Thursday, June 4, 2009

KiSaH seRam SehInGGa tERpaKsa TuMpanG uMaH oRg

smlm sampai umah dalam pukul 6.40 gitu.
sempat la layan matahari sambil loya2 tekak tgk Jalaludin Hassan pujuk bini muda dia tu ha.siap ciom2 kepala okkk..x tahan aku!!bwk2 bertenang pakcik jalal oii.

pastu aku terlelap atas sofa tanpa sempat mandi dgn syampu baru.
sador2 dah pukul 7.15 gitu..paksa gak heret kaki gi mandi.
kang kalo layan mata,kompem mlm kang cerah je kekdahnya.

dah mandi sume..apa lagi nk buat kan..harusla layan game.
cepat2 on lappy nk main SIMS aku yg makin indah ni.
aku x ingat mlm smlm tu aku stop main kat mana..

jadi masa SIMS tu tgh loading,aku duk layan berita jap.
tgh2 kusyuk tgk berita tetiba berbunyik garau2 je kat tepi telinga aku!

aku terus keras sambil dada DUP DAP DUPP DAPP!
masih ada bunyik garok2 kasar tu..pejadah wehhh!!!
ada antu kaaaaaa!!!???

sambil mengkaberline supaya antu x tau aku sedar kewujudan dia..pelan2 aku pandang lappy aku pura2 nk main SIMS.rupanyaaa.....


babik la ko!!!rupanya sims aku tgh berdengkur tido daa..najisss btol la!aku kan x ingat mlm sblm tu aku save time bila.rupanya aku save dia tgh tido.so continue terus part ni la.
.
cilakak!tido ngorok bapak kuat.buat aku saspen sajork.bodo!haha. <-- padahal diri sendiri penakot melampau.

mana ada antu..so bole continue main dgn sng ati..lalalala~!
.
.
main sampai pukul 10 gitu sambil layan Kimora kt 8TV.
aku main dah jauh dah..sampai karier aku jd hebat.
so aku save laa..elok je aku quit,teros PLOP!!!
blackoutttt pulakkkkkkk!! 1 apartmen impian bergelap okk!
phewww.nasib baik sempat save.
.
umah aku gelap gelita..kaku terus atas sofa sambil mata tgk kiri kanan.
puh-puh baca doa serapah kejap.pastu cepat2 call biebo dgn harapan dia leh call TNB ngadu. <-- jgn harap!
.
aku : bo,umah blackout...takoott..
him : yeke?umah awk je ke?
aku : x..sume umah kat sini..
.
him : pasang la lilin..
aku : xde lilin...
him : torchlite?
aku : pon xde..
him : dah tu ni buat apa?
aku : buat bodo je atas sofa..nk jalan takot terlanggar2.huhu
.
him : bo bkn nk takutkan awak..tp cuba tgk belakang langsir.ada antu...
WAK LUUUUUUUUU!! x membantu langsung okk!
.
aku : wei..jgn la.PANG kang..
him : tgk kat dapo awak plak..bla bla bla
aku : diam!diam kamu!
him : bawah sofa tu ada apa yang..?
aku : eeeeeee....!!!
.
terus aku letak fon. <--kalo henpon pon panggil letak ke?maksud aku matikan perbualan.ah,beria explain!
.
pastu dia call balik la pujuk2 aku kan..aku kan gedik. :P
.
sbb letrik lama la plak keputusannya..aku decided nk kuar.
panas dan ketakotan okk.gelap ni mcm2 lak nampak kang.
.
roger lieza,dia kata dia lambat lagi sampai damai.
so aku nk gi umah kak pida tumpang tgk tv dan tmpg kipas.hehe.
.
maka lepak2 la aku di umah kak pida sambil bergusti gan patin dan apiki.
kak pida ajak tido umah dia,tp aku cam malu2 kambing kan.
lagipon pikir baju keje sume x gosok lagi.takmo la kelam kibut pepagi sok.
.
kol 12 dgn harapan letrik dah ada,aku balik la Impian..
rupanya still bergolap lagik.damnnn uuuu!
.
patah balik umah kak pida sbb kenangkan aircond bilik dia sgt indah.
kalo tido umah aku gelap2 panas gitu,kompem sampai ke pagi aku x bole lelap.
.
dan malam td saya tido bersama kak pida dan anak2...
nyaman2 je kena ekon..rasa takmo bangun pon ada!
hahaha.mengada.
.
dan pagi tadi aku balik umah mandi sume.arini mcm cergas je..sbb tido indah dalam ekon.hik3.tp muke dalam gambo ni cam spastic la plak.sgt tak mencerminkan kecergasan.abaikan.
.
kak pida..thank u!!