Wednesday, January 7, 2009

Ari yg Sgt2 GiLER!!

Yes.arini giler.
cam sesak napas aku dek kebizian..

bos aku tu pon satu..
dia gi buat2 cam cemas nk matik.
lagik la menggelabah aku buat keje.
taikkkk betol.

ko mmg la org gelar "minah gelabah"
takyah la nk drag aku skalik pegang title tu.
euwwwwww~!!

ko bayangkan..since smlm aku komited.
smlm balik bapak lambat..
sbb aku nk clearkan bank recon tu.
pastu fedup tak dapat nk siap..

pening aku carik mana figure yg tak betol.
manjang tak tally..
korek sana..browse sana sini..
still tak berjaya.why?why?why??
i hate my job!rasa nk benti gi keje gan Donald Trump.
tak alih2...

sudahnya malam td tido tak lena.
dok pikir camne aku nk solve benda tu.
dok pikir celah mana figure aku termissed.
babik kan.

ni la nasib keje kira utang cam aku ni.
tak aman idop.chist!

pepagi td,sblm smpat aku landing atas kosi..
bos aku dh tanya..

"acik,are we done with bank recon??"

palotak ko.
aku cam nk mampuih buat..ko sdp2 je tanya.
ada gak yg bekpes makan penampo kang.

aku cakap tak siap lagi.
kalo ko nk cepat..buat sendirik la ngok. <-- ayat tokok tambah
sbb bulan 12 punye transaction tak closed lagi.
tu menggelupor smcm tu.

pastu tanpa sempat menjamah karipap sardin sedap tu,
aku teros sambung perah otak.
giler babi berpinar bijik mata tgk nombor2..
muntahhhhh!!

company aku ni byk branches seluruh donia.
so yg aku handle ni,branch kt Malaga,Perth.
cam sedap je bunyik kan...
tu la aku tgh ayat2 bos aku suh anto aku p sana.
kekunun cam lawatan sambil belajo la kan.
ko ingat dapat???mampos la ko situ.
takde dia kasik de.

bos sengal aku kata,before lunch kena siap..
dah la aku kena buat utk dua bank..
satu bank AUD..satu lagi USD..mampoi la oihh!
dah la dua2 akaun tak tally..

yg jd masalah tu..sbb operation kt australia,
tp account based kt tempat aku.
so cam byk info termissed sana sini la.
kdg2 diorg salah key in figure la..invoice tak masok la.
melecehhh..

sbb tu bos patutnya kena anta aku pi sana.
dok tgk2 apa yg patut..
wahhh..cam bagos je ko tu kan.
padahal ada niat lain tuh.

aku ni plak jenis takleh stress kalo wt keje.
aku rasa sume org pon camtu kan..
pastu pantang btol kalo org push2 aku.
aku tau la nk buat keje,
takyah la ko berlari2 cam beruk gi tempat aku
sambil buat2 muke cemas mcm bangunan kita ni nak runtuh.
annoying giler!

pastu selang 2 menet tanya aku dah siap ke belom.
eeeee..cam nk kasik hentakan bawah dagu jek.

aku maleh nk layan bos aku tu.
beliau sedikit mereng <--tipu. byk mereng sbnrnya.

pastu before lunch..aku berjaya!!!
account itu sudah tally..soka!soka!
sumpah..cam nk menangis gembira.
bodo btol perangai kan.

tp btol la wei..aku cam lega gila..
bos aku pon dulu terhegeh2 nk buat ni.
kira aku terer ar dr dia..
sila bg jawatan ko kat aku skang!
muhahaha..giler berlagak!

sbb nk siapkan mende tu,aku lunch lambat arini!
dan lauk pauk byk dh abiss..mencikk!!

pas lunch..sambung buat USD account plak.
dah la dia nk aku cepat2 siapkan,
pastu dok kaco2 aku soh buat keje lain.
cam bangang tak??bangang okkk.

aku siap tarik2 muke dh..
muncung panjang sedepa.
lantak ko la..bos tak bos.
ingat aku ni kuli ke..segala keje ko aku nk buat.

tp alhamdulillah..sume keje aku dh siap..
legaaaa..gumbiraaaaaa~!!

tahukah anda..
dulu zaman skolah,aku cukup anti subjek akaun.
aku tak minat nk main2 gan untung rugi ni.
dengor Credit-Debit pon cam nk pitam tak paham.

tp skang..ni la periuk nasik aku.
lelama cam jatoh chenta lak gan keje camni.
mmg la ko stress bile tak jmpe penyelesaian dia..
tp once ko dah dapat..klimaks dia lain macam dow!
mmg ko tersenyum puas sajork.i like!
haha.gilo.kejap nyampah,kejap suke.

ni dah kol 7 malam..dan aku still kt opis.
ada keje lagi aku nk wat utk audit plak.
sok auditor dh nk serbu..tak soka!
lgpon nk balik skang kompem jammed.
baik aku lepak opis..dpt mkn MCD free!
yeahooooOO.

gile panjang luahan ati aku kan..
sila la berpinau bijik mata ko plak..
huahuahuahua~!