Wednesday, July 22, 2009

EnTry TaK BeRiLmiaH-DInasihaTkaN tiDak memBaCa

Haih..

ingatkan tanak ngapdet dah arini..tp apakan daya jari jemari halus mulus dan runcing ni gedik2 gak merangkak ke keyboard.

ekceli aku takdak bahan nk ngapdet disebabkan Sindrom MM (Sindrom Malas Melampau) melanda.nak snap gambo pon rasa cam kemalasan.

mmg suke jadik malas ko ni kan.patut kena attend kursus motivasi ni baru teguh skit jatidiri tu.
ok.again dah mula terpesong dan cakap merapu.


cam biasa, bila dah takde bahan akan menepek gambo2 tiada kaitan terutamanya gambo yg menunjukkan berat badan ideal di zaman dulu kala.spt gambo di atas : was taken 2 yrs back.
.
.
diz month perbelanjaan sudah kembali stabil tidak seperti bulan sebelum ni yang duit abis gara2 membayor insurans kete yg kemahalannya mengalahkan insurans nyawa.tak pepasal terpaksa menutup telinga dan mata bila syaitonirrajim berbisik
"shopping..shopping..sale..sale..~!"
.
Hate you setan!
.
so bulan ni dah boleh berangan2 sambil tulis wishlist nak soping apa.nak tau apa aku nak beli??bukan nak berlagak,tp dah kata WISH kan, belom tentu dapat so jangan dengki sekarang.
.
1) wallet -sbb wallet lama yg dh berbakti bertahun2 tu dah terbarai siap boleh nampak duit ada ke takde.ni teknik suruh kawan2 menderma ye.
.
2) Opis Attire -pasal kemeja sudah mengecil dan tak muat utk badan yg makin membesar ini.biebo tak kasik pakai baju lama sbb takot terbatal poser umat manusia.<--wahh..bajet ko seksi abis??puii.
.
3) Baju Jejalan- ni wajib beli.nyum3
.
4) Sling Bag - harus dibeli baru sbb yg lama tu mcm dah busan dipakai dan busan ditengok org.kan??dah la beli dgn abg remy,bila abg remy tgk..mcm malu.hoho.
.
5) Comforter baru - sbb yg lama dah tak indah sangat tika bergelumang di dalamnya.but still bole tido santak ke petang.cheh
.
6) Barang hiasan rumah - nak beli frame,pasu kecik, pokok hidup..bla..bla..bla
.
7) karpet hall - sbb karpet skang adalah karpet bilik aku yg dihampar di hall.tetiba kaler pink ok situ.sangat x kena konsep.
.
8) re-highlight rambut - sbb rambutku sudah tidak sekata dan dr jauh kelihatan spt gadis berambut penyapu jerami.
.
ok so far tu je yg dipikir...but trust me.selalunya lain yg aku wish,lain yg aku beli.kompemmmmm..!ngeh.
.
wah.siap satu entry!
.