Tuesday, January 20, 2009

Haiwan KesukaaN Saya

saya ada byk kucing.
kucing saya ada berwarna oren,putih,hitam dan tompok2.
saya sangat sayang kucing saya..
tiap2 petang saya membawa kucing saya ke taman.
*pejadah plak bwk kucing ke taman.bwk la boipren!huahua*

ok.apa aku nk cite ni tiada kaitan gan taman.
tp ada kaitan gan kucing..

ko suke kucing???
aku sukeeeeeeeee sgt2..
sbb aku takot gan binatang lain..
tak kira la ayam ke,hamster ke,rabbit ke..
mmg aku takooot nk pegang!
aku berani pegang kucing je.

maka kucing la haiwan peliharaan kegemaran saya.
err..kegemaran ke..kesukaan??konpius aku.
wutever..janji ko paham.

recently,mak aku inpom kucing kt kg dh beranak.
yeahOOO..mak dapat cucu lagik!hiahiahia.
tahniah mak!tunggu cucu btol lambat benor kan.
.
so lately kalo call mak aku,
asik la topik anak kucing baru tu.
aku pon menggeletis la kat sini..geram!geram!
sbb tak dapat tgk anak kucing tuh.
dah la cara penceritaan mak aku ni mmg over..

"bulu cam kapas tau..cam anak ayam!"
.
"abah asik letak dalam poket je..kulu kilir angkut.."
.
"gebuu..gebuuu..pandai tau..manja lak tuh"
.
"comel sgt..org dtg umah sume geram2 tgk dia"
.
"mak kalo gi bandar,rasa nk cepat balik je..rindu kt dia"
.
hahaha..mmg overrrrr!!!
tp tula kenyataannya..
ketaksuban terhadap kucing mmg melampau.
.
paling over,tiap kali call..
mak aku mesti kasik anak kucing tu ckp gan aku.
miahahaha~!
.
"haa.cakap..cakap.."
.
pastu kucing tu miow-miow la kt tepon..
aku lak dh menggelupor kat sini.
menggigil rasa nk masok dalam gagang tepon.

aku mmg syg lebih kt baby kucing..
yg cam dh tua2 tu,aku tak berkenan sgt.
wakakaka.memilih...!!


umah aku tak penah takdak kucing...
tak penah pupus la kiranya..
dr aku kecik lagi camtu..

pastu masa kecik2,kalo kucing mati..
aku gan abg gan adik2 aku,siap ada upacara funeral ok.
tanam..pastu pacak ranting kayu wt cam batu nisan.
amik bunga tabur2 sambil nangis..huhuhu.
sensitip sungguh.

dan aku bahasakan diri aku gan kucing..
kalo baby, aku bahasakan "Mama"..
kalo kucing tua2 skit.. "kakak"
huhuhu.cam mereng kan.
tp aku suke jek..dan aku suke lelaki suke kucing.
so bile kawen, kitorg bole bela kucing... ;p

sbb tak tahan dgn cite mak aku,
aku paksa adik aku MMS gambo kucing tu.
pastu aku pengsan!comel sgt.. T_T










gambo dh takleh nk kasik besor dh..
uhuks..rasa nk balik kampung laaaa...
.
aku nk taip panjang lagi.
tp bos aku ni mtk penyekeh..
soh aku entertain auditor..
tu keje ko la bengong!!
baik aku jadik bos camnih...setan!

k..later aku ngapdet lagik..
nk gi asah kepala lutut aku kt dahi dia jap..hahaha.
pekerja terpuji terkeji..