Thursday, July 2, 2009

Trip To PD Part 5 : EkTiBiti ToPuP LeMaK

hi all,

mari ngapdet secara laju dan ringkas.
aku ni cepat muak nk ngapdet citer2 ketinggalan zaman nie.tak mencabar minda dan tak menjana pendapatan langsung. <--cey.padahal diri sendiri yg pending citer.kasik sepakan penalti satu kali kat aku meh.
.
ok lets sambung dimana kali ni aku akan citer kan pengalaman kami makan2 di P.D.sedapkah?murahkah?
.
lepas sesi bergambo2 kat Glory tu,kami naik ke bilik masing2 bg mandi dan rehat2 kejap walopon perot dah berdangdut sakan mintak makan.dah siap ala kadar,terus berdesup ke Teluk Kemang yg jaraknya lebih kurang 13km. plan nk makan lite2 je, malam baru nk serbu ikan terbakar.


lepak kat gerai apo tah..patutnya plan nk mandi laut sambil beryeahaa atas Banana Boat tapi apakan daya time dah maghrib dan kompem antu laut banyak berkeliaran time itu.jadik kensel nk berkuak lentang di tgh laut. T_T


order makan kerang bakar la..kuew teow la.otak2 la..kunun simpan perot nk makan ikan bakar malam kang.


lepak dr cerah sampai la ke malam sbb tunggu Abg Remy dan isterinya sampai.dah sampai tu,terus balik apartment nk mandi2 bagai sblm meneruskan misi mencari ikan bakar.misi ke PD adalah utk mkn??cheh.

.


dalam pukul 10.30 sume bergerombolan pegi carik port makan.adalah jenuh pusing2 sekitar PD semata2 nk pekena ikan bakar.1st singgah dkt kastam tu,tp ikan dah abis.lagipon dh lewat sgt,ikan pon nk balik tido jgk ye tak.


udahnya singgah kat kedai yg kitorg lunch siang tadi.kedai namo apo tah tp makanan sini mmg mahal,kureng sedap dan kureng bersih kekdahnya.tp no choice maa.sebat sudah.




ikan apatahnamanya masak 3 rasa.not bad tp tak la sedap mana. *kalo dah tak suke sume pon rasa x sedap ye tak*.dengki tu biasa.pastu order ketam tak gemok 4 ekor,dan air tembikai 2 jag.bapekah totalnya??


total RM181 okk.terkujat2 kitorg nk bayor.makan utk 8 org je yer..bapak mahal.siyes.bukan sesaje nk kompelin,tp mmg rasa tak worth it kan kak pida kan?
.
.
Ikan bakar sederhana = RM45.00
Ikan 3 Rasa = RM45.00
Ketam 4 ekor = RM48 (Average sekor 12 hengget okk)
Air 2 jag=RM32.00
plus air tambah 3 gelas dan nasik putih 8 = RM181 la sumenya.
.
sumpah mahal.rasa makan kat umbai lagi puas.
mungkin diorg nampak kitorg ni cam artis kot.
sorg satu pegang SLR snap sana sini,so mcm..
"kayo la budak2 ni..baik den pow dongan jayonyo.muhahaha~!"
.
keji ok.asik terkena camni je.apakan daya,saya bekerja membuat kira-kira,maka menjadi manusia yg sgt berkira!nasibbb.