Monday, April 6, 2009

jAwaPan misTEri SLipaR jePOn BeRBuNGkuS

kronologi kejadian slipar jepon berbungkus plastic cinema

masa nk gerak dari pyramid tu,
kitorg dr parking dh nampak ujan lebat menggila2 kt luar.
siap petir memancar2 selang 3 saat..
dasat.mmg lebat melampau.

pastu masa nk kuar parking,
tiba2 kete biebo berbunyik PRAKK!!
kitorg terkedu tak paham dan terkejut2..

Aku : pebenda patah tuh?
Him : ha ah..apa yerk.. <--muka dh cuak.bab2 kete dia,dia mmg emosi melebih. :P

tgh2 meluncur nk kuar dr parking tu,gear biebo dh stuck.
kitorg dh panik2 kan..dah la parking sesak.
nasib baik time meluncur tu,ada satu space kecik.
sempat la menyelit celah tu.

kete rosakkah??
teros aku terngiang2 ayat biebo dgn ayam lepas tgk fast & furios

"balik ni aku nk willy la cam dia buat..haha" <--ckp kosong je ok.jgn expect dia berniat nk willy bebetol.
.
tu la..nawaitu tu dh tak betol.hahaha!



tuan punye kete yg dh cuak2 mengenangkan bini pertamanya sakit.dok calling2 sana sini.luckily ayam ada lagi kat bawah..


bile ayam sampai,diorg menonggeng2 la check.
rupanya cable clutch biebo putus..
perghh..nasib baik tak putus tgh ujan2 lebat tu.
kalo tidak,kompem aku kena tolak.apakah??

sudahnya kete biebo tinggal je kat parking tu.
tu pon dh inform pak guard la..kene charge RM8 utk whole day parking.

cian biebo..cam sedih2 je tinggal kete dia. T_T sobs.

maka,kami tumpang kete ayam jela nk ke Qaseh.
masa nk naik kete ayam,aku cam mimpi2 la plak kan.
sbb mamat ni,kete dia ala2 smart for 2.
mmg takdir kete dia naik berdua je..
tak penah bawak penumpang kt belakang.

sbb dia ni cermat melampau..
kang org dok belakang terpijak itu la..ini la.
kotor yer..tak boleh! :p

kira aku cam org2 yg "choosen one" la dpt dok belakang.
tp..............


penumpang belakang kena BERKAKI AYAM!!!wahh..perlu ke naik kete ayam,kena berkaki ayam??hahaha!so punny!
.
sbb tu la selipar jepon aku gan emy dibungkus.
ayam yg bungkuskan okkk..
.
masa nk masok kete tu yg kelako tu..
aku bukak selipar cam nk masok umah org!
tinggal selipar kat luar..pastu ayam kutip buh dalam plastic.hahaha.guling2 aku gelok.
.
nasib la kan..dia pencermat melampau...
yerla..sbb kete dia lawo dan bersih melampau2 jugak.
.
thanks la ek kasik tumpang...
kalo tak,berjalan kaki la aku balik shah alam gan biebo..
cannot imagine... T_T