Tuesday, March 3, 2009

biLe aCiK tERjuMPE BeROK

Kitorg gerak dr sukida dalam 12 tghari.
Tak penah2 balik seawal tu..
Slalunya selagi jam tak cecah 9 mlm,mmg tak ingat balik.

Ni balik awal pon sebab kak pida ada hal lain.
Dan memasing dh penat.

Ke sbb dh puas ati dpt ikan byk???

Ondeway nk balik, lalu jalan berbukit dan berselekoh2.
Cam ala2 jalan nk naik genting.
Bole tahan nk termuntah la aku lalu situ.
Pening2 kepala aku ni ha.

Pelik.naik roller coaster kemain aku excited
sampai ulang patblas kali,
Ni baru jalan selekoh dh rasa nk muntah.
Pekehel??

Tgh layan2 konar, KRZ benti tepi.
Dia nk tunjuk kat biebo kolam/tasik kt tepi tu.
Katanya ramai org mancing kt situ.
Kira nk survey la dgn harapan next time leh singgah.

Tetiba aku ternampak monyet/kera/berok kt tepi tu.
Banyak okkk..dah feeling kt zoo Negara 2 saat.
Aku tgk monyet2 tu cam lapo benor jek.

Dok bersidai kt tepi jalan sambil hulur2 tgn.
Pastu wat muke cam.. “nak roti gardenia..nak roti gardenia..”
Ok.cam aku ni berok lak paham bahasa mereka.
Wutever la kan..
Yg penting jiwa penyayang aku ni tersentuh <-- muntah oi



Aku pon capai roti gardenia belen2 buat umpan ikan tu.Baling kt depa..amboi kemain suke yer.Siap melompat2 sambut roti aku.aku yg kt tepi ni pon dh melompat2 baling.kira macam dh sama spesis la plak!huh!!suke la tu kata aku berok!





hah makan..makan..nasib baik roti gardenia enak di makan begitu saje.kalo aku campak roti high 5, mau aku kena campak sri kaya dgn jem strawberey skalik.
.
Nk baling tu aku pandang2 kiri kanan gak la..sbb kak pida kata nanti dia terkam rampas roti dlm plastic aku pegang tu.kalo sungguh bagai dikata,mau aku membalas dgn sepakan bertubi kang..eh..sape yg kata penuh sipat penyayang td tu??not me.. <-- siul2 kaberline.



ok roti dh abis.ada sape2 nk derma makanan lagi?kalo takde makanan,derma kain baju pon bole..derma gak kekdahnya kan.dpt pahala tau..ko tanak pahala??



biebo dok tepi layankan aku yg dh teruja cam baru jumpe kawan lama.damn u kawan lama!



MA Sopi dalam ati teringin gak nk baling2 cam aku tu..tp malu nk mintak roti.muhahaha~!



KRZ dan patin juga seronok tgk monyet di pokok,bukan yg tgh baling roti tu yer.
.
.
tp seriously aku bab2 menatang ni cepat kesian.
kena plak spesis2 berok yg pandai wt muke kesian kan.
lagipon diorg bkn slalu jumpe roti Gardenia.
ada penah ko nampak berok masok 7 E beli Gardenia??
.
penah??
penah??
.
kalo penah..sesuatu la ko nie.
bawak2 bertobat dgn kadar segera.
*credit lagik kt mamarazi-kak pida atas gambo2 yg disonglap olehku ini.*