Tuesday, February 10, 2009

maNcinG di KunDANG

Isnin
setelah beroger2...
kitorg pon gerak la ke destinasi.


follow kete KRZ pasal kitorg tak penah ke sana.KRZ pon tak penah pegi,tp dia familiar la jalan tu.harapkan kami,sila bukak peta selangor tp tgk peta pon aku tak reti sgt.pengakuan jujur dan eklas nih.kekaguman skit.


terlopong tgk pemandangan Tasik Biru.tak ku tahu ada port cantik camni kt Sg.Buloh.org Sg.Buloh, anda bole maki saya.hahaha.
.
agak kesesatan gak la kitorg.terlajak jalan.pastu jalan dia yarabbi..lubang besor2 sana sini.pastu berbukit2 tanah pasir dia.giler ah sanggup mengharung gunung ganang smata2 nk memancing.
.
ok over.takdak la gunung ganang sgt pon.
.


sini la lokasinya..nama nk sedap je ko bubuh kan.



muka cam cengkerang sbb melantun2 dalam kete.sakit vontot i nyah.dh macam naik kete rally lak dah.yeke nama dia kete rally?alaa..yg cam kete lumba2 kt lumpur tu ha.




lepak2 cekidot line sambil usha2 ikan melompat2.cantik gak lokasinya cuma tak segempak sukida la.oh sukida, sila la ko pindahkan kolam ko kt shah alam!!ni tak, jauhnya sungguh damn!



cuba buat pose manja tp gagal.hasilnya tak ubah mcm pose org sakit nk terkincit.aku kepanasan la..duk tahan silau matahari.tu pasal muka begitu.


what???catch and release???NOOOO!tak soka!
.
sbb normally kitorg mancing,balik teros gi masak ikan tu.sungguh sedap cam nk pengsan.ni kalo takleh bawak balik pejadah nk mancing???rugi oh.
.
tp dh katanya pemancing tegar,apa dia fedulik kan.mancing kt sukida pon lom tentu lagik dapat ikan jugak *bkn ayat nk downkan kamu ye wahai pemancing sekalian*. maka, mereka berkeras nk mancing gak.dapat tak dapat, tu lain cite.
.
so ok.mancing lah. mancing lah.
.
.
sini umpama mini zoo dan kebun dan ladang.wutever la.sbb bercampor aduk.so lets cekidot.

ini burung...burung apa ah?helang eh?gile kacak burung ni kan.segak dan macho dan bergaya.



kucing parsi yg maybe byk kali dh tercelup dlm kolam.gebu tp sgt comot.bluekk.takmo gesel2 kat aku plis.i ni memandang rupa skit.wakakaka.



ayam dan rebannya. weh ayam <-- boipren Emy. sini ramai sedara ko doh!muhahaha.




koko.aku pnh mkn kecik2 dlu..tp dh lupe camne rasanya.terasa gak nk curik..tp dosa la plak kan.eceh.




buah ciku...favvy aku gak neh.pon dh lama tak makan.ngidam.ngidam.



kera ni cam cilakak.masa aku gan kak fida nk lalu, bole dia main nk terkam2 kitorg.menciput aku gan kak fida lari.gelok2 cam tarzan kitorg.sgt kelako dan berdebor ye.cilanat ko kera.tp dia cam baby lagi..muke pon comel je.wahh..tetiba puji plak. <-- bg mengkaber sipat keji dlm diri.
.
.
amik port.cam bese bukak tikar,bukak khemah,bancuh dedak..



indahnya..cantiknya....tetiba cam nk nyanyi lagu industan.


budak ni toksah cite la smangat dia tuh.


lepak2 mancing sambil mkn cucur kak fida buat.syorgaaa oh.biebo sgt suke cucur ni.so acik kena blaja dgn akak la ek camno nk bancuh dia.ceyy..skang suke lak dah main masak2.ehem.ada sape2 nk masok minang??? PANG!!


house boat.bole gerak2 ye umah ni.ko dayung la ke mana ko nk bawak dia.best2.tp cam tak berminat sbb cam tak bersih dalam dia.
.
bole tgh2 mancing ujan turun dgn lebatnya.sume bertempiaran lari menyelamatkan diri.


aku lepak dalam khemah layan Buletin Utama kt henpon biebo.biasala,aku kan mengikut perkembangan semasa.
.
bile ujan benti,sambung mancing.KRZ bape kali dh nak dapat ikan, tp terlepas begitu sahaja.kalo dapat,mmg kitorg songlap bawak balik.pasal niat tak baik,sbb tu tak dapat.wakakakaka.insap seketika.
.
mancing berakhir jam 11 malam.teros balik umah memasing sbb mata dh berpinar mengantok.kesimpulannya,minggu ni kita tak lucky nk makan ikan...tsk.tsk T_T