Tuesday, July 21, 2009

SaYa si Ibu BErAnaK TiGa

Ari Ahad

Disebabkan balik lambat gara2 tgk drag malam tu, pagi ahad cam nak menangis bangun tido.siap malam tu buat plan jahat..

aku : rasa cam malas je nak pegi esok…x larat.
him : ishk.kesian bebudak tu nanti tgk org lain shoping.kan duit diorg ada pada awak.

oh pengsan.terlupa plak duit soping dah amik..
so tiada alasan utk tidak datang bersoping2 di sana bersama mereka.

pagi tu gigih aku bangun dan menanti kawan aku amik sebab aku tak reti jalan nak gi JJ Bukit Tinggi ikot celah mana.jasamu ku kenang kerana sudi membawaku ke sana.ceyh.ayat tanak kalah buku sastera.


dalam pukul 11.20 camtu aku sampai la JJ yg besar gedabak tersebut.budak2 team aku dah roger2 sebab diorg sume dah sampai dan anak2 yatim dah standby nak pelok2 aku.eceh.bajet pemes.





Taraaa!ini anak2 angkat aku yg bernama Faira,Nisa dan Shahira.masa memula cam segan2 la diorg ni,tp cam biasa la kan..ayat tackle aku ni TERBAIKKK..sekejapan dah mesra2 main belai rambut aku.tercipta kasih sayang rasanya.


tak salah aku ada la dalam 50 org anak yatim kitorg bawak..penjaga plak ada la 15 org.uhuk3.tp nasib baik memasing ada bawak pembantu,ada bawak isteri..bawak suami,bawak kekasih..bawak anak2..ramai la boleh tolong.



too bad biebo tak berminat kot join benda2 camni.takpe.boleh jaga saham aku.PANG!


me with my babies..oh diorg ni hyper ok.paling hyper si Nisa yg duk belah kiri gambo nie..terkejar2 aku sbb dia ni sekelip mata boleh ilang.nasib baik aku takde asma,kot tak dah pengsan tercungap carik oksigen situ.



pastu sesi bergambo2 dulu..nanti kalo diorg dah send gambo,aku add masok sini ek.



then berarak la masok Jusco menyoping sakan..seronok sangat time nie pasal aku sgt suke melayan budak2..carikkan baju,pegi fitting..sume tu mmg menyeronokkan.ada ciri mak mithali aku ni..anyone nk minang??hahaha.



tp diorg ni bagus tau,sume nak baju kurung padahal dalam kepala aku dah plan nak beli baby T,jeans ke hape..tp diorg tanak,nak baju kurung jugak.insap sekejap. T_T



diorg ni comel2 dan nakal jek..siap ada gaduh2 sampai nangis berebut fitting room,pastu lari2 sana sini..adoii..tp yg touching,bila aku tunjuk baju cantik2 diorg akan tanya
“mahal ke yg ni kak??ada berapa balance?cukup tak duit nak beli pencil box?”
.
mcm sedih kan..diorg tahu menghargai duit.ko tau??aku tak bape tau jugak.uhuk3


L to R: Nisa-Faira-Mak Budak-Shahira
soping cuma dua jam,sempat la belikan baju kurung 2 pasang setiap sorang dan beli set alat tulis dgn buku mewarna.hepi sungguh diorang tau.



sebelum gerak gi mCD kat shah alam,sesi bergambo selepas kopak plak.



photographer team kitorg dan photographer Jusco yg mungkin menurunkan papan iklan berwajah siti nurhaliza dan menaikkan papan iklan berwajah Acik.auww~!



pastu tunggu bas diorg sampai..dalam ketiga2 org anak aku ni,si Nisa palingggg manja..dia akan lari2 dtg kat aku pastu peluk aku kuat2 dan lama2…terharu sangat.sobs.sobs. T_T
.
sbb dah lambat tunggu bas, aku gerak gi MCD dulu dan bebudak lain escort bas ke sana.



sampai MCD rasa gembira sbb ruang atas mmg dah direserved utk kitorg je.so kita akan konker playland.yeayy!tp sebelom diorg sampai,kitorg pulun makan dlu sbb kelaparan melampau.tp sendiri bayar la kan.


makanan yg disediakan utk diorg, ayam goreng+fries+nugget dan coke.ni total up dekat RM800.



bila diorg sampai,semua mcm teruja nak makan dan main2…hepi2 je tgk.



Nisa paling ujung di sana,asik panggil2 aku suruh duduk sebelah dia.hehe.ofkos aku turuti sbb aku suke je.bukan ada niat terselindung nak curik fries dia ok.korg ni bkn bole,suke pikir keji2 pasal aku. :P


Me-Shahira-Faira.kembangnya haku... T_T



makan-makan-makan


dah habis2 makan tu dalam pukul 4 camtu,diorg pon pulang dan aku pon kesunyian.sobs.sobs.tp sempat la aku kasik diorg no fon aku,in case la kan..kot2 diorg rindu kat aku.
.
ok lah..malas nak kenang…tu je citernya.babai!!
*lari2 pegi toilet sambil menangis…haha.giler drama weyh*