Thursday, February 19, 2009

OpisKu Di ROmPaK..PoLis HeLPP!!

dua tiga arini opis aku kepochi.
pasal ada pencurik masok dgn penuh bergaya
lalu merembat laptop dan jacket mahal sorg bos tu.

pencurik ni mmg ati kering.
sbb dia curik time org ramai lam opis.
tp takde sape perasan.
gile profesional ko nih.
mtk autograf!eh-eh..over.

kejadian ni berlaku kt level sama gan dept aku.
cuma dia kat wing belah sanun.
baru jap ni td aku received email dr Admin.
meh sebok2 tgk meh.
ko kan suke tgk benda2 sensasi camnih.haha.
padahal diri sendirik sebok nk citer.

******************************
Dear All,

Please be informed that on 17 Feb 09 at about 12.00 pm, an intruder had entered into our office at Level 8.2. ( Admin & SOSMA wing) and stole one laptop computer. We are able to capture his image on CCTV and forwarded herewith are some photographs, which can be zoomed, for identification.

Please contact us should you have any information on this person. Your cooperation will be treated as confidential. Thank you.


********************************

gitu la info yg diorg kasik.
mari kita tgk gambo pencurik tu.

kalo ko jumpe kat memana,
ataupon sedara ko ke,kawan ko,diri sendiri ke,
sila kontek aku..ada ganjaran menunggu.
iaitu aku belanja white coffee kt coffee bar opis aku ni.
menarik kan?kan?



pencurik itu adalah berbaju putih di belakang tu ha.nk masok ke opis kitorg ni kena ada pas yg ko kene tag kt pintu.kalo sekadar tolak2 gitu,mmg takkan terbukak la walopon ko menggunakan kuasa kuda..ewahh.sila peratikan jam kt CCTV.



pintu sipi lagi nk tertutup..tp mungkin beliau cepat2 menghalangnya dr tertutup teros.bijak gak pencurik gemok nih.nk kasik tepukan ke lepukan?



ok.dia teros mengangkangkan glass door tuh.bila pintu tu dh dikopak luas camtu,dia cam takkan tertutup sendiri la.statik camtu je.aduu..aku explain ni ko paham ke tak tah.buat2 paham la yer.kalo x paham gak,sila kelebek pintu opis/umah ko.mana tau kot2 sama habitatnya..huhu



oh.cerdiknya ko penyamun!dia letak fire extinguisher tu kt pintu.so kalo staff lalu lalang,diorg takkan tutup la pintu sbb dlm kepala dok pikir "maybe bebudak admin letak sini kot.pintu rosak gamaknya.." psl bebaru ni pintu ni ada prob skit.
.
.
dalam masa kurang 2 minit, beliau dh keluar membawa laptop dan jacket mahal tersebut.giler pantas wehhh!tp sume cam pelik sbb pencurik ni mmg selamba mati.yerla,time tu kan ramai org tgh keje.tp takde sape perasan.
.
maklumla,opis aku ni ari2 ada staff baru masok.pastu konpius, tah2 dia ni auditor ke..pekerja maintenance ke..mmg takkan cam punyer muka dia.
.
maka kesan dari kecurian ni,sume dept berjaga2.pintu mmg takkan ternganga sesoka ati.aku pelik gak,pencuri ni cam tau2 je bilik bos tu clear..hurm..misteri ni.patut ke aku berlagak cam CSI menyiasat kes ini?huhu.
.
pesanan utk pencurik, kalo ko berani sila ambil sume PC lam opis ni.PC okk..bukan laptop.aku kompem ko akan gaya berganda2..miahahahaha~!