Thursday, June 19, 2008

Ada Apa Dengan Hari Ini??

Arini aku sampai opis lam kol 8.35..takdela lewat sangat kan..5 menet tu lambat pon sebab arini aku pakai kain..so takleh nak jogging yer..ahaks.
Arini tuko training kat Yellow Room balik..aku prefer sini sebab rounded table..senang nk tanya2 trainer kan..lagipon dok ngadap muke kekawan..besh skit nk borak ke..
kutuk2 ker..haha.motif..motif.
amy masok pas tea break katanya..ada hal la tu..
aku x bekpes pape pon tau..sian aku..dah ber acapella dah perot aku..
udah aku ni kan pesen manusia berbekpes..mesti ar perot aku cam acah2 majok gitu..sian ko perot..I'm cowie.


We back to Yellow Room!



Kol 10.30 jer..Prittttttttt!!!wisel tea break telah dibunyikan oleh kami2 sendiri..haha
trainer pon dah paham yg kitorg asik la nak mencekik..huhu.
gegas2 la kitorg pi naik atas..perot dah lapa yer..kalo 5 menet lagi terlambat makan,mmg jatuh pengsan japgi neh..hiks.poyo.




bekpes pagi ni...sandwich tuna + chicken, pastu ada roti jala..
ishk3..sedapnya la..nyum3.

ditambah lak gan bunga segar di depan mata..oh indahnya..hehe


" Hoh???!sape abihkan makanan aku ni???kuang ajor tol la.."
*tanyaku sambil mengelap mulut yg ada comot kari2 itu.*



tup-tup si amy ni muncul gan senyum simpulnya..
amboi ko amy,bau makanan jer terus muncul ko yer!ahaks.





haaa..mamat bawah ni kan..kira dapat spotlight la kat opis aku..sebab dia ni ensem and kiut.
bebudak kata la..bukan aku.. (kaberline yer encik.hehe)
aku saje je curik2 snap gambo dia..skalik leh lak flash aku nyala.dia pasan weh!
ayark!!!kantoi la plak!budus!budus!matik la malu!
pastu aku wat kaberline la gan kak raisah tepi aku ni..
wat sebok2 konon2 aku amik gambo alat pengesan kebakaran atas siling tuh.
yerla kan..sesuai gan konsep x lama lagik ada latihan fire drill..ekekekeke!
malu btol la..cam bangang rasanya!
tp idok la kitorg over minat yer..lagipon dia cindian..mak i carik menantu melayu sejati yer!kui3.


hehehe...gambo curik!halalkan yer..


Then dah kenyang masok balik la training room..sume dok kusyuk wat keje.
aku gan kak Raisah dah siap2 wat exercise before tea break td..so skang ilek jerla kan.
pastu aku bosan2,aku snap la gambo diorg ngah tekun neh..kelako kalo tgk2 gelagat org depan mata ko kan..aku asik la nk tergelok..korang tgk la sendirik..



"1 + 1 =2...2+2 = bape ek???"





"camne aku wat x jadik camni ek..rasa nk terkeluar dah otak ikot telinga aku neh!"




"Aiyaa..chisehk puyau siangpau yap yip sam sek"




"susahnya..sampai sakit gigi aku wat menatang neh!"




"Haiyaa..manyak susah sampai air idong wa terkuar woo..slurpp"



"adeh..x cukup jari nak calculate neh..campur la idong gan mulot skalik!"


Dialog ni adalah rekaan semata2 yer..
tu atas dasar imaginasi syaiton aku..wakakaka
sebab depaorg ni star yer..senang2 jer wat exercise itew..huhu



Yeay!!12.30 pi naik lunch..i like!i like! arini makan nasik ayam..yeahoo!
aku makan kat department aku jer..x masok bilik semangat sebab x cukup korum..kui3


nampak sedap kan..tp sayangnya sos dia masin giler!masam pon ada..
potong tol la..kalo x, kompem 4 pinggan i makan!huhu




soup dia sedap..and tepi tu ada kopok.nasik ayam mmg makan gan kopok ker??




desert harus yer..honeydew..x sodap sbb x manis!
*banyak songeh ini budak!*





air pe pon aku x tau namanya..tp sedap la..
yg berserdak tu laicikang..aku x minom itu.tu kak Ruzy punyer



pas makan..lepak tempat aku sat...i mish my place u...cey.konon2!
Then sambong la kelas lagik..bla..bla..bla..bla..



muke mereka sangat terseksa kan?apakah tandanya?
tu maknanya nk kene pi refill energy lah tu..hahaha



jop pi makan jop!amboi..berseri2 ko!bercahaya muka tu..ahaks

aii..sempat la kitorg gedik2 posing kt receptionist tu..udah katanya renovate 1 juta,
harus la ko bergambo eksen kan..tp port ni x lawo..sebelah kanan tu lawo..
nanti aku try ngambik kt situ ek..sbb i malu la nk snap2..nanti dikatanya aku jakun!
eh bukan btol ke korg anggap aku camtu???matik la aku bunuh korg!haha

aku and kak menie..ishk..tinggi gak aku ek.leh jadik model neh!wakaka.sempat lagik!




aku gan amy..pe motif amik gambo tepi dinding neh???
ini idea amy..so kretip la ko neh!Huh.



Tea break makan Pizza gan Bubur pulot itam..Bubur pulot itam???
Oh no..my feberet!!




aku suke kawan gan diorang..sbb diorang kuat makan cam aku!ekekekeke



ishk3...x besh la bubur neh..x berselera i..
*matik la x ngaku dokali tambah!*
aku kan..siap refill lagi bubur neh..saje je amik port dekat2 gan served table tuh.
dah tu mangkuknya cinonet benor..tp aku amik gan kaberline la kan..
saje cakap kuat2 gan amy..
"Eh amy,best ke bubur tu??" sambil betul2 baju nk bangun kan.
"Best acik..." oh,amy pon berlakon.haha
"patut try neh.."
Kataku sambil membawa mangkuk yg dah kosong aku makan first round td.
dah refill, si amy leh gelok2 kt aku.
"ko ni nak berlakon x reti la acik..patutnya ko amik la mangkuk kosong atas meja tuh.baru la real nampak cam ko baru nak rasa..ni ko angkut mangkuk yg ko dh makan watpe!"
hahaha.budus aku kan.ni gara2 bubur pulut itam la neh.
kan dah jatuh airmuka aku sebagai pelakon berwibawa.hak3.

muke kepuasan..blurrpp!


final session aku dok main game jer..nak bertenet sever problem lak..
sebab task yg diajor ni idok ada kene mengena gan kerjaya aku..
thi.hi.hi