Thursday, March 26, 2009

tEkaK aNda,BuKaN teKak SaYa

Huarghh…arini aku x busy langsung tau..
Giler lenguh kaki sebab dok bergoyang je..
Dah la sejok melampau sini..ujan lebat lak tuh..
Saje je goda2 mata aku suh lelap kan.

Patutnya aku x busy ni,leh la marathon ngapdet.
Tp no idea la..bahan pon takdak..
Nk menaip pon cam penuh peyiksaan..sedih.sedih.

Tp ada la benda aku nk citer ni..
Ni pon citer dgn penuh ala2 jer..
So kalo ayat cam sampah,ko buat dek jela eh..
Byk bunyik,ko PANG je diri sendirik patblas kali.haha.

Smlm aku kuar dr opis dalam kol 7 malam gitu.
Pastu kena la menapak ke building sebelah tempat aku park kete tu.
Masa tgh jalan kaki kat sidewalk tu sambil bergayut gan biebo,
Aku terpandang sesuatu kt tepi jalan tu.

Aku : oh bo,I found sumting!! <--ceyy..padahal aku cakap melayu ye.saje je kasik ayat omputih sini.baru la gaya Azizah Mahzan kan.haha.tetiba.
Him : Apa??
Aku : bla.bla.bla.dan bla. <--kasik suspen kt ko skit.
Him : Dah tu awak amik ke?
Aku : Amik la..leh jadik bahan kt blog ni.
Him : Eeee..pengutip!
Aku : Haha.pedulik.

So kekawan,apa yg aku jumpe??
Wang 100 dolar USD?no tepon abang ensem?
Tiket tgk F1?anak kucing comel mtk simpati??

Salah.salah.salah.

aku jumpe ini.


kotak rokok Dunhill yg dh kosong.

tah pape kan..nampak kotak rokok pon kutip.
ni kalo timbang x sampai 10gram.
bkn leh jual pon.

mmg la..tp apa yg aku tertarik,
kekretipan tuan punye rokok ni dulu.
nk tau kenapa?ceyy..byk lak soklan aku nie ek.
nk citer,citer jela.kepochi lebih.


Ko pasan tak yg kotak rokok Dunhill skang
ada letak gambo2 kanser tu?
kira nk takutkan perokok la kan..kasik insap sikit.
so gambo2 tu mmg quite ngeri la.





yg lawaknya,tuan dia ni dulu siap conteng2 gambo tu guna marker.wahh..tau plak ko ketakutan kan.mmg gambo depan belakang dia conteng.giler mengelabah dan menggigil gamaknya.tp still gak gigih ko sedut asap tu kan.




yg tak tahan tu..siap tulisan Rokok Menyebabkn Kanser Leher pon abih dia conteng.pergh..merbahaya btol trauma ko ni ek.
.
.
so motip entry aku ni,
sila la berhenti merokok.
.
kalo ko nk asap sangat,
tonggeng je belakang kete ko.
isap la asap ekzos yg lebih menebal tu.
.
.
Amacam bo? :P