Thursday, February 5, 2009

Ku RaSaKaN SakitNya-VeRsi JiWanG

4-5 ari lepas,
biebo asik la mengadu dia sakit badan.
bahagian rusuk kiri dia,sampai blkg sakit.
cam bisa2 dan sengal gitu.

aku pon cam risau la kan.
tah kebende penyakitnya..
mula la kuor penyakit2 kronik dlm palotak.

aku marah2 dia sbb byk isap rokok.
aku ckp ntah2 paru2 gan buah pinggang dia dh rosak.
gile keji dpt makwe camni kan.
drp tenang teros gabra jadiknya dia.

pastu aku ugut2 suruh dia gi klinik.
ko bkn x paham, org lelaki ni penakut spital.
bukan semua la..jgn ko emo plak.
tp majoriti camtu la..
padahal dia tak tau kt spital la byk nurse cun2.
time ni la nk mengayat ye tak??
*ni tak sesuai utk ko biebo.sila paham ye bo!*

last monday dia gi gak la klinik...
check2 doctor kata maybe angin jek.
Huh, main petikkk je kata angin.
maklumlah,time tu gi klinik kol 9 mlm.
doctor dh menggelupor nk balik.
takde makna nk check ko betol2.

pastu biebo mkn la ubat2 angin tu tp tak berkesan.
td dia call aku cakap dh kuar bintik2 merah.
haiyak!!apakah itu??
denggi??chikugunya?? <<- buat dek je kalo salah eja

aku mtk la nasihat akak2 opis aku.
diorg kata,maybe kena kayap.
oh tidakkkkk!!cam ketakutan.

kan org kata kalo kena kayap bole bwk mati.
lak tu kalo kena kt pinggang.
bila dia pusing keliling pastu cantum,
TETTTTTTTTTTTTTT!!! abis hayat.
wallahualam la kan.
aku tak tau sejauh mana benornya.
tp cam scary giler weii!!!

Lantas aku menggunakan kuasa veto aku.
paksa2 dia gi repeat kt klinik lagik.

dan sebentar td,dia texted aku.

"bo dah kt klinik..kompom kayap"

oh noOoo.. <<--sambil jatuh terduduk dgn juraian airmata.drama itu fenting beb!

so skang kompem dia kena kayap.
doctor kasik ubat antivirus berharga RM5 sebijik.
kena makan 5 bijik satu ari.
mampos la mahal weh..
tp takpe,janji ko sehat ceria spt biasa.
uhuks.sedih oh.. T_T

ibarat peha kanan kena cubit,
peha kiri terangkat nk sepak pencubit.
gituu... :P

maka sila kasik petua camne nk kasik sembuh kayap.
mana la tau ko penah kena ke apa kan.
share gan aku okeh.
jasamu ku kenang dan tatap ku syg pakweku.
muhahaha.tetiba.