Friday, January 16, 2009

AWAS! Tapak KemaLanGaN

Kan aku citer smlm,
Ada eksiden kat area umah aku..
Kesian..org tu meninggal di situ jua..

Aku ni bkn bole dengar org eksiden2..
Mula la nk fobia tak tentu arah..
Bawak kete pon terlebih ati2 tetiba..
Mula la mencapai kelajuan 60km/jam..
Haih..laju lagi komuter tanah melayu..

Tak kisah..janji aku selamat.

Pagi ni..aku nk la survey2 port eksiden tu.
Smlm cam tak sempat nk busy body..

Kebetulan masa kat simpang tu tadi,
Trafik light tukor kaler merah..
MERAH TANDA BERHENTI.
Jadi,pepandai ko.

Aku bukak mata luas2 utk spot kesan eksiden tu.
Aku pon tak tau belah mana org tu eksiden..
Jd kena gigih la jenguk2 sambik kecik/besorkan mata.
Zoom in skit..pastu Zoom out plak…

OK GOT IT!


Nampak tak??kat tepi ni haa je rupanya.nasib baik la masa aku lalu sini smlm,org dh alih mayat tu.kalo tak mau trauma aku sbb dkt sgt tgknya.ni tak bape clear kan?sbb ada kete tgh lalu lalang.sebok je..org baru nk wat kajian CSI nih





Ok.kali ni jalan clear..nampak tak tompok darah tu???byk kan..nape la diorg tak cuci darah tu.ni bole jadik kawasan berhantu ni..eee.
.
.
Bila lampu hijau, aku jalan la…
Tp mata dok jeling2 tgk darah tu..
Bila aku tgk side mirror,baru nampak jelas..
Kat divider tu,ada kesan ‘splash’ darah tu..
Ya allah..ngerinyaaa…
.
Kakak opis aku cite td.
Adik dia nampak eksiden tu secara live.
Org naik moto tu langgar kete wira.
tercampak cam kain buruk..Melayang2 gitu jek..
pastu kepala terhempas kat divider sbb helmet tercabut.
oh god.ngerii!
.
taknak la aku citer lebih2..
so korang sila berhati2…
aku wat eklan keselamatan jalanraya secara percuma ni..
.
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!

kempen keselamatan ni mmg tak relevan langsung gan gambo aku berkebaya nih.tp who cares!!!sukatik la nk tayang muke bajet cun sendirikkkk!miahahahaha~!