Wednesday, December 31, 2008

tRip tO CheRatiNg - Part 3> Mkn Hanginnn!!!

ari kedua di cherating byk diabiskan dgn mandi laut.
pastu jejalan mkn kopok lekor gan satar.
asik la keje mencekik je gayanya.

tp satu ari tak mkn nasik.
*pura2 lupe pagi tu dh mkn nasik kt tepi laut.*
kitorg plan nk tontong makan ikan bakar mlm tu.
jenuh gak la pusing cari kedai..
sepanjang2 jalan tu,kedainya penuh.
kedai lengang plak takdak ikan bakar.

last2 jumpe la satu kedai bernama Yang Seafood.
kedai yg membuatkan jiwa ko hangin satu badan,
why?why?why?
sila tunggu di ujung rancangan.


muke kelaparan.kak fida,sila perati muke encik sopi.anda teringatkan sesuatukah??hahaha.pecah perot hakuu..tp kesian beliau kan kak.tp still nk gelok cam syaiton nih!!




pasangan merpati sejoli.KRZ time ni pon dh berhangin kus-kus dah dgn minah amik order tu.sbb???ok.kalo ko jadik customer,ko hangin tak kalo org meniaga tu amik order muke cam taik??hanginnn okkk.pastu cam membentak2 nk marah.eee..rasa nk kasik penyekeh je.org nk kasik income,ko layan baik2 bole??plis pegang kaki aku weh..rasa nk melayang je penyepak padu nih. *ok.drama mmg best kalo melebih gaya gini*


ayam dan emy pon join the club.berdesup diorg ni dtg cherating.yerla,kete ko laju katakan.side skirt ada dua2 belah..huahua.



oh bieboku..kenapa buat gaya ginik?ni dh lapo tahap mereng gamaknya.sabo yer.sabo.



adik dok melayan cik patin yg hyperactive.eh,still nampak muke Mr.Sopi kt sebelah tu.terkenang lagi skalik!!muhahahaha~!



again..apiki mengukur meja makan.kali ni dgn skill lelapan peringkat 15.



makanan pon sampai..ada ikan bakar,sotong goreng tepong,tomyam campo,sayur kangkung dan kerang rebus.order utk 15 org.dah la lembab nk mampos servis dia.berjam nunggu baru dpt mkn.giler kedai cam sipot!
.
.
ok.meh ngumpat skit.
nk tau kenapa kitorg tak puas ati dgn kedai ni??
sbb..mahal nk mampos okkk!
aku rasa dh standard mkn kt restoran mahal2 dah.
.
ko bayangkan..ikan bakar 4 ekor dkt RM200.
dah la ikan tu kecik2..pejadah mahal benor??
pastu segala benda nk charged.ko mtk air suam pon dia kira.
mampoi la oi kedekot!!
.
ok.lantak ko kalo ko markup lelebih.
mungkin ko nampak kitorg ni org luar..
so ko ketok kaw2..padahal ko bengong.
bile dh mahal,sok2 org nk dtg lagi ker??
tak hinginnnnn laaa!!
.
ok part tu still mcm pi mampos ko la kan nk cekik darah.
yg paling sakit ati..minah sekor tu la.
dah la masa dia amik order,aku dh sipi2 nk maki.
dgn muke ketat dan tak cantik tu..so annoyingg weh!
lantak la kalo ko tak lawa..tp manis2 la muke senyum kt customer.
ni buat muke kerek mcm mtk aku sesah kt batu jalan je.
.
masa nk bayo kt kaunter,
aku gan kak fida dok tanya2 dia pasal bill tu.
so dia nampak cam bengang psl kitorg x puas ati.
last2 bila dh bayor bill dkt 400hengget tu,
dia bole amik duit siap jeling2 sambil campak duit tu dalam laci.
lebih btol siallll~!!sakit plak ati aku yg tak penyabo ni.
.
so aku kasik la sound sedas kat dia.
mampui ko la pompuan.nk meniaga takde adab.
mmg aku tak jejak la kaki aku kt kedai ko dah.
so guys,jgn la menyinggah Restoran Yang tu..
kedai dia btol2 tepi jalan.nanti ko riki blog kak fida.
kak fida ada gambo kedai dia tu.
jgn pegi situ okk..mari kita boikot sambil membawa sepanduk!!
ok over.
.
.