepon ok skit la bile sume dah reti berbaris ni.nak naik tren pon kira adil la.first come first serve.but still..KTM kene byk improve la wei..jgn sukati kepala tren ko je nk delay2 neh.
ok la.sekian.. ;p

*kelihatan sangat sampah entry ini..aku malas!!*