Monday, December 1, 2008

Kejadian Malang Rim Baru

kan dalam entry lepas aku citer..
betapa aku ni aware sgt pasal rim diorg psg ni.
betapa aku takut membayangkan kalo2 tayar tercabot.

maka malam tu masa nak balik..
aku bawak slow and steady.
wah.perlu ke ada word steady di ujung ayat?

aku ni bkn la kaki pecut sgt.
sbb aku takot eksiden..
ngenangkan dosa yg byk..
dan byk tgjwb terhadap family,
maka aku jadik seorg yg berhati2
walopon x soka pakai seatbelt.
*harap tiada pak polisi baca ini blog*

aku gerak dr upin around 11.30pm.
bawak rilek je..sanggup x bukak radio.
sbb bile sunyi sepi,aku alert pd sbrg bunyik
yg dikuarkan dek kuda putih aku.
so kalo skru tayar tertanggal ke..
konon2 leh detect dan cpt2 bertindak!
kononnya la kan.huhu.

pastu,lagi 1km nk exit ke kota damansara..
aku terasa sumting yg tak betol.
ada bunyik 'geduk-geduk-geduk'
cam ada benda longgar kt tayar depan kiri aku.
ceyy..dan-dan cam McGyver kepekaan aku kan.

cepat2 aku pulled over dan benti.

jantung dah dup-dap-dup-dap.
pandang kiri lak utan gelap.
highway ko pepaham je la..
even byk kete rasa gak la seram.
tetiba teringat cite Jgn Pdg Blakang.
Babik ah.

amik fon teros roger biebo.
biebo kata jgn kuar kete..
dia akan dtg menyelamatkan aku.
oh my hero~! *masokkan lagu tema keluangman di sini*

pastu aku try la gerak ke depan lagik.
aiyak..makin bergoyang kete aku.
hampeh!!

maka aku dok dediam sambil kasik hazard lite.

kejap2 call biebo tanya lokasi.
aku takot okk.bkn takot antu je..
takot perompak la..pengganas la..
macam ko tatau zaman skang camne antunya manusia.


dalam 2o menet biebo sampai.lega.lega.rasa nk peluk2 ciom je.wah over plak tgh2 highway.tak pepasal kena langgar lori kang.



biebo bukak2 check..rupanya sume nat itu dah longgar.ya allah..sib baik tak tertanggal tayar aku.huhu.itu tak mungkin la berlaku..cuma kete tak stabil kata biebo.nasib baik aku sgt aware malam td.sbb tu aku takot kalo org tak cukup alat buat kete aku ni.ishk3.



lepak tunggu bantuan.biebo nk ketatkan nat pon takleh sbb alat takdak yg sesuai.so roger ayam suh anta bantuan tambahan plak.sbb ayam kat upin lg.dia blek umah dia mmg lalu tempat aku tersadai ni.nasib baik je kan.


ayam sampai..so keje ngetatkan nat adalah sukses.alhamdulillah.jap je kesahnya.tp tetiba kete biebo yg tgh hidop tu tak alih2 matik.ayark.kompem battery dia kondem lagik ni.


sib baik biebo bawak alatan utk jumper.sambung la gan kete ayam.start2 takmo gak.ah sudah.ni btol2 kong dh kot.


menguruskan kete biebo adalah sangat lama.aku rasa dekat sejam gak la.pastu curik battery kete aku plak.try masok kat kete biebo.
.
org kata battery tu umpama jantung kete.so aku rela je kasik jantung kuda putih aku utk kete biebo.dah syg punye pasal kan..jantung aku pon saggup aku kasik kat tapak tangan dia.wahhh..menggedikkkkk!ayat cam jiwang cam sampah!!!sila la muntah sbb aku sendirik dah rasa loya ni!muhahahahaha~!
.
mujur la pas masok battery aku,kete biebo pon berjaya di startkan.pastu pasang blek battry kat kuda putih aku.kalo tak aku nk guna battery hape plak kan.battery tandoori??skalik jeling jam dah pukol 2am yer kawan2.sangat la tah pape melepak di tepian highway begitu.chaihhh.
.
kekonon penat dan tido lewat,maka pagi td aku kesiangan.wuwuwu.