Monday, December 22, 2008

Aku Si PengAsuh TaskA

tajok kali ni ada kene mengena.
tp sipi2 kat tgh2 cite nanti.
saje gedik2 aku bg sedap skit bunyiknya.
baru la bernapsu ko nak baca kan?kan?
hiahiahiahia~!

ok.pas main boling,
teros kitorg berdesup gi Sec 13.
malam tu Keicar Team ada miting..

ni miting ke bape ratus haa?
manjang jek miting kejenya.
Patut tuko nama kelab kan..
Kelab Miting-Miting.
oh..kiut la plak bunyiknya..

sbb upin skang sesak giler.
byk plak dh kelab2 keta lain mlepak situ.
space dh la limited.
sampai tak cukup gelas/pinggan/kosi meja sume.
so kali ni kitorg mengalah.
tuko port plak.tp dkt2 gan upin gak le.

port baru adalah Mr.Kaya Kopitiam!adui..pesal la buruk sangat nama kedai ko neh.Mr.Kaya tu apa?nama org ke nama kaya yg sapu2 kt roti tu?ke nama bos ko Mr.Kaya Maniam a/l Kaya Muthu?wutever la kan.yg pasti kedainya cantikk dan nyaman.me like!



kitorg para ibu *ibukah aku??* lepak kat kedai makan2 sambil belek2 menu.yg lelaki2 sume tgh miting kt parking lot.sini variety gak la makanan dia.western pon ado.



cantik kan?sini tak ramai sgt customer la.kalo ada pon,sume turun dr BMW okkk.perghh..patut la nama kedai ko Mr.Kaya,org kaya2 je datang rupanya.tetiba nk feeling kaya jap.


aku dan cinta atiku..cik patin yg byk kerenah dan idea bernas.ni kira aku training la jaga budak lasak2 gini.sok2 dh ada anak sendiri senang..ku cepuk jek.anak org takleh la kan..miahahaha~!


kak fida dan apiki.best je lepak sini kan kak.sejuk dan nyaman jek.mmg sesuai la kalo ko nk bawak makwe ko dating sini.


aku makan nasik goreng pataya.it was ok-ok sajork.ada plak telur tu tutup atas jek.pataya kan ko kene bungkus the whole nasik..bkn ko lepek sekeping je atas tuh.haiyaaa..cut cost ke hape?
.
.
dah makan2..budak2 kecik ni sume dh berlari sana sini.terpaksa la aku bawak depa pegi main2 layaknya aku ini adalah guru taska.takpe.aku suke je layan budak2..as long ko tak buat perangai over kan.kalo over..mmg aku bertukor dr pengasuh taska yg mithali,kepada mak tiri bawang putih!haa..sila la lari dgn penuh ketakutan.

ni konon2 nak main nyorok2..tp si patin tak reti lagi.aku suruh si patin nyorok,dia bole nyorok sebelah budak yg kira2 tu.kompem2 la kantoi yang oi..huhu~!


oh,kat ujung sana mereka tgh miting dgn penuh ketekunan.

pastu aku panggil bebudak kecik ni duduk gan aku.aku bukak citer antu memula tu..pastu tetiba aku sendirik rasa takot.teros tuko citer sang kancil gan buaya.muhahaha.budus sungguh.
.
pastu aku paksa sorg2 bercerita gan aku.ko tgk,smangat budak kecik ni bercerita..kisah puteri raja nk kawen dgn lelaki ensem rambut terpacak.wakakaka.tergelok2 aku kat situ.ko tak tau camne feelnya dgr citer dongeng imaginasi kanak2.best giler woo.
.
mula2 puteri raja tu tak jadi kawen dgn lelaki rambut terpacak tu pasal ada nenek kebayan jahat kacau ke apa tah.tetiba last skali,puteri raja tu bercerai dgn lelaki ensem rambut terpacak tuh.hoh??bile masa plak diorg menikah tetiba nk cerai ni??muhaha.lawak sungguh.layankan aje.
.
pastu mereka2 dah abih miting.
teros gerak gi minom kat Qaseh Cafe.dkt2 Mr.Kaya tu jgk.
selang 2-3 lot kedai sajork.
so jalan kaki jerla kitorg ke sana.


dok sini lepak2 sambil minom,gelok2 syaiton.kutok2 org.sgt seronok korg eh.

biebo aku skang makin smangat training dukung anak,ko dh kepingin sangat ke bo?takpe..ni still tahap blom lulus lagi ni.usaha lagi ok! ;p
.
pastu aku gan biebo nk pegi amik kete kitorg kat depan Mr.Kaya tu.tgh2 berjalan tu,we saw sumting rili2 strange!apakah itu???ni kena panggil CSI suruh siasat neh.mana la tau benda itu merbahaya utk kehidupan alam semesta nih.
.
ianya berponjot2..
kaler putih dan kelihatan berat.
basah pon ada kot..tp cam kiut jgk.
.
pikir.sambil tenung.
pikir lagi..cam kenal jek..
cam penah lihat..tp di mana yer..?
garu2 dagu skit..
biebo urut2 misai dgn muke curious abis.
.
.
pastu pecah perot kitorg gelok2.
cam nak guling2 atas jalan sambil hentak2 kepala.
nak tau apa???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


benda ni ada tgh2 jalan..dan pastinya dkt port kete kak fida parking td.haaaa..akak.sila la jawab!mukekekekeh.larikssss~!!!

.

.