Friday, March 13, 2009

CInTA 3 SeGi

Tanda-tanda boipren ko mencampakkan ati pada pompuan lain.


#bila ko mesej dia,dia reply lambat pastu pendek2.padahal sblm ni,sampai 3-4 muka.bile ko tanya dia kat mana,dia sedang melepak2 di mamak.tak sesuatukah??tgh melepak pon busy ker?lain la kalo ko msg dia tu dia tgh keje ke,menebas semak samun ke,bercucuk tanam ke,menebar jala ke..sesuatu..get it??


#bila dia jawab call/sms,seboleh2 dia cuba jauhkan diri dari ko.kalo baca sms pon cam nk cover2 sampai masok bawah meja.pastu dia akan sedaya upaya elakkan ko belek2 henpon dia.cara paling selamat,simpan henpon dalam poket seluar.

#tersalah sebut nama pompuan yg langsung takde dalam senarai kawan pompuan dia yg ko tau.

#Bila call,tiada lagi nada excited nk bercakap gan ko.paling keji dia nk cepat2 matikan talian umpama cakap dgn ko ni satu penyeksaan.amboi..amboi.

#Bile ko tanya, balik2 lepak tempat yg sama..tetiap ari or malam kat situ..hmm..very the sesuatu.

#Bile dia pandang ko, apa yg ada dalam mata dia : KOSONG

#Dia takkan call/mesej ko selagi ko tak mesej dia.pedulik apa ko makan ke tak,tido ke tak.

#Ko merajok??gi mampos la..dia tak koser nk pujok.org dh ada backup katakan.

#Mula suka dengar lagu2 yg ada kene mengena dgn org baru jatuh cinta. Bab ni ko kena alert skit la…

#Mula pandai menipu dan memutar belitkan byk benda..dia kata dia kat sini,tapi bile ko buat Friend Finder *gunalah Hotlink,aktifkan dirimu!* dia kat tempat lain.ko pon call la nk tanya, bole dia kata dia kat kedai makan walhal suasana sunyi sepi cam dalam umah..umah sape??.time ni ciri2 tak jujur tu dh sgt2 terserlah.Awas.bukak mata anda.


#Bila bersama ko, dia takkan bawak ko lepak port yg dia tetiap ari dia lepak tu.Reason why, kalo pompuan sekor lagi nampak,maka akan tercetuslah perang umpama di tanah Gaza. Anda tak dinasihatkan bergadoh di khalayak ramai.Sgt buruk dan cam manusia tak berkelas..kalo nyampah sgt pon, cuba bertahan..pastu set pertemuan 3 pasang mata,barulah boleh bukak penumbuk penerajang dan kasut tumit di dahi. <-- pastikan tempat itu sunyi.
.
#Dan paling utama..instinct ko.bile dia tak jujur gan ko,kompem ko akan rasa sumting dalam hati tu..cam tak sedap ati..cam berdebar2..org kata kalo kita dh sayang dia,sekelumit ati dia tersasar pon ko bole rasa.ni depends pada kekuatan instinct memasing.tp aku dh nampak depan mata aku,ramai pompuan yg instintnya kuat dan tepat.so tanya2 lah ati sendiri.but, bezakan instinct dgn perasaan hasutan setan..


and one more thing, dont u ever trust his close frens..
what's fren for??coverline terbaik beb..
no worries..soon or later,tuhan akan tunjuk jgk.
just be prepared yerk.

Ok lah..ni bukan lah 100% fakta yg tepat.
Cuma dr pengalaman aku dan org sekeliling aku,

Renung2kan dan selamat beramal.
Sekian Tazkirah petang jumaat.

diakhiri dgn lagu seram..CINTA TIGA SEGI.

bErtahUn sUdaHkU mEnUngGu dIrImU
akhIrnYa kaU mEnJadI mIlIkkU
sUkarnYa UntUkkU mElUpakaN mU
kErna kaU kU cIntaI sElalU

tapI saYanG kEhadIraN kEkasIh laMamU
daTanG kEmbalI mEngEnanG cInTa daHulU

mEngapa InI sEmUa harUs bErlakU
aPakaH InI sEmUa kErna dIrIkU
sEdanGkaN akU cUma waTak daLam pEcInTaaN
tak sanGgup akU mElEpaskaN mU

kaU IbaraT tEpEranGkap dI tEnGah lautaN
tak tahU maNa aRaH uNtuk kaU mEnuJu

aNdaI kaU pInTa uNtuk mElEpaskaN mU
tErpakSa akU tUrUtkaN
daN JuGa InI sUatU pEngaJaraN
dI daLam pEcInTaaN