Monday, August 11, 2008

Malam yg Berkejadian MALANG!!

malam jumaat tu aku dah janji gan kawan aku nk amik kek lapis yg kak fida order kt tasik titiwangsa.aku pon berjanjian la gan amy ajak dia teman aku skali.aku sampai umah dalam kol 8.30.pastu terus gegas g sentul amik amy dulu.



cik amy yg sudi menemani aku..muaxx!lap u bebeh




pastu dah sampai tasik dok pening2 carik kawan aku.dia parked kat lain,aku lak kat lain.so aku soh la dia pusing memandangkan dia nk terus balik pas jumpe aku.sedangkan aku gan amy plan nk makan2 kt tasik.kalo aku g kat dia cam meleceh la kan nk kuor masok parking.aku kan pemalas..takkan x tau! ;p



kedai ni dah maju dah.kalo dedolu sblm ada eye on malaysia,cam suram2 idopp segan mati x mau gitu.huhu.ok lah kan..bertambah rezeki diorg.tp harga dah jadik mahal la plak..



aku dok bersidai tepi jalan ni gan amy tunggu kawan aku.kang kalo aku x dok sini kang dia x nampak lak aku kan.so bile ko dah bersidai gini,tpksa la kitorg ngadap weewit2 para mat rempit gan mat2 kete.ceyy..kira aku ni still dingorat la kan.yerla..lam gelap.cam la diorg nampak muke ko cun ke x!ahaksss~!padahal tgh eksen muke sombong giler tuh!


pas kawan aku sampai, amik kuih cepat2 transfer la kete aku.aku cakap gan kawan aku tu suh tunggu jap.lagipon kete aku selang 2 bijik je dr dia. tak alih2 aku patah balik tgk dia dh blah.without any words.bole?bole??aku cam kecik ati la kan..udah la ko dh deal gan aku cam tah pape.kejap ko markup price la apa la..pastuh dah dapat duit sume ko blah camtu jer.alasannya..dia sms kata nk lari dr mamat2 yg jual brg kt parking tu.apa kalo ko kata kt mamat tu ko tanak beli, dia paksa2 sampai tarik tgn ko jgk ker??nevermind la..cuma aku rasa serik la nk berbisnes gan this kind of people.sick!
aku tau dia baca blog aku..so take note la yer.aku x mengata ko blakang2.even amy pon pelik bile ko blah gitu jer..


"aik cik..kawan ko blah gitu jer..apa daaa.bkn cakap nk balik ke apa.."



see..amy pon perasan yer!tah..lain org lain la prangai kan.aku malas nk komen pape.sbb pada aku budak tu baik dan aku penah rapat gan dia.so..just forgive and forget!cuma aku rasa aku dh kenal la diff side about her. ;p



kek lapis yg maha berat..ada 14 bijik lam kotak ni.aku kene pas kat kak fida tercayang.


pastu aku gan amy patah balik jejalan kt kedai2 area tasik.hajat ati nk makan2.pusing2 tgk takde pe yg menarik.pastu aku plan gan amy nk lepak minom dulu.meja kt luar kedai tu pon byk dh full..nampak 1 meja kosong,cpt2 aku gan amy rebut sbb nampak ada mat2 rempit nk dok.haha.baru je aku nk tarik kosi,skali....


tidakkk!!!!banyak lipas atas meja!euwwwwwww~!aku dah la fobia gan mr.cocroach neh!chaih!


pastu cepat2 lari gan amy.ptong stim sungguh!x bersih kedai dia.aku mmg cerewet bab2 tempat makan neh.aku rasa korg pon sama kan..ada plak sambil2 makan tu nk main2 gan lipas!gilakah??



last2 amy singgah beli eskrem jer..sian amy.dah la akak yg juai eskrem ni cam sound trouble skit.sebab pas boli eskrem, amy panggil nk mintak tisu sampai nk tercabut anak tekak pon dia x dengor!hoho.kelako!pastu kan, ada la 1 kapel ni nk beli eskrem..tp kedai ni x tayang tanda harga kan.pastu si boipren ni dok sebok2 la pikir bape harga.tanya2 kt awek dia.awek dia pon tak tau.


so sbb amy dh beli eskrem, amy tolong la bg tau harga kan..x salah kan!lg pon akak kedai tu takdak kt depan tu


"3.90 harga eskrem dia.." frendly je amy cakap.

nak tau per??awek mamat ni bantai jeling kitorg pastu wt bodo jer cam muke berlagak yg hamat.aku dah bantai gelok2 gan amy.maybe awek dia pikir kitorg saje2 nk borak gan balak dia.

eloo..apa balak ko kacak cam ronaldo ka???org niat nk tolong,ko lak pikir org nk tekel balak ko!pastu masa nk blah tu,aku sempat la toleh lakang tgk minah tu, leh lak balak dia lambai ala2 signal cakap thanks la kan tp sambil kaberline takot awek dia nampak.mukekekekekek~!

dan malam tu..kejadian MALANG bermula..tidakkkk!!aku eksiden okk!diulangi..eksiden!!uwaaaaa..x penah ku bayangkan kuda putih ku akan dilanggar sesoka ati.kejis pelanggar tu!!


masa tu aku nk masok roundabout bulatan pahang tu..aku dh konpiden selamat.elok2 aku masok dan signal aku stil beep2 lagik..tetiba ada cab bodo cross depan aku semata2 nk cilok masok simpang kiri.

DANGG!!!!


aku rasa melantun kete aku ke tepi.aku x nampak dgn jelas..cuma aku ingat cab tu kt blakang aku..camne lak tetiba ada depan aku.aku pulled over kt tepi.kuar gan muke berangin la.sbb aku x salah!!pakcik keling tu pon kuor muke cuak2.time ni la aku rasa perasaan org eksiden camne.gan muke2 busy body lalu lalang tuh..slalu aku yg membusykan body tgk org eksiden.haha.hamik ko!

aku : pesal u langgar kete i???? *muke dh tuko jadik singa kot masa ni*


pakcik keling : knape u tak benti..i dah kasik signal..




FU*K!! ni aku nk carut neh.signal benda kalo ko dr lakang cross aku ikt depan tiba2.aku sempat la roger kawan aku soh dtg.manala tau kan..dia kelepet aku bebukan kang.


aku : u dr blakang i,mana bole u cross i suke2.u kene la tunggu i lepas simpang then baru u masok.u cross i ikot depan okkkk.


pakcik keling : no la..u yg x nampak.skang macam mana nk setel??


aku : setel apa..report polis la!u yg salah!!


pakcik keling : ayoo adik.jgn tengking2 la.kita setel tepi saje.no need to report.u kasik i 350 kira setel la.


aku bg ko 350??babik!ko yg langgar aku bodo!!


aku : what???i kene bayar u apasal??u yg langgar i!!


pakcik keling : ok.u takmau bayar..kita g balai report la.


aku : ok.tp u jgn pegi dulu.tunggu i punya kawan sampai dulu!


time ni keling ni dah cam gelisah la kan.agaknya dia ingat aku bwk kaki pukul kot.wahh..otainya aku!mukakakak.dia siap tulih nama gan detail dia bg kt aku.sboleh2 dia nk blah dlu.tp aku x kasik gak.kih3.


ni lah cab puaka tuh.kecederaan cab burok dia tu cuma kemek pintu depan belah passenger jer.




ohhh...terlokanya atiku!sobs.kemek fender kuda putih aku.siap bercalar balar bumper.ciannya..



pastu kawan aku sampai..talk2 pastu terus gerak g balai polis..aku leh lupe lak nama balai polis tu.tp area2 pudu + pekeliling tuh.



nama pon aku captured x abih..so mmg lupe la nama balai ni.huhuhu~! masok dalam and wat report.kelako.kat sini kene taip sendiri report dia.tp dia dh ada format la kan.ko tuko2 mana yg patut jer.pastu kene jumpe pak sarjan lak kt bangunan sebelah.
aku g sesorg jer..sebab dak lain tolong bwk kuda putih aku g amik gambo.wahh.dah selalu aku amik gambo ko pon, nk bergambo lagik??huhuhu. *ayat pujok ati sendiri*
time tunggu pak sarjan tu,ada la mamat ni dtg borak2 tanya kejadian gan aku.tgk dr gaya cam pulis.rupanya call man daa.tp dia ni direct deal gan pak pulis la.so konon2 dia leh tolong aku la.
ko leh ke tolong aku masokkan keling tu lam lokap x??

hahaha.kejinya aku.aku dh cam bertukor jadik wanita jahat kan??bkn slama ni aku penuh sopan dan berhemah ke??wakakakaka


beriya mamat neh..siap lukis2 gambo kejadian soh aku explain kt dia.huhu



pemandangan balai dari bangunan sarjan tuh.
dah berdiskusi berjam2..akhirnya aku didapati bersalah!!!!!tak adil!!!sbb..polis kata mmg salah keling tu pancung depan kete aku..tp dia dalam roundabout sedangkan aku lam lane paling tepi.lane paling tepi dah dikira luar roundabout.so dr segi law, pakcik keling tu leh masok mana2 simpang dia suke. tu aku x kesah sgt la kan..cuma aku x puas ati, x kan la dia leh suke2 pancung kete org????pastu jadik x bersalah lak tu!!bangangssss!
so gan ati bengkek..beratus la duit kuor malam tu nk setelkan.pastu si keling tu leh slamba claim insurans aku repair cab burok dia tuh!cipan!kuda putih aku pon beratus gak nk repair tu..sok aku dh plan nk amik cuti nk anto dia g klinik.kopak duit akuuuu..tiada lagi perkataan SOPING or ENJOY for this month.wuwuwuwuwuwu~!
pape pon..aku rasa ni pengalaman kan..cuma aku bersyukur sgt2 sbb x ada la terok mana aku eksiden.syukur x injured and kuda putih aku still leh jalan lagik.thanks pada kawanku2 yg ada di sisi aku menenangkan aku..xde diorg mmg aku meroyan la kot.hehe.lap u!
from now, aku bertekad nak dok lane dalam roundabout sajo..pastu aku nk langgar kete org plak!muhahahahahahahahahaha~! *tawa lam tangisan neh..*