Friday, January 2, 2009

PicNic + MemaNciNG

ok.still lagi siaran tertunda.
ni cite pasal cuti awal muharram last monday.

sbb takdak plan yg gempak2..
kitorg decided gi picnic sambil mancing.
haa..baik kan aku.
begitu memahami hobi boipren terchenta.
sila masok bakul dan angkat sendirik.

sbb tu la aku gedik2 memasak pagi tu.
ok tipu.
shidah yg masak..
aku potong2 je apa yg patut dipotong.
kol 7 pagi dh gi pasar okkk..
sungguh bukan aku.ahaks.

dah siap segala bekalan makanan,
biebo fetched aku pastu teros gerak ke destinasi.

di manakah???
dekat area ke sungai tekala tu ha.
bapak la jauh oiii..tol 3 kali tempuh.chist.
tp sbb fizi kata port tu menarik the bomb.
harus la pegi try.


dalam kol 11.30 sampai kat Sukida Resort ni.saksikan muke2 kaki pancing yg smangat waja.kali ni yg pegi takla ramai..ijan,ina,fizi,adik dan kak pida sefamily.



kitorg amik port bawah bangsal ni ha.senang ada sinki,meja kosi bagai.pacak khemah pon kt bawah ni je.lagipon ada anak2..so selesa la skit kan.


kolam mancing kat sini mmg super lawo la aku cakap ko.suasana dia cam nyaman2 gitu.pastu ada 3 ekor kuda bebas berkeliaran di sekitar.mesra alam sungguh sbb jinak sajork.tp aku x berani dekat.takooooooot.terbayang2 kalo dia tendang aku.kena lak tang dada..ohhh scaryy!!
.
kolam kat sini harga dia RM10 satu joran.ko mancing la sampai ke malam,mmg tu je ko kena bayo.kecuali kalo ko nk bawak balik hasil pancingan,kena la bayo RM5 per kilo.berbaloi kan??


aku dgn aksi 'ikan pasrah tersangkut di mata kail.'
.
aku tak banyak amik gambo aritu sbb aku gedik2 amik gambo kt camera kak pida.so ko riki kat sana la nanti2 ek.sbb skang beliau sgt malas nk ngapdet.muhahaha~!jgn memalas wahai akak!


hasil tangkapan..sampai ke malam kitorg mancing okk.dapat la patin 4 kilo.bwk balik shah alam,upah kedai suh masak.mmg supersedap dia masak wehh..menanges kalo makan!huhu.
.
.
ok.later ada story lagi.
kasik aku bernapas sebentar.
jenuh aku marathon ngapdet neh..fuh.fuh.fuh.