Monday, June 23, 2008

Aktiviti Sabtu..Lepaking x hengat

Sabtu tu aku wat operasi besar-besaran ngemas umah..lam kol 12.30 aku bangkit mandi manda..pastu mula gan mendobi sebakul baju.sib baik x cuci gan tangan yer,kalo x mmg kasar jari jemari i..auwww..ngeh3.
pastu aku nyapu dr bilik sampai la hall gan dapo sume..pastu ngemop satu umah plak..pastu tuko alas meja makan..pastu lipat kain baju...pastu susun pinggan mangkuk lam lemari..pastu lap kabinet tv..susun cd2 game bagai..and last skalik baru la menjemur baju..

Fuhhh..terjelepok atas sofa aku..penat okeh!Bibik ko pon takde serajin aku pecut2 wat keje gini..hiks.yerla,bkn slalu aku leh tekun2 gini..sbb umah tu aku dok sorg..sape yg nk sepahkan.huhu~!

Aku gerak p shah alam lambat...lam kol 5 lebey..sebab si Biebo jugak busy gan operasi ngemas store umah dia.aku kuar terus la pi carwash kt area umah aku tuh..si kuda putih aku dah comot abih dah..dah x kaler putih dah..cam kelabu taik anjing pon ada aku tgk!hihihi
anto dia pi mandi,aku tiba2 rasa kelaparan..yerla,kalo weekend mmg x nentu aku makan.ni dah kol 5 lebey aku x jamah pebenda lagik..sian aku ek.then aku lepak la kt gerai depan carwash tu..tgk2 la pe yg leh di makan...




aku x pasti..ni kita panggil gerai la kan??huhu.i konpius yer.





aku order kuew teow goreng..aku cakap ko gan muke siyes nih..sedap giler kuew teow dia!
sumpah x tipu..huhu.banyak sayur gan udang and rasa dia mmg sukar digambarkan gan kata2..muhahaha.*tu ayat org x reti masak cam aku*
so pasni mmg every weekend aku pekena kuew teow neh!


Pastu ada la insiden berlaku..kat lakang meja aku ada 2 org mamat la..jangan tanya ensem ke x pasal aku x pandang pon muka depa..yerla,tgk aku sorg2 kan,so diorg ngade2 la..dok panggil aku "kak Long..Kak Long "..wei,bile masa lak kita jadik adik badik neh??aku cam muke akak ko ker?hahaha.besela..tu ayat kan..aku x la kata depa nk ngorat ke hape..dah namanya dak laki,mesti ar noty2 kan..aku wat derk jer..pastu diorg bengang kot..cakap aku sombong la..apa la..mengong!nak jer aku cakap kan, nama aku bukan kak long okeh,ko panggil pekik sampai serak pon ada ke aku nk toleh??lain la kalo ko panggil acik ke..kak cik ke..memang pon aku x toleh jugak!wakakaka!budus!

Pastu cepat2 gerak p shah alam..udah berjanjian gan shidah nak amik dia bawak lepak kat ali korner..port bese la kan..

Ting Tong..i dah sampai cik shidah oi..kua la minah ni gan lenggang kangkung.aku nak snap gambo dia,skalik hp aku jem lak.terpaksa restart..chist!

Aku : Eh, jap2..ko diri situ jap..jgn dtg sini dulu
Shidah : Pehal Nyah? (teragak2 nk jalan..hehehe.kelako aku tgk)
Aku : Alaa..jap2..jgn gerak! (Sambil tgn godek2 hp)
Shidah : Hah,ko nak watpe??amik gambo aku la tu!pastu tepek kt blog ko..xde maknanya
Aku : Hahahaha... (aku dh berjaya snap!)








pastu sila la dengor ceramah dari makcik ni yg ala2 nak low profile..
aku nak pomot ko la nok..udah katanya ko takde steady balak lagik..opss..hahahaha


Then sampai Ali Korner,lepak la kitorg berdua..aku dh roger Biebo,katanya japgi sampai..masa aku lalu kt jalan besor dkt2 umah dia td,aku nampak dia dok tonggeng godek2 kete dia lagik.so sila la jgn percaya dgn word 'sekejap' dia tuh..i dah masak yer gan pangai laki i tuh..huhu
so..just two of us yg lepak...kua la gosip,isu semasa and masalah umahtangga bagai..tiada rahsia antara kami yer.katanya dh kawan dr kecik kan?kan?..


since training nie..aku dh gemok!!waaaa..tidak!tidak!dagu dh dua yer!ishkkk


Dah azan maghrib baru la Biebo sampai..chist.lama aku tunggu okeh.arini takde ektibiti pape..wayang sok baru pi tengok.so lepak2 sajo lah..adik gan adik bongsu Biebo si chela pon join lepak.potpet2 la berciter tah pape citer tah sambil aku layan God of War kt PSP biebo.dah nak tamat yer aku main game tuh.sungguh emosi dan ketakutan nak lawan gan makhluk2 jahat tuh.mmg babik sume kua la dr mulot aku.hahahar



saje je aku gedik pakai rantai Biebo..dia nyer cangkuk udah patah...kene tuko baru.
nampak tuh,naga yer..sila gerun gan haku.hik3



syiling jepun Biebo jumpe kt kedai halfcut..ada katanya kalo melancong ke Jepun,leh guna duit tu..ko nak beli apa gan duit tu syg oi..bayar tambang bas pon x cukup!ngeh3.


nie la adik bongsu biebo..aku rapat gak gan dia..sume rahsia dia lam tangan aku.haha.
lak tu slalu kantoi mesej dia nak send kat bf dia mesti aku ternampak.dah ko tayang henpon depan mata aku pesal..mmg harus aku kepochi!kui3.
ni saje aku candid snap gambo paling buwuk untuk dia dan aku post kt sini! dengki katakan!
sebab dia ni slalu carik point nk bahan aku.sebab aku dah murka,aku balas dendam kt sini!wakakaka. *gelok cam syaiton*


Pastu rakan seperlepakan bertambah gan dak2 Keicar Team yg datang memeriahkan ahli jemaah menteri.aku x snap gambo depa sume sebab time tuh tgh ada angin kuat2 cam nk ribut gitu.so i berkepit gan biebo sobab sejokkkkkkk..ekekekekeke~! *sila muntah jika nak*